NEVS wil dat schuldeisers claims afschrijven

NEVS kreeg een verlenging van 3 maanden van de reorganisatieproces op 2 december vorig jaar. Sleutel op het moment wat de situatie met de schuldeisers als minstens twee van hen waren tegen het vervolg. Met de 2nd-deadline van maart nadert nu snel en NEVS signalering eerder deze maand dat ze nog een verlenging nodig hebben, wordt de schuldeiservraag nog dringender.
Vandaag heeft NEVS aangekondigd dat zij zouden willen dat hun crediteuren ermee instemmen om een ​​deel van hun openstaande vorderingen af ​​te schrijven. Ondanks dit zijn er tekenen aan het einde van de tunnel.

NEVS © 2015 saabblog.net
NEVS © 2015 saabblog.net

In het beheerdersrapport Eric Lars Gustafsson publiceerde vandaag, de vermindering van de schuld is een cruciale rol en hij stuurde een letter aan alle schuldeisers met een verzoek om ze te hebben en te bevestigen tegen de 2nd-deadline van maart.

Gedaan in maart?
Het reorganisatieplan zoals geschetst in het beheerdersrapport is richtinggevend nog identiek aan de eerder gepubliceerde plannen.
De vraag rond het gebruik van het SAAB-merk wordt echter centraal gesteld in de verklaring waarom een ​​andere uitbreiding van het proces nodig is. De onderhandelingen met SAAB AB werden voor het eerst gedaan door NEVS, maar vinden nu blijkbaar rechtstreeks plaats met de "OEM" (Mahindra) en vorderen naar verluidt, maar een conclusie wordt niet voor de komende weken verwacht. De definitieve due diligence van NEVS door Mahindra zal plaatsvinden zodra er overeenstemming is over de handelsmerklicentie, gevolgd door een bindend contract op zijn vroegst eind maart.
Met de andere "OEM" (Dongfeng) wordt ook nog gewerkt in het kader van een joint venture voor ontwikkeling ("Plan B"). Er wordt gewerkt aan concrete ontwikkelingsopdrachten en er zijn onderhandelingen gaande om Dongfeng de komende maanden de daadwerkelijke kosten te laten financieren.

Een derde OEM
Ten slotte, "NEVS Industrial Services" (NIS), het contractproductiegedeelte zoals beschreven als "Plan B“Werd eind vorig jaar opgericht en NIS ging in november op de markt. Gustafsson stelt in zijn rapport dat er meerdere potentiële klanten zijn gevonden, waaronder een derde grote OEM waarmee NIS in onderhandeling is over een fabricageopdracht. Dit proces wordt echter belemmerd door het feit dat NEVS nog steeds in reorganisatie is.

Licht aan het eind van de tunnel
Dus ondanks het negatieve nieuws voor sommige leveranciers en het feit dat het proces meer tijd in beslag neemt dan gepland, zijn er tekenen dat er licht is aan het einde van de tunnel.
Het is duidelijk dat de overeenkomst rond de SAAB-handelsmerklicentie moet worden bereikt, gevolgd door goedkeuring door de raad van bestuur van Mahindra en een bindende toezegging van Dongfeng. Maar nogmaals, de rechtbank van Vänersborg zal kritisch zijn over het geheel of niet Dit proces 2nd-extensie en sleutel tot dat besluit wil de afspraken maken met de schuldeisers.

NEVS 'CEO Mattias Bergman verklaarde: P4 eerder vandaag dat het bereiken van een overeenkomst ("samenstelling"In juridische termen of"ackord"In het Zweeds) met de schuldeisers is een voorwaarde voor NEVS om beëindiging van de reorganisatiefase te kunnen aanvragen en voor "normale bedrijfsvoering" om weer te accepteren. Volgens Bergman kunnen dan en alleen dan de onderhandelingen met de twee OEM's worden afgerond.
NMEH, het moederbedrijf van NEVS, heeft zich voor de komende 6 maanden gefinancierd en er zijn tekenen dat aanvullende aanzienlijke leningen kunnen worden verkregen via een Chinese staatsbank.
Over China gesproken: de andere huidige aandeelhouder in NEVS, de stad Qingbo lijkt enige tekenen van interesse in het proces te vertonen. Nadat ze in wezen de hele insolventie (en daarmee de reorganisatie) hadden veroorzaakt, verdwenen ze van de radar, om in december weer te verschijnen tijdens een delegatiebezoek aan Trollhättan. Afgezien van een toezegging "om een ​​actievere rol te spelen in de dialoog met de Chinese autoriteiten", lijkt het er echter niet op dat Qingbo op korte termijn een rol zal spelen met financiering.

De compositie is dus de sleutel tot verdere vooruitgang. Het verzoek (of vereiste) van vandaag aan de schuldeisers wordt ondersteund door de Crediteurencommissie wat een belangrijk signaal is. 26th, dus meer nieuws dan.

NEVS 'persberichttekst:
"Een compositie om uit de reorganisatie te geraken

National Electric Vehicle Sweden AB, Nevs, biedt ongedekte crediteuren een voorstel voor een samenstelling om de reorganisatie te beëindigen. Het creëert de voorwaarden voor de voltooiing van twee grote OEM's en de implementatie van een nieuw businessplan samen met partners en eigenaren. De eigenaars en het management van Nevs hebben gemerkt hoe moeilijk het is om dit soort complexe onderhandelingen tijdens een reorganisatie en de risicopremie die dit met zich meebrengt, te voltooien. De huidige onderhandelingen, samen met twee grote OEM's, zijn voornamelijk gericht op twee sporen die elkaar aanvullen. Saab-auto's zijn een wereldwijd premiumproduct en een joint venture in Trollhättan.

