Saab 9000 Anna Project (Teaser)

Natuurlijk zijn er regels bij het kopen van een oude auto. Je hebt ervaringen ... het hoofd zegt precies wat te doen en wat niet te doen. En het is niet zo dat de waarschuwingslichten volledig faalden bij het Anna-project. Maar soms verbreek je je eigen regels omdat je dat kunt. Of omdat je echt een auto wilt hebben. Of omdat je je gewoon onredelijk voelt ... en het leven zo kort is.

Saab 9000 Anna Project
Saab 9000 Anna Project

Voor 30 leverde Saab de eerste 9000ers af en toen het Anna-project in 2013 van start ging, was die verjaardag nog lang niet voorbij. Dat Anna het jubileumjaar in zou glippen, was niet te voorspellen. De scene rond 9000 is de afgelopen twee jaar radicaal veranderd, net als het aanbod in de grote portals. Goede, goed onderhouden voertuigen zijn moeilijker te vinden, goedkoper nucleair afval domineert en is geen investering waard.

Goede voertuigen zijn gewenst - maar zeldzaam.

De blog krijgt in de laatste paar maanden herhaaldelijk e-mails met Saab 9000-verzoeken. Dat is ook nieuw. In de vraag zijn voertuigen in goede staat, geprijsd rond de 5.000,00 €. Vaak wordt een Saab 901 vervangen, die eerder een alledaagse auto was en nu is gemuteerd in een verzamelobject. De geïnteresseerde partijen hebben concrete ideeën. Het begint met de kleur, de uitrusting, de wens van de versnellingsbak en richt zich op de vraag of een zonnedak wel of niet moet zijn. De motorisering is, eigenlijk verrassend, minder interessant. Zeker, met een Youngtimer hoeft u niet per se de linkerrijstrook met 200-kilometers per uur leeg te maken. Zelfs als sommige Saab dat konden en het is erg leuk.

Ons Anna-project is uitgebreider geworden dan oorspronkelijk gepland. Ik schrijf voor dagen op het verhaal, die nog niet aan het einde en evolueerde. Anna is nu in het dagelijks gebruik en verrast met eigenaardigheden. De 9000er project zal de blog begeleiden gedurende enkele weken, te beginnen volgende week met de aankoop van alleen al is een verhaal op zich, omdat het een momentopname van de Saab gemeenschap in 2013 vertegenwoordigt. Eigenlijk was Anna, naar aanleiding van de opmerkingen van een forum, gedoemd om te exporteren.

Ik schrijf in de vervolgstappen over een slecht verwaarloosde auto. 100.000 kilometers, gedurende deze tijd alleen service in een gratis workshop zonder Saab-achtergrond - dit is een test van uithoudingsvermogen die zijn sporen achterlaat. Alsof dat nog niet genoeg was, komt de roest op het raamkozijn, wat het resultaat is van het uitwisselen van schijven bij een bepaalde provider. Zodat het verhaal niet saai is, is er een of de andere vervelende verrassing. Ja, en welke ervaringen heb je met een restauratie over 600 kilometers verderop?

Saab 9000 - Prestaties.

Het gaat ook over wat een Saab 9000 waard is en wat het waard zou moeten zijn. En omdat redeloosheid er altijd is, komt het onderwerp tunen op de blog. Turbo's zijn het meest geschikt voor deze acties; 9000ers met 400 PS zijn een onderwerp in Zweden (en niet alleen daar). Zo doen we het niet. Maar: we behandelen ons 9000er-project met wat extra paardenkracht en dus volledig enthousiast de linkerrijstrook (bijna) volledig leeg.

Vanaf volgende week vliegen we het 9000-thema op een ontspannen manier op een doordeweekse dag. De eerste grote Saab heeft de afgelopen jaren een vriendenkring gevonden. Op het Saab-festival hebben we een aantal zeer mooie auto's uit Duitsland en Zwitserland in ons konvooi gehad. Misschien zal het Anna-project nog meer fans tevreden stellen. Het zou leuk zijn!

17-gedachten ook "Saab 9000 Anna Project (Teaser)"

 • Goede start van de week, had me al gevraagd waar ANNA bleef. Auto's zijn de laatste tijd op de blog te kort geweest

  • Precies! De vruchteloze discussies over de onbeschermde eieren van NEVS en SAAB AB werken niet hoe dan ook, dus het 9000-project is veel aangenamer.

