Vicura gaat naar AVL

In Trollhättan gaan de overnames en verkoop van het bedrijf door! Volgens LeanNova verkoopt de staatsbedrijf Fourier-transformatie nu 51% van de aandelen in de Saab Powertrain-spin-off Vicura.

Vicura gaat naar AVL
Vicura gaat naar AVL

De koper is AVL uit Oostenrijk, de grootste onafhankelijke aandrijflijnontwikkelaar ter wereld. De Oostenrijkers hebben de 2008 Saab-motorontwikkeling al overgenomen in Södertälje, dat nu opereert onder Södertälje Powertrain Engineering AB. Vicura blijft als een onafhankelijk bedrijf in de AVL Group, naast een kantoor in Göteborg, heeft men ook een filiaal in de Indiase stad Pune.

AVL heeft wereldwijd 6.650 medewerkers en werkt voor de grote namen in de branche. De nieuwe Volvo-motoren (de Gothenburg-groep gebruikt alleen 4-cilinder-turbomotoren) zijn grotendeels ontwikkeld bij AVL in Södertälje en er wordt gezegd dat ze veel Saab-DNA bevatten.

Waar gaat Trollhättan naartoe? alleen het participatiemaatschappijbedrijf Fourierransform, dat eigendom is van de overheid, scheidt van LeanNovawordt de meerderheid in het bedrijf dat een deel van de Saab Powertrain-competentie voor de locatie heeft bewaard, nu weggegeven. Dit alles snel achter elkaar en tegen de achtergrond dat NEVS zijn kleuren binnen 12 dagen moet laten zien. Op dit moment is er niet veel te horen van het bedrijf in Stallbacka, althans niets dat conclusies kan geven over toekomstige ontwikkelingen.

De autolocatie Trollhättan is voor AVL en voor de ÅF AB interessant als investeerders. Dit is in de eerste plaats goed nieuws en een locatiebeveiliging op de lange termijn. Misschien is het de nabijheid van de Volvo-fabriek, een goed uur rijden tussen Trollhättan en de fabriek, waarop Trollhättan en de voormalige Saab-ingenieurs zich concentreren. Misschien is er redelijke hoop (of kennis) dat er een toekomst is voor de Stallbacka-plant. We zullen wel zien !

11 gedachten over 'Vicura gaat naar AVL"

 • Mogelijk. als dit een aanwijzing is dat NEVS-plan B (contractproductie voor andere fabrikanten en ook eigen ontwikkelingen) gepland is - dan zou NEVS de ontwikkelaars op zijn eigen terrein hebben.

  Het nadeel van dit scenario zou echter zijn dat, vanwege de "hindernissen" van SAAB AB, er geen voertuigen meer met het SAAB-embleem kunnen worden geproduceerd - NEVS zou onder observatie blijven.

 • Dat is de tragedie in het verhaal. 4-cilinders en turbo worden als geaccepteerd beschouwd. Het bedrijf dat de turbo heeft gekweekt en geschikt heeft gemaakt voor dagelijks gebruik, bestaat (in principe) niet meer.

 • Wat je ook van SAAB of NEVS denkt, het is interessant om te weten. Waar anders behalve op saabblog.net zou je in D kunnen lezen hoe zit het met de ontwikkelingen ter plaatse?

  Voor de mensen die eens SAAB en SAAB rijders als ontwikkelaar goede service, ik ben blij als het professioneel te gaan voor hen.

  Bedankt ook voor dit artikel.

  PS

  Reeds grappig dat zo'n grote en zware auto als de XC90 dat er inderdaad was soms ook met een Ford V8, zal de toekomst uitsluitend met turbocharged 2 4 liter cilinders gaan. En het is zelfs andersom. Ford Mustang stuurt de eerste keer in een mechanisch geventileerde uitvoering met 4 potten aan de start.

  En geen automobiele journalist schrijft een kleine auto, omdat deze vermoedelijk cilinders en / of verplaatsing zou missen. In zekere zin heeft SAAB nu de overhand op een permanente en wijdverspreide basis. Ten minste één gen.

 • Wat er gebeurt, is moeilijk te voorspellen. Op de achtergrond is (was) de Zweedse politiek betrokken, ook bij de onderhandelingen over NEVS en Saab AB. Welke enscenering er gaande is, waarom van Vicura 49% nog staatseigendom blijft, dit zijn meer open vragen dan antwoorden.

 • Ik zie het ook zo. Als Saab-voertuigen daar niet meer van de productielijn rollen ... is het tenslotte fijn als Saab's "erfenis" gebruikt blijft worden. Ik geef de voorkeur aan de volgende NEVS-tragedie.

 • Ik gebruik NEVS niet meer! Het is belangrijk om de locatie te behouden, en dat gebeurt op dit moment. Dus er zijn kansen voor een tijd na NEVS!

 • Het zijn die kleine boodschappen, dat is de reden waarom ik niet kan geloven dat een belegger wil serieus te investeren in nevs en serieus streeft over jaren van wederopbouw. Vaardigheden en kennis gaan hier naar anderen.

 • Is er een ander bedrijf (Mahindra) geïnteresseerd in NEVS of NIET?, Dat is de vraag.

  Afstudeerafstotingen zien er naar uit dat NEVS langzaam en op een gecontroleerde manier (administratie) het bedrijfsonderdeel gedeeltelijk verkoopt.

  Waarom zouden ze dit doen ALS een ander bedrijf wil inkopen in …….?

 • Dat is natuurlijk interessant om te weten, bedankt! Aangezien LeanNova en AVL niets met elkaar te maken hebben (weet iemand het beter?), Zou ik denken ... dat NEVS er slecht uitziet en het suggereert dat de site geleidelijk wordt overgenomen door leveranciers enz.? De conclusie zou dan zijn dat het er nogal slecht uitziet voor Saab Automobile….

  Zoals je je realiseert, Tom, probeer ik er wat info van te krijgen 😀 🙂 LG

 • Wat u als achtergrond moet weten: Vicura en LeanNova zijn thuis op het terrein dat eigendom is van NEVS. Evenzo alle laboratoria en testfaciliteiten, teststroken. Tegen de onzekere achtergrond van NEVS zie ik een aantal vraagtekens.

 • Misschien komt het gewoon door de concentratie van ingenieurs in het gebied Trollhättan-Göteborg. Deze zijn al bekend met auto's en kunnen gemakkelijk worden overgenomen. Het DNA van de autoproductie in de hele regio is ook gunstig. Eerlijk gezegd verbaast het me niet dat andere bedrijven deze mensen willen overnemen. Individuele ontwikkelingsafdelingen kunnen zonder problemen worden uitbesteed ... Imho zegt niets over de toekomst van Saab / NEVS.

  LG

Reacties zijn gesloten.