- De onderhandelingen vorderen, maar we zien ook de complicatie van het bereiken van een akkoord wanneer we ons in een staat van reorganisatie bevinden. Onze hoofdeigenaar heeft de reorganisatie in zijn eentje gefinancierd en is van plan ons eruit te halen. Om dit financieel mogelijk te maken, moeten we een akkoord over een akkoord bereiken met de schuldeisers, zegt Mattias Bergman, CEO van Nevs.

Het akkoordvoorstel omvat een akkoord van 50 procent voor concurrente schuldeisers op vorderingen van meer dan 500 SEK. Dit betekent dat van de in totaal 000 schuldeisers 573 hun volledige vordering betaald zullen krijgen, en dat 469 schuldeisers hun vorderingen boven 104 SEK met 500 procent zullen krijgen.

- Op voorwaarde dat het voorstel voor een akkoord van Nevs wordt aanvaard, ben ik van mening dat de voorwaarden gunstig zijn om ook tot een overeenkomst te komen met een financieel sterke OEM, en daardoor een continuerend zakelijk potentieel voor de crediteuren mogelijk te maken. Met dit gezegd, ben ik van mening dat het accepteren van het akkoordvoorstel voordelig is voor de schuldeisers. Het alternatief van een liquidatie zou enkele jaren later waarschijnlijk resulteren in een lager dividend, zegt de administrateur, advocaat Lars Eric Gustafsson, Hamilton Law Firm.

Alle schuldeisers worden uitgenodigd om op 26 februari in Nevs in Trollhättan bijeen te komen."

6 gedachten over 'NEVS wil dat schuldeisers claims afschrijven"

 • blanco

  Dit is een standaardproces wanneer ze bedrijven reorganiseren of hun schulden afschrijven. Het verbaast me dat ze 50% kregen, de standaard is 30% en dat sommige zelfs 100% kregen. Dit is goed nieuws, ze zijn duidelijk meegegaan in de onderhandelingen. Dus ik kijk er naar uit om binnenkort een nieuwe Saab EV te kopen.

  • blanco

   Mee eens en dat is in wezen ook de uitspraak die Fredrik Sidahl gisteren deed. Interessant is dat een van de schuldeisers (Semcon) vandaag verklaarde "verrast" te zijn door het schikkingsvoorstel, dat ik niet begrijp aangezien er bij de vorige verlenging in het tijdsbestek van november/december een min of meer identiek voorstel rondging. Het verschil is nu dat NEVS van plan is het door te zetten.
   En ja, een nieuwe SAAB EV zou snel leuk zijn

 • blanco

  slechts één vraag: WAAROM verschuiven NEVS (en Spyker in het nabije verleden) hun financiële problemen naar hun schuldeisers? voor mij lijkt dat te gemakkelijk

  • blanco

   Ik denk niet dat het proberen om schulden te verminderen uniek is voor NEVS of Spyker. Het is simpele economie. Fredrik Sidahl, CEO van de leveranciersorganisatie FKG lijkt het daarmee eens te zijn. Hij verklaarde aan SVT dat "het vreemd zou zijn als de Aziatische geïnteresseerde partijen GEEN enkele vorm van schuldvermindering zouden willen zien". Hij zei zelfs dat hij het NEVS-aanbod relatief goed vindt gezien de omstandigheden. (http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vastnytt/inte-forvanad). Bovendien kunt u in het beheerdersrapport (link hierboven in het hoofdartikel) lezen dat NEVS relatief succesvol is geweest in het genereren van inkomsten en daardoor hun eigen schulden verder heeft verminderd.

   • blanco

    >> dat NEVS relatief succesvol is geweest in het genereren van inkomsten en daardoor hun eigen schulden verder heeft verminderd. <

    Alleen door alles te verkopen dat overblijft behalve auto's. Ze zijn gekrompen, hebben minder schulden en ook veel minder te bieden. Het lijkt erop dat een potentiële investeerder of koper op zoek is naar bepaalde onderdelen en niet naar een autofabrikant.

    Dit wijst zeker niet op een mogelijke SAAB-revival ...

    • blanco

     Ik weet niet zeker waarom je tot die conclusie zou komen, Herbert. Zoals u kunt lezen in het rapport van de Beheerder, was wat er werd gedaan om inkomsten te genereren / schulden te verminderen een combinatie van diensten geleverd door Nevs Industrial Services (NIS), de productie van reserveonderdelen voor Orio, de verkoop van de verschillende gereedschappen aan Orio, de Verkoop van restjes en de verkoop van MY14 9-3's. Met aantoonbaar de verkoop van de tools als enige uitzondering (hoewel dat kan worden tegengegaan omdat de tools modelspecifiek zijn en met uitzondering van de 9-3, is geen van de andere eerdere SAAB bedoeld om door NEVS te worden geproduceerd), dit is alle inkomsten die worden gegenereerd uit "normale zaken".
     Dus één reden waarom NEVS nu een concreet plan heeft om uit de reorganisatiefase te komen. Moederbedrijf NMEH heeft nu fondsen verkregen die samen met het extra inkomen dat normaal moet worden gegenereerd, rekening moet houden met de komende 6-maanden, aangezien de twee OEM's tot een eindconclusie komen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat NMEH nog vele malen bereid en in staat zou zijn om te investeren.

Reacties zijn gesloten.