Saabfestival 2015: Racing op Kinnekulle-ring

Grim kijkt. Helmen. Brullende turbo's. De penetrante geur van verbrand rubber en zweet gecombineerd. De tweede dag van het Saabfestival 2015 bood dit alles en meer. Honderden SAAB's waren aanwezig op de Kinnekulle-ring voor een volledige dag racen op een van de mooiste nummers van Zweden.

IMG_6132

IMG_5852

Met het Saab-festival van dit jaar werd een zeer gewenst element opnieuw gelanceerd: het racecircuit. terwijl de testritten met de 9-3N op het SAAB-fabriekstesttraject waar NEVS de dag ervoor op had gezeten, heb je je eigen SAAB op een echt circuit gekregen, iets waar veel festivalgangers echt naar verlangden. Saab Turbo Club van Zweden, een van de grootste SAAB-clubs in het land en echte experts in het veld. 2,072 km ten noordoosten van Trollhättan. 80 km spoor ten noordoosten van Trollhättan.

 

Er zijn verschillende video's gemaakt door de deelnemers, maar de onderstaande clip van Robert Sundberg is waarschijnlijk een van de beste indrukken van het evenement.

2 gedachten over 'Saabfestival 2015: Racing op Kinnekulle-ring"

  • Bedankt voor de feedback! Wat betreft de Sonnet vraag ik: ja, dit is inderdaad een van de originelen. Er was een bord achter de voorruit met meer informatie over de auto, maar ik herinner me niet alle details. Misschien weet een van onze lezers het?

  • Leuke video; geeft een goede indruk van wat de chauffeurs hebben meegemaakt. The Sonnet I; wat heeft een van de originelen gemaakt?

Reacties zijn gesloten.