ANA is SAAB

Het merk SAAB is voor velen een emotionele. SAAB-bezitters behoren tot de meest loyale, zelfs in deze tijden van onzekerheid. Tom en ik zijn overweldigd door de recente stroom van geweldig gebruikersverhalen SAAB-dealers eerder. De wervelwind van vandaag over een van de grootste en waarschijnlijk meest beroemde dealers van Zweden ANA naar verluidt de ondersteuning voor SAAB laten vallen, onze plannen versneld ... Allereerst: "ANA wil de SAAB-vlag lange tijd hoog houden, SAAB op het gezicht van deze planeet. ANA is SAAB."

ANA's CEO Joachim Lind is opgegroeid bij SAAB. Zijn bedrijf is een van de meest vooraanstaande supporters van SAAB. (Foto: privécollectie Joachim Lind)
ANA's CEO Joachim Lind is opgegroeid met SAAB. Zijn bedrijf is een van de belangrijkste supporters van SAAB. (Foto: privécollectie Joachim Lind)

Joachim Lind, CEO van ANA, is nogal gewend om in de pers te worden geciteerd en deze week was niet anders. De aankondigingen van ANA gisteren om hun organisatie te stroomlijnen, inclusief een personeelsvermindering en sluiting en fusie van een aantal van hun faciliteiten, wekten nogal wat interesse in de lokale media (zie berichtgeving van P4, Ttela en Hallandsposten) - begrijpelijk gezien de impact die dit waarschijnlijk zal hebben op de Trollhättan-regio. Maar toen liep het uit de hand Saab United ANA zou nu stoppen met het ondersteunen van SAAB.

ana-Logga

Joachim antwoordde binnen enkele minuten nadat ik hem een ​​e-mail had gestuurd om zijn mening over de situatie te vragen. Niet alleen het onderwerp van de e-mail naar "ANA laat de ondersteuning voor SAAB NIET vallen". ANA's steun voor SAAB De steun van de ANA voor SAAB. Dus, de uitspraken op SU zijn gewoon niet waar (zie ook onze vorige Interview met Orio CEO Jonas Tegström) en dat hij momenteel met NEVS spreekt om de mogelijkheden te bespreken om het te bouwen MY14 9-3's.

"ANA wil de SAAB-vlag lange tijd hoog houden, SAAB op het gezicht van deze planeet. ANA is SAAB"Concludeerde Joachim stevig.

Ik kijk uit naar de follow-up van een uitgebreide verslaggeving van ANA.

7 gedachten over 'ANA is SAAB"

 • Interessant genoeg is de kop van het artikel over SU nu veranderd en ietwat neutraal, maar in de toegevoegde bewerkingscommentaar staat -opnieuw- een München-referentie en een verklaring dat "ze alleen de anderszins betrouwbare bronnen P4 en Ttela citeerden". Dat laatste is weer niet waar. Er staat NIETS in deze artikelen (zie links naar de Zweeds-talige originelen hoger in dit bericht) dat stelt dat ANA de ondersteuning voor SAAB zou laten vallen, laat staan ​​iets zou zeggen over de beschikbaarheid van reserveonderdelen. Naast het onderhoud van SAAB in alle steden is ANA actief, Joachim Lind heeft mij eerder bevestigd dat ze ook doorgaan met de verkoop van SAAB-auto's, onderdelen en accessoires.

 • Deze verklaring maakt mijn dag ... Bedankt Michel.

 • Hallo Johann - er lijkt geen logische verklaring te zijn voor de ongelooflijk negatieve vooringenomenheid die al geruime tijd consequent op SU te zien is. Toen ik schreef https://saabblog.net/2014/10/26/united-stood/ een paar maanden geleden ging het vooral over SU die het automerk uit München bedekte in plaats van SAAB, maar de laatste tijd lijken de zaken verder te ontsporen, omdat hun berichtgeving over het ANA-nieuws niet alleen feitelijk onjuist is, maar ook WETEN feitelijk onjuist. Ik ben geen advocaat, maar dit klinkt als laster. Laster die afkomstig is van de site die nog steeds pretendeert de belangrijkste bron te zijn voor SAAB-gerelateerd nieuws wereldwijd, is niet alleen onverklaarbaar (mogelijk met de enige reden om hits op de site te genereren, lees: inkomsten uit online advertenties), het is gewoon destructief voor het merk en het hele SAAB-ecosysteem. Ik weet eerlijk gezegd niet wat er blijkbaar nog meer moet gebeuren voordat iemand de stekker eruit trekt en van koers verandert.

  Wat betreft de loyaliteit aan de dealers: ik kan het alleen maar eens zijn, en dat is de reden waarom Saabblog de komende tijd zal zijn. ANA zal zeker een zijn en -zoals aangekondigd- nominaties voor andere dealers (in alle delen van de wereld) welkom zijn!

 • Ik weet niet waarom er zo'n negatieve houding is over SU. Deze recente ontwikkeling waarvan ik getuige ben, maakt me een beetje verdrietig. Ik weet niet wat deze jongens proberen uit te werken.
  ANA zou stom zijn om de Saab-touwen te kappen, omdat er zoveel auto's op de weg zijn. De loyaliteit van Saab-klanten tegenover hun dealers is opmerkelijk. Ik wed dat ANA hetzelfde probleem verloopt. Werken voor deze loyale groep mensen is geweldig. Ik zou liever een andere Saab-vlag toevoegen dan hem naar beneden halen.

 • Helemaal niet gek ... Ik kan het alleen maar eens zijn. ANA is naar mijn mening altijd het "Mekka" van SAAB-dealers in Zweden geweest en met de verklaringen van Joachim vandaag heb ik alle reden om aan te nemen dat dit nog heel lang het geval zal blijven. Het mooie is dat er nog een flink aantal "die-hard" dealers zijn en met de aankomende artikelserie hopen we ze groots in de schijnwerpers te zetten. Tot dat punt ... suggesties van onze lezers over welk dealerschap we zouden moeten behandelen, zijn welkom!

 • Dat is wat ik een verklaring noem. Dit klinkt misschien gek, maar ik kreeg er kippenvel van:
  "ANA wil de SAAB-vlag hoog houden zolang er nog maar één SAA over is op deze planeet. ANA is SAAB "

Reacties zijn gesloten.