SAAB AB ontkent om in gesprek te zijn

Een van de toonaangevende kranten in Zweden is SVD rapportage de huidige defensie- en veiligheidsgroep SAAB AB ontkent in gesprek te zijn met NEVS of "een buitenlandse autofabrikant" over de licentieverlening van het SAAB-handelsmerk.

SAAB AB in Linköping zou NEVS naar verluidt het recht op gebruik van het SAAB-merk hebben opgeschort. © 2015 saabblog.net
SAAB AB in Linköping zou NEVS naar verluidt het recht op gebruik van het SAAB-merk hebben opgeschort. © 2015 saabblog.net

Vuur verloren in augustus
NEVS kreeg hun licentie om het SAAB-merk te gebruiken dat door SAAB AB was geschorst toen ze in augustus vorig jaar een aanvraag voor reorganisatie hebben ingediend. Mikael Östlund bij NEVS zei gisteren Ik zou aannemen dat dit het geval zou zijn.

Sindsdien rapporteren veel bronnen over het verschil tussen de verschillende partijen om de gebruiksrechten terug te vorderen.
Dat de dingen niet zo snel gingen en dat er verschillende uitdagingen in het proces waren, is ook breed gepubliceerd, in feite werd het expliciet vermeld in de laatste Administrator-rapport.

Symantics?
Sebastian Carlsson, persverantwoordelijke bij SAAB AB, verklaarde echter tegenover SVD's verslaggever dat "er de afgelopen maanden geen onderhandelingen zijn geweest" en voegde eraan toe dat hij het gevoel had dat er ook geen andere gesprekken gaande waren.
Bestuurder Lars Eric Gustafsson zei in een opmerking tegen SVD zeer verrast te zijn over deze verklaringen van SAAB AB en vast te houden aan zijn eerdere formulering in de documenten die hij heeft ingediend bij de rechtbank.

Meer om te volgen…

8 gedachten over 'SAAB AB ontkent om in gesprek te zijn"

 • Ik weet niet wat er precies in het contract staat. Wat duidelijk lijkt, is dat de handelsmerklicentie werd opgeschort toen NEVS de reorganisatiefase inging, maar of dit betekent dat ze de licentie automatisch terugkrijgen wanneer ze weer afsluiten, is onzeker. Met betrekking tot Mahindra, ja, ik neem aan dat ze niet alleen een geweldige fabriek, een uniek IP-adres en een aantal fantastische mensen willen beveiligen, maar zeker ook het recht om auto's op de markt te brengen met het merk SAAB.

 • Je hebt over het algemeen gelijk, hoewel Jon Ive geen werknemer is. Hij is een van de belangrijkste figuren in het Apple-universum en zou waarschijnlijk Saab en NEVS kunnen kopen met zijn privégeld. Dat wil niet zeggen dat hij dat zou doen, en ondertussen veranderde hij in Bentley, maar hij is tenminste vertrouwd met Saab. Gewoon iemand stuur hem een ​​briefje, pls 😉

 • Zou het de clausule kunnen zijn wanneer NEVS opnieuw de merknaam kan gaan gebruiken? De onderhandelingen die enkele maanden geleden plaatsvonden, resulteerden in eenheid in het opstellen van de clausule?
  En in dat geval is er geen overleg met SAAB AB, is het klaar?
  Dit is misschien de reden waarom KJJ nog steeds in de game zit. Het contract is tussen NEVS, SAAB en KKJ: s energiebedrijf.
  Zonder een afgesproken deal met SAAB zou mahindra net zo zijn weggegaan als de vorige keer, toch?

 • Hoe dieper je graaft ...

  ... hoe meer gele Saab-cabrio's je vindt in veel garages van veel werknemers van veel bedrijven. BMW-medewerkers, Volvo- en zelfs GM-medewerkers *. Het is gewoon een mooie klassieke auto. Vooral de laat oude 900.

  * Beschouw dat als een duidelijk bewijs dat de privé-Saab van een werknemer volledig losstaat van een mogelijk belang van een werkgever / bedrijf in Saab Cars.

 • Dat is echt een goede vraag. De woordvoerder van SAAB AB bevestigde wel aan SVD dat er eerder discussies waren geweest, maar “de afgelopen maanden niet”. Tegelijkertijd leek Lars Eric Gustafsson zijn woorden zeer selectief te hebben gekozen bij het beschrijven van de discussies met SAAB AB. In ieder geval geloof ik niet dat NEVS of hun beheerder rechtuit liegen over de situatie, maar het lijkt deel uit te maken van het "spel" rond dit proces. Heel jammer, want het zorgt voor veel waarschijnlijk onnodige FUD (Fear, Uncertainty and Doubt).

 • Is dat een grapje? Ik hoop het niet

 • Waarom zouden ze ontkennen: zou het kunnen dat er niet echt wordt onderhandeld over de naam Saab?

Reacties zijn gesloten.