Eerste contact achter de camera

Het is absoluut opwindend hoe de lezers van de blog naar Saab kwamen. Elk verhaal van ons Actie brengt meer redenen om een ​​Saab te besturen ...

Saabs ging meer dan twee decennia voorbij mijn horizon. Met één uitzondering: vanaf een poort van de garagelijn achter ons geprefabriceerde gebouw in Oost-Berlijn zag ik, als ik geluk had, af en toe een liefdevol verzorgd Saab 99-rol.

Saab 900 cabrio van Hendrik
Saab 900 cabrio van Hendrik

Hoe hij in de autodiaspora verdwaald is, is vandaag nog steeds een mysterie. Voor mij als tiener eerder een nieuwsgierigheid. De dromen hingen aan fonkelende sterren, springende paarden of witte propellers die zich tegen een blauwe hemel keerden.

Een gelukkige omstandigheid hielp me om voor de beurt te filmen om achter het ijzeren gordijn te ontsnappen. Het was dankzij de opkomende particuliere televisie dat gratis personeel voor film en televisie op dat moment vrijwel onmogelijk te vinden was. Mijn keuze viel op een klein adellijk reclameproductiemaatschappij in Bad Homburg.

Saab voorganger: Moskwich
Saab voorganger: Moskwich

Eerste project: een commercial voor Teves-remmen, op het baanbrekende ASR-systeem. Om deze nieuwe functie zo effectief en neutraal mogelijk te presenteren, stuurde de Saab-vertegenwoordiger in Frankfurt een 900-convertible met een pre-productie ASR. Voor mij was de enige auto die een Moskvich-stationwagon bezat, een onwerkelijk voertuig. Geurleder, elektrische ramen, de elektrische kap, overal luxe. En natuurlijk het rijke geluid, ongelooflijk.

We schoten in de Taunus. De Saab moet op een helling beginnen zonder draaiende wielen snel een serpentijn nemen en stoppen met een volledige stop vlak voor de camera. Ik trok een lijn op straat, de stuntman deed drie pogingen, perfect. Dus camera op de slag, scherpte en actie. De motor brulde, elegant pakte de cabriolet de hoek op die me tegemoet snelde en ...

Door wat inspiratie sprong ik de greppel in, de camera vloog over me heen met een fluitend geluid. De stuntman krijt bleek, ik krijt bleek, anders gelukkig ongedeerd, had een pauze nodig en een nieuwe camera.

Toen mijn zintuigen weer bij elkaar waren, pakte ik de zielige overblijfselen in de ruime converteerbare koffer om een ​​vervanging te krijgen. Het team genoot van de lentezon en ik nam de eerste keer in een Saab-plaats. Het was lang geleden dat ik achter een wiel zat en een onbekende auto, voorzichtigheid was geboden. Ik vond de ontsteking, het beest siste, het dak dreef terug en toen gingen we. Maar let op! Wat er gebeurde toen ik op het gaspedaal stapte, was eng voor me. Dus ik gleed voorzichtig door de Taunus tot deze oplegger zenuwachtig voor me ging staan. 40 km / h, 30 km / h, 20km / h. Dan een lange rechte helling, geen tegemoetkomend verkeer, waarom niet inhalen? Dus buitengesloten en gas.

Wat er toen gebeurde, doet me nog steeds huiveren. Er ging een schok door deze auto en een onzichtbare katapult schoot me voorbij de 20-meterwagen. Mijn hart klopte, ik was besmet. De eerste Spargroschen varieerde van een zilveren 84er 900i tweedeurs en na een paar jaar eindelijk tot een witte 900 Turbo Cabriolet met S-laden. Dit is al meer dan twintig jaar bij me. De 9-5 stationwagen gezinsauto was een niet zo geweldig verhaal maar geen reden om de oude Zweden te vervloeken.

Gezien het feit dat de eerste ontmoeting met een Saab mijn laatste kon zijn, ben ik trouw gebleven aan het merk.

5 gedachten over 'Eerste contact achter de camera"

 • Leuk verhaal! Er was veel adrenaline op één dag. Zou iets zijn voor de faillissements-pech-en-pechgalerij: maak een filmpje op de rem en gooi dan de cameraman omver ... Geweldige anti-reclame voor een "baanbrekend" systeem !!
  Veel plezier met de prachtige cabrio (in het wit vind ik haar het leukst).

 • Ik geniet van elke avond, wanneer ik van werk kom en een flinke snuf saab geschiedenis kan opdoen, ik kijk elke dag uit naar de saabigen-verhalen, saab leeft zolang als we ze laten leven!

 • Heel leuk verhaal.
  Is er een link naar de commercial?
  Of was de tweede camera ook overbelast? 🙂
  Groeten uit de Taunus, Torsten

 • Instinct gaat voor "verliefd zijn"…. 😉
  Hoe goed dat je SAAB nog kunt blijven genieten!

 • Leuk .. Leuk om te lezen ...

Reacties zijn gesloten.