Mahindra niet langer geïnteresseerd?

Ondanks dat gisteren relatief goed was nieuwslijkt het voor de onrustige autofabrikant in Trollhättan erg moeilijk om tot een goed einde te komen. Net toen er aan het einde van de tunnel (exit van de reorganisatie) wat glinstering van licht was, duiken er geruchten op dat Mahindra niet langer geïnteresseerd is in de media. Vermoedelijk verloor Mahindra in november al (!)

Is Mahindra nog steeds de nieuwe eigenaar van de meerderheid?
Is Mahindra nog steeds de nieuwe eigenaar van de meerderheid?

Verloren interesse in november over SAAB AB?
Vandaag dit artikel in het Zweedse dagblad SVD is het bezig met het verspreiden ervan in Mahindra, vermoedelijk al in november zijn interesse verloren, maar ondertekende toch de intentieverklaring aan NEVS Hof ten tijde van de aanvraag voor de eerste verlenging van 2 december.
De auteur Jonas Fröberg citeert "een bron in de advieswereld" (dwz iemand die naar verluidt deel uitmaakte van de groep adviseurs rond de reorganisatie) en voegt eraan toe dat SAAB AB door Mahindra op de hoogte was gebracht van de situatie en hun bedoelingen daarover. tijd.
De theorie die Fröberg uiteenzet, is een van de belangrijkste reden (en) dat Mahindra interesse verloor vanwege de problemen met de SAAB AB rond de handelsmerklicentie.

Waarom?
Het artikel bevat nogal harde uitspraken en ik wil er twee specifiek uitlichten:
"SAAB AB was moe om het handelsmerk gratis weg te geven om er in ruil daarvoor slechte pers voor te ontvangen. Daarom wilde SAAB AB betaald worden voor de handelsmerklicentie en op dat moment besefte Mahindra dat hun businesscase niet zou kloppen. De risicoblootstelling werd te groot en ze wilden de merklicentie gratis krijgen, en daar stierven de discussies in november."Toen ik deze zin las, moest ik nog een paar keer lezen. Waarom zou iemand verwachten dat hij een handelsmerk gratis kan licentiëren? Ik heb geen inzicht in de huidige en eerdere licentieovereenkomsten, maar dat lijkt een echt onwaarschijnlijk scenario, laat staan ​​de belangrijkste reden voor het mislukken van de deal.
“… Mahindra had een paar weken eerder - half november - de handelsmerkonderhandelingen met SAAB AB geannuleerd. Mahindra tekende vervolgens, zoals bevestigd door de administrateur, eind november een niet-bindend contract. Maar Mahindra had - volgens de bron - geen intenties om NEVS te kopen en deed het alleen om NEVS meer tijd te geven om nieuwe oplossingen te vinden. " Dit klinkt weer onwaarschijnlijk. Ervan uitgaande dat de onderhandelingen inderdaad waren afgelast, waarom zou Mahindra in vredesnaam iets zeggen dat ze duidelijk niet van plan waren op een papier dat voor de rechtbank zou worden gebruikt en waarom zou de administrateur in beide verlengingsaanvragen duidelijk en expliciet de voortgang van de onderhandelingen? Ik ben geen juridisch deskundige maar if Mahindra, de beheerder en de NEVS zijn strafbaar volgens de wet.

Dus meestal, waar rook is, is er vuur. Alleen al het feit dat NEVS geen ondertekend contract heeft met beveiligde langetermijnfinanciering, is naar mijn mening niet noodzakelijk een reden om me zorgen te maken of achterdochtig te worden. Internationale fusies en overnames kosten doorgaans veel tijd, dus dat is het niet. Er lijkt echter iets te zijn rond de zo essentiële handelsmerklicentie klopt niet en er kunnen andere gebieden zijn waar de aangegeven intentie en realiteit verschillen.
SAAB AB weigerde commentaar te geven op het SVD-artikel (ik denk dat ze hun handen vol hebben aan het omgaan met de crisis die de Zweedse regering eerder deze week veroorzaakte bij het annuleren van een contract met Saoedi-Arabië, maar dit is niet relevant), maar NEVS 'Mikael Östlund was duidelijk in het stellen van "Ik geef geen commentaar op geruchten, maar de onderhandelingen met de twee autofabrikanten zijn gaandeG ".
Ik denk dat we het daarbij moeten laten. Tenminste voor nu ...

