Saab - weekendbijeenkomst in België

Zaterdag

6: 30 klok Het giet als emmers, 8 graden, windvlagen. Goedemorgen, ik maak mijn vrouw wakker omdat we vroeg weg willen. Ze wil slapen, wat ik natuurlijk niet toesta. Voor een snel ontbijt bel ik de zadelmaker in Luik, vanwege het lederen interieur voor mijn 96er.

Saab 95, klaar voor het weekend in België?
Saab 95, klaar voor het weekend in België?

7: 15 klok Eindelijk begint het. Voor de deur een eerste discussie: ze wil voor gemak gaan met de 9000, maar ik wil de 95er nemen, heb hem beloofd aan een buddy. Ik ga zitten en nodig onze tassen uit.

7: 25 klok De combo start niet, iets met de batterij. Vrouw moet duwen. Aan het einde van de straat werkt het eindelijk. Vrouw is nat, bezweet en boos. Altijd dit geschreeuw, ziet de buurman met de hond er raar uit. Eindelijk begint het.

8: 40 klok De Saab werkt als een uurwerk, geweldig.

8: 41 klok De motor is niet meer aan het gassen. Shit, ik wilde opvullen. Gelukkig zie ik het tankstation op de snelweg verschijnen en laat ik de auto uitrollen. Het moet voldoende zijn, want de reservebus bevindt zich in de 9000. Het is genoeg, bijna. Vrouw hoeft alleen maar op 300-meters te drukken. Vrouw is nat, bezweet en boos. Vooral boos omdat ik aan het bellen was terwijl ze pushte.

8: 55 klok opgelucht, ik vul vol, krijg twee broodjes, het kan doorgaan. De combo start niet, iets met de batterij. Vrouw moet duwen. Aan het einde van de snelwegafrit springt hij eindelijk. Vrouw is nat, bezweet en boos.

9: 10 kijk ik kauw mijn broodje, mijn vrouw pruilt. Waarom alleen?

9: 30 klok water aan de passagierszijde, eigenlijk wilde ik zelfs het zegel op de deur hebben veranderd. Per slot van rekening is alles droog. Vrouw spreekt niet meer.

9: 50 Kijk Gefrustreerd, mijn vrouw gooit haar boon uit het raam omdat het verondersteld wordt nat te worden.

10: 40 klok Eindelijk bereiken we Luik, was ook tijd. Shit, ik ben de Navi in ​​9000 vergeten. Waar was de zadelmaker die ik al bij 10 wilde hebben? Mijn vrouw weigert in een kroeg om een ​​routebeschrijving te vragen. Dus ik zal opnieuw gaan. Toevallig kent de waard de autosattler en nodigt mij uit voor een kop koffie.

11: 10-klok Maar nu moet ik echt doorgaan, mijn vrouw zit eindelijk alleen in de auto.

11: 25 PM Ik vraag haar waarom ze zo lang in de koude auto zit. Het zal je vergiftigen, ik zou de sleutel hebben afgetrokken bij het uitstappen. Dat klopt, heb het in je zak. Snel vooruit.
De combo start niet, iets met de batterij. Vrouw moet duwen. Aan het einde van de straat werkt het eindelijk. Vrouw is nat, bezweet en boos.

11: 30 klok De zadelmaker (was slechts twee straten verder!) Moet. Bij de deur hangt een briefje voor me, ik zou naar de rommelmarkt in het centrum moeten komen, daar kunnen we alles repareren. Prima.
Ik kan mijn vrouw opvrolijken met het vooruitzicht van een wandeling over de rommelmarkt.

11: 45 klok Aangekomen op de rommelmarkt merk ik dat de schermen in 9000 zijn. De vlooienmarkt (eigenlijk meer een onderdelenmarkt) is interessant, ondanks aanhoudende regen, omdat ik de lang gezochte voetbalwielen vind voor de 96 en een nieuwe brandstofmeter voor de stationwagen, waarmee we hier zijn. De velgen zijn in perfecte staat, mijn geld is net genoeg.

13: 20 klok Met de zadelmaker zal ik snel beamen dat hij me 's avonds, de delen van het interieur in het hotel brengt. Een geweldige service, denk ik. Hij trekt snel mijn creditcard door en ik kan gaan.

14: 40 PM We verlaten de rommelmarkt zonder kleren voor mijn vrouw (geld tekort), maar iedereen met twee randen bij de hand. Mijn vrouw nölt weer rum, het zou te zwaar zijn, dus ik neem de tankwagen.

15: 20 klok Waar had ik geparkeerd, verdomme ???

