turnaround

De laatste paar dagen gingen over oude auto's. Niet het alledaagse onderwerp op de blog, eigenlijk is er onze klassieke & Youngtimer-afdeling. Oude Saabs zijn passie voor mij. Voor andere mensen zijn het dagelijkse zaken. Of de toekomst.

3 x Saab 900, 1 x Saab 9000. Volledige workshop bij Saab Service Frankfurt
3 x Saab 900, 1 x Saab 9000. Volledige workshop bij Saab Service Frankfurt

Handel en service met klassiekers en young timers is lucratief. Zozeer zelfs dat steeds meer autodealers hun low-yield-bedrijf voor nieuwe auto's verlaten en volledig op de roestige rails gaan staan. Dat werkt, (bijna) alles 30 van jaar of ouder lijkt veel gevraagd te zijn. Tenminste voor fabrikanten die altijd traditionele zorg hebben verleend. Oude Porsche en Mercedes zijn gewild, deels tegen hoge prijzen.

Voor de Zweden is dat niet helemaal het geval. Noch Saab noch Volvo hadden in het verleden vertrouwd op de zorg voor hun grote verleden. Het resultaat is een paar oude Zweedse auto's op onze straten en klassieke evenementen. Dat verandert op de lange termijn.

Het bewijs: onze Youngtimer & Classic Blog. Op de 23.11.2012 ging hij online, met een duidelijke achtergrond: plezier ... en het plezier van het schrijven over auto's, omdat ze geen nieuws van de economie willen. Het idee dat iemand zou lezen wat er over oud metaal was geschreven, was niet aanwezig. Een blog voor persoonlijk plezier. Als iemand het leest, maakt het de dingen nog beter.

Het project saabblog.net zelf is een leven in de niche. Minder dan 60.000 Saabs reizen in Duitsland. Dat is al nauwelijks meetbaar. Schrijven over klassieke Saabs is daarom de niche in de niche. Wie geeft er daar om? In december vonden 2012, 117-lezers het onderwerp goed. Tenminste!

Dingen ontwikkelen zich. De langetermijntrend is cruciaal. In maart 2013 waren er al 2.886-lezers, 12 maanden later 5.387, nog een jaar 10.083. Oude Saabs zijn niet langer een niche, en in vergelijking met andere Youngtimer-blogs doen we het goed.

Het is gemakkelijk te voorspellen dat de trend zich zal voortzetten. Omdat het niet in Trollhättan gaat omdat oude plaatwerk trend is. Des te meer geschokt, wat doet Nyköping qua klassiekers. Of niet. Met ons 9000 CC-project was er niets te winnen behalve de onderdelen voor een inspectie. Met de opvolger, de 9000 CS, raken de lagers steeds meer leeg, een latere productie kan niet worden vastgesteld. Je krijgt koplampen; niet bij Orio, maar via een derde partij. Geen geïsoleerd geval.

Een vriend heeft een klassieke 900 gerestaureerd. Hij bestelde onderdelen voor meer dan 6.000,00 €, waarvan 10% afkomstig was van Orio. Niet meer. Omdat er niets meer beschikbaar is in Nyköping.

Dat maakt me zorgen. Orio heeft onlangs, zeer duidelijk, zeer indrukwekkend bewezen dat men staat voor de naam Saab. Heeft gereedschap gekocht voor klassieke Saabs van NEVS voordat ze naar Azië verdwijnen. Dat is goed. Aan de andere kant lijkt men de trend te negeren. Omzet gaat elke dag verloren, hoewel klanten "Saab Original" zouden willen kopen.

Klassiekers, dat zou de toekomst van het merk kunnen zijn. Als op de Göta Älv visioenen opnieuw mislukt zijn door de harde realiteit, dan zijn onze Saabs nog steeds onderweg ... en dat moeten ze blijven.

Saab had weinig te zien op de zojuist afgesloten Techno Classica en niets op Orio. De 1 werd gehouden op de belangrijkste klassieke show in Europa. Duitse Saab Club de vlag boven ... en de autostad. De had een mooie Saab 99 Turbo van 1979 op de standaard Autostadt = VW. Geweldig!

Ja, ja, Eschborn is aan het lezen. Nyköping ook. Je bent in staat tot kritiek - ik hoop het. En niet alles is zoals het lijkt. Klassiekers zijn daar een onderwerp, je werkt eraan. Misschien niet met zoveel nadruk als ik zou willen. Maar je doet iets.

Mijn wens en de wens van veel Saab-coureurs kunnen werkelijkheid worden. Een duidelijke toewijding aan Saab Tradition-zorg, niet alleen met woorden, maar echt de vlag tonen. Misschien bij de Techno Classica 2016 in Essen. Dan met een Saab 99 Turbo op de Orio-stand, niet alleen bij de VW Autostadt.

9-gedachten ook "turnaround"

 • Goed met Orio u. Deel de Saab. Uit mijn recente ervaringen kan ik begrijpen dat de verkoop teruggaat ... maar ... vanwege de zeer hoge prijzen !!! ??? , Had een windscherm voor de 900 ik mijn dochter van Bj'93 op een Saab-dealer orders, initiële kosten € 175.- Twee dagen later kwam er een telefoontje van de disc kost nu van april € 275.- aanvankelijk had besteld in maart. Ik zou je meer voorbeelden kunnen geven.
  Nu kan iedereen zijn mening vormen of zich ertegen verzetten.
  Hoe dan ook, ik kreeg de W-disc voor een nog lagere prijs bij een accessoire-winkel, maar originele Saab.

