Ik rijd een Saab 9-3 convertible jaar 2005

Als onderdeel van ons lezerspubliek vertelt Marc hoe hij bij het merk Saab is gekomen en zorgt hij voor een weelderige zondag. Veel plezier!

Ik heb het merk Saab al in mijn jeugd leren kennen. In die tijd hadden buren een Saab 900. De auto met de grote rubberen spoiler.

Dit is de aniversary-editie waardoor ik mijn hart verloor aan het merk Saab.
Dit is de aniversary-editie waardoor ik mijn hart verloor aan het merk Saab.

In het gezin werd de auto alleen Saabi genoemd. Ikzelf was nog steeds op een leeftijd dat ik de verschillen tussen merken niet echt kon bevatten. Dus deze auto was niets bijzonders voor mij.

Vele jaren later is dat echter veranderd. Ik had mijn rijbewijs en reed mijn eerste eigen auto, een Daihatsu Cuore bouwde 1997 met 42 PS. In die tijd, in het jaar 2006, had een vriend van mij een Saab 9-3 cabriolet beschikbaar, die hij aan mij leende voor een romantische cabrioletstocht, inclusief een picknick met mijn vriendin. We zijn sindsdien allebei converteerbare fans. Het was een auto in Electric Blue met een lichte lederen bekleding. Op dat moment werd ik verliefd op deze auto en ik had al gepland, als ik het op een dag kan betalen, dan zou ik zo'n auto gewoon willen hebben.

Toen, twee jaar later, de Daihatsu zou worden geruild voor iets groters, paste de Saab niet helemaal in mijn budget. Dus het moet eerst een Opel Astra G Cabrio zijn. Dat was ook een geweldige auto. Maar de droom van de Saab bleef.

Dit is eindelijk mijn eigen Saab, die ik niet zo snel zal herstellen.
Dit is eindelijk mijn eigen Saab, die ik niet zo snel zal herstellen.

Zes jaar later had ik de keuze om veel geld in de merkbaar verouderde Astra te stoppen of op zoek te gaan naar een nieuw voertuig. Met een bezwaard hart besloot ik mijn eerste cabriolet te verkopen. Maar er was toen nog het idee om me een Saab te bezorgen. Dus ging ik op internet op zoek naar en was eigenlijk niet ver van mijn woonplaats. Ondertussen was de auto ook compatibel met mijn budget. Hij was of beter is zwart en het leer is donker. Maar het is een cabriolet en mijn droomauto die eindelijk van mij zou moeten worden.

Maar er wachtte me een onverwachte hindernis. Omdat een dag na de ondertekening van het koopcontract, de autodealer (geen Saab-dealer) belde en me op de hoogte bracht dat een stagiair de Saab had geraakt tijdens het manoeuvreren met een andere auto. Ik had de keuze om me terug te trekken uit het koopcontract. Maar ik wilde deze auto niet teruggeven. Hij was gerepareerd en uiteindelijk de mijne geworden.

Vanuit het gezichtspunt van vandaag moet ik zeggen dat het nog steeds een heel speciaal gevoel is om in deze auto te rijden. Het is alsof je in een comfortabele stoel aan de overkant van de straat zweeft. Ik heb nog nooit zo'n stomme auto meegemaakt. Een rijveiligheidstraining en speciale situaties zoals black ice die ik al heb meegemaakt met de Saab. Er was geen moment dat hij zich meesterlijk niet meester maakte. Geen situatie waarin hij me niet zou hebben overtuigd met zijn betrouwbaarheid. Ik hou ervan om in de bestuurdersstoel te slingeren en letterlijk in een cockpit te gaan zitten.

Deze auto heeft iets dat essentieel is voor mij vanuit het perspectief van vandaag in een auto. Ik kijk er altijd naar uit om erin te komen en ermee te rijden. Ik hoop dat hij nog vele jaren bij me zal blijven en dat ik hem nog lang kan verzorgen.

Een gedachte over "Ik rijd een Saab 9-3 convertible jaar 2005"

  • Hallo Marc,
    Ik kan je een uitstekende smaak certificeren.
    Een Saab 9-3 Cabriolet in Electric Blue (of Lime Yellow) is een van de mooiste modellen op "topless gebied".
    Veel succes met het winnen van de `Ur-Saab '.

Reacties zijn gesloten.