15: 55 Clock Eindelijk, dankzij mijn goede richtinggevoel, vind ik onze auto. Nat en uitgeput laad ik de velgen. We willen snel naar de vergadering gaan die al sinds 15: 00 draait. De combo start niet, iets met de batterij. Vrouw moet duwen. Aan het einde van de straat werkt het eindelijk. Vrouw is nat, bezweet en boos.

16: 05-klok Ik weet niet waar ik naartoe moet gaan omdat het vergadermateriaal zich in 9000 bevindt. Eerst rijden we naar Hoei. Omdat het binnendringen van water aan de passagierskant erger wordt, vraag ik mijn vrouw om de brandstofmeter op de achterbank te plaatsen. Ze snuift van woede.

18: 00 klok Wanneer we aankomen op het plein, vertrekken de anderen net naar het hotel. Dus we zijn op zoek naar ons hotel. Ik had het adres al ingevoerd in het navigatiesysteem. Dit is helaas in de 9000.

19: 50 klok Dankzij mijn goede gevoel voor de plek vond ik het hotel op die manier. Helaas vindt mijn vrouw haar reistas niet. Ik veronderstel dat ze in de regen achter de nieuwe carport zit, achter de 9000. Of op de parkeerplaats in Luik, waar ik de velgen uitnodigde.

20: 00-klok Ik veranderde snel van kleren, zodat we op tijd bij het eten konden. Mijn vrouw besluit in de kamer te blijven. Waarom alleen?

23: 30 klok Was een leuke avond. Ik kom een ​​beetje aangeschoten terug van het eten, ze doet alsof ze slaapt. Typisch.

Zondag

8: 30 Horloge Ik ben blij op te merken: Gisteravond was de zadelmaker daar en met mijn vrouw stopte ik al het leer in de auto terwijl ik aan het eten was. Ik was het helemaal vergeten in de haast.

9: 00 Kijken Bij het uitchecken na het ontbijt moet de creditcard van mijn vrouw gaan omdat mijn limiet is uitgeput door de aankopen van gisteren. Maar nu naar de vergadering.

9: 01 klok De combo start niet, iets met de batterij. Vrouw moet duwen. Aan het einde van de straat werkt het eindelijk. Vrouw is nat, bezweet en boos. Bovendien moet ze mijn tas op schoot nemen omdat de auto vol zit.

9: 30 klok Op de vergadering wil mijn vrouw niet uitstappen. De vrienden zien er raar uit als ze in de motorkap duiken. Ik ontdek per ongeluk dat er een stekker loszit op de dynamo. Daarom zijn de startproblemen, kleine oorzaak, groot effect. We hadden onszelf het constante, uitputtende duwen kunnen besparen! Ik pas de plug aan, hopelijk heeft ze niets gemerkt!

14: 40 klok Nu moeten we gaan, de meeste zijn al weg.

14: 41 klok De combo start niet, iets met de batterij. Vrouw moet duwen. Aan het einde van de straat werkt het eindelijk. Vrouw is nat, bezweet en boos. Altijd dit geschreeuw! Het is duidelijk, de batterij moet worden opgeladen, dat weet ik nog.

15.20-klok Op de snelweg merk ik: de batterij wordt opgeladen. Een Saab 95 is een betrouwbare auto. Ik denk aan wanneer ik tijd heb om de brandstofmeter te veranderen.

15: 30 klok De Saab werkt als een uurwerk, geweldig.

15: 31 klok De motor is niet meer aan het gassen. Shit, ik wilde opvullen. Gelukkig zie ik het tankstation op de snelweg verschijnen en laat ik de auto uitrollen. Het moet voldoende zijn, want de reservebus bevindt zich in de 9000. Het is genoeg, bijna. Vrouw hoeft alleen maar op 300-meters te drukken. Vrouw is nat, bezweet en boos. Vooral boos omdat ik aan het bellen was terwijl ze pushte.

15: 50 PM Mijn vrouw weigert de brandstofrekening te betalen. Ik ben bang dat ik maandag moet werken. Je moet eindelijk zorgen voor geld. Dat werkt, ze betaalt. Terwijl mijn vrouw duwt, begin ik met de starter, heel normaal. Ik kijk haar onschuldig aan, ze kijkt me aan met een verwarde blik.

17: 30 klok We komen thuis. De tas van mijn vrouw bevindt zich eigenlijk achter de 9000, helaas volledig doorweekt door de constante regen. Gelukkig, was eigenlijk een leuke weekendtrip, ondanks de constante regen.

17: 31-klok Mijn vrouw praat zonder een woord in de douche, ik moet de auto alleen leegmaken. Ga haar vandaag niet onder ogen. Bestel een pizza uit protest (van het huishoudgeld).

maandag

7: 00-klok Ik moet alleen ontbijten. Wat is er weer aan de hand? Is ze nog steeds boos?

