Als je in Saab rijdt, heb je gewoon het voordeel

Naast de bekende voordelen, zoals turbo power, kwaliteit, comfortabele stoelen en nog veel meer, die men heeft bij het besturen van een Saab, ontstaan ​​vaak onverwachte situaties waarin men plotseling als Saabfahrer in het genot van voordelen komt.

Saab 9-3 2.8T van Peter
Saab 9-3 2.8T van Peter

Natuurlijk zijn dit geen enorme voordelen, maar ik had 2-situaties waarin ik onverwacht sympathiek was omdat ik met mijn Saab reisde. De ene gebeurtenis werd toegeschreven aan een parkeerplaats op een station.

Elk jaar met Kerstmis is er een speciale treinverbinding van Nürtingen naar Neuffen. Een oude stoomlocomotief inclusief de historische auto's wordt uit de motorschuur gehaald. Het geheel wordt de "Sofazügle" genoemd. In beide steden vindt op dit moment een kerstmarkt plaats en deze historische trein verbindt, met Nikolaus als treindleiding, de twee steden en markten. Het is een traditie in ons gezin geworden om elk jaar deel te nemen aan dit evenement.

We reden naar de drukke parkeerplaats bij station Nürtinger. Ik heb tevergeefs gezocht naar een gratis parkeerplaats toen het op mijn zijraam klopte. Ik liet het glas vallen en een vriendelijke oudere dame begroette me met de woorden: dat is leuk om weer een Saab te zien. Ze legde me uit dat zij en haar man de helft van hun leven met 3 Saabs reisden en dat ze een half jaar geleden een Skoda Superb hadden gekocht vanwege een gebrek aan Saab-benodigdheden. Ze vertelde me ook dat zij en haar man op het punt stonden te gaan en ik haar zou volgen, haar man staat op het punt om te parkeren op een parkeerplaats vlak voor het stationsgebouw, naast de parkeerplaatsen voor gehandicapten.

Natuurlijk volgde ik haar in mijn hoop op een parkeerplaats voor Pole Postion. Nadat de Skoda had geparkeerd en ik mijn Saab parkeerde kwam de aardige dame weer naar me toe. In haar hand had ze een dagpas en ze gaf hem aan mij met de woorden: kan je dat, we hebben hem niet meer nodig. Saabfahrer zijn gewoon aardige mensen, zelfs als ze nu in een Skoda zitten.

De tweede gebeurtenis vond plaats tijdens onze Šumava-vakantie 2011.
Er is de mogelijkheid van een rivier raften op de rivier de Moldau te maken. met een boot kan reizen ongeveer 20 km maal zacht of wild langs de rivier meer dan watervallen van Cesky Krumlov naar Ceske Budejovice, en dit kan worden vergeleken met de tarieven zoals gevraagd in het buurland Oostenrijk voor soortgelijke reizen, veel goedkoper. Dus reden we naar de parkeerplaats van een firma in boot voor ons om een ​​boot in de komende dagen om te reserveren. Er was een kleine rij mensen waarmee we te maken kregen. Tijdens het wachten je al kreeg de modaliteiten van die werd geleend van een boot en een reservering te maken.

Dus je moest z. Vul bijvoorbeeld een schriftelijke reservering in en stort een aanbetaling, om er zeker van te zijn dat de bindende reservering ook wordt waargenomen, zou op de dag van de reservering de zon misschien gewoon niet schijnen. Toen wij aan de beurt waren en ik mijn verzoek aan het botenverhuurbedrijf wilde overbrengen, kwam deze als eerste naar mij toe. Je bent net hierheen gereden met de Saab 9-3 Sport Aero Aero. Ja, natuurlijk, zei ik.

Het werd gevolgd door een gesprek over technologie, prestaties en ontwerp van mijn Saabes. Op een gegeven moment kwam ik tot de werkelijke reden voor mijn bezoek. Mondeling werd een afspraak gemaakt voor een boottocht de volgende dag. Toen ik hem vroeg naar de formaliteiten voor de reservering, vertelde hij me: je ziet zulke auto's hier niet zo vaak, ik kan ze me zeker herinneren, kom gewoon morgen, dat is prima.

Je kunt hier ook zien wie de juiste auto heeft die soms makkelijker is in het leven.

Saab-lezer 2015
Saab-lezer 2015

Dank aan Peter voor zijn Saab-verhaal! Heb je ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantie, een restauratie, het eerste contact met het merk uit Trollhättan of waarom Saab deel uitmaakt van het autoleven. Wat het ook is, schrijf ons. We belonen elke publicatie op de blog met een exclusieve Saab-lezer!

2 gedachten over 'Als je in Saab rijdt, heb je gewoon het voordeel"

  • blanco

    Is voor de saaby momenten in het leven, bedankt voor de brief! 🙂

  • blanco

    Prachtige verhalen ... 🙂 Heel erg bedankt. Zet een glimlach of twee op je gezicht. 🙂

Reacties zijn gesloten.