Al mijn Saabs ...

... ook in gedachten. Sterker nog, ik rijd mijn zesde. Het "kijken" en begon tijdens het vakantie werk in Sandviken in de Zweedse zomer 1972.

Saab XWD ... en meer ...
Saab XWD ... en meer ...

24 jaar geleden. Ik had de meisjes al in mijn verbeelding, in Zweden bleef het. Maar een nieuwe foto trok mijn aandacht. Het waren de bochten van de 99. Bij nader inzien ontdekte ik de vele technische functies die al zijn opgenomen in de subtiliteiten van de basisfuncties. Ik was onder de indruk. Nauwelijks opgemerkt, bijvoorbeeld, het rubberen schort, dat was bevestigd aan de onderkant voor de buizen in de voorkant van de achteras, diende als een rockfall bescherming. Of later in de EMS, de "spiraalbout lager" schroefveer.

Dit woord smelt vandaag op mijn tong.

Ja en mijn eerste zelfgestuurde SAAB was eindelijk 1991 900 Tu 16V Sedan met ongeveer 170 Turbo PS.

1984 gebouwd voor de Amerikaanse Amerikaanse markt volledig elektrisch. Een openbaring na mijn vorige 50 PSL van Wolfsb en Rüsselsh. "Goede dingen duurt slechts een tijdje". Professioneel uitgerust met een Hasselblad, het leven zou nu in een nieuwe kwaliteit kunnen beginnen!

Dat kwam overeen met mijn groeiende persoonlijke eisen aan mijn eigen werk. Ik wilde me bewust presenteren aan wat ik de buitenwereld laat zien. De sedan ontving van buiten onverwacht lof: "als een woonkamer" flirtte een jongedame.

Een mannelijke passagier: "Wauw, dat is een comforttank".

De 900er vergezelde mij naar 330T Km met originele motor en turbo. 1998 Ik kreeg ook een 9000CSE, Bj 1996.

Voor deze klas was ik nog niet volwassen genoeg. Ik verplaatste het voertuig stil, als een bus. Parallel vervolgde ik de 900, daar was ik, zeker dankzij het verlaagde landingsgestel veel sneller onderweg. De CSE verkocht aan een SAAB-vriend en de 900 gereden voor 2-jaren.
Nu een 4WD nodig om naar de uitlopers te gaan.

De 900 is gekocht door een jonge dame die hem "Mr. Gustafson "en verdween op een Auslansdsjahr naar Zweden.

Drie jaar lang gleed ik rond in de 4WD Sub op zoek naar de ideale zitpositie die ik onmiddellijk vond in elke SAAB. (anders was de sub een goede auto). Ik was nu de winter! Ik wilde me weer "thuis" voelen. en vond een zeer goedkope 900 Talladega (voor de mogelijk winterse 'slechtste' sneeuwkettingen). Goede winterbanden op de Saab beheersen onze winters echter.

2011 en dan een 150 PS TiD een heel lichte, speelse, gemakkelijk te besturen auto.

Was op internet maar constant afgestemd; Misschien niet om een ​​XWD te vinden. En inderdaad, vorig jaar verkocht een Weense architect "de beste auto ter wereld" zoals hij zelf zei. Reden: met drieling kreeg hij te veel familie nakomelingen voor de SC.

Ik heb de 2009er SC XWD Aero gekocht en sindsdien hoef ik niet meer te zien wat daarboven is. Welnu, ik heb wat ik nodig heb. Ik heb geen foto gemaakt om te fotograferen. Op de European Tour van 3er konvooi met 95NG, 95NG SC gemaakt, en 94x, helemaal in het wit, in Salzburg station.

Alle drie stonden samen. Het was al zaterdagmiddag. Ik stal rond de voertuigen, vergeleek de ontwerplijnen. Maar, foto heb ik niet gedaan. Maar ik heb het in mijn hoofd, net als alle andere Saab's, geobsedeerd of niet. Ze zijn allemaal van mij.

Saab-lezer 2015
Saab-lezer 2015

Met dank aan Raimund voor zijn Saab-verhaal! Heb je ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantie, een restauratie, het eerste contact met het merk uit Trollhättan of waarom Saab deel uitmaakt van het autoleven. Wat het ook is, schrijf ons. We belonen elke publicatie op de blog met een exclusieve Saab-lezer!