Update 13 maart06: 30 CET op SVD.se. Het verhaal dat volgt niet verschijnen vandaag in de gedrukte editie van de krant. Dit is voor mij hoogst ongebruikelijk gezien de omvang en het gewicht van het online artikel en de reden voor meer vraagtekens in overeenstemming met de opmerkingen van Swade. Iemand vertelt duidelijk niet de waarheid en dat moet nu worden gestopt.

23 gedachten over 'Mahindra niet langer geïnteresseerd?"

 • Ik ben blij dat er verschillende forists zijn die nog steeds hopen.Ik was voor het eerst tijdens deze hele saabisode geschokt door dit nieuws: tot nu toe kon ik me niet voorstellen dat Saab echt zou verdrinken; 'too good to final fail', zoiets. En ik had altijd Mahindra in gedachten, ze bleven gewoon achterin totdat er dingen gedaan werden. Nu kan deze foto worden verbrijzeld en als dit waar blijkt te zijn, betwijfel ik voor het eerst ernstig of er in de toekomst nieuwe Saab-auto's zullen zijn. Schokkende dag.

  • blanco

   Laten we niet te snel conclusies trekken, Mario. Het verhaal van gisterochtend op SVD.se is nog door niemand bevestigd. In feite heeft de krant besloten om het vandaag NIET in hun gedrukte editie af te drukken. Zeer ongebruikelijk. In plaats daarvan is er een verhaal van dezelfde auteur over de voortgang in de rechtszaak tegen Victor Muller (die niets met elkaar te maken heeft).

 • blanco

  Wie weet… zaken en bedrijfsovernames zijn soms vreemd, wreed…. kopers wachten of dwingen bedrijven om zwakker en zwakker te worden !!

  Goedkoopste manier om te kopen ... activa van NEVS ... als NEVS totaal zwak wordt of failliet gaat!

  Nu het slechte nieuws van Mahindra ... na een beetje licht was het in de tunnel voor NEVS en NEVS wordt iets sterker om te handelen!

  Voor mij is dat duidelijk ... kopers wachten en hopen dat NEVS het moeilijk heeft. En ze zullen hun best doen .. om NEVS niet in een betere positie te krijgen

  Slechte spellen ... maar normaal ...

 • blanco

  Het bericht van de SVD is geen verrassing. Mahindra was gewoon een afleiding.

 • blanco

  Als Mahindra echt geïnteresseerd was sinds zo'n lange tijd, hadden ze op een gegeven moment een besluit moeten nemen om managementmiddelen niet eindeloos te verspillen. Dus als de rechtbank het proces door laat gaan, is er een kleine hoop dat er iets anders aan de hand is.

 • blanco

  Als de Saab-naamlicentie zo'n probleem is, neem ik aan dat potentiële kopers zich nu in een categorie bevinden waarvoor ze de naam niet nodig hebben. Wat waarschijnlijk betekent dat ze er zelf een hebben 🙂

  BMW is bijvoorbeeld een verantwoordelijk merk. Ik geloof alleen dat ze hun capaciteitsproblemen voor de productie van de "Mini" al hebben opgelost. Ze hebben dus geen andere assemblagefabriek nodig. Evenmin ken ik een andere fabrikant. Misschien Maserati? Ik denk dat ze hun volume willen uitbreiden met een kleinere sedan.

  Of, hier zijn mijn geruchten over molenwendingen ;-), Apple. In dat geval krijgen we geen enkele informatie totdat Apple Car is vrijgegeven.

