NEVS vraagt ​​vernieuwing van de reconstructie

Update 18: 50-klok

Gisteren was Michèl op bezoek in Trollhättan; NEVS gaf hem een ​​kijkje in de Unterlagen toegekend voor vandaag. De volgende uren en dagen, naar de 2. Maart zal beslissen hoe het verhaal gaat en of NEVS een toekomst heeft. Een korte update als een aanvulling op de zijne artikel.

NEVS vraagt ​​om verdere 3-maanden van reconstructie
NEVS vraagt ​​om verdere 3-maanden van reconstructie

Vandaag heeft NEVS een aanvraag tot verlenging van de reconstructiefase ingediend bij de bevoegde rechtbank voor nog eens 3 maanden.

Met de mogelijkheid om eerder te vertrekken als er een verkoop is of als een meerderheidsaandeelhouder is ingeschreven. De hangende beslissing van de schuldeisers over het gewenste surpluspercentage zal ook de mening van de rechtbank beïnvloeden. De ontmoeting van de gelovigen vond vandaag plaats in Trollhättan.

Schuldvermindering - waarschijnlijk

De schuldeisers lijken zich uit te spreken voor een knipbeurt, dat is de trend van de dag. Meer dan twee vijfde moet in het voordeel zijn, ook al voelen sommige partijen wat wantrouwen. Voor NEVS is de beslissing essentieel; rond 32 miljoen kon worden afgeschreven; De weg naar toetreding van een nieuwe aandeelhouder door een kapitaalverhoging zou eenvoudiger zijn. Nu hebben de juryleden het volgende woord. Als ze de weg vrijmaken, kan het kapsel in ongeveer 6 weken definitief zijn. NEVS heeft aangekondigd de reconstructie te willen verlaten.

Problemen dreigen maar van elders, en dat zou heel groot kunnen zijn.

Onderhandelingen over de merknaam - of niet?

Saab AB en zijn woordvoerder beschuldigden NEV's advocaat Lars Eric Gustafssson vandaag van liegen. Het gaat om de claim dat de toekomstige eigenaar van NEVS sinds december de merkrechten met Saab AB heeft onderzocht. Dat ontkent Saab - een harde beschuldiging.

Saab AB-woordvoerder Sebastian Carlsson verduidelijkte dat er gedurende een aantal maanden geen onderhandelingen waren geweest om de merknaam opnieuw te gebruiken met een buitenlandse autofabrikant. Op de vraag van de Svenska Dagbladets, of het nu sonderen genoemd kon worden, ontkende hij dit ook. "Nee, je mag het zo niet noemen ..."

Advocaat Lars Eric Gustafsson, aan de andere kant, blijft de term "sonderen" gebruiken, die hij in de rechtszaak aanhaalde.

Als de bewering van de Saab AB correct is, kan dit ernstige gevolgen hebben voor NEVS. Het volledige construct is gebaseerd op de aanname dat de merknaam opnieuw zal worden gebruikt. Zonder vooruitzicht op uitbuiting, is NEVS veel minder duurzaam. De rechtbank kan de feiten van zeer dichtbij bekijken en beslissen in geval van twijfel tegen NEVS.

14-gedachten ook "NEVS vraagt ​​vernieuwing van de reconstructie"

 • Weer dezelfde game als voor 3 maanden en sinds 3 maanden geleden ... .. Wanneer zal het eindelijk hier komen tot een beslissing en een einde. NEVS zou een feest kunnen zijn. Praten, praten en er komt niets uit.

  • De vraag is of NEVS ook het startsein krijgt, want je staat daar met vrij lege zakken. Niet alleen spreekwoordelijk.

   De wetgever heeft de reconstructie voor maximaal 12 maanden mogelijk gemaakt, dan zou niets meer werken voor NEVS. Dus in het wildste geval zouden we een rustpauze hebben.

   • Alleen wat NEVS in de afgelopen 6 maanden heeft bereikt. Niets in mijn ogen. Tenminste niet merkbaar dat ze niet zullen in de komende 6 maanden. Altijd loze beloften. Aan het einde is nog een jaar zonder productie voorbij en is er niets gebeurd. Ik kan je begrijpen als je zegt dat je er genoeg van hebt om erover te schrijven. We rijden in juni naar Trollhättan en staan ​​nog steeds op dezelfde plek en het zal vervelend zijn.

 • Welnu, als u het ermee eens bent, waarom zou u Saab niet doen herleven door NEVS wanneer mensen dat zeggen en hun zaken begrijpen. Misschien krijgt de winkel dan vroeg of laat een andere naam. Maar in Michael's artikel is de toespraak van de heer Jiang nog steeds actief en zou ik graag een stem willen hebben. Of hij dat zou moeten doen of eisen?

 • Ik denk dat ik het zou waarderen als het niet wordt verlengd! Want wat niet is besloten in de afgelopen 6 maanden is niet besloten in 6 maanden! Wie wil er in een winkel worden gesproken door iemand (zoals Jiang) die zelf is gestruikeld ?!

