Hoe ik tot het einde kwam met de letters Griffin en 4

Een echt turbulent Saab-verhaal, met veel ups en downs, komt van Sebastian. Saab, schrijft hij ons, maakt deel uit van zijn leven en Saab is 'meer dan een auto'.

Saab 9-5 chroomframe
Saab 9-5 chroomframe

1995 begon allemaal toen mijn vader zijn geliefde Fiat Tipo aan mijn moeder moest overhandigen en hij had een nieuwe auto nodig.
Eigenlijk had in die tijd alles het over een Volvo 440 / 460 die mijn vader ertoe bewoog met me mee te rijden naar de plaatselijke vertegenwoordiging van Volvo.
Omdat de plaatselijke dealer ons niet erg serieus nam, kwamen we bij de plaatselijke Saab-dealer terecht (deze was van een plaatselijke bouwer en werd door zijn vrouw als een soort hobby gerund).

Ik moet toegeven dat het merk destijds niet echt veel tegen me zei, maar er waren veel geweldige voertuigen in de tuin die me dat echt deden (9000 aero, 900 I convertible etc.).
Nu op dat moment een grote verkoper in dit dealership actief was, mijn vader en greep me en in een donkergroene (ik denk dat het wat skarabäusgrün) II-gekleurde 900 S 2.0i zitten met 5 deuren.

Uitrusting was niet zo overvloedig en de turbo ontbrak, maar je kon ermee rijden met 170 km / h zonder dat je het merkte. (als ik nog steeds denk aan de tipo van mijn ouders had op dat moment, nou help ...)

De verkoper van de plaatselijke Saab-dealer had toen ook het bloed gelikt na de proefrit met mijn vader en daarna het genoemde voertuig een heel weekend gegeven.

De rest kan dan worden gedacht.

Mijn vader ondertekende het koopcontract de volgende maandag en ik werd een Saab-fanaticus.

Omdat ik altijd wist dat ik iets met auto's zou doen, zo lang ik mijn opleiding in mijn zak had, was ik op zoek naar een opleidingscentrum voor automotive-mechanica in het midden van 2000. Opnieuw sloeg het noodlot toe en belandde ik bij een van de grootste Saab-dealers in Noord-Duitsland.
Slachtoffer was echter dat ik goede 200 km van huis vandaan had wat toen niet zo eenvoudig was met 16-jaren.
Ik mocht daar dagelijks met de dealer het merk met de griffioen doorbrengen en leerde daar niet alleen mijn vak maar ontwikkelde ook steeds meer mijn passie voor dit geweldige merk.
Daar mocht ik niet alleen mijn stage voltooien, maar was ik ook actief op het gebied van aftersales, enz., Waardoor ik nog steviger in het merk ben geworteld.

Toen ik 2006 scheidde van het bedrijf in het midden en moest toetreden tot de Bundeswehr, brak ik voor het eerst met deze liefde. Een Seat Toledo met een 1.9 TDI was gewoon praktischer en goedkoper om te onderhouden.

Ik had toen graag een Saab willen kopen, maar die waren toen gewoon te duur voor mij. Toch had mijn vader zijn 900 II tegen een 9-5 stationwagon overgedragen na een schade aan de versnellingsbak en dus kon ik elk vrij weekend op dit prachtige voertuig schroeven. Dus het duurde even voordat ik mijn eerste Saab 2007 de mijne kon noemen.
Ik kreeg de opdracht om een ​​Saab-bureau in Greifswald over te nemen en te leiden.

Als bedrijfswagen had ik een 9-3 Aero-station met de niet geheel onproblematische 150 PS Diesel. Nu moet je weten dat Saab hier in MV een meer marginaal fenomeen is geweest en dat ik het in een autohuis met meerdere merken had, het was echt moeilijk om het merk daar te vestigen.

Het kwam zoals het moest komen.

Opel kwam aan het einde van 2007, de Insigna (de 9-5 zou eigenlijk al moeten worden gepresenteerd) en Saab moest voor de eerste keer in het faillissement gaan. Mijn voormalige baas besloot toen alleen nog maar Saab-servicebedrijf te willen zijn en dan zou ik BMW voor hem moeten rijden, wat ik toen heb geweigerd.

Ik kon gewoon niet met de Beierse merk identificeren mezelf en wat het dan ook mijn cliënten tegen onjuist. Dus ging ik vrijwillig te verlaten het bedrijf te beginnen dan mijn eigen bedrijf als een verlader, mijn mooie AERO helaas ik was dus aan de hand, maar ik had me op een internetplatform een ​​belanghebbende als een zeldzame speciale editie Force 9-3.

Als je het goed doet, was de auto al kapot toen ik hem oppakte, maar ik heb de auto zo origineel herbouwd en elke dag genoten van dit zeldzame stuk.
Nu kreeg ik op een dag een grote order van het andere Zweedse bedrijf met de aangrijpendheid, waarvoor ik heel snel meer 3-transporteurs nodig had dan ik eigenlijk had. Dus het kwam hier hoe het moest komen en ik gaf mijn 9-3 weg om de aanbetaling te doen voor een van de 3-transporters.

had particulier Ik reed de auto van mijn vriend (a Ollen golf) of alleen de mitlerweile na een goed gesprek van mij van mijn vader, wordt het voertuig verleend 9-3 2.0 combinatie met BioPower motor in nocturnblau.

