Saab - anti stress

Saab rijden betekent ontspannen thuiskomen ...

Donderdag 9: 30 klok.

Alles is terug op zijn plaats. De trunk van de 9-3 SC is vol. De kinderen hebben plaatsgenomen op de achterbank. Dan gaat het op de A5 in de richting van Frankfurt.

Saab 9-3 SC door Steffen
Saab 9-3 SC door Steffen

Een nummer dat ik haatte toen mijn dagelijkse woon-werkverkeer begon.
De Saab met zijn 195 PS (Hirsch) op de versnellingsstrook accelereert comfortabel en volledig onbewolkt en ik regel mezelf in de rechterrijstrook. Cruise control geactiveerd op ongeveer 130 km / h en we "glijden" daar.

Links inhalen Audi, BMW, Opel en allerlei pseudomorderne SUV cijfers. Bij de eerste bouwplaats zijn ze weer in zicht. Degenen die net waren gepasseerd. Zelfs op de bouwplaats is de cruise control een zegen. Geactiveerd met een snelheid van ongeveer 85 km / h, leidt het ons door de korte sectie over de bouwplaats.

Op het hoogtepunt van Darmstadt wordt het weer slechter en vanaf Frankfurt is het over voor schaarse 50km bij hevige regen. Met bijna 110 km / h schuift onze Saab over de drie-baans A5, meestal op het midden, soms aan de rechterkant, maar zelden in de linker rijstrook, zijn wij op zoek ons ​​een weg door het grijze weer.
Bijna niemand is verouderd. Op een of andere manier heb ik het gevoel dat ze minder geworden zijn. De beruchte racers, die geloven dat ze de Guardian Angel aan boord hebben dankzij assistentiesystemen.
Dan begint de heuvelachtige route. De snelheidsregelaar blijft ergens tussen 125 en 135 km / h geactiveerd.

Zelden moet de voet afremmen.

Bij elke inhaalmanoeuvre accelereert de 9-3 omhoog in een afdaling, met 160 maximaal haal ik mijn voet van het gas. Ik wil niet gestrest zijn. Het is vooral mooi op hellingen. Omdat de turbo volledig wordt beheerst zonder een vleugje indrukken. Er is geen moeite om opgemerkt te worden.

Op de A7 tussen Göttingen en Kassel ontstaat dan een onbedoeld grappige situatie.
Ik sta mezelf toe om de rechterrijstrook te verlaten en richtingaanwijzers en knipperlichten van een Japanse SUV te oogsten. Op een afstand van ruim 200 meter naar het voertuig achter me. Maar even later wordt de kloof groter en groter. Zonder zelfs de gasvoet dichterbij te brengen. Het recht is gratis, maar er is een vrachtwagen in zicht. Ik verander naar rechts en laat de cruise control de snelheid terugbrengen tot iets rond de 130 km / h. De Japanse SUV komt weer dichterbij.

Kort voor de volgende vrachtwagen verander ik de baan opnieuw. Hetzelfde scenario als voorheen. Blijkbaar lijkt de bestuurder de linkerrijstrook te hebben gepacht. Bij de volgende gelegenheid liet ik hem passeren. Ik had genoeg plezier.

Hij rijdt naar het volgende voertuig en zet zijn richtingaanwijzer en zaklamp weer aan. Gewoon gênant, dit gedrag.

Elke klim op de A7 plaatst me als een bestuurder in een soort van moment van geluk. Degenen die alleen in de linker rijstrook dacht dat de helden van de weg naar duidelijke deze zijn en terugvallen op de middelste en rechter rijstrook terwijl mijn 9-3, nog steeds met cruise control op ongeveer 130 km / h op de weg, spelen en heel rustig houdt de snelheid. Je voelt de aangename en krachtige acceleratie.

Welnu, ik kan me tijden herinneren waarin het anders was. Omdat ik de behoefte had aan elke klim met veel vaart om de berg af te rijden om meer reserve te hebben voor de volgende beklimming. Dat waren gewoon andere tijden - zonder Saab Turbo.

Saab 9-3 door Steffen. Laag verbruik
Saab 9-3 door Steffen. Laag verbruik

15: 10 klok - aankomst.

Geen slechte tijd, met een korte en twee langere tussenstops.
Relaxed, klim ik uit mijn Saab. Natuurlijk zijn 530km-autoritten op de een of andere manier uitputtend. Anders rijd ik niet zulke routes.

Maar met dit voertuig kom je meer ontspannen aan dan met alles wat ik eerder heb gereden. Een blik op de benzinemeter doet me glimlachen. 8.3 literverbruik. Toegegeven, Super Plus.

Saab rijden is meer dan alleen autorijden. Het is mijn zeer persoonlijke anti-stressprogramma.
Je kunt er zelfs goed tegen als de dochter 5-minuten lang vraagt: "Papa, wanneer zijn we thuis?"

Saab-lezer 2015
Saab-lezer 2015

Dank aan Steffen voor zijn Saab-verhaal! Heb je ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantie, een restauratie, het eerste contact met het merk uit Trollhättan of waarom Saab deel uitmaakt van het autoleven. Wat het ook is, schrijf ons. We belonen elke publicatie op de blog met een exclusieve Saab-lezer!

