Saab-stand op de Essen Motorshow 2015 (impressies)

Het eerste weekend van Food motor show ligt achter ons. Op zondag werd de stand van de 1e Duitse Saab Club goed bezocht, traditioneel "kapduiken" was aan de orde van de dag. Natuurlijk waren er veel benzinediscussies over ons merk en oud en jonger plaatwerk "Made by Trollhättan" was erg populair.

Saab op de Essen Motorshow 2015
Saab op de Essen Motorshow 2015

Dit jaar zijn 3 voertuigen van Trollhättan aanwezig op de Saab-beursstand. De organisatoren van de 1e Duitse Saab Club overbruggen vakkundig de kloof van de klassieke naar de jonge Saab. Je kunt een Saab 99 zien, een klassieke, maar niet originele, maar opwindende Saab 900. De jongste auto van het trio is een Saab 9-5 "chrome glasses" sportsedan uit 2007. De 9-5 levert maar liefst 300 turbokracht via hertuning op straat ... een zeldzaam exemplaar.

Er is voor elk wat wils en ze zijn allemaal mooi. Het afgelopen weekend liet het heel duidelijk zien: Saab is populair, interesse is onverminderd. De klassiekers en klassieke auto's hebben trouwe - en vaak ook nieuwe vrienden. Naast merkdiscussies en Saab-nostalgie werd actieve hulp niet verwaarloosd. Een Saab-chauffeur die in Keulen was gestrand, kon worden geholpen met een workshopaanbeveling.

Na het werk, na een stormachtige en regenachtige maandag, een kleine dosis indrukken van de Saab-stand op de blog. De Essen Motor Show 2015 is nog steeds aan de 6. Open in december. De 1. Duitse Saab Club houdt de vlag omhoog. Hij kijkt uit naar veel bezoekers in de komende dagen en volgend weekend!