STCC-seizoen 2015

De start van het nieuwe STCC-seizoen was vanuit Saab-perspectief minstens uitbreidbaar. Tijdens de eerste race afgelopen weekend op de nieuwe luchthavencursus in Skövde, won het andere Zweedse merk de dag in stijl. Niettemin had het PWR-team van Peter Wallenberg een bevredigende start van het vliegseizoen en hield alle kansen open.

STCC 2015. PWR Racing Team
STCC 2015. PWR Racing Team

De twee PWR Racing Saab 9-3 met Emma Kimiläinen en Daniel Haglöf reden ondanks alle tegenslagen de punten in. Haglöf was de beste Saab-coureur in beide races en staat op nummer 5.

Aan het begin van het seizoen heeft het PWR-team een ​​bijdrage geleverd aan het web op de nieuwe hogesnelheidsbaan op het vliegveld van Skövde die de racesfeer vastlegt. Iedereen die altijd al co-piloot wilde zijn met Emma Kimiläinen en van een toegewijde rijstijl houdt, krijgt waar voor zijn geld. Gelukkig spreken de chauffeurs voor het internationale publiek geen Zweeds in de post ...

De lijst met credits toont de sponsorlijst van het PWR-raceteam. Van de Saab AB op Combitech zijn bekende namen van vorig seizoen aanwezig. Niet langer vermeld is een bedrijf dat niets met Saab te maken heeft, omdat het in de zomer 2014 de merkrechten heeft verloren. Je zou dat als een duidelijk teken kunnen zien.

De volgende runs vinden plaats op 29. en 30. Mei in Anderstorp.

Resultaat: Run 1 Volvo Race Skövde:

1. Thed Bjork, Polestar Racing, 20: 18.378

2. Fredrik Ekblom, Polestar Racing, + 1.454

3. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, + 18.021

4. Daniel Haglof, PWR Racing Team, + 26.310

....

6. Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, + 38.337

.....

10. Roger Samuelsson, Team Tido, + 2 Laps

 

Resultaat - Race 2 Volvo Race Skövde:

1. Thed Bjork, Polestar Racing, 24: 07.136

2. Fredrik Larsson, WCR / BMW dealer team, + 1.348

3. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, + 6.014

4. Erik Johansson, Team Kia, + 4 Laps

5. Daniel Haglof, PWR Racing Team, + 6 Laps

6. Roger Samuelsson, Team Tido, + 8 Laps

 

Scoren na 2 runs - STCC 2015

1: Thed Bjork 68

2: Mattias Andersson 45

3: Fredrik Ekblom 43

4: Fredrik Larsson 38

5: Daniel Haglof 30

....

7: Emma Kimiläinen 14

8: Richard Göransson 12

3 gedachten over 'STCC-seizoen 2015"

  • Sommige van de individuele onderverdelingen van Saab AB gebruiken nog steeds het oude kleurenschema met blauw en griffioen. Als u vanaf het vliegveld door Göteborg rijdt richting THN, komt u langs de bijbehorende gebouwen. De grijze letters staan ​​voor de Saab Group als zodanig.

  • Wat betekenen "als" en "dan"?

    Het bedrijf - waarvan de naam steeds moeilijker te noemen is - heeft zich blijkbaar teruggetrokken of zelfs uitgesloten. Deze omstandigheid kan heel goed worden opgemerkt.

    Op basis van de credits kan iedereen die wil natuurlijk nog meer speculeren over SAAB en Scania. Maar wat heeft dat met de concrete hint te maken?

  • Als je een bord in de aftiteling met betrekking tot NEVS wilt zien, hoe zou je dan kunnen interpreteren dat Scania daar in blauw en met griffioen verschijnt en dat Saab AB alleen een grijze Saab-letters zoals NEVS mocht gebruiken, en niet met die van haar normaal logo dat nog in blauw is met een griffioen

Reacties zijn gesloten.