 • Ik zie het nieuws uit Zweden nogal positief en begrijp de enigszins negatieve stemming niet helemaal. NEVS is in het verleden zeker niet gelukkig geweest, maar ik vind dat de communicatie enorm is verbeterd. Het is toch gemakkelijk om te zeggen dat er in de afgelopen 6-maanden niets is bereikt, maar ze zijn er tenslotte nog steeds!
  Ik wil me niet voorstellen hoe ingewikkeld het is om de cursus in onderhandelingen met alle belanghebbenden te houden en dat iedereen nog steeds aan tafel zit. Vooral omdat NEVS geen goede hand in handen heeft.
  Bovendien weet geen van ons precies wat er achter de schermen gebeurt. Ik geloof bijna niet dat mensen hun duimen in Trollhättan keren en wachten op wat komen gaat. Voor mij kan ik alleen maar zeggen dat de hoop dat het met Saab zal doorgaan, niet langer zo sterk is voor zekerheid, zoals nu.

  @Greif08: Dat Jiang een minderheidsbelang wil, is meer dan begrijpelijk. Uiteindelijk is NEVS zijn bedrijf. Hij nam ook het risico en ja, hij viel op zijn neus. Dat hij uiteindelijk probeert om op zijn minst een beetje te redden, wat te redden, ik denk dat het legitiem is. In het recente verleden van Saab waren er nogal verschillende 'megalomane mannen' die het geld van andere mensen met volledige handen hebben uitgegeven en de kar - hoewel hij toen nog steeds geschikt was om te rijden - naar de muur was gereden. Het zou een van de schuldeisers willen vragen of u een aanbieding als deze aangeboden krijgt. Ze zouden het zeker graag hebben aanvaard - en de kosten voor de buitenlandse transfer van de Nederlandse Antillen zouden graag hebben aanvaard.

  • Vanuit het gezichtspunt van Jiang, zeker begrijpelijk en ja, anderen hebben geprobeerd en ook gefaald, maar dat verandert mijn mening niet dat het beter zou zijn zonder Jiang en NEVS.

 • Het is niet mogelijk om (ook al lange tijd) goed contact te houden met de leveranciers, als aan de andere kant geen productie binnen handbereik is.

  More 3 maanden reconstructie zonder tijdelijke komst van een nieuwe eigenaar / grootaandeelhouder zou ook gaan om andere redenen voor nevs een zeer hoog risico - nu nog resterende kleine openbare reputatie volledig kon verdwijnen zonder tastbare resultaten. Kai Johan Jiang moet uiteindelijk leveren (in het beste geval ook nieuwe SAAB-auto's).

  Laten we kijken of de rechtbank opnieuw het startsein geeft.

 • Ik zie het hier als een paar anderen: NEVS lijkt niet overtuigend na de afgelopen 6 maanden. Een overeenkomst in de komende 6 maanden, ik zie omdat dan erg sceptisch ... Is eigenlijk geen wonder geen wonder. Ik zou ook vragen, wat ben ik nu nog aan het kopen of overnemen? Het lijkt een kwestie van geld te zijn. NEVS wil er zo veel mogelijk uit halen - de potentiële koper zal bijna niets uitgeven. Kan een eindeloze game zijn en uiteindelijk moet je de stekker eruit trekken.

  • De verwachtingen lijken te verschillend ... de verwachtingen: afwijkende meningen.

 • NEVS is net als Griekenland gewoon een blauwe waas

 • Er zal zeker vraag zijn gesteld door NEVS, zoals het eruit ziet met het verdere gebruik van de merknaam.

  Het gebruik van de voorwaarden voor de nieuwe eigenaar / meerderheidsaandeelhouder was ook duidelijk - als toen de naam SAAB AB (Mahindra?) Maanden geleden werd meegedeeld, zou het nu langzaam moeten zijn voor een ja of nee na het controleren van de feiten , Of moet de nieuwe eigenaar het blijven vragen?

  In dat opzicht zou men dus kunnen spreken van een peiling geïnitieerd door NEVS.

  Eerlijk gezegd zal ik niet slim zijn met het gedrag van SAAB AB (althans volgens wat tot nu toe bekend is).

 • VII. Zul je ook geld besparen en blijft daarom in de wederopbouw terwijl je je blijft ontwikkelen

 • als Saab AB, een miljardair-bewapeningsgroep, zegt: "er is al maandenlang niet onderhandeld over handelsmerkrechten, dit betekent dat er maandenlang geen onderhandelingen over merkrechten zijn geweest. als er geen onderhandelingen over handelsmerkrechten zijn, betekent dit dat er geen interesse is in het gebruik van de handelsmerkrechten. als er geen interesse is in het gebruik van handelsmerkrechten betekent dit dat er geen interesse is om in nevs te beleggen. als er geen interesse is om in nevs te investeren, betekent dat: nevs is snel geschiedenis. of iemand daarna onderhandelingen aangaat en beleggen is speculatief. Iedereen hoopt, niemand weet het. wacht, saab, en pas dan pas met de processen in trollhättan, wanneer een gereputeerde krant in de economie een deel leest als: Volkswagen koopt rechten op de productie van saab-auto's. Dochterhoofden schaken en technologie verkopen zijn triest genoeg, dat hebben we erkend, maar ze hoeven het zeker niet elke dag opnieuw op te nemen. dat ergert alleen maar. ga naar vrede en rijd saab. dat is leuk, in het voorjaar des te meer 🙂 mooie zondag en goede start van de week! mfsaabfahrerg

Reacties zijn gesloten.