Saab-evenementen september / oktober

Er zijn fantastische Saab-evenementen in september en oktober; de keuze kan moeilijk zijn. De geografische situatie kan bepalen waar u deelneemt. Deze week willen we drie Saab-vergaderingen introduceren - een kleine selectie van wat er rondom het merk gebeurt. Op de een of andere manier heeft het Duitse zuidwesten een voordeel. Maar het begint bij de vrienden in Slowakije.

Saab Session Slovakia 2014
Saab Session Slovakia 2014

Saab Session Slovakia

De Saab-sessie vond vorig jaar plaats in Slowakije - en dit jaar komt de nieuwe editie eraan. Saab-chauffeurs uit Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Slowakije, Tsjechië, Polen, Hongarije en Roemenië hebben al ingestemd. Drie Saab-dagen van 9 tot 11 oktober wachten op de fans; Vorig jaar waren er 71 voertuigen en 157 deelnemers ter plaatse.

De voorbereidingen lopen met veel liefde voor het merk. Deelnemers zullen hetzelfde Saab-enthousiasme ervaren als 2014. De registratie is voor Saab Session Slovakia is online tot 15. September mogelijk.

Vintage Classic Days Rosenfeld
Vintage Classic Days Rosenfeld

Vintage Classic Days Rosenfeld

Het gaat verder in het zuidwesten van de republiek. De volgende mail kwam van Cristoph en de Stuttgarter Saab-vrienden:

De Rosenfelder Oltimerfreunde hebben Saab dit jaar als motto gekozen. Daarom willen we u bezoeken met onze Saabs en ons merk presenteren in de Zwabische Saab-Diaspora. De stad Rosenfeld ligt op de top van een berg en je hebt een prachtig uitzicht op de Zollernalb. Bovendien bezit de gemeenschap een brouwerij waarvan het terrein is geïntegreerd in de klassieke autodagen. We hoeven niet dorstig te blijven.

Het volgende zou voor de 6 zijn. September gepland:

Van 8: 00-klok wordt een ontbijtbuffet aangeboden in restaurant Rosengarten, in de buurt van de parkeerplaats Beutter. Dit heeft de klassieke autovrienden gemaakt met het restaurant Rosengarten.
Hierdoor kunnen de vroege vogels zich krachtig versterken en kan iedereen ontspannen aankomen.

Van 10: 00 uur ontmoetten we elkaar op de parkeerplaats Beutter om de stad Rosenfeld binnen te gaan. Het stadscentrum is gesloten, de Saab-rijders worden geïnstrueerd door piloten op de Saab-parkeerplaats voor de tiende kazerne.

De hele dag: Oldtimertag in Rosenfeld

Wie komt er later met zijn Saab: rijd gewoon naar het stadscentrum en ga naar de fruitdoos (= Zehntscheuer).
Wie heeft meerdere Saabs: in geval van twijfel kiest de oudere Saab voor Oldtimerfreunde.

Tot nu toe hebben meer dan 20 Saabs aan Christoph gerapporteerd. Als u deel wilt uitmaken van de Saab-vlag in Rosenfeld, kunt u contact opnemen met het volgende e-mailadres: saabclub (at) caspar-online.de

De Alb roept II

Een nieuwe editie van de 2014er Alb-bijeenkomst vindt plaats kort na de Rosenfelder Oldtimertage. De mail kwam van Dominik, hij schrijft:

Vanwege de steeds positieve feedback op de bijeenkomst van 2014, waren we blij om te beslissen over een nieuwe editie. Noteer nu de datum 11-13.09.2015. Het motto van de bijeenkomst is “Van de Alb tot de Zwabische Zee”. Maar we zullen ook een buitengewoon interessante reis naar de vroege middeleeuwen ondernemen en mooie routes rijden in het voorland van de Bodensee naar de "Zwabische Zee".

Het ontmoetingspunt is weer gemakkelijk bereikbaar via de snelweg en geeft u een interessant inzicht in een industrieterrein uit het tijdperk van de Wilhelmin, dat een belangrijke rol speelde in de Eerste Wereldoorlog. Het vertrekpunt voor onze activiteiten zal Balingen zijn met de centrale accommodatie in Hotel Pfeffermühle. Op zondagochtend is er een onderdelenmarkt.

Tot nu toe zijn er rond 50-voertuigen gerapporteerd. Meer informatie over het programma en registratie is beschikbaar op het Saab-forum.

3 gedachten over 'Saab-evenementen september / oktober"

  • De bijeenkomst in Slowakije wordt dit jaar gehouden voor de 4. Dit zal waarschijnlijk volgend jaar plaatsvinden (opnieuw in oktober).

    Ik zal er voor de eerste keer naartoe gaan en kijk er echt naar uit. Wat ik gezien en gehoord heb van eerdere vergaderingen was heel goed. Het is zeker dat het een breed scala aan Saab-modellen vertegenwoordigt.

    Er waren ook deelnemers uit Slowakije tijdens de bijeenkomst in het Beierse Woud en verschillende deelnemers zullen nu hun weg banen naar de Hoge Tatra.

  • Ik benijd jaloers op al diegenen die zich hebben aangemeld voor de bijeenkomst in Slowakije en kan alleen diegenen aanmoedigen die de tijd hebben om daarheen te gaan. Naast de daadwerkelijke ontmoeting is het gebied prachtig en de mensen daar erg vriendelijk

Reacties zijn gesloten.