NEVS-reconstructie gaat in extensie

De reconstructie van NEVS wordt met nog eens 3 maanden verlengd. Dit werd gemeld door Victor Jensen van Sveriges Radio met verwijzing naar de relevante districtsrechtbank. Updates en verdere informatie die Michèl in zijn Beitrag.

27 gedachten over 'NEVS-reconstructie gaat in extensie"

 • blanco

  Veel hete lucht om niks ... dat weten we al jaren. Er zat nooit genoeg substantie achter - nogal wensdenken.

 • blanco

  Nou, dat lijkt niet te werken met Mahindra ?! En als de gissingen kloppen, een ongelooflijk verhaal!

 • blanco

  Herstel er dan een van de MJ93, ... .. SAAB heeft altijd gestaan ​​voor technische innovatie en maximale veiligheid, maar ook voor het weglaten van enkele gimmicks. U hebt geen SAAB-bedrijf nodig om technisch verouderde auto's te bouwen.

 • blanco

  We zijn allemaal maar toeschouwers, ... met een beetje zorg kom ik zeker tot pensioen met mijn wagenpark, maar soms wil ik meewerken aan technische vooruitgang!

  Dus schud je vingers er weer mee om Saabe van de productielijn in Zweden te halen ... met wie dan ook! het belangrijkste is innovatief!

  • blanco

   Nee, ik wil geen innovatieve auto. Ik wil de klassieke 900er als een nieuwe auto. Vandaag kon ik het betalen, in zijn tijd was hij buiten bereik. Bouw het 900 modeljaar 93 opnieuw, dan verkoop je weer veel auto's. Met bedrijven zoals Jensen of Bristol is dat altijd al gelukt om de productie opnieuw te starten. Morgan is ook verkrijgbaar met oude schoolproducten.
   De waren zeer minimaal onderhouden model, hebben tot heden gedeeltelijk geen airbag. Je ziet dat het mogelijk is om dergelijke auto's te bouwen en te demonteren. Het zou de fans helpen, wat irriteert NEVS mij?

 • blanco

  NEVS zijn de Grieken van Zweden.

   • blanco

    Ik dacht eigenlijk dat dit een SAAB-blog was.

    Ik heb echter naar de post gekeken. Dat de trojka in Griekenland woedde en een uitbreiding van de banken was, mag waar zijn.
    Wat echter niet in enig woord wordt genoemd, is dat er in Griekenland een gekozen regering was die niets van de misstanden zoals corruptie, nepotisme en een gebrek aan belastingstelsel heeft aangepakt en passende wetten en decreten heeft opgesteld. Waarom de trojka daar verantwoordelijk voor is en dus de verantwoordelijkheid voor de verantwoordelijken in het land overneemt, is me helemaal niet duidelijk.
    Over het algemeen mis ik de zelfverantwoordelijkheid van de Grieken en de bereidheid in hun eigen land om eindelijk de noodzakelijke structurele hervormingen in het hele onderwerp aan te pakken. Je beperkt jezelf tot het vertellen aan anderen, vooral Duitsland, van wat je van buiten kunt verwachten.

    In die zin is de vergelijking van NEVS met Griekenland, behalve dat ze allebei failliet gaan, niet echt passend: NEVS heeft niets nuttigs gedaan, maar heeft tot nu toe alleen het geld uitgegeven van investeerders en leveranciers en niet van een volk.

    • blanco

     Oppositie. Alsjeblieft geen sjofele, racistisch gekleurde neoliberale stomme grappropaganda. Het is genoeg voor mij, dat ik de NZZ elke dag maandenlang met scherpe vingers in de vuilnisbak moet gooien. Dank je wel.
     Beste wensen uit Zwitserland en geen aanstoot
     Martin

   • blanco

    Bedankt voor de link. Dat is de Saab spirit die ik dacht te hebben gekocht met mijn voertuig.

 • blanco

  Ik weet eerlijk gezegd niet of dat goed of slecht was. Voor NEVS was het zeker een plezierige beslissing van de rechtbank. Welke invloed heeft dit op de vraag of we binnen afzienbare tijd nieuwe auto's met de naam Saab zullen krijgen? NEVS zullen, zelfs als ze uit de reconstructie komen, de naamgevingsrechten niet zo snel of eenvoudig krijgen. Lijkt me dan ook behoorlijk op toekomstige contractproductie. Er zou alleen een acceptabel comfort voor mij zijn: Borgward bouwt in Trollhättan. De bijpassende kentekenplaathouder voor mijn toekomstige mobiele sokkel zou ik al hebben.

