Liefde op het eerste gezicht

Nog een Saab-verhaal! onze Saab-lezer , die we voor het eerst na het festival verzenden, deze keer gaat het naar Marco in de Boven-Lausitz!

Mijn Saab, die het leven dagelijks een beetje leuker voor mij en voor ons maakt (mijn vrouw, onze zoon en ikzelf), is een 9-3 SC BJ 2007. Toen deze 2005-serie voor het eerst te zien was, was het voor mij duidelijk dat ik zo'n auto in mijn leven heb gereden.

Saab broers en zussen onderling
Saab broers en zussen onderling

Het was, of is nog steeds zoals de beroemde liefde op het eerste gezicht. Maar eerst aan het begin van mijn Saab-verhaal.

In de DDR was de selectie voor mij (als niet bijzonder auto-geïnteresseerd kind) van ongebruikelijke favoriete auto's niet bijzonder groot. Maar een paar jaar na de eeuwwisseling (over 1995) reed onze tekenleraar met een Saab 900 Turbo naar het schoolplein, de kennismaking van het merk werd in Zweden gemaakt. In het begin ging ik meerdere keren per dag naar de 900er om me af te vragen of hij me leuk zou vinden of niet. De andere modellen van Saab konden me op dat moment niet tot een snel resultaat leiden. De interesse van het merk was nog steeds groot, omdat deze voertuigen iets van hun waren.

10 Jaren later ontdekte ik per ongeluk de Saab 9-3 SC op het internet en begon ik opnieuw contact te maken met het merk en deze keer zonder het opnieuw te verlaten.

Na vele jaren op reis te zijn geweest en dus allerlei soorten merken te hebben gebruikt, had mijn laatste aankoop van 2010 geen grote claims, behalve over lange afstanden. Alles werd onderzocht en plotseling kwam het idee om naar Saab te kijken. Naar alle waarschijnlijkheid was er een redelijk aanbod van een 9-3 SC met bijna volledige uitrusting (alleen verwarming ontbreekt).

Sindsdien heb ik vele kilometers Saab gereden en bijna altijd met een glimlach. Ondanks enkele economische KO-criteria werd en wordt de auto altijd gerepareerd. Van koppelingsschade tot defecte wervelkleppen met vervanging van het inlaatspruitstuk tot een bijna niet op te sporen lek in het koelcircuit.

Zelfs als ik niet hoef te rijden of te rijden en gewoon langs de auto loop, moet ik glimlachen. Dit geldt ook voor andere Saabs, die je zo nu en dan in het gebied ziet. Daarnaast zijn er een paar kleinere verhalen die de auto of het merk benadrukken.

- In de rij voor een slagboom werd er plotseling op mijn raam geklopt. Een aardige man uit Ingolstadt achter mij moest me vertellen dat hij het zeer betreurde dat hij zijn 9-3 had ingeruild voor een A4. Hij wenste me altijd een veilige reis en vertrok met een glimlach.

- Bij het kopen van een nieuwe xenonbrander zei de verkoper gewoon "veel plezier wisselen". Ik weet niet wat hij bedoelde. Ik ga naar de auto, motorkap open, verwijderen en later de vulhals van het ruitenwissersysteem terugplaatsen, de brander vervangen en je bent klaar. Op internet kun je lezen dat 99% van de fabrikanten uitgebreide demontage van de bumpers en meer nodig heeft. Ongelofelijk.

- Bij het installeren van het kinderzitje voor de nakomelingen, bevatten de installatie-instructies iets "onhandigs" over het bevestigen van een reboarder met riemen aan de voorstoel. Bij Saab zitten er extra bevestigingsogen in de rail van de voorstoelen. Geen gedoe, vastbinden, klaar.

Andere kleine dingen zijn het Nightpanel, de verborgen gasveer in het kofferdeksel, de motorkap zonder hinderlijke leuning of de mooie "fast belt" -opmerking in de 9-5 (werkplaatswagen).

Een deel ervan is mogelijk ook verkrijgbaar bij andere fabrikanten, maar in het totale pakket maakt het de Saab zo ongelooflijk waardevol. Ik hoop dat we LAAANGE vreugde met hem hebben. En laat hem mij vergeven dat ik af en toe op zoek was naar een jonger model. Maar het spreekt duidelijk voor hem dat tot nu toe geen aanbod in staat was om het met een zwaar hart misschien in te wisselen.

Er zijn zeker veel meer mooie, goede en veilige auto's, maar geen die me intrigeert als een echte niet-autoliefhebber. En nu heeft alleen de thriller in Trollhättan een gelukkig einde nodig ☺

2 gedachten over 'Liefde op het eerste gezicht"

  • Goed, zo is het. En het leuke is dat je de boel nooit bij Saab hebt verpest, maar het gewoon hebt gedaan, en dat maakt Saab speciaal voor mij.

  • Leuk om te zien. Het zijn echt de vele goed doordachte kleine dingen die onze auto's zo schattig maken en anders dan de menigte.

Reacties zijn gesloten.