Over Volvo en Chrysler met Saab

Eerst zou ik mezelf willen voorstellen: ik ben een 15-jaars middelbare scholier en mijn favoriete automerk is, hoe kan het anders: Saab.

Saab 9-3 Cabriolet
Saab 9-3 Cabriolet

Mijn persoonlijke verhaal met Saab begon ongeveer negen jaar geleden. Ik was toen nog maar zes en zag een paar auto's in de buurt die op de een of andere manier anders waren dan die van ons: het contactslot in het midden en dat onmiskenbare geluid van een oude 900 Turbo waar onze buren in reden en nog steeds rijden. Dat weet je: zo begint het. Ik kon mijn ouders toen, tot vorig jaar in oktober, niet overtuigen van deze voertuigen uit Zweden.

Mijn vader ontdekte de Volvo C70 in een van mijn vele autobladen. Het enige nadeel was dat er in onze regio nauwelijks bruikbare auto's waren, dus namen we weer afstand van de Volvo, hoewel die een Saab had kunnen bijhouden; heel anders dan de volgende cabriolet waar we naar keken: een Chrysler Sebring met een grote 3 liter motor onder de motorkap. We kwamen relatief snel weg van deze auto, aangezien de kwaliteit van het interieur, laten we zeggen, onder het gemiddelde lag, voor zover ik kan nagaan. Zoals bekend zijn (sommige) Amerikaanse merken niet zozeer bezig met kwaliteit ...

Na een paar weken vond ik een Saab 9-3 Cabrio gebouwd in 2000 op internet heel dicht bij ons. Gelukkig heb ik mijn ouders hier relatief snel van kunnen overtuigen. Daarna volgden twee testritten en daarna de aanschaf van de cabriolet. Hij is zwart met zwart lederen interieur en de 154 pk sterke motor. De eerste rit ging over bochtige landweggetjes. Mijn vader was en is vandaag nog steeds opgewonden. De auto is in de winter in een droge garage gestald en in maart voor het eerst buiten gebruik genomen. Hij werd gekocht als een leuke auto en niet als een alledaagse auto, al kon ik me goed voorstellen dat hij er een stuk leuker mee zou zijn dan met onze rare 08/15 Golf ...

In mei van dit jaar heeft een dealer van tweedehands auto's in onze stad toevallig een Saab 9-3 2.0t Sportcombi aangeboden. Ik was in staat om mijn ouders ervan te overtuigen dat zo'n Saab veel beter is dan welke andere auto dan ook. Bovendien zou je nu ook onze twee honden kunnen nemen (mijn grootste argument). Zonder verder oponthoud werd de Golf vervangen door de Saab en het was het waard. Je leert relatief snel de reiskwaliteit van zo'n Zweedse auto met mooie leren stoelen weten. De eerste grote reizen gingen naar Luxemburg en Frankrijk. Op de snelweg bij hogere snelheden (200-230 km / h), blijft ook het volume over zodat u goed kunt praten. Dit kan niet echt gezegd worden voor een Golf, zolang het deze snelheden bereikt. Het enige negatieve aan de geweldige auto is dat deze geen ingebouwde satellietnavigatie heeft.

Maar je kunt niet alles hebben! De grote turbomotor maakt veel goed. Met iets minder dan 80.000-kilometers zal hij nog lang bij ons blijven.

Saab-lezer 2015
Saab-lezer 2015

Dank aan Johannes voor zijn Saab-verhaal! Heb je ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantie, een restauratie, het eerste contact met het merk uit Trollhättan of waarom Saab deel uitmaakt van het autoleven. Wat het ook is, schrijf ons. We belonen elke publicatie op de blog met een exclusieve Saab-lezer!

2 gedachten over 'Over Volvo en Chrysler met Saab"

  • blanco

    Mooi rapport. Het begon op dezelfde manier met ons, we rijden nog steeds SAAB 🙂

  • blanco

    Geweldig verhaal ... vooral goed geschreven
    En op de een of andere manier vind ik mezelf in het verhaal ... Ik heb ook mijn ouders naar Saab gebracht en rijd nu zelf een 😀

Reacties zijn gesloten.