Reis naar de toekomst. Saab - De reis 2007!

We blijven oude Saab-films digitaliseren. Van Saab Service Frankfurt en Saab Kiel oude Saab-videocassettes werden ons ter beschikking gesteld voor het project. Fans over de hele wereld ondersteunen ons ook en in de komende dagen gaat er een onnozele film uit de begintijd van Saab online.

Saab - de reis 2007
Saab - de reis 2007

Een digitale schat uit 1950 die de eerste activiteiten van Saab in Noord-Amerika documenteert. Het waren de jaren van de Saab 92, de eerste productieauto van Saab. Kleine aantallen werden buiten Zweden verkocht. De video is een historisch document; We willen nog niet te veel onthullen over de inhoud.

Ongeveer een halve eeuw later werd de vandaag getoonde commercial gemaakt. Hij is Saab - meestal onderkoeld en speelt met Scandinavische afkomst, de roots in vliegtuigen en onconventionele ideeën die hun oorsprong vinden in Trollhättan. Turbo, het Saab BioPower-concept, actieve hoofdsteunen en het niet-gerealiseerde Saab BioPower Hybrid Concept.

Drie elektromotoren, een accu van 300 volt en een BioPower-motor van 260 pk zouden voor milieuvriendelijk transport hebben gezorgd. De Saab zou puur elektrisch hebben gereden met minder dan 50 kilometer per uur, en de ethanol-turbokracht zou de aandrijving hebben geleverd als het sneller zou gaan. Een auto die alleen Saab had kunnen bouwen en die we graag hadden gezien. E85 - de droom om op een klimaatneutrale manier met afval van land- en bosbouw te kunnen bewegen was ooit een jong, hoopvol plantje.

Ondertussen is het idee even dood als de productielijnen in de Stallbacka. En hoewel er op zijn minst een kans op een comeback is, zal de E85 zelfs in Zweden langzaam verdwijnen. Geëlimineerd uit de Diesel lobby, die "Environment Diesel" met succes heeft gepropageerd als een groen alternatief.

De Saab Aero X, de mooiste studie ooit, loopt door het plaatje in "Journey 2007". De Aero X biedt nog steeds materiaal voor dromen. Zelfs als het voor altijd in het Bil Museum staat en nooit in serieproductie zal gaan. Sommige ontwerpideeën van de Aero X zijn gerealiseerd in de 9-5 NG. Dankzij Muller dat deze Saabs tenminste het daglicht mochten zien.

2007 was lang geleden. Niemand had kunnen vermoeden dat 4 jaren later de lichten in de Stallbacka zou uitschakelen. Veel plezier met een jong Saab-verhaal.

12-gedachten ook "Reis naar de toekomst. Saab - De reis 2007!"

 • Prachtig de goede oude SAAB-films. Eigen stijl die niemand anders had!

 • Geweldige klasse !!! En nog steeds actueel, zo verfrissend !! Ik begrijp gewoon niet dat het voorbij is, ik begrijp het niet !!

 • De film is gewoon geweldig! Gewoon kijken naar deze marketing alsof de plek gisteren net was gefilmd. Alleen jammer ...

 • Hydride / ethanol wat een ingenieuze gedachte! Maar te revolutionair voor de 'olie lobby' ... Welch'innovative Fa. Was SAAB! Deze film maakt het weer duidelijk!

 • Dat is het ding dat me zo erg irriteert. Deze roekeloos verspillen kansen. Er was daar kennis die verguld kon zijn. Als je niet alles in een faillissement had gebroken en dingen snel had doorstaan, had je misschien een paar slimme ingewijde hoofden kunnen houden. Een belegger met hart en gemoed had deze kennis zinvol en winstgevend kunnen gebruiken. Maar de licenties zitten waarschijnlijk nu in de la van de GM, omdat je met conventionele technologie nog sneller geld kunt verdienen en dergelijke innovaties zijn simpelweg niet gewenst door de massaproducenten. Tot een paar jaar geleden was er een klein bedrijf in de buurt van mijn woonplaats dat een biobrandstof voor dieselvoertuigen had kunnen ontwikkelen, die uitlaatemissies kon bereiken die ver onder de wettelijke vereisten lagen en ook aanzienlijk schoner waren dan diesel uit minerale olie de zaak is. Waarschijnlijk heeft VW nu een paar problemen met dit sap. De twee eigenaren van het bedrijf hebben hun patent aan Esso verkocht, zijn nu mensen geworden, hebben hun bedrijf ontbonden en kijken nu uit naar een zorgeloos leven. Vreemd genoeg heb ik dit wonderensap niet bij een Esso-tankstation gezien. Zal waarschijnlijk zo zijn dat je nog beter kunt knippen met de goede oude olie.

  • In de afgelopen eeuwen waren er altijd oorlogen en / of revoluties waarbij het leiderschap op de een of andere manier werd 'afgedankt'. We leven in een geweldige vredige wereld. Maar om het zo te houden, zou een "reset" UP moeten plaatsvinden. Te beginnen met politici, hoge functionarissen voor de hebzuchtige, decadente managers. Dan zouden goede ideeën een kans krijgen, het gevoelde is al ondoordringbaar
   Maar we willen praten en schrijven over onze geweldige auto's hier.

 • Tom krijgt steeds meer bijten ...

  Dat vind ik leuk!

  Ik had ook graag benzine en gas uit landbouw- en bosbouwafval gehad. Op dit moment laat ik een E85-kolom links achter.

  Benzine bevindt zich in de kelder en E85 heeft de prijsschommelingen alleen of helemaal niet gedempt. Vanwege de lagere calorische waarde zou u nu zwaar betalen.

  Het is politiek niet gewenst.

  PS
  Overigens bevat ethanol bijna 50% meer waterstofatomen qua koolstofgehalte dan dieselbrandstof. Een BioPower loopt eigenlijk in belangrijke mate met waterstof. Van de geopolitieke en geostrategische aspecten van een (slaperige) binnenlandse productie begin ik nu niet eens.

  • Ik heb het al opgemerkt. Tom krijgt meer bijten. Ik denk het ook. Graag meer van het.

 • Ik denk dat deze plek al op de blog stond, maar voor degenen die het toen hebben gemist:
  https://www.youtube.com/watch?v=LHem0okt7z0

  Heel mooi gemaakte clip van een fan. Vooral het begin had op televisie kunnen worden getoond. Wie weet of de situatie op dat moment anders was geweest en de clip was ook succesvol ... In ieder geval zou ik uit de tv-stoel zijn gesprongen en op weg zijn naar de Saab-dealer. Helaas alleen voor proefritten, omdat de noodzakelijke wijziging ontbreekt

 • Coole plek, in de ware zin van het woord. Ik hou vooral van de slogan "vliegen zonder de grond te verlaten"!

 • Zoals ik nogmaals gecomprimeerd laat zien, waarom ik SAAB rijd en dat er geen alternatief was en geeft.

  Op deze manier bekeken doet de plek bijna pijn.

Reacties zijn gesloten.