 • Moin, ja, ik zou er ook een willen. Ik ben al maanden op zoek naar een slimme 9000 CSE. Ik heb de dagen met Luxemburgse markeringen in het zwart gezien met witte randen en donkere ramen en verf als nieuw. Een echte slagroomtaart. Wie geeft er een weg?

  • Dus ik heb nog steeds een Saab 9000 te koop ... Maar er is wat werk te doen en helaas zijn er wat zware krassen en stoten rondom ... Maar de substantie is goed ...

 • Om te bouwen is nog steeds een van ons in de tuin.

  9000 is geweldig, geen vraag. Een compleet andere wereld dan 901. Ik hou van de auto keer op keer.

  Ik vind de 9000 gewoon geweldig

 • Ik heb een 9000 Griffin en ben ook zeer tevreden, als de motor van Opel is, is de V6 altijd blij

 • Hallo 902, waar is je tuin? Ik zou graag de vrucht willen bekijken. Groet Trollifan

 • Gelukkig had ik niet de visie om onze 9000 CSE-jubileum te verkopen. Sinds 1997 in het bezit van het gezin, alleen dat ook een verhaal; De restauratie heeft de afgelopen twee jaar plaatsgevonden en sinds de lente ben ik elke dag weer 9000er. Hoewel ik nog steeds een 9-5 SC Aero en een 9-3 convertible Aero-Stag heb, ben ik elke dag in de wolken met de grote sedan.
  (Onder andere de zitplaatsen zijn ongeëvenaard). Als dan, zoals vorige week gebeurde, een BMW 5-bestuurder stopt om te zeggen hoe goed hij de auto vindt ... Blij maar ook de Saab gek. Voor mijn zoon bouwen we er nu ook een !! Dus onderhoud uw 9000er.

 • Buiten 900 - in 9000 - zou dat geweest zijn. De 9000er deelt jammer genoeg het lot van vele stevige kilometereters. Met geluk en geduld zijn er echter nog steeds goede exemplaren. Hij zal echter niet de status van 900er en oudere Saab-auto's bereiken. Op dit moment moet je een goed verzorgde 9-5er van de 1 zijn. Zet series opzij, hij verwacht een soortgelijk lot. De stoelen zijn bijna onverslaanbaar in de 9000er, maar naar mijn mening worden overboden door de 9-5er.

 • Met een beetje geluk zult u een goede kopie vinden. Met een vriend had ik in de lente veel ruïnes gezien, of nucleair schroot zoals Tom schrijft. De verkopers zijn buiten de realiteit en denken dat schroot gelijk is aan goud.
  Bij toeval was het toen een grootvader Ersthand Buchalter 9000 die bij het tankstation om de hoek stond. 21 jaar en hoe vers van de lijn, een droom op lange afstanden en mijn vriend zou het nooit teruggeven!

 • Dit zijn de TX nummerborden! Denk je niet dat hij moest vertrekken, Tom?

  • Aha, zeer attent! De TX gaat in het seizoen omdat de kentekenplaten niet langer bruikbaar waren en goedkoop werden gebruikt

 • Oh, ik zou ook een goed verzorgde CSE hebben in volledige uitrusting en 5000 € Ik zou niet eens willen hebben .. Is echter CH.

  • Is er een link? Waar geadverteerd?

   • Wordt geadverteerd bij saab-cars.de en ricardo. ch (de scarabee groen).

 • Ik kan me nog steeds herinneren hoe onder de indruk ik was van de 9000. Het interieur, de snelheid, het coole design en dan met de hatchback. En ik kan me nog herinneren, ik was toen bijna net zo geschokt over de saaie 9-5 die niet meer ruimte had, maar toch vergelijkbaar goed ontwerp, kan nog sneller gaan.

  Daarom denk ik dat het goed is als zoveel mogelijk voertuigen blijven. Alle oudere modellen behalve de oude 900 zijn nu nog zeldzamer in het straatbeeld, zelfs hier in München.

 • Kan alleen hier bij mij komen, zorg goed voor je 9000! En naar beneden van de weide!
  anders is er geen redding ... de roest doet dat zijn ...

Reacties zijn gesloten.