  • blanco

   Om eerlijk te zijn, hebben we ook verschillende meningen binnen de blog over wat er in Zweden gebeurt. Michèl ziet de positieve kant meer, ik ben de scepticus. Het schema is vrij krap voor NEVS, je zult zien wat er op een vaste datum is geworden. Volgende horde 23.03, dan 60 dagen om 50% van de schuld te betalen, na een half jaar is de rest verschuldigd. Als de omstandigheden niet veranderen, heeft NEVS binnen 60 dagen na de haircut nieuw kapitaal nodig, ongeveer € 15-16 miljoen (als ik het correct heb berekend). Dan zul je zien hoe waardevol de beloften waren.

 • blanco

  Voor NEVS is het enige punt van de reconstructie om zo goed mogelijk uit de zaak te komen. Leveranciers 'vervreemden', medewerkers ontslaan en met sommige zaken snel geld verdienen. Ze rennen zelf naar beneden. Het is allemaal meer schijn dan het is. Ik weet zeker dat het niet zal werken onder de NEVS-richting en dat is een goede zaak. De Saab Spirit is al lang verdwenen uit de Stallbacka, NEVS heeft hier in bijna elke situatie aan bijgedragen. Maak er alsjeblieft over 3 maanden een einde aan en dan zien we wel.

  • blanco

   Voor wie zouden tastbare resultaten worden gerapporteerd als er een “lijn werd getrokken”? We hebben al geleerd hoe insolventieadvocaten restanten van SAAB met ongelukkige handen kunnen verkopen.

   De veel betere en veelbelovende optie zou naar mijn mening de huidige tijdige toetreding zijn van een grote belegger (Mahindra), die SAAB weer op het goede spoor zet.

   NEVS heeft fouten gemaakt (wie niet?), Maar moet niet met lege handen worden achtergelaten in termen van uithoudingsvermogen en wat voorbereidend werk (we kennen allemaal niet de precieze status van PHOENIX en de Elektro-SAAB). Ook zouden de leveranciers waarschijnlijk geen toekomstperspectief hebben met de betrokkenheid van insolventierechtadvocaten en zouden ze op een groot deel van hun vorderingen blijven zitten.

   Laten we hopen dat Mahindra de noodzakelijke SAAB-geest echt terugbrengt naar Trollhättan.

   • blanco

    Mahindra zal teruglopen zonder rechten te benoemen. Saab AB heeft de onderhandelingen over het benoemen van rechten geweigerd. En er gingen geruchten dat Saab AB de bar was voor een nieuwe toewijzing van de naamgevingsrechten die waarschijnlijk heel, heel hoog en na de gebeurtenissen van de afgelopen jaren terecht waren. Wie wil de NEVS kopen als hij Saab niet krijgt?

 • blanco

  Nou ... ik ben een beetje verscheurd. Enerzijds als een echt einde om de naam SAAB niet nog negatiever te belasten en dan na te denken over de goede oude tijd en om de glorieuze dagen van SAAB te herinneren. Wat een geweldige auto's zijn er in meer dan 60 jaar uit Trollhättan gekomen - generaties zullen ze zich nog herinneren!

  Aan de andere kant is er nog steeds een kleine hoop dat het, in tegenstelling tot alle verwachtingen, zal doorgaan en er nieuwe auto's zullen worden genaamd SAAB.

 • blanco

  Wordt dan over drie maanden zeker weer vernieuwd, zodat eind augustus eindelijk het licht uitgaat.

  Ik beschouw Mahindra niet als een optie als ik kijk naar de nieuwste SSang Yong-modellen, nee bedankt. En de andere geïnteresseerde Dongfeng is weer een Chinees.

  Zou leuker zijn geweest om nu een einde te maken, hoop voor auto's die de naam van Saab in de toekomst met waardigheid dragen, er is niets meer.

 • blanco

  Als dat niet lukt met de merknaam, zal plan B op zijn best tot stand komen - maar zelfs dit scenario zou niet veilig zijn onder NEVS.

  Dus laten we onze vingers gekruist houden dat SAAB-Vehicle zal blijven draaien op de bands in Trollhättan !!!!!!!!

 • blanco

  Ja, in de laatste paar treinen ...... ..

  En de leveranciers zijn goed voorbereid na de geforceerde kopieerapparaten. Natuurlijk, we zijn optimisten.

 • blanco

  Ik ben benieuwd wat er nog meer kan worden gereconstrueerd in deze schaduw van een eens zo trots bedrijf ......
  Nevs is nog niet opgemerkt door vaardigheden in de bouw.