  • blanco

   Dat zou inderdaad een scenario kunnen zijn, maar tot nu toe weten we eigenlijk niet echt wat de schijnbare problemen met het SAAB-handelsmerk zijn (en of ze er misschien toe hebben geleid dat Mahindra zich terugtrok).
   Wat je aan het schilderen bent Thylmuc is min of meer de "Plan B" -strategie en er zijn een paar andere voorbeelden in de wereld van bedrijven die dit als hun belangrijkste (bijv.Valmet, NedCar, Magna Steyr) of secondairy (bijv.Mercedes) hebben. bedrijf.

   • blanco

    Rechts. Hopelijk zijn de geruchten 1000-ingenieurs in Trollhättan compatibel met die van de Trollhättan, zodat er mogelijk enige Saab-invloed in het eindproduct is; als dat inderdaad ter discussie staat.

    Als het Saaby genoeg is, kan het me niet zoveel schelen dat het logo draagt.

    • blanco

     Allereerst is wishful thinking.

     Ze hebben overal en overal genoeg fanboys en fangirls. Aplle gaat geen auto's maken voor een bepaalde markt, maar gaat de hele wereld ermee overspoelen.

     Trollhättan heeft geen derde van de capaciteit.
     En ze geven helemaal niets om Zweden Een link naar (een Zweedse) traditie in technologie en design is waarschijnlijk zelfs onaanvaardbaar en vrijwel precies het tegenovergestelde van wat ze in gedachten hebben.

     Bij Apple draait alles om inkomsten die veel verder gaan dan het gezond verstand. Ontworpen in Californië (en gemaakt in China) is wat de iCar wil zijn.

     En ten tweede kan iemands droom de nachtmerrie van een ander zijn ...

     Begrijp me niet verkeerd, ik gebruik veel van Apple's producten zelf (telefoon, boek, pro, schermen). Toch is een appel op wielen net zo weinig mijn ding als een appelhorloge om mijn pols of een appelsticker aan de achterkant van mijn SAAB. Alles kent een limiet.

 • blanco

  Ik heb slechte dingen. Wanneer NEVS productieorders wil verkrijgen, moeten ze de reconstructie verlaten. Om aanbestedingen van leveranciers / ontwerpbureaus te winnen, moet u "schuldenvrij" zijn. Het is niet langer een onderwerp om SAAB-auto's opnieuw te ontwerpen. Dit past goed bij de stelling van SAAB AB dat ze geen discussies hebben over de naam. Ik hoop dat ik niet gelijk heb. Maar ik denk dat het allemaal om Plan B gaat.

  • blanco

   Misschien misschien niet. Hoe dan ook, het is in ieders belang dat NEVS de reorganisatie verlaat. Of "Plan B" de belangrijkste strategie wordt, weten we pas over een paar weken. Tot die tijd is het van het grootste belang dat de aantijgingen van vandaag worden geverifieerd om te bevestigen wie de waarheid vertelt en wie niet, zo duidelijk klopt het verhaal niet en creëert het alleen maar meer FUD voorafgaand aan de bijeenkomst van 23 maart.

   • blanco

    Lees maar in de kranten dat Audi (VW Group) succesvoller wil worden als BMW en daarom kijkt naar uitbreiding van hun productiecapaciteit. Audi lijkt nieuwe extra modellen te ontwikkelen. Interessante gesprekspartner voor plan B van NEVS?

    • blanco

     Ik kan dat niet geloven. Enkele dagen geleden zei VW officieel dat ze genoeg merken in het bedrijf hebben om te managen. Ze bouwen nieuwe fabrieken over de hele wereld of investeren in bestaande. Ik kan me niet voorstellen dat VW Group gebruik maakt van externe fabrikanten (in Europa!)
     Als ik aan Plan B denk, zit de BMW Group eerder in mijn hoofd. Bovendien hebben ze minder merken in het concern dan VW en kijken ze er naar uit om meer marktaandeel te krijgen. Misschien hebben ze daar een nieuw merk voor nodig? Dus misschien is Plan B een optie voor hen EN de '(geografische) korte afstand' naar de SAAB AB voor naamrechten. Het is mijn beste wens 😉

 • blanco

  Trollhättan geruchtenmolen ...
  NEVS wil een nieuwe investeerder. Weet iemand wat ze hebben?
  Omdat dat een groot punt zou kunnen zijn in die onderhandelingen!

