NEVS-uitbreiding verleend- 3de keer de charme?

De rechtbank van Vänersborg heeft NEVS vandaag nog eens drie maanden uitstel van het reorganisatieproces verleend. Deze uitspraak volgt zowel op de beoordeling van de reacties van de schuldeisers als op de laatste Verslag van de beheerder door het Hof eerdere bericht, deze beslissing betekent dat er voldoende voorwaarden zijn om de reconstructie voort te zetten.

Arrondissementsrechtbank van Vänersborg
Arrondissementsrechtbank van Vänersborg

maart 23
De eerste tekenen van de noodzaak van een tweede verlenging werd begin vorige maand zichtbaar toen een brief van administrateur Lars Eric Gustafsson naar de schuldeisers ging met vorderingen van meer dan 500.000 SEK met het verzoek een aanzienlijk deel van hun vorderingen af ​​te schrijven terwijl de schuldeisers met kleinere vorderingen werden beloofd volledig te betalen. Sindsdien hebben er verschillende gesprekken plaatsgevonden, waaronder een informatiebijeenkomst op het fabrieksterrein in Trolhättan op 26 februari (zie de details). Slechts een paar dagen later, de Hof besliste 23rd., Gebaseerd op de positieve reacties ontvangen op de compositie, ontving een formele en openbare samenstellingsvergadering.
In zijn uitspraak van vandaag bevestigde het Hof dat het al 3/5e van de vereiste stemmen heeft ontvangen (zowel kwantiteit als geldwaarde), wat zeer positief nieuws is. NEVS 'Mikael Östlund verklaarde afzonderlijk dat de stemmen van 90% van de schuldeisers en 60% van de geldwaarde al door de bewindvoerder zijn ontvangen, waardoor de vergadering van 23 maart een formaliteit is.
Interessant genoeg werden door de rechtbank slechts vier antwoorden ontvangen als antwoord op het verzoek om verlenging van de reorganisatie. Ze waren er allemaal voorstander van, maar de belangrijkste kwestie voor twee lijkt te liggen in de betalingsvoorwaarden die te lang worden waargenomen.

Derde keer de charme?
Met deze tweede verlenging bevindt NEVS zich nu in de 3e reorganisatieperiode van 3 maanden (deadline: 29 mei). Het Hof was vandaag enigszins vaag in zijn beschrijving van waarom ze besloten in het voordeel te beslissen. Een akkoord met de schuldeisers (de 'samenstelling') is een voorwaarde, maar ook daadwerkelijke voortgang aan de zakelijke kant van de reorganisatie. Dat laatste deel waren ze niet specifiek over en verwezen naar gerubriceerde informatie en het gewicht dat ze nu hechten aan de adviezen van zowel de bewindvoerder als de leden van de crediteurencommissie (de Zweedse belastingdienst werd specifiek genoemd). In ieder geval staat de Zweedse wet een 4e periode toe (dwz maximaal 1 jaar), maar zowel Lars Eric Gustafsson als NEVS CEO Mattias Bergman zijn onvermurwbaar dat het niet zover hoeft te komen. In feite is het scenario dat wordt geschilderd, dat zodra het compositievoorstel door de schuldeisers is geaccepteerd (en zoals gezegd lijkt dit een uitgemaakte zaak), NEVS medio april de reorganisatie kan beëindigen, gevolgd door de laatste stukjes in de onderhandelingen met OEM A en B (Mahindra en Dongfeng). Nog steeds veel "als en maar's" (vooral rond de handelsmerkvraag) maar steeds meer tekenen wijzen erop dat de derde keer inderdaad de charme kan zijn ...

8 gedachten over 'NEVS-uitbreiding verleend- 3de keer de charme?"

 • blanco

  Ik zal mijn vingers gekruist houden!
  Bedankt voor je onmiddellijke informatie, Michèl!

 • blanco

  Goed nieuws!
  Na 23 mars kunnen we de naam van de nieuwe eigenaren krijgen en de Ev-productie starten!
  Cependant, dans ce cas, vous devez être très prudent.

  • blanco

   Inderdaad goed nieuws. Houd er rekening mee dat het reorganisatieproces na de vergadering van 2 maart nog 3-23 weken nodig heeft om de samenstelling officieel te bevestigen. Dus op zijn vroegst half april zal NEVS de reorganisatie kunnen verlaten. Ze bevestigden eerder dat dit het punt zou zijn waarop "OEM A" (Mahindra) hun due diligence zou afronden en dat er op zijn vroegst eind april een ondertekend contract zou kunnen zijn.

 • blanco

  Ik vraag me af of de rechtbank de reorganisatie verlengt. Wat is daarom nodig in Sveden?
  Als M de reden is voor de verlenging, zou het geen zin hebben als M ook wacht tot de boot zinkt ...

  • blanco

   Zoals ik in het artikel vermeldde en meer specifiek in https://saabblog.net/2014/10/13/foeretagsrekonstruktion/De sleutel tot een verlenging van een in de eerste plaats toe te wijzen reorganisatie is om geloofwaardige vooruitgang te boeken in het bedrijfsplan en een oplossing voor de samenstelling met de schuldeisers. Het Hof besliste vandaag.

  • blanco

   ok, "..ik geloof nog steeds .." was stom geschreven. Sorry, ik hoop dat je gelijk hebt.

 • blanco

  Hallo Michel, bedankt voor de informatie!
  Maar ik snap het niet ... ik begrijp het nog steeds niet waarom het zo lang duurt ...
  Ik geloof nog steeds dat M. wacht tot de boot zinkt ... zodat ze alles kunnen kopen zonder N. Waarom zouden ze nu zo lang wachten?

  • blanco

   "Een lange tijd" is natuurlijk een relatief begrip. Houd er rekening mee dat de meeste fusies en overnames veel tijd kosten en - hoewel ik op dit moment geen statistieken bij de hand heb om dit te ondersteunen - heb ik de indruk dat de huidige situatie vanuit dat perspectief niet al te buitengewoon is. NEVS is eigenlijk expliciet over waarom ze de compositie willen doen en eerst de reorganisatie willen verlaten: om een ​​veel betere deal voor zichzelf te krijgen.

Reacties zijn gesloten.