  • blanco

   NEVS bevindt zich momenteel in de laatste fase en wil in de komende weken een geheel nieuwe 9-3 hatchback en een GM-vrije 9-5 en
   een verhandelbare Phoenix (maar waarschijnlijk 9-S, S als Sport of Sonett genoemd) die de pers zich voorstelt.

   Investeerders hoeven dan alleen maar te staken en de productie begint ...

   Wie dat gelooft, is op zijn minst gelukkig!

   • blanco

    Wie droomt deze droom? Ik heb dat niet geschreven 🙂

  • blanco

   Ik heb het altijd heel interessant gevonden om veroordelen te horen.
   Zolang de rechtbank en de schuldeisers hiermee instemmen, lijkt er hoop te zijn op een toekomst voor iedereen.
   Of we het leuk vinden, is een andere zaak.
   Nevs produceert immers reserveonderdelen en is momenteel bezig met het afwerken van de serie van de 2014-9 van 3. Dus zelfs SAAB's worden geproduceerd!
   Blijkbaar is NEVS erin geslaagd om geld te verdienen in de reconstructie, dus ze zijn waarschijnlijk niet zo incompetent als ze graag aannemen. Alleen omdat ze de dromer van sommigen hier niet vervullen, wil dat nog niet zeggen dat ze het niet goed doen, binnen hun mogelijkheden.
   Welnu, ik denk dat het heel vreemd is dat je in staat bent om het werk levend te houden, want wat iets per dag kost is zeker een niet te onderschatten hoeveelheid.
   Het is misschien naïef zijn geweest in nevs, waardoor de nakoming van de verplichtingen van Qingdao Qingbo Investment Co, Ltd heeft getroffen, maar ook in Duitsland een aantal gerenommeerde bedrijven hebben al weg over de rivier, omdat hun Chinese partners het beloofde geld niet hebt verzonden.
   Een beetje meer nadenken in de uitingen zou hier vaak gepast zijn, ik dacht altijd dat Saab-coureurs niet tot de laagste onderwijslagen behoren.

   • blanco

    Om het loon door de vakbond te laten betalen, de leveranciers tot een knipbeurt te dwingen en SAAB's zonder SAAB-handelsmerkrechten met verlies te produceren, is een ondernemersprestatie?
    Onderdelen waarvoor niet wordt betaald, worden in de nieuwe SAAB's geïnstalleerd.
    Je hebt echt een ander opleidingsniveau nodig om deze gedachtegangen te volgen.
    Of afhankelijkheden op NEVS.

    • blanco

     Dat je je aangesproken voelde, dat zegt eigenlijk genoeg.

     Niettemin, een beetje stof tot nadenken:

     Ik herinner me eigenaren die hun tassen vol hadden, geen belasting betaalden en de winkel tegen de muur opdreven, was het een geweldige prestatie voor ondernemers?

     Onderdelen worden immers dankzij NEVS geproduceerd.

     En de reconstructie is een gevolg van het feit dat de Chinezen hun toewijding niet nakwamen, dus de reconstructie werd ook goedgekeurd omdat het plan vanuit het perspectief van de rechtbank overtuigend was als het geld was gekomen.

     Hoe weet je dat er met verlies wordt geproduceerd? En wie heeft u gezegd dat er geen handelsmerkrecht bestaat voor het 2014-model? De Zweedse wet is net zo gebreid dat ze niet mogen betalen, maar ze worden wel betaald. Het is normaal in de auto-industrie dat de onderdelen nog niet worden betaald als de auto op de band zit.

     Van bijzonder belang is uw claim dat de lonen worden betaald door de vakbond, ik vraag me af waarom het een staatsloongarantie is en geen vakbondsloongarantie?

     Tot nu toe is er geen knipbeurt en wordt niemand gedwongen, als de meerderheid van de schuldeisers ertegen is, ziet er geen dwang er anders uit in mijn verbeelding.

     Ik zou u aanraden om de Zweedse faillissementswetgeving te behandelen.

     Het zodanig reconstrueren van een bedrijf dat de wederopbouw lang duurt, waardoor nieuwe orders voor het bedrijf worden aangetrokken, is naar mijn mening een behoorlijk verdienstelijke prestatie van een onderneming.

     Ik ben dol op deze alwetendheid waarachter alleen warme lucht zit!

     • blanco

      Welnu, slimme mensen hebben een brede horizon die heel verschillende meningen over hetzelfde mogelijk maakt.

   • blanco

    Echt eersteklas prestaties die NEVS heeft bereikt. Als we echt van verre afscheid moeten nemen - groeten uit Noord-Duitsland aan Trollhättan!

Reacties zijn gesloten.