  • Dit is niet erg prettig ... Helaas moet je ook zeggen dat de ORIO veel in de "schoenen duwde". Er zijn, en dit is erg vervelend, dealers die klanten sturen met "niet langer beschikbaar" van de boerderij, of met onjuiste prijzen. Beide dingen zijn ergernissen, vooral als het blogteam zich moet realiseren dat de onderdelen gewoon leverbaar zijn.
   Ons advies: vraag bij twijfel de blog-supporters die bij Saab wonen en die de juiste persoon zijn om contact op te nemen.

 • Ik kan dat niet bevestigen met de weinige Volvos op Oldie-evenementen. De bultruggen en amazones zijn altijd goed vertegenwoordigd. Naast mijn 3 Saab, heb ik ook een 122S 1965 gebouwd door Volvo. Onnodig te zeggen dat de Volvo goed draait en geen problemen veroorzaakt. Ik geef het zeker niet uit!

  • Jammer dat zoveel 142er, 144er en 145er genadeloos als orgaandonor levend gedood en uitgebuit werden.

   ROEST IN VREDE.

   Dit waren ook fijne auto's. Vooral de eerste jaren van de bouw met dunnere bumpers, kleinere buitenspiegels en buiten deurgrepen zijn prachtige klassiekers.

   Nou, tenslotte, hun versnellingsbakken en motoren leven voort in de bultruggen en amazones, die - het is waar - nog steeds vrij vaak worden gezien en zijn meestal goed vertegenwoordigd op klassiekersbijeenkomsten.

 • Goed om te weten dat ORIO het ding op het scherm heeft. We willen graag zo lang mogelijk SAAB rijden!

 • Ik zou het bedrijf Orio ook erg dankbaar zijn als ze de klassieke onderdelenhandel als een bedrijfstak voor zichzelf zouden ontdekken!

  Groeten uit Zwitserland

 • Hi Tom!

  Een Beritrag naar mijn smaak. Al mijn 9-zagen zijn van het laatste millennium en 7 zijn dit jaar 20 en nog veel meer (tot 48).
  De oude Saab hebben wat andere auto's (en naar mijn bescheiden mening veel recentere zakken) missen: individualiteit, degelijkheid. En vooral: karakter!
  Dat Saab zijn eigen geschiedenis is vergeten, is Saab-fan en verzamelaar sinds ik het was. Als dat niet het geval is voor een privénetwerk van enthousiastelingen en freelance leveranciers, waarvan sommigen vasthouden aan de extreme toewijding van het merk, zou dat niet eens het kleine percentage van de oude Saabs op de weg zijn.
  De bijna vernietiging van het museum was het hoogtepunt van deze trieste ontkenning van zijn eigen geschiedenis.
  En ik ben ook geïnteresseerd in de voortgang van het merk Saab bin - wat Saab voor mij betekent, heeft er sowieso niets mee te maken.
  De zagen die iets voor mij betekenen, betekenen helaas jarenlang niets voor Saab ...

  groeten
  Gerald

 • Een goed onderwerp! In de klassieke scène zijn overlappingen tussen SAAB en VOLVO aan de orde van de dag, wat ook bij mij het geval is.
  Het is duidelijk dat in dit geval het voordeel van SAAB is. Terwijl VOLVO niets doet, absoluut niets, pakt ORIO het onderwerp tenminste aan. De VOLVO's daarentegen worden simpelweg geslacht, wat niet langer goed is, anders worden de dozen niet meer op straat bewaard. Bedankt, ORIO, ga zo door, de cursus is goed!

 • Geweldig onderwerp, dat me al heel lang krabt! Op dat moment verdween van 2000 na de overname van GM veel onderdelen!

  Orio is een apotheek! Te duur, weinig beschikbaar! Je moet onderdelen halen uit autowrakken. Er is geen ander beter automerk uit Europa. Dit is ook bekend bij veel SAAB-klanten. Ze geven de voertuigen gewoon snel op. Ze gaan naar de rommelpers of worden uitgebuit!

  Jammer voor de prachtige SAAB-voertuigen die nog steeds van de weg verdwijnen. Er zijn dagelijks minder. Iedereen kon dat opmerken.

  Orio moet alle onderdelen opnieuw produceren! De gereedschapskosten zijn al lang afgeschreven. De tools kunnen zeker goedkoop worden gebruikt.

  Interieur tapijten, rubberen afdichtingen, zijruiten, belangrijkste kunststof binnenste delen! Türkeder etc. Dit moet beschikbaar zijn als u de voertuigen op de weg wilt houden.

  Een restauratie kost zonder goedkope onderdelenleveranciers gewoon te veel en is dan te duur om de onderdelen te vinden. Ten eerste, zonder een klassiek onderdeel bij Orio, zal er nooit een echte vintage automarkt ontstaan. Omdat je te insider moet zijn en anderen ervan weerhoudt om een ​​oude SAAB te kopen en te herstellen ondanks de interesse!

  Als Orio er niet in slaagt om dit snel aan te pakken en echt een SAAB Classic-onderdelenafdeling op te halen, dan zal het snel te laat zijn, omdat de voertuigen daarom zullen terugkeren! Als Orio niet snel investeert, is het voorbij! Er hoeft geen bedrijfseconoom te zijn om dit te herkennen.

  Behandel daarom het onderwerp! Maar geen lippendienst! Met snelle implementatie!

Reacties zijn gesloten.