Saab promotie modeljaar 1991

24 jaar zijn verstreken sinds de productie van de hier getoonde film, de Saab Automobile AB. 9000ers geparkeerd in het zicht van tennisbanen, gelukkige mensen zwaaien van een Saab 900 Cabriolet. Dat is hoe de vroege 90ers en de tennisbanen en Saab echt bestonden.

Saab modeljaar 1991

Ook in Duitsland vond men de Saab 900 Cabriolet en de 9000 voor de tennishal. Daar wordt het promotie-geplaatst door de Saab-dealer en krijgt het een magische blik. De Saab 900 Cabriolet was toen erg duur, net als de 9000. De klanten hielden toch van Saab.

Saab was de beste hoop van 1991, de vooruitzichten leken positief. De komst van GM zorgde voor financiële zorgen. De Saab 900 Cabriolet had al een cultstatus, de opvolger van de Saab 900 was beveiligd, van de 9000 CC zou binnenkort een CS zijn.

Dat geld alleen om eventuele problemen op te lossen was voor de betrokkenen niet duidelijk. Verschillen in mentaliteit, Trollhättan was voor de manager van Detroit al snel zoiets als de verbanning naar Siberië. Dat zou niet goed eindigen, maar achteraf zijn we altijd slimmer.

Saab stond voor veiligheid, veelzijdigheid tijdens deze jaren. En Saab maakte toen geen compromissen. Niet alleen een reclameslogan in de Saab-video, maar ook een stevige overtuiging, die keer op keer resoneert in gesprekken met veteranen van deze jaren.

Ons project om oude Saab-strepen te digitaliseren, brengt de goede oude tijd terug. Dat was misschien niet zo goed. De auto's van dit tijdperk zijn nog steeds onderweg, ze zijn onze passie en hobby geworden. Voor alle nostalgie is het Saab-verhaal nog niet afgelopen. Maar dat is een ander hoofdstuk. Vandaag is er aan het einde van de dag Saab Vintage Cinema. Veel plezier!