11-gedachten ook "Saab - anti stress"

 • Soms, uit mijn eigen ervaring (de route over Frankfurt naar Göttingen, weet ik ook genoeg): na een lange rit met de SAAB de vermoeidheid om 's ochtends op het bed te verblijven. Bij andere auto's lijkt het meer op die van een lange werkdag.

 • Ik kom uit Kassel en woon nu in Frankfurt. Ik ken het circuit heel goed en heb het zo vaak gereden ...
  Veel mensen kennen geen bergen en krabben omdat sommige zelfs op de linkerbaan rum ..

  Ik geniet ervan zelfs met cruise control de Pommer (de grootste helling vlak voor Kassel) zonder problemen omhoog te glijden. Het is een droom wanneer de turbo van 9000 de auto duwt en een paar andere mensen de berg af rollen omdat ze zo traag zijn.

  Saab drijven maakt je blij 🙂

  Groeten uit Frankfurt

  • Is de 11 te wijten aan de dorstige Saab of de Bleyer Gasfoot? 😀

   • 🙂
    ... liever het gewicht, de motor en de kracht van het zwaargewicht.

    In de stad heb ik meestal zelfs 13, zelden zelfs 14. 🙁

    Mijn eigen persoonlijke vMax is meestal ongeveer 180 km / h (sneller vind ik meestal onbeslist - niet vanwege de Saabs, maar eerder vanwege het verkeer en sommige andere weggebruikers).

    Nou ... ik wist dat met de consumptie voor het kopen - dus ik kan nu niet klagen. 🙁

 • Dus, mijn persoonlijke record: 23.09.2012, 9-5 Saab 2.3t op de route Saarbrücken - Göttingen, verbruik doel in 7,8 l / 100 km. De hele ervaring zoveel mogelijk met 130 km / h.

 • Ik max zelden mijn kisten. laat vliegen ..., maar genoot van de trekkracht bij het inhalen 😉! Deze snelle en veilige inhaalactie heeft ook mijn vrouw SAAB-coureur gemaakt! 🙂 We hebben altijd de leukste consumptie gehad op weg naar vakantie. Omdat we thuis op lange afstanden (over 500 Km) waren. Kom tot rust inclusief! De SAAB was uitgerust met 2-mensen en 2-fietsen op de trekhaak en "vol" met gebruiksvoorwerpen voor 3 Wo. Vakantie in DK of aan de kust van MeckPomm. Omdat de mens meer en meer nodig heeft, omdat de "zonnegarantie" ontbreekt ... 😉!
  1. SAAB 9-3 Coupé 2.0 SE 185 PS YOM 1998 met 7,8 Ltr. Houdt mijn vrouw vast ...
  2. SAAB 9-3 Limo. AERO 205 PS Bj. 2002 met 7,9 Ltr. Houdt mijn vrouw veilig, zelfs met deze SAAB ...
  3. SAAB 9-3 SportCombi TTiD AERO 175 PS Bj. 2008 houdt mijn vrouw (natuurlijk) opnieuw de "Spritrekord" met 4,8 Ltr. Diesel. Dus ik moest NOOIT klagen over het brandstofverbruik bij SAAB! De benzinemotor kreeg ik alleen met moeite over 9 Ltr. En met hoge eisen aan de BAB in de jaren 1998 tot 2005 !!! De coureurs van de Audi's, BMW's en vergelijkbare merken waren gewend aan grotere ongelukken! 🙁
  Al "toen al" SAAB was duurzaam in het omgaan met de natuurlijke hulpbronnen .... :-)

  • Dat klopt!
   Dit is altijd een van de belangrijkste redenen geweest voor het kopen van een Saab - de "elasticiteit" van snel inhalen!
   Dit is voor mij nog belangrijker dan de hoogst mogelijke "eindsnelheid".
   Het reviseren van vrachtwagens of vrachtwagens op de weg is gewoon veel meer dan het opheffen van de "lege" snelweg. 🙂

   En 7-9l (zie link van hierboven) Ik vond voor een turbo-combi-automatische benzinemotor vanaf het jaar 2002 eigenlijk niet zo slecht!
   De 11-14l van vandaag zijn echter - als u helemaal eerlijk bent - niet helemaal "tijdig". 🙁

   • Maar je hebt de prachtige V6 onder de motorkap. De ouderwetse in positieve zin, maar gewoon goed voor de auto-ziel. Rijden en genieten, het verbruik is al lang vergeten terwijl je nog steeds een lach op je gezicht hebt 😉

    • Moin Tom.
     Heb gelijk !!!
     De motor is gewoon xxxx (het "slechte" woord met g ...)! 🙂
     Een absoluut ontspannen, rustige, zelfs rit met een mooie, zeer subtiele "sonore" brom in alle situaties en ook voldoende en snelle kracht wanneer dat nodig is! 🙂

     Nou ... en mijn tankstationmanager vindt me nu ook een beetje leuker! 😉

 • De kop is precies wat SAAB (e) en het subtiele verschil maakt voor vele andere merken. Na een lange dag kijk ik altijd uit naar de rit naar huis in de SAAB, die niet lang genoeg kan duren - dat is pure ontspanning.

Reacties zijn gesloten.