 • blanco

  Ben je ooit in Trollhattan SAAB-auto's geweest?
  Naar mijn mening zal dat nu niet meer gebeuren; Saab AB wil de licentie voor de naam niet meer opgeven; en ze hebben verdomd recht om dat gratis te doen. Mahabra, SAAB, is misschien niet geïnteresseerd in het onderhandelen over een productiefaciliteit.
  Dat zou goed nieuws zijn voor de baan in dat gebied.
  Het Saab-museum, maar helaas kon ik nooit een geheel nieuwe Saab kopen.
  Reden meer om er goed uit te zien na de Saabs rijden we nu nog steeds.
  Laat het onderdelenbedrijf dus voor altijd doorgaan.

  • blanco

   Ik denk dat je gelijk hebt dat de lezers van deze blog niets minder willen zien dan nieuwe auto's met de merknaam SAAB die de Trollhättan-fabriek, Kochje, verlaten!
   Wat betreft uw punt met betrekking tot de licentievergoeding: er kunnen andere redenen zijn waarom er geen overeenstemming is over de licentie, maar ik betwijfel oprecht waarom een ​​commerciële licentiehouder het handelsmerkrecht gratis aan andere partijen zou verlenen, dus de verklaring dat 'Mahindra wil krijgen de handelsmerklicentie gratis ”Ik geloof er echt niet in.

   • blanco

    Misschien een excuus van Mahindra om zich terug te trekken uit de onderhandelingen?

 • blanco

  Saab-auto's anders hadden ze geen verlenging. Maar het kan een andere zijn dan Mahindra.

  • blanco

   Dat zou uiteindelijk het doel zijn van alle commerciële kranten, John. Dat gezegd hebbende, de auteur van dit artikel staat over het algemeen hoog aangeschreven in Zweden en volgde de ontwikkelingen nauwgezet toen Spkyer SAAB Automobile AB overnam van GM (hij schreef er eigenlijk een fatsoenlijk boek over, "Kampen om SAAB"). Dat gezegd hebbende, bevestigde hij mij enige tijd geleden niet even dicht bij NEVS te staan.
   Ik ben het met u eens dat het echt onrealistisch lijkt te denken dat het Hof zou instemmen met een verlenging van de reorganisatie zonder serieuze kopers. Ik hoop in ieder geval dat het SVD-artikel wat meer openheid teweegbrengt over wat er feitelijk aan de hand is van de kant van de beheerder, NEVS en SAAB AB (om nog maar te zwijgen van Mahindra en Dongfeng ...).

 • blanco

  Het zou me niet verbazen als dit het geval is. Mahindra heeft de onderhandelingen over het lot van de plant en al diegenen die geïnteresseerd zijn in het lot van Saab lang verlaten - "geleid door de neus". Zoals het was toen Victor Muller, zoals het geval was NEVS. Zoals het nu is. Zodra het geld voor de salarissen "effectieve crisismanager" op is, zullen alle kaarten worden geopend en de fabriek eindelijk voor altijd gesloten.

  • blanco

   Wie weet, Andys. Ik denk dat je overdreven sceptisch en pessimistisch bent, aangezien ik ervan overtuigd ben dat zowel Spyker toen als NEVS nu hun avonturen begonnen met de juiste bedoelingen. Of deze goede bedoelingen zich kunnen vertalen in een langdurig succesvol SAAB-autobedrijf, is iets dat van zoveel meer factoren afhankelijk is (de Stallbacka-fabriek zelf wordt feitelijk algemeen beschouwd als in zeer goede staat, dus het is eerder een aanwinst dan een reden voor Mahindra om zich "bedrogen" te voelen, zoals u in wezen zegt).

   • blanco

    Zoals je zei in het artikel - "er is geen rook zonder vuur" en daar ben ik het helemaal mee eens.

Reacties zijn gesloten.