Ligstoelen op de Titanic

Nou, dat waren vorige week vorige week behoorlijk bewogen. Het ene moment sta ik in een taxi die thuiskomt van een zakenreis naar Ierland, het volgende moment bevond ik me in een ambulance. SAAB-gerelateerde aankondigingen. NEVS wil de productielijn opnieuw starten. Maar waar komt de euforie in de media en op de verschillende forums op het web vandaan?

Deck- en Deck-stoelen op de Titanic © Corbis
Deck en ligstoelen op de Titanic © Corbis

Nieuwe 9-3's wil weer worden geproduceerd!
Mattias Bergman's verklaringen dat NEVS van plan is binnenkort weer met de productielijn in Trollhattan te beginnen. Het plan om nog een 100 9-3 te maken is natuurlijk goed nieuws; waarom heb je een autofabriek als je geen auto's maakt, toch? De eerste vangst is maar in het factthat de 9-3's gaat modeljaar 2014 te zijn en worden naar verwachting geen bijgewerkte functies In vergelijking met de auto's hebben niet de fabriek Stallbacka Eerder lastyear vertrokken. Bergman gebruikt de term "compleet" ("fullföljer") In plaats van fabricage. Dus meer MY14 9-3's zullen het daglicht zien (wat geweldig is omdat IMHO dit is de beste 9-3 ooit gebouwd ...), maar dit is zeker niet het herstarten van het reguliere productieproces zoals sommige media suggereerden.

NEVS Saab #1
NEVS Saab #1


Money, Money, Money
Dus waarom zou iemand overwegen om in de vorige poging meer dan één ouderwets auto te maken vorig jaar slechts beperkt succes had op de markt (slechts een paar honderd 9-3's werden verkocht) en zonder een werkend resellerkanaal? De bekendste nummers van ABBA zijn: geld, geld, geld. Bergman was vorige week duidelijk in zijn verklaringen aan de Zweedse pers dat de 100 9-3's voltooiing van de voltooiing van de XNUMX XNUMX's is om geld te genereren. