Apple iCar - Deel II Kansen en gevolgen

Terwijl in Trollhättan de ontwikkeling naar het onbekende glijdt, test een andere Zweedse fabrikant de toekomst. We blijven trouw aan het onderwerp Apple iCar, kijken in de voortzetting van het artikel van woensdag tot Göteborg.

iCar en PowerBook G4
iCar en PowerBook G4

Een paar weken geleden hield Volvo een persconferentie over autonoom rijden. Spannend, en natuurlijk raakte ik erbij betrokken. Autonoom rijden is een groot onderwerp, op het eerste gezicht is het indrukwekkend wat de Zweden op hun wielen hebben gezet. Op het tweede gezicht wordt de euforie in perspectief geplaatst.

De situatie: de systemen werken aan de stadsring in Göteborg. De weg is multi-lane, het tegemoetkomende verkeer gescheiden door een Mittelleitplanke- dus het houdt van collega-computer in de Volvo. Zonder scheiding, zonder meerdere rijstroken, werkt autonoom rijden (nog) niet. Ook in de sneeuw, bij slecht zicht. Als de sensoren de rijstrookmarkeringen niet meer kunnen detecteren, wordt het systeem uitgeschakeld. De mens moet het overnemen.

Navigeren door smalle stadscentra is ook (nog) niet mogelijk met inwoners van Göteborg. Gevaarlijke situaties die zich plotseling voordoen, moeten nog worden geleerd ... zegt Volvo. Dat zou in 2017 moeten gebeuren - en dan zijn waar de software-industrie nu is.

Google stuurt zijn voertuigen al door de stadscentra van Californië - en het werkt. Waarom?

Omdat Google en Apple over resources en servercapaciteit beschikken waarvan je alleen maar kunt dromen in Göteborg en elders. Het voordeel op het gebied van infrastructuur, de ervaring in de werking van datacenters is moeilijk in te halen.

De spannende vraag: waar staan ​​Google en Apple in 2017 met hun dynamische ontwikkeling en bijna onbeperkte middelen? Waar de auto-industrie 1.0?

Wie bouwt de iCar eigenlijk?

Het is onwaarschijnlijk dat Apple zou kunnen genieten van zijn eigen productie. Net als bij de andere producten, worden ze gebouwd waar ze iets begrijpen.

Er doen twee geruchten de ronde. Een Beiers radiostation kondigde aan dat BMW de iCar zou kunnen bouwen en dat deze gebaseerd zou kunnen zijn op een verdere ontwikkeling van de i3. Een andere bron, opgepikt door Zweedse media, ziet Volvo als partner. De onbenutte capaciteit in China kan zo beter worden benut.

De kans dat Apple BMW zal vertrouwen is groter dan de mogelijkheid dat Volvo zal samenwerken met de Californiërs. BMW heeft zijn expertise in nieuwe materialen en alternatieve aandrijvingen al bewezen met de i3 en i8.

Er is nog een alternatief. Een leegstaande fabriek in Trollhatten, een bedrijf dat graag zou willen werken als loonfabrikant.

Kansen voor het ontwerp

Een computer is een doos, is een doos. Niet meer. Daarom moeilijk te ontwerpen. Apple Lisa en Macintosh zetten standaarden, net als Power Macs. In 2001 presenteerde Apple de Powerbook G4 ... de eerste Mac-notebook met een metalen behuizing. Een principe dat tot op de dag van vandaag trouw is gebleven. Mijn powerbooks hebben een zwaar leven en gaan overal met me mee. Als ik ze uit dienst neem, hebben ze vele kilometers gezien in vliegtuigen, auto's, treinen en in veel landen. Ze gaan dan meestal naar een nieuwe eigenaar die ze blijft gebruiken.

Apple levert een goed ontwerp en een hoge functionaliteit. Als Apple een auto bouwt, zou je hoge verwachtingen moeten verwachten. De iCar zal geen speels, drijvend ei zoals Google zijn. Maar een waardevolle, functionele multitool. Een technisch onderkoeld product, een Saab 9000 getransformeerd naar het heden.

Net zoals Cupertino in 2001 de sprong maakte van plastic behuizing naar metaal, konden nieuwe materialen het interieur vormgeven. Er zijn veel ideeën, maar ook sjablonen. Fisker gebruikte milieuvriendelijke materialen. Dood hout met open poriën, natuurlijk leer. Op verzoek kan het interieur (vegan!) Vrij van materiaal van dierlijke oorsprong worden geconfigureerd. Een Zuid-Duitse fabrikant kopieerde enkele Fisker-ideeën voor zijn elektrische auto en werd door de media geprezen om zoveel creativiteit.

Deze slideshow is JavaScript nodig.

Tesla nam een ​​19-inch scherm en draaide het rechtop. Brutaal en tegelijkertijd eenvoudig idee; niemand had het eerder aangedurfd. Saab werkte met glaselementen in het interieur voor de 9-4x Concept en Aero X. Een deel van zoveel buitensporige koelte stroomde bijna in de serie, maar mislukte vanwege de omstandigheden. Iets soortgelijks mag je verwachten van Apple, het onderkoelde tech-merk.

De gevolgen…

Zodra de iCar in werkelijkheid is aangekomen, zal dit het leven in de grootstedelijke gebieden veranderen. Autorijden zal niet zijn zoals het was. De laatste schuilplaats is overwonnen, de mens altijd en overal bereikbaar. De interactie kan niet langer ontsnappen, bedrijven zullen dol zijn op de rollende consument.

Deze slideshow is JavaScript nodig.

Tegelijkertijd is autorijden aanzienlijk veiliger. Voertuigen communiceren met elkaar, waarschuwen elkaar, ongelukken vallen drastisch. Verkeersopstoppingen kunnen worden vermeden, verkeersstromen kunnen op intelligente wijze worden bestuurd. Een gigantische infrastructuur op de achtergrond zorgt ervoor dat voertuigen en gegevensstromen blijven draaien, met alle risico's en afhankelijkheden.

En er zijn nieuwe kansen. Voor mensen met een beperkte mobiliteit openen zich nieuwe mogelijkheden om hun autonomie te behouden.

Tegelijkertijd zijn er veel onbeantwoorde vragen: wie onderhoudt de rollende computer betrouwbaar? Wie doet de updates en patches? Wie zorgt ervoor dat de iCar en zijn passagiers niet worden gehackt? Iedereen die een iPhone heeft, heeft een idee van de aandacht die een iCar nodig heeft.

Of de reis naar de toekomst zoals, of u de prijs betaalt, iedereen voor zich moet beslissen.

De rebellen

Eén ding is te voorzien: een tegenbeweging zal zichzelf vestigen. Er zullen altijd mensen zijn die autorijden zien als een plezier, als een hobby of als een toevluchtsoord van menselijke autonomie.

Rebellen willen geen autodelen 2.0 of een rollende computer. Geen paternalisme, geen overmatige zorg. Je wilt de auto niet als een wegwerpproduct zien, alleen omdat de nieuwste OSX niet op het oude platform draait.

Het einde van het artikel. Uitschakelen!
Het einde van het artikel. Uitschakelen!

Deze irritante individualisten zullen op zoek zijn naar de oude, analoge auto's. De plekken op het platteland, ver van de wereldsteden, zijn bewaard gebleven door verzamelaars en Consumptie-tegenstanders. Ze zullen een oude Saab liefhebben, ze willen het stuur in eigen handen nemen. Het gevolg:

Ren glädje! Analoog rijden, bestuurd door een mens ...

19 gedachten over 'Apple iCar - Deel II Kansen en gevolgen"

 • Nu en vanaf daar ga ik te voet of met de fiets. Zonder elektromotor. Point.

 • Nee, ik denk niet dat die van die duur is, wat ik niet bedoelde.
  Mijn kritiek is gericht tegen de arrogantie van de groep en veel van zijn gebruikers (discipelen), die altijd bedoeld zijn om individualiteit en kwaliteit te tonen, een soort statussymbool.
  Het is gewoon een te duur massaproduct.
  De bijbehorende data-octopus - zoals beschreven in de artikelen - schrikt me eerder af.

 • Aan iedereen die in opstand wil komen en een grotendeels elektronicavrije auto wil krijgen, uiterlijk wanneer autonoom rijden op de een of andere manier de overhand heeft gekregen en gereguleerd is, zijn de bestuurders van oude voertuigen verplicht om een ​​apparaat achter de voorruit te klemmen dat de positie en afstanden doorgeeft aan de andere weggebruikers en de gereden route rechtstreeks naar het belastingkantoor ... maar geef niet te veel hoop dat we weg kunnen komen met een 901 of 9k!

 • Iedereen heeft een ander kwaliteitsconcept, dat is ook goed. Denk niet dat Samsung, Sony, HP, Acer, Asus, Toshiba produceren in landen met een hoog loon. Waarom dan de kritiek met Apple?

 • WIN-computers / laptops kunnen ook van goede kwaliteit zijn en gemakkelijk Apple-producten verslaan. Maar je zult ze niet vinden in de relevante elektrische supermarkten voor "hebzucht is cool" -prijzen.
  Kwaliteit heeft niets te maken met het besturingssysteem.
  Ik denk dat dat ook sesi betekent en ik gebruik het al jaren. Deze fabrikant is meer vergelijkbaar met SAAB in termen van duurzaamheid, doordachte functies en distributie.

  Albert heeft gelijk, we hoeven zeker niet te hopen dat Apple ooit in een land met een hoog loon zal produceren.

 • Helemaal niet, het is hetzelfde als het papierloze kantoor;)

 • Precies!

 • Spannende gedachten over de toekomst van beweging op de weg! In de 45 km aan het werk maakt de rit nog in Saab, zeer beperkte leuk, dat zou een veld zijn, omdat je helemaal auto- zou kunnen zijn, is 90% beperkt tot de afstand tot Vorausfahenden te reguleren tot een aanvaardbaar niveau. De hedendaagse auto-industrie geeft me de indruk dat ik de bestaande technologie tot nu toe heb geperfectioneerd, dan is er vaak een verandering met volledig nieuwe technologieën. Vanwege de aanzienlijk langere levensduur van auto's die niet zo snel zijn als computers, maar wel zal komen. Als Google en Apple maakt een hoop geld en mensen met ideeën zijn op een bepaald punt te Anwedung komen of er rausstellen of klassiek autofabrikanten zonder not-invented-here syndroom.
  De Saab voor het weekend en anders de auto-mobiel? Van tijd tot tijd geniet ik ook van analoge films.
  Spannend zal zijn hoe de mix van iCars en conventionele voertuigen werkt.

 • en is waarschijnlijk interessant. ook dat decennia lang op ruimtemissies flip-top computers van een andere gerenommeerde fabrikant hun weg naar de ruimte hebben gevonden - nee, niet mooier, maar technisch beter. Ze denken ook in Saab-termen: vorm volgt functie!

 • "Tegenwoordig is het gewoon te duur en biedt het geen betere voordelen, tenzij je het nodig hebt voor je zieke ego."

  Je kunt het zo zien, maar dat hoeft niet. Ik denk er zo over: alle computers met Windows-systemen, beter voor het werk (naar mijn mening). Er zijn echter ook mensen die meer waarde hechten aan de kwaliteit van vakmanschap en werking van sommige producten. Om deze reden heb ik tot nu toe alleen iPhones gehad. U kunt er altijd op vertrouwen, ze liggen goed en waardevol in de hand en zijn gemakkelijk in gebruik. Geen enkele andere smartphone biedt me momenteel dit soort voldoening. Daarnaast is de advertentiedaling niet zo sterk als bij Samsung-smartphones. Iedereen zoals hij wil ...

 • Kijkend naar de toekomst doet me denken aan mijn verzameling “Hobby. Het tijdschrift van technologie ”. Vooral in de jaren zestig werden daar artikelen gevonden die een eenzijdig geloof in de toekomst uitdroegen.

  Realistisch gezien, autonoom rijden vandaag niet faalt vanwege de mogelijkheden die technisch haalbaar zijn, maar vanwege de wettelijke hindernissen.

  Wanneer een Apple auto in elkaar zit geplaveide, ook duidelijk zou moeten zijn, namelijk wanneer de werknemers hebben geen rechten en verslaafd zijn voor de beroemde appel, maar zonder eieren, dus de dure uiteindelijke product overeenkomt met de winst terugtrekt.

  Eerder waren Apple-producten onmisbaar omdat ze superieur waren.

  Ik maakte mijn start in de digitale wereld.

  Tegenwoordig is het gewoon te duur en biedt het geen betere voordelen, behalve dat je het noodlijdende ego nodig hebt.

 • Mijn conclusie: als het kleine geld toestaat 😉, koop ik mezelf om me voor te bereiden op de toekomstige twee of drie andere Saabs in mijn cabriolet. Een stationwagon, een nieuwe 95er en mogelijk ook een nieuwere cabriolet met minder kilometers.

 • Ik weet het
  uitgeput en uitgeput liet ik me vrijdagavond in de beste stoelen van mijn “… auto” vallen en DENK bij mezelf, het zou leuk zijn om morgenochtend te kunnen genieten van de zonsopgang met een cappucino in het park van Miramare .. .Maar thuis wachten Werk, dit en dat; de tuin wil ook schoongemaakt worden etc. etc. etc.
  Jongens, je moet me nu geloven! Ik ben echt in Miramare gestapt. Mijn slimme always_dabei_Gerät toonde me gewoon op het scherm, als de Scarificator terug naar zijn laadstation.
  toen de geur van koffie naar mijn neus steeg.
  Ik weet het, we zullen veel wennen.
  De gebroeders Grimm kijken naar beneden.
  trozdem
  Ik ga vandaag nog steeds ongetraind in het bos.

 • Dan behoor ik al tot de rebellen!

 • De laatste alinea vind ik het leukst.

 • In theorie heb je gelijk. Maar: dit NEVS-bedrijf zal / moet veranderen als het überhaupt blijft bestaan. De nieuwe eigenaren / partners / samenwerkingspartners geven het bedrijf een andere richting. Men moet zijn mening niet baseren op de huidige status. De beslissing om de schuld te verminderen wordt op maandag genomen en NEVS wil de wederopbouw verlaten wanneer deze wettelijk van kracht wordt. Kort daarna wil het bedrijf de nieuwe partners aankondigen.

 • Voor mij is er één feit dat de leegstaande fabriek in Trollhättan tegenspreekt. NEVS heeft bijvoorbeeld geen kerncompetenties in vergelijking met BMW. Je probeerde alles een beetje te doen, maar niets was uitstekend. Apple laat zijn producten al jaren vervaardigen door "contractfabrikant" Foxconn in China. Daarom kan ik me nauwelijks voorstellen dat Apple van plan is een eigen fabriek te bouwen / kopen en exploiteren. De zoektocht gaat dus waarschijnlijk in de richting van een contractfabrikant MET ervaring en bepaalde vaardigheden.

 • Wederom een ​​geil artikel en veel interessanter dan welke SOFI ook. Coole kerel 🙂

 • Klinkt als het verhaal achter de musical "We will Rock you", overgebracht van de muziek naar de auto. Ik kan me niet voorstellen dat ik in zo'n rollende computer zit. Net als in een musical zullen de rebellen winnen.

Reacties zijn gesloten.