Saab Festival 2015: de pre-tour komt eraan!

slechts eens in de twee jaar gehouden, de Saab Festival in Trollhättan is waarschijnlijk de grote grootste SAAB bijeenkomst in de wereld. Terwijl de meerderheid van de aanwezigen waren afkomstig uit gastland Zweden, is het wat fascinerende deden mensen kwamen uit alle verschillende landen te zien: Noorwegen, Finland, Denemarken, IJsland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Rusland, Tsjechië, Hongarije, (!) Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg, België, Nederland, China, de Verenigde Staten en Australië (deed ik mis iemand?). Voor mij was het mijn 3rd festival en deze keer de opwinding al op de dag begon voorafgaand aan de officiële opening.

IMG_5466

Stockholm / Kiel-Göteborg-Trollhättan
Mijn dochter en haar vriendje vergezelden me op ons mini-konvooi uit het zuiden van Stockholm. In plaats van rechtstreeks naar SAABcity te gaan, hebben we besloten om (althans gedeeltelijk) deel te nemen pre-tour georganiseerd door Autodealer Lafrentz en onze eigen blogger Tom. De reis met onze 9-4X, 9-3 9N en-5NG Hatch naar Gothenburg op donderdag avond was zeer aangenaam, maar Duurde het enige 6 uur en net voor middernacht we hebben het hotel. Kiel, Duitsland zou beschikbaar zijn op 09: 15. SAAB's wachten al op de komst van 43 deelnemende auto's en nog een 20 SAAB's die op weg waren naar het festival. SAAB vrienden, de motoren moesten opnieuw naar Trollhättan gaan.

WP_20150605_09_20_33_Raw__highres

Eerste stop: NEVS
De voorbereiding van het festival van dit jaar kende een paar ups en downs als je het mij vraagt. Als je het van de positieve kant bekijkt, is de aankondiging dat het festival daadwerkelijk plaatsvindt al in november gebeurd. Het organisatiecomité (het Saab Car Museum, Saab Turbo Club of Sweden en Saab Club Sweden) deed weer een stapje extra om een ​​zeer aantrekkelijk driedaags programma samen te stellen. Tentoonstellingen, verschillende seminars en workshops in en rond het museum op vrijdag, racen op de Kinnekulle Ring Racetrack op zaterdag en de traditionele tentoonstelling van alle aanwezige SAAB's en een vlooienmarkt op zondag.

IMG_5550

Ontbreekt aan de officieel programma dit jaar waren het Festival-diner op zaterdag en activiteiten in de SAAB-fabriek. Trollhättan. De Trollhättan. Het feit dat NEVS op het programma ontbrak, was waarschijnlijk nog opmerkelijker. Aanbevelingen over verschillende autowasalternatieven waren opgenomen in het festivalprogramma, maar geen woord over NEVS. Heel vreemd. Los van wat NEVS technisch gezien de SAAB-naam is, is de SAAB AB het overgrote deel van het festival dit jaar "wat niet is uitgenodigd". NEVS is aanwezig in het museumgebied en het officiële programma is niet moeilijk te begrijpen, het is bijna een SAAB-fan. Blijkbaar waren de zaken later enigszins genormaliseerd dan 9-3EV, die op zondag toch voor het Museum mocht parkeren.

Zoals ik eerder schreef, heeft NEV een mooie gestalte gegeven overtuigend programma samen voor de eerste festivaldag. Zo overtuigend dat verschillende groepen mensen in Zweden naar Trollhättan zijn gekomen. En wij ook ... hier meer over mijn volgende bericht!

4 gedachten over 'Saab Festival 2015: de pre-tour komt eraan!"

  • Grote vraag! Ik weet dat ik de sticker eerder ergens in een online winkel heb zien worden aangeboden, maar ik weet niet meer waar (en de snelle zoekopdracht die ik zojuist deed, gaf ook geen antwoord…). Misschien weet een van onze lezers het?

  • Weet je waar kan ik dit soort sticker kopen?

  • Maar natuurlijk! Hoe kon ik vergeten? Heel wat auto's met Britse kentekenplaten (waaronder een Jaguar met "My real car is a SAAB" stickers ...).

  • Ja, wij allemaal ook Britten …… .. maar ja ik ben het ermee eens, het was een fantastisch weekend.

Reacties zijn gesloten.