SAAB-Erik Nielsen's "Sleeping Beauties"

Ook dit jaar heeft Tobias me eindelijk weten te overtuigen dat een bezoek aan het noorden van Denemarken een betere beslissing is dan een stressvolle werkweek. En zo belandde ik weer in het onvergelijkbare Thy-gebied in Noord-Jutland. Dit keer moet het een heel bijzondere reis worden ...

SAAB-Erik Nielsen's "Sleeping Beauties"
SAAB-Erik Nielsen's "Sleeping Beauties"

Mijn inmiddels 32 jaar jonge SAAB 900 Sedan presenteerde zich dit jaar eindelijk goed uitgerust voor de rit over 1000 km. TRIBORON gesmeerd en dankzij het goede onderhoud door de SAAB-service Gaworski Ik twijfelde geen moment aan een probleemloze rondreis. Levendig met mijn ogen waren er nog steeds ervaringen van vroegere ritten, toen net de camping in Klitmöller net was bereikt met een huilend kamp, ​​of de motor te gaar was in een Deense file.

Naast wind en golven was er deze keer een andere reden voor de lange reis. Mijn vriend Götz had me verteld over een fantastische SAAB-boerderij in de buurt van de stad Thisted, die ik absoluut moet! moet kijken.

De beslissing in het wereldkampioenschap windsurfen was gevallen en mijn eigen watersportactiviteiten waren beëindigd nu het tijd was om naar de mysterieuze punt van Götz te gaan. Ik heb het telefoonnummer gebeld en een oudere vriendelijke heer heeft geantwoord. We hebben de uitwisseling in het Engels afgesproken en hij nodigde me in ongeveer een uur op zijn eigendom uit. Na een korte en veelbewogen reis vond ik eindelijk de werf. Sommige oudere SAAB 900 en een zwarte 93 werden verweerd begroet vanaf de oprit. De oudere heer begroette me gelukkig kort na mijn aankomst. Mijn oude SAAB 900 en de SAAB-service Gaworski Kentekenplaathouder deed de rest en we waren al verdiept in een gesprek. Zoals ik later leerde, leverde SAAB-Erik een paar auto's af aan de Gaworskis en natuurlijk hadden ze een zeer goede herinnering aan hem.

Nu was het op ontdekkingsreis over het ruime pand en als een SAAB-liefhebber bonkte mijn hart. Eerst ging het naar het grote magazijn dat vol staat met zeldzame SAAB-onderdelen. In zijn meer dan 40 jaar passie voor SAAB heeft SAAB-Erik een niet nader genoemd aantal reserveonderdelen verzameld, vooral voor de 92, 96, 99, 900 en 9000 series. De verscheidenheid en de enorme massa waren bijna adembenemend. Motoren, slijtende onderdelen, spatborden, gebruikte 96's, interessante restauratieobjecten, voertuigen in goede staat, deze lijst kan eindeloos doorgaan…. Na het pakhuis gingen we naar het hofgebouw. Reserveonderdelen van alle leeftijden werden opgeslagen tot in de laatste hoek van de dakconstructie, die met hun unieke patina en geschiedenis een heerlijk betoverende sfeer op het terrein creëren. Deze boerderij was de lange reis zeker waard.
SAAB-Erik vertelde me dat geïnteresseerde mensen graag langskomen omdat hij niet langer de workshop runt en nu de onderdelen verkoopt. Hij kan niet alle onderdelen online krijgen en daarom geeft hij de voorkeur aan bezoeken.

De boerderij is gunstig gelegen op slechts enkele kilometers van Thisted. Zodra u het Fulda-bord hebt bereikt, bent u op de goede weg. De contactgegevens zijn:

SAAB-Erik Nielsen
Ballerumvej 1127700 Thisted
Denemarken 0045-20492698
Saab-erik@mail.dk

Ten slotte vertelde SAAB-Erik me het geheim van de kleine blauwe extra veren uit Nederland. Ze waren eigenlijk alleen zo ontwikkeld dat de jaren 900 niet al te duidelijk doorzakten voor de grenswachten in de alomtegenwoordige particuliere alcoholfokkel in de jaren tachtig aan de Duits-Deense grens. Mijn vader had ook extra uitrusting in zijn aerodynamica-model uit Ingolstadt met een vergelijkbare bedoeling. Ze noemde zichzelf "ski-tas". Met betrekking tot alcohol ontwikkelde deze generatie vaders een verbazingwekkende inventieve geest ...

Bedankt SAAB-Erik Ik wil dit geweldige bezoek nooit willen vergeten!

Saab-lezer 2015
Saab-lezer 2015

Met dank aan JFK voor zijn Saab-verhaal! Heb jij ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantie, een restauratie, het eerste contact met het merk uit Trollhättan of waarom Saab deel uitmaakt van het autoleven. Wat het ook is, schrijf ons. We belonen elke publicatie op de blog met een exclusieve Saab-lezer!

4 gedachten over 'SAAB-Erik Nielsen's "Sleeping Beauties""

 • blanco

  Lof en dank aan de auteur voor het kleine leesplezier. Heel leuk.

 • blanco

  Geweldige vindgroep voor alle SAAB-fans! Geweldig artikel!

 • blanco

  Geweldig! Zulke mensen maken het zout in de SAAB-soep!
  De volgende keer dat u het noorden van DK bezoekt, staat de datum in Thisted op de notitie….

 • blanco

  Bedankt voor dit erg leuke rapport! Tijdens het lezen wordt het me weer heel duidelijk dat het mensen zoals Erik Nielsen zijn die de Saab-geest met leven vullen en niet zomaar een Kai-iets of NEVS-perskantoren ...

Reacties zijn gesloten.