Hoelang duurt het geluk?

Wat wensen we? Ergens in de toekomst zal het worden toegestaan ​​om een ​​in de fabriek nieuw Saab van de dealer van ons vertrouwen te ontvangen. Wensen en dromen moeten worden overgelaten, vooral als het gaat om droomauto's uit Trollhättan. Een lezersbijdrage van Andreas.

U kunt 99
U kunt 99

Ik heb Saab gereden sinds ik 3 jaar oud was. Nou ja, niet jijzelf natuurlijk, maar de eerste herinneringen aan de betekenis 'auto' hebben te maken met Saab en zijn sindsdien diep geworteld. Dat is 38 jaar geleden.

In het midden van de 70 gingen ouders tijdens de zomervakantie regelmatig naar Denemarken en in die tijd waren Denemarken en Saab synoniem aan prachtige reizen voor een lange tijd. Totdat ik me realiseerde dat Saab daadwerkelijk met Zweden te maken had, zouden er vele jaren voorbijgaan, maar natuurlijk niet de vreugde verminderen.

Tijdens een van de vroege vakanties in Denemarken werd de prachtige foto meegenomen, waarschijnlijk is niet alleen de auto nu een klassieker, maar ook de dop ... Mijn vader reed een Saab 99 Combi-Coupe. Deze auto reed ons betrouwbaar van het midden van de 70s naar 1985 door het land en, vooral, opnieuw en opnieuw naar Denemarken. In die tijd was ik 10 jaar oud en mijn voeten waren bijna tot aan de pedalen. Ik herinner me heel levendig dat de auto voor het huis stond (de handrem was goed gekleed), en ik leunde in de stoel van de bestuurder en dreef denkbeeldige rallytochten met alle pedalen en koppeling. Dat een virtuele ervaring als Xbox dit ooit zou moeten vervangen, was nog steeds science fiction.

U kunt 900
U kunt 900

1985 presenteerde trots mijn vader de volgende grotere auto. Een Saab 900 in duivenblauw verving de oude 99er. Ik weet niet precies waarom, maar met deze auto verbind ik het gevoel "SAAB" voor mij. Niet alleen vanwege de unieke kleur ... 1989 leidde een witte 9000 en vervolgens de Saab-traditie in onze familie. Voor mij in de jeugdkamer op dat moment in plaats van dubieuze popgroepen dan ook logisch gezien Saab-affiche.

Saab poster
Saab poster

1992 Ik mocht het rijbewijs halen en daarna de straten alleen in de (veel) kleinere auto maken, mijn moeder onzeker. Maar dat werkte duidelijk heel goed, zodat mijn vader, tot mijn grote vreugde, uiteindelijk de Saab-sleutels aan mij gaf. Ik was nerveuzer dan de eerste zoen ;-) Maar ik moet die rijervaring nooit vergeten.

Nu volgt een zeer groot tijdsverschil. Verscheidene jaren gingen voorbij voordat ik mijn eerste eigen auto kreeg, en dat was geen Saab, maar een klein goedkoop model van een ander merk. De gedachten waren altijd bij Saab, maar ook bij de tweede eigen auto durfde ik geen Saab aan. Ik wilde waarschijnlijk een heel jong gebruikt en een Saab was waarschijnlijk te duur voor mij. Achteraf: een gemiste kans. Omdat de droom van een Saab het overnam. In de tussentijd hebben we de leeftijd van 2011 bereikt in het internettijdperk. Elke emotie van het merk Saab werd opgespoord op het internet en mijn favoriete website was www.saab.de!

U kunt 9000
U kunt 9000

En de configurator. Ik heb waardevolle 200 Saab geconfigureerd en bedacht. En toen maakte mijn toenmalige auto een teef, had dure reparaties nodig en ik dacht "nu of nooit". Saab 9-3 werd bekeken, vergeleken, beoordeeld, gecontacteerd en Saab-autodealers bezocht op de relevante autoverkoopportalen. En sloeg !! Hoewel ik door de helft van Duitsland moest rijden om eerst de droomauto te bezoeken en het dan op te halen, maar het was het waard. Sindsdien rijdt een Saab rond in Franconia - een 2008 9-3 2.0t BioPower. Ik rijd nu bijna 4 jaar en elke keer als ik binnenkom, heb ik een grijns op mijn gezicht. En als ik rijd is het een gevoel van geluk. Waarom? Geen idee. Ik voel het in geen geval in een andere auto.

Maar hoe lang duurt geluk? Ik rijd veel en deze maand kraak ik de 100.000 km. Zou leuk zijn als mijn "vierde" Saab niet de laatste ...

8 gedachten over 'Hoelang duurt het geluk?"

 • Saab poster aan de muur - sterk
  Veel plezier met de volgende 100.000 km.

 • Bedankt, beste SaabBlog-lezers, voor de geweldige feedback. Ik las alle Saab Story-berichten met enthousiasme en dacht bij mezelf ... als ik de verhalen van anderen lees, dan moet ik de mijne ook indienen. Wat ik graag deed !!
  @ RainerL: Balsliemke en Münster zijn mijn thuis, de foto heeft geweldige herinneringen veroorzaakt
  @ 900S16V: De "kleine" naast me, voor de blauwe 900, is mijn broer, dus hij heeft ook Saab-genen in zich; -)
  @ Ziehmy: bedankt, bedankt. De opmerking kalmeert me veel. Heb je een speciaal zorgprogramma?

 • Leuk verhaal! Maak je geen zorgen: de mijne zal de komende dagen de 200.000 km kraken en is ook een 2008. Dus die van jou is net ingetrokken met 100.000….

 • Hallo Andreas. Een eenmalig rapport. Je hart klopt op de juiste plek. Ik wens je altijd een goede reis en geweldige ervaringen. Groeten uit Stiermarken - Klaus

 • ... met de overname in 2011 gewoon "de curve krijgen" ... 😉! Gefeliciteerd met je diepgewortelde verhaal!
  Bedankt voor je bijdrage en blijvende gelukkige veilige reis in de SAAB!

 • Hoi Andrew,
  goed verhaal! Ik denk dat ik ook een post moet schrijven. De foto uit Münster deed me denken aan mijn eerste dealer. Bernhard Balsliemke! De dealer uit Münster. Meneer Balsliemke stond achter zijn merk, in november 1987 kocht ik mijn eerste Saab van hem. Een 900 automaat. Het is nu de vijfde Saab. En ik blijf trouw ... Eens kijken of ik nog steeds ...

 • Hallo Andreas, heel mooi verhaal. Uw “gevoel” voor het merk SAAB begon ook in de jaren dat de eerste 900- en 9000-series op de markt kwamen. Ik kan hetzelfde bevestigen als bij jou met de zinnen ”… en elke keer als ik binnenkom, heb ik een grijns op mijn gezicht. En als ik rijd, is dat een gevoel van geluk. " Ik voel hetzelfde als ik in mijn bijna 24-jarige 900's stap en ABBA of Roxette muziek laat spelen.
  Eén vraag: is uw buddy op de foto met uw vaders 900er ook een Saab-fan?

 • Echt een geweldig verhaal!
  Saabische groeten
  Max

Reacties zijn gesloten.