9-5NG ontmoeten elkaar op Läckö Slott

Precies een jaar geleden werd het 5-jubileum van de SAAB 9-5NG gevierd met een speciale ontmoeting in Trollhattan, 9 september, dertien 5-5NG Sedan's en één 9-5NG specifieke vergadering zijn gemaakt op zaterdag XNUMX september Sportcombi verzameld bij Läckö Slott, een prachtig kasteel aan de oevers van het meer Vänern.

IMG_2246

Eerste stop: Jonkoping
We vertrokken Stockholm vroeg in de ochtend en vertrokken zuidwaarts via de snelweg E4. Zaterdagochtenden zijn meestal een goed moment om te rijden en we wisten dat onze eerste stop Jönköping was.
330-9NG's gingen in de tegenovergestelde richting, maar toen we Jönköping afsloten verscheen er een prachtige, wit-witte Aero in mijn achteruitkijkspiegel en deze keer de auto winkelcentrum, de plaats waar de meeste deelnemers zich zouden verzamelen.

Na te hebben genoten van het ontbijt in de wereldberoemde meubelwinkel van Zweden, werden de motoren gestart en begon de 140 km lange rit naar Lidköping (de stad waar Läckö Slott is gevestigd). Het is een prachtig gezicht met veel van de mooiste modellen van SAAB op de weg. Uit eigen zak om foto's te maken van de unieke combinatie van SAAB's.

IMG_7908

vlekkeloos
Onderweg hadden we 's morgens een behoorlijke dosis regen ontvangen, wat betekende dat alle zorgvuldig opgepoetste auto's niet echt vlekkeloos meer waren. Geen probleem ... we stopten bij de plaatselijke autowasstraat en ongeveer 20 minuten en heel zorgvuldige behandelingen later, alle modder en het konvooi, wat ziet er weer helder en glanzend uit!

Läckö Slott
Met wortels in de 13e eeuw heeft Läckö Slott in de loop der jaren een belangrijke rol gespeeld in de regio, in het bijzonder als een versterkt kasteel in de verdedigingslinie tegen de Deen en de Noren. 1935 en vandaag werd het de achtergrond van onze indrukwekkende reeks 9-5NG's!

IMG_2250

Talloze geëngageerde discussies en verschillende 100-foto's van Lidköping naar het centrum van de stad.

IMG_8236

De groep verbleef in een hotel in de naburige stad Skövde. En zo werden onze auto's in Skövde "head-turners" met een lokale blogger die aan de buitenkant van het hotel publiceerde.

Het was inderdaad een geweldige gebeurtenis. Kristoffer Bengtsson, Stefan Hammer, Oskar Persson en Erik Punt voor het organiseren! Veel dank aan alle aanwezigen en toeschouwers. Ik kijk uit naar de 9-5NG-vergadering van volgend jaar!

5-gedachten ook "9-5NG ontmoeten elkaar op Läckö Slott"

  • Leuke foto's!

  • Dank je wel! Geweldige indrukken! ... en zoveel doodskisten!

  • De 9-5 NG is een prachtige auto, zo leuk samen.
    Bedankt voor het rapport en ook voor de foto's!

  • Wat een evenement; kijk uit naar de volgende. Felicitaties aan de organisatoren dat Saab moeite heeft gedaan om de situatie voorgoed te veranderen. We moeten deze auto's zo lang mogelijk op de weg houden. Net zoals moderne auto's geen echte oldtimers worden vanwege de 'elektronica' die nu op zoek is naar een belangrijk onderdeel van een moderne auto. Maar we zullen de 9-5 NG zolang als realistisch mogelijk besturen

Reacties zijn gesloten.