SAAB Turbo @ Knutstorp-ring

Afgelopen weekend, de 52 een jaar oud Knutstorp-ring, een 2.079 km lang racecircuit in het zuiden van Zweden. Het weer op de zeer vroege zaterdagmorgen was niet al te groot, maar de opkomst aan de poorten was overweldigend, met 381 geregistreerde deelnemers.

Klaar om het circuit te betreden

Turbo tot het uiterste!
Het SAAB Turbo Club van Zweden (STCS) is een van de grootste en bekendste SAAB-enthousiastelingenclubs van het land. STCS heeft zich in de loop der jaren georganiseerd. Traditioneel begint het seizoen bij Knutstorp Ring en dit jaar was geen uitzondering. De Knutstorp Ring-baan

Er bestond al een rij bij 08: 00. 60 minuten later, vind wat ze zoeken en maak je klaar voor wat ze doen.IMG_7747

IMG_7740

Een uitgebreide chauffeursbijeenkomst op de dag en alle chauffeurs werden geïnformeerd over de trackdetails, veiligheidsmaatregelen en andere logistiek. Allereerst de "familiechauffeurs", met overwegend gewone auto's. Ongeveer een uur later waren brullende Turbo-geluiden aan de finish te horen in hun (nog meer) getunede SAAB's.

IMG_7757STCS55AndersIMG_8071

Deze slideshow is JavaScript nodig.

Moe maar met een hoog adrenalinegehalte en zeer tevreden keerden de coureurs huiswaarts in de wetenschap dat de volgende circuitbijeenkomsten al gepland zijn in Sviestad/Linköping (16 mei), Kinnekulle Ring (6 juni, onderdeel van het SAABfestival van dit jaar) en Gelleråsen/Karlskoga ( 20 sept).

Als dit bericht je zin heeft aangewakkerd om als toeschouwer mee te doen, kun je gewoon komen opdagen, want iedereen is welkom. Een STCS-lidmaatschap is echter vereist als je zelf het stuur wilt nemen op een van de tracks, maar de jaarlijkse bijdrage van SEK 300 (ongeveer € 30) mag dat feest niet echt bederven ...

Met dank aan Lena Stridh voor haar geweldige foto's en voortdurende verspreiding van SAAB Enthusiasm!
Bent u op zoek naar nog meer foto's? Kijk hier, hierof hier.