SAAB-Erik Nielsen's "Sleeping Beauties"

Tot slot slaagde Tobias er dit jaar in om mij ervan te overtuigen dat een bezoek aan Noord-Denemarken de betere keuze was dan een stressvolle werkweek. En zo bracht het me opnieuw naar de onvergelijkelijke regio Thy in Noord-Jutland. Maar deze keer zou het een heel speciale reis moeten zijn ...

SAAB-Erik Nielsen's "Sleeping Beauties"
SAAB-Erik Nielsen's "Sleeping Beauties"

Mijn inmiddels 32 jaar jonge SAAB 900 Sedan presenteerde zich dit jaar eindelijk goed uitgerust voor de rit over 1000 km. TRIBORON gesmeerd en dankzij het goede onderhoud door de SAAB-service Gaworski Ik twijfelde geen moment aan een probleemloze rondreis. Levendig met mijn ogen waren er nog steeds ervaringen van vroegere ritten, toen net de camping in Klitmöller net was bereikt met een huilend kamp, ​​of de motor te gaar was in een Deense file.

Naast wind en golven was er deze keer een andere reden voor de lange reis. Mijn vriend Götz had me verteld over een fantastische SAAB-boerderij in de buurt van de stad Thisted, die ik absoluut moet! moet kijken.

De beslissing in het wereldkampioenschap windsurfen was gevallen en mijn eigen watersportactiviteiten waren beëindigd nu het tijd was om naar de mysterieuze punt van Götz te gaan. Ik heb het telefoonnummer gebeld en een oudere vriendelijke heer heeft geantwoord. We hebben de uitwisseling in het Engels afgesproken en hij nodigde me in ongeveer een uur op zijn eigendom uit. Na een korte en veelbewogen reis vond ik eindelijk de werf. Sommige oudere SAAB 900 en een zwarte 93 werden verweerd begroet vanaf de oprit. De oudere heer begroette me gelukkig kort na mijn aankomst. Mijn oude SAAB 900 en de SAAB-service Gaworski Kentekenplaathouder deed de rest en we waren al verdiept in een gesprek. Zoals ik later leerde, leverde SAAB-Erik een paar auto's af aan de Gaworskis en natuurlijk hadden ze een zeer goede herinnering aan hem.

Nu was het op ontdekkingstocht door het uitgestrekte landgoed en als een SAAB-liefhebber raakte ik het hart. Eerst zijn we naar het grote magazijn geweest, dat vol is met zeldzame SAAB-onderdelen. SAAB-Erik heeft een onbenoemd aantal reserveonderdelen verzameld in zijn meer dan 40 jaren van SAAB-passie, met name voor de 92-, 96-, 99-, 900- en 9000-serie. Door de afwisseling en de enorme massa raakte ik bijna de adem kwijt. Motoren, slijtdelen, spatborden, gebruikte 96er, interessante restauratieobjecten, voertuigen in goede staat, deze lijst kan willekeurig worden vervolgd .... Na het magazijn ging het over naar het binnenplaatsgebouw. Reserveonderdelen van alle leeftijden werden daar ook opgeslagen in de laatste hoek van de zolder en creëerden een prachtige betoverende sfeer op het landgoed met hun unieke patina en geschiedenis. Deze boerderij was zeker de lange reis waard.
SAAB-Erik vertelde me dat geïnteresseerde mensen graag langskomen omdat hij niet langer de workshop runt en nu de onderdelen verkoopt. Hij kan niet alle onderdelen online krijgen en daarom geeft hij de voorkeur aan bezoeken.

De boerderij is gunstig gelegen op slechts enkele kilometers van Thisted. Zodra u het Fulda-bord hebt bereikt, bent u op de goede weg. De contactgegevens zijn:

SAAB-Erik Nielsen
Ballerumvej 1127700 Thisted
Denemarken 0045-20492698
Saab-erik@mail.dk

Uiteindelijk vertelde SAAB-Erik me het geheim van de kleine blauwe extra bronnen uit Nederland. Ze werden eigenlijk alleen maar ontwikkeld zodat de 900er in de alomtegenwoordige privé-alcoholsmokkel tijdens de 1980er-jaren aan de Duits-Deense grens, voor de grens, niet al te voor de hand liggend zakte. Zelfs mijn vader had in zijn aerodynamische model uit Ingolstadt een extra uitrusting met dezelfde opzet. Ze noemde zichzelf "ski-tas". Wat betreft alcohol heeft deze generatie vaders een verbazingwekkende vindingrijkheid ontwikkeld ...

Bedankt SAAB-Erik Ik wil dit geweldige bezoek nooit willen vergeten!

Saab-lezer 2015
Saab-lezer 2015

Met dank aan JFK voor zijn Saab-verhaal! Heb je ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantie, een restauratie, het eerste contact met het merk uit Trollhättan of waarom Saab deel uitmaakt van het autoleven. Wat het ook is, schrijf ons. We belonen elke publicatie op de blog met een exclusieve Saab-lezer!

4-gedachten ook "SAAB-Erik Nielsen's "Sleeping Beauties""

  • Bedankt voor dit zeer mooie rapport! Terwijl ik lees, wordt het me heel duidelijk dat het mensen zijn zoals Erik Nielsen die de Saab-geest tot leven brengen en geen Kai-iets of NEVS-persberichten ...

  • Geweldig! Zulke mensen maken het zout in de SAAB-soep!
    Het volgende bezoek aan het noorden van DK is de afspraak in Thisted op de slip ....

  • Geweldige vindgroep voor alle SAAB-fans! Geweldig artikel!

  • Lof en dank aan de auteur voor het kleine leesplezier. Heel leuk.

Reacties zijn gesloten.