Bijzonder kenmerk van de auto in die tijd was de E85-motor en aangezien we de mogelijkheid hadden om deze brandstof bij ons om de hoek te tanken, veel van zijn keuze voor deze configuratie. Het vreemde van het verhaal was echter dat we in die tijd een van de klanten van 4 waren die deze brandstof regelmatig van brandstof voorzag bij de exploitant van het tankstation.

Zoals het er nu gaat zo goed met mijn expeditie, ik vervulde een jongensdroom (doe nu niet steen) kocht een Audi TT met de 1.8 T Motor me. Gekke auto en ook een gek verhaal hoe ik kwam naar dit voertuig, maar dat hier zou zijn nu valt buiten het bestek ...) trots als Bolle, bouwde ik ook deze auto weer op en laat het vervolgens een maand later Poolse dieven.

Nu noodlot sloeg weer toe en ik kreeg een goede prijs van mijn verzekeringsmaatschappij weer snel moest worden geïnvesteerd. Dus heb ik gevonden in een Arabische burgers, autohandelaar van beroep, een 2006er 9-5 combinatie (chroom glazen) voorafgaand aan de niet geheel onproblematisch 1.9 TID motor. De auto had alles wat ik zocht op het moment en ook passen geprijsd.

De dealer wist echter niet wat te doen met de auto en ik kreeg een grote garantie en verschillende accessoires (zoals ik vandaag zei, ik denk dat hij blij was dat hij er een had gevonden voor deze auto). Het voertuig zou een Nederlandse herimport moeten zijn geweest (hier niet ongebruikelijk bij ons) en 120000 had een vervalpercentage.

Fort op Ik heb dit voertuig ook naar mijn smaak gebouwd en was elke dag blij dat ik met dit prachtige voertuig mocht rijden. Helaas voelde het lot zich deze keer niet zo goed bij mij en verloor ik mijn bestellingen aan de Zweedse Post evenals de bestelling van de Zweedse vrachtwagenfabrikant met de aangrijpende opmerkingen.

Ik besloot het bedrijf over te dragen aan mijn concurrent (zodat mijn werknemers, dan 8 in aantal, hun baan konden behouden) en ging terug naar mijn geboorteplaats.
Daar ontmoette ik mijn huidige baas, die mij een van zijn autodealers toevertrouwde, waar ik verantwoordelijk ben voor de verkoop van een VAG-merk.

Het gebeurde dus dat ik mijn 9-5 opnieuw moest opgeven en nu een bedrijfswagen moest besturen. Omdat mijn vrouw een voertuig van de VAG Group heeft en ik mijn werkgever zo'n voertuig moet doorstaan, was het goede stuk er gewoon en ik was op zoek naar een geliefde die mijn schat vandaag nog steeds in ere houdt.
Na een tijdje herinnerde het lot zich waarschijnlijk aan mij en ik was op een dag bij een plaatselijke recyclagebedrijf in de tuin dat ik ongelukken van het ongeval wilde afslachten.

Het was een van de zeldzame Saab 900 II convertibles Mellow Yellow met nog geen 80000 km op de klok! Ik kon dat niet en daarom kocht ik dit voertuig voor 1000, - €.

De recycler zei nog steeds dat hij niet begreep waarom iemand nog steeds iets aan dit schroot besteedt, maar alsjeblieft, daar heb je hem.
Nu bracht ik elke vrije minuut (naast studie en werk) door om het voertuig opnieuw te bouwen. Het project zelf was een mooie balans tussen werk en mijn vrouw had eindelijk haar beloofde cabriolet.

Maar aangezien ik voor het eerst in april een vader ga worden en het geld voor ons krap is, moest ik ook deze droom in het geel vaarwel zeggen. Het ging naar een verzamelaar op de Faeröer en zal daar zeker nauwelijks kilometers overbruggen ... zoals bekend is, is het eiland niet ...)

Helaas heeft mijn vrouw dit niet met Saab en het zal binnenkort weer een VAG-product zijn dat geparkeerd staat voor onze deur (waar vervolgens de wandelwagen en mijn persoon worden vervoerd).
Mijn vader heeft echter nog steeds zijn 9-3 (die ik liefdevol koester en verzorg) en als het mijn portemonnee toestaat, is er een 9-3 Black Turbo X.

Al met al maakt Saab deel uit van mijn leven dat mij gevormd heeft en vandaag heb ik het OK van mijn baas, zolang er nieuwe auto's van Saab komen (en ik geloof er elke dag in) om ze uit te drijven en op ze te wachten Hoe heet het ... Saab Meer dan een auto!

5 gedachten over 'Hoe ik tot het einde kwam met de letters Griffin en 4"

 • Zo is mijn ervaring.
  Rostock bovenaan de andere put.

 • Een nogal veranderlijk leven met Saab, maar een spannend verhaal en ook leuk geschreven. Omdat je alleen maar kunt hopen dat je baas zijn woord houdt als het er op aan komt dat er nieuwe Saabs worden gebouwd.
  En je hebt natuurlijk het allerbeste dat het werkt met de Turbo C. =)

 • Geweldig verhaal!

 • Ja, Eggert in Greifswald of de bergen lagen onder mijn vleugels.
  Helaas, te laat, want er was niets meer te redden.
  Maar ik kan het best goed doen met de Rostockers.

 • Ben je in eggert geweest?
  en waar ben je eerder geweest? Over Rostock?

Reacties zijn gesloten.