7: 45 klok De zon komt uit. Ik rijd vrolijk naar mijn werk (met de 9000). De combi moet eerst drogen.

18: 00-klok Ik kom thuis van mijn werk en kijk uit naar het avondeten.

Waarom past mijn sleutel van de voordeur niet in het slot? Niemand opent mijn ring.

Saab-lezer 2015
Saab-lezer 2015

Het rapport was natuurlijk fictief ... Met dank aan Jörg voor zijn Saab-verhaal! Heb jij ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantie, een restauratie, het eerste contact met het merk uit Trollhättan of waarom Saab deel uitmaakt van het autoleven. Wat het ook is, schrijf ons. We belonen elke publicatie op de blog met een exclusieve Saab-lezer!

10 gedachten over 'Saab - weekendbijeenkomst in België"

 • Bijvoegsel

  Dinsdag: Na een ongemakkelijke nacht in de bureaustoel, geeft een boodschapper me een vreemde brief van de advocaat van mijn vrouw. Ik moet wegblijven van mijn huis, ze wil scheiden. Ik koop een luchtbed en slaap de komende nachten op kantoor.

  Vrijdag: Mijn baas wil niet dat ik de nacht op kantoor blijf doorbrengen, maar biedt me een kleine werkplaatscontainer aan in de achtertuin van het bedrijf.

  Echtscheidingsdatum: gewonnen !!! Mijn vrouw krijgt het huis, ik moet alimentatie betalen en de helft van mijn pensioen is weg, maar ik kan alle drie Saab en mijn uitgebreide onderdelenwinkel houden.

  Een week later: nog een advocaatbrief. Ik zou alle onderdelen binnen 3 dagen moeten ophalen!

  Drie dagen later: omdat ik niet weet waar ik moet zijn, leen ik een 7,5-truck van het bedrijf en rij ik naar mijn vorige huis. Shock! Ondanks de constante regen, heeft ze alles geleden aan het publiek vrijgegeven, vele delen zijn volledig geroest.
  In de carport zit de jaguar van haar advocaat, is deze gast hier binnengekomen?

  De volgende ochtend: mijn baas woedt vanwege de naar verluidt verduisterde vrachtwagen, die vol zit met onderdelen in de tuin, en kondigt me aan.

  Ik ben dringend op zoek naar een goedkoop eenkamerappartement met een grote kelder en minstens drie garages.

 • je zou goed kunnen filmen! leuk scenario!

 • Geniaal geschreven !!!
  Zelfs mijn vriendin lachte hartelijk. Waarom alleen? ;-)))

 • Zoiets had ik België meegemaakt met Pinksteren 1998. Ik moest me 3 dagen zorgen maken over mijn auto ... De Belgische staat zou mijn Volvo 850 T5 ter waarde van 15000 DM in beslag hebben genomen als ik niet binnen 2 dagen een boete van 500 DM had betaald. Maar aangezien alle banken in Duitsland vanwege de feestdagen pas dinsdag opengingen, kon ik pas daarna het geld laten overmaken naar een Duitse bank vlakbij de grens (Aken). Niets euro's en EC-kaartbetaling….

 • Ik stel voor de introductie van een nieuwe sectie “SAABtire” 😉

  Heel echt, ik had alleen het volgende vóór 3, 4 jaar:

  Vrijdag, 17. Augustus 2011. Een geplande weekend excursie naar de Rally Duitsland zorgt ervoor dat J. (ex-vriendin van de auteur) een enigszins enthousiaste schouderophalend. Noch het vooruitzicht van wijn, noch goede zitplaatsen voor toeschouwers kunnen daar verandering in brengen.

  Vrijdag 27 april 2012. Een geplande weekendtrip naar het festival “Africa meets Saarschleife” zorgt ervoor dat P. (auteur van het commentaar) reflexief met zijn ogen en grimas rolt. En de omschrijving “Een vleugje Caraïben (!!) waait door de Saar-lus” kan de scheve stemming niet meer redden.

  Zaterdag 23. Augustus 2012. De auteur geniet van zichzelf in de wijngaarden van Trier. De relatie is in die tijd geschiedenis.

 • Alstublieft drie keer in hard-gebonden vorm. Bedankt! ; D

 • Goed geschreven en kan iedereen overkomen

 • heerlijk, bedankt !!! 🙂

 • Fictief rapport? Waarschijnlijk meer geschikt en heerlijk. En een prachtige spiegel die wordt opgehouden. Hoog in de betere helften. Maar bovenal, om je eigen verbetering.

Reacties zijn gesloten.