NEVS vraagt ​​vernieuwing van de reconstructie

Update 18: 50-klok

Gisteren was Michèl op bezoek in Trollhättan; NEVS gaf hem een ​​kijkje in de Unterlagen toegekend voor vandaag. De komende uren en dagen, tot 2 maart, zullen bepalen hoe het verhaal verder gaat en of NEVS een toekomst heeft. Een snelle update als aanvulling op zijn artikel.

NEVS vraagt ​​om verdere 3-maanden van reconstructie
NEVS vraagt ​​om verdere 3-maanden van reconstructie

Vandaag heeft NEVS een aanvraag tot verlenging van de reconstructiefase ingediend bij de bevoegde rechtbank voor nog eens 3 maanden.

Met de mogelijkheid om eerder te vertrekken als er een verkoop is of als een meerderheidsaandeelhouder is ingeschreven. De hangende beslissing van de schuldeisers over het gewenste surpluspercentage zal ook de mening van de rechtbank beïnvloeden. De ontmoeting van de gelovigen vond vandaag plaats in Trollhättan.

Kapsel - waarschijnlijk

De schuldeisers lijken voorstander te zijn van een haircut, dat is de trend van vandaag. Meer dan twee vijfde zou vóór zijn, ook al tonen sommige partijen een zeker wantrouwen. Voor NEVS is de beslissing van vitaal belang; zo zou ongeveer € 32 miljoen kunnen worden afgeschreven; de manier om een ​​nieuwe aandeelhouder te krijgen via een kapitaalverhoging zou gemakkelijker zijn. Nu hebben de rechters het volgende woord. Als ze het begeven, kan het kapsel over ongeveer 6 weken definitief zijn. NEVS heeft aangekondigd dat het de wederopbouw zal verlaten.

Problemen dreigen maar van elders, en dat zou heel groot kunnen zijn.

Onderhandelingen over merknamen - of niet?

Saab AB en zijn perswoordvoerder beschuldigden NEVS-advocaat Lars Eric Gustafssson vandaag van liegen. Het gaat over de bewering dat de toekomstige eigenaar van NEVS sinds december de handelsmerkrechten met Saab AB onderzoekt. Saab ontkent dat - een harde beschuldiging.

Saab AB-woordvoerder Sebastian Carlsson verduidelijkte dat er al een aantal maanden geen onderhandelingen waren geweest om de merknaam opnieuw te gebruiken met een buitenlandse autofabrikant. Op de vraag van Svenska Dagbladet of men het als peilingen zou kunnen omschrijven, zei hij ook nee. "Nee, zo mag je het niet noemen..."

Advocaat Lars Eric Gustafsson daarentegen houdt vast aan de term 'klinkend' die hij gebruikte in de rechtszaak.

Als de bewering van de Saab AB correct is, kan dit ernstige gevolgen hebben voor NEVS. Het volledige construct is gebaseerd op de aanname dat de merknaam opnieuw zal worden gebruikt. Zonder vooruitzicht op uitbuiting, is NEVS veel minder duurzaam. De rechtbank kan de feiten van zeer dichtbij bekijken en beslissen in geval van twijfel tegen NEVS.

14 gedachten over 'NEVS vraagt ​​vernieuwing van de reconstructie"

 • als Saab AB, een miljardair-bewapeningsgroep, zegt: "er is al maandenlang niet onderhandeld over handelsmerkrechten, dit betekent dat er maandenlang geen onderhandelingen over merkrechten zijn geweest. als er geen onderhandelingen over handelsmerkrechten zijn, betekent dit dat er geen interesse is in het gebruik van de handelsmerkrechten. als er geen interesse is in het gebruik van handelsmerkrechten betekent dit dat er geen interesse is om in nevs te beleggen. als er geen interesse is om in nevs te investeren, betekent dat: nevs is snel geschiedenis. of iemand daarna onderhandelingen aangaat en beleggen is speculatief. Iedereen hoopt, niemand weet het. wacht, saab, en pas dan pas met de processen in trollhättan, wanneer een gereputeerde krant in de economie een deel leest als: Volkswagen koopt rechten op de productie van saab-auto's. Dochterhoofden schaken en technologie verkopen zijn triest genoeg, dat hebben we erkend, maar ze hoeven het zeker niet elke dag opnieuw op te nemen. dat ergert alleen maar. ga naar vrede en rijd saab. dat is leuk, in het voorjaar des te meer 🙂 mooie zondag en goede start van de week! mfsaabfahrerg

 • blanco

  VII. Zul je ook geld besparen en blijft daarom in de wederopbouw terwijl je je blijft ontwikkelen

 • blanco

  Er zal zeker vraag zijn gesteld door NEVS, zoals het eruit ziet met het verdere gebruik van de merknaam.

  Het is ook duidelijk dat het gebruik gebonden was aan voorwaarden ten opzichte van de nieuwe eigenaar / meerderheidsaandeelhouder - als de SAAB AB ook maanden geleden op de hoogte werd gebracht van de naam (Mahindra?), Zou het nu lang moeten duren voordat een ja of nee na controle van de feiten . Of moet de nieuwe eigenaar het nog een keer vragen?

  In dat opzicht zou men dus kunnen spreken van een peiling geïnitieerd door NEVS.

  Eerlijk gezegd zal ik niet slim zijn met het gedrag van SAAB AB (althans volgens wat tot nu toe bekend is).

 • blanco

  NEVS is net als Griekenland gewoon een blauwe waas

 • Ik zie het zoals sommige anderen hier: NEVS lijkt na de afgelopen 6 maanden nog steeds niets overtuigends te kunnen laten zien. Ik ben erg sceptisch over een overeenkomst in de komende 6 maanden ... Het is eigenlijk geen wonder. Ik zou me ook afvragen wat ik nu precies nog koop of overneem? Het lijkt een kwestie van geld te zijn. NEVS wil er zoveel mogelijk uithalen - de potentiële prospect zal er bijna niets aan uitgeven. Het kan een eindeloos spel zijn en op een gegeven moment moet je de stekker eruit trekken.

  • De ideeën lijken te verschillend ... de verwachtingen: afwijkende meningen.

 • blanco

  Het is niet mogelijk om (ook al lange tijd) goed contact te houden met de leveranciers, als aan de andere kant geen productie binnen handbereik is.

  Nog eens 3 maanden van wederopbouw zonder de tussentijdse toetreding van een nieuwe eigenaar / meerderheidsaandeelhouder zou ook om andere redenen gepaard gaan met een zeer hoog risico voor NEVS - de momenteel resterende kleine reputatie bij het publiek zou volledig kunnen verdwijnen zonder tastbare resultaten. Kai Johan Jiang moet eindelijk leveren (in het beste geval ook nieuwe SAAB-auto's).

  Laten we kijken of de rechtbank opnieuw het startsein geeft.

 • blanco

  Ik zie het nieuws uit Zweden nogal positief en begrijp de enigszins negatieve stemming niet helemaal. NEVS is in het verleden zeker niet gelukkig geweest, maar ik vind dat de communicatie enorm is verbeterd. Het is toch gemakkelijk om te zeggen dat er in de afgelopen 6-maanden niets is bereikt, maar ze zijn er tenslotte nog steeds!
  Ik wil me niet voorstellen hoe ingewikkeld het is om de cursus in onderhandelingen met alle belanghebbenden te houden en dat iedereen nog steeds aan tafel zit. Vooral omdat NEVS geen goede hand in handen heeft.
  Bovendien weet geen van ons precies wat er achter de schermen gebeurt. Ik geloof bijna niet dat mensen hun duimen in Trollhättan keren en wachten op wat komen gaat. Voor mij kan ik alleen maar zeggen dat de hoop dat het met Saab zal doorgaan, niet langer zo sterk is voor zekerheid, zoals nu.

  @Greif08: Dat Jiang een minderheidsbelang wil, is meer dan begrijpelijk. NEVS is tenslotte zijn bedrijf. Ook hij nam het risico en ja hoor, hij viel ermee plat op zijn gezicht. Ik denk dat het legitiem is dat hij uiteindelijk probeert om in ieder geval een klein beetje te redden van wat er te redden valt. In het recente Saab-verleden waren er totaal andere "melomanen" die andermans geld met volle handen uitgaven en de kar - hoewel hij toen nog berijdbaar was - vol op de muur reed. Iemand zou de schuldeisers willen vragen of een dergelijk aanbod aan u is gedaan. Ze zouden het zeker graag hebben geaccepteerd - en ze zouden ook graag de kosten voor de internationale overschrijving vanuit de Nederlandse Antillen hebben geaccepteerd.

  • blanco

   Vanuit het gezichtspunt van Jiang, zeker begrijpelijk en ja, anderen hebben geprobeerd en ook gefaald, maar dat verandert mijn mening niet dat het beter zou zijn zonder Jiang en NEVS.

 • blanco

  Ik denk dat ik het op prijs zou stellen als het niet wordt verlengd! Want wat in de afgelopen 6 maanden niet is beslist, wordt ook niet in 6 maanden beslist! Wie wil er in een bedrijf worden gestoord door iemand (zoals Jiang) die zelf is gestruikeld?!

 • blanco

  Welnu, als u het ermee eens bent, waarom zou u Saab niet doen herleven door NEVS wanneer mensen dat zeggen en hun zaken begrijpen. Misschien krijgt de winkel dan vroeg of laat een andere naam. Maar in Michael's artikel is de toespraak van de heer Jiang nog steeds actief en zou ik graag een stem willen hebben. Of hij dat zou moeten doen of eisen?

 • blanco

  Weer hetzelfde spel als 3 maanden geleden en daar 3 maanden geleden ... Wanneer komt het eindelijk tot een beslissing en een einde. NEVS zou een feest kunnen zijn. Praat, praat en er komt niets van.

  • De vraag is of NEVS ook het startsein krijgt, want je staat daar met vrij lege zakken. Niet alleen spreekwoordelijk.

   De wetgever heeft de reconstructie voor maximaal 12 maanden mogelijk gemaakt, dan zou niets meer werken voor NEVS. Dus in het wildste geval zouden we een rustpauze hebben.

   • blanco

    Alleen wat NEVS in de afgelopen 6 maanden heeft bereikt. Niets in mijn ogen. Tenminste niet merkbaar dat ze niet zullen in de komende 6 maanden. Altijd loze beloften. Aan het einde is nog een jaar zonder productie voorbij en is er niets gebeurd. Ik kan je begrijpen als je zegt dat je er genoeg van hebt om erover te schrijven. We rijden in juni naar Trollhättan en staan ​​nog steeds op dezelfde plek en het zal vervelend zijn.

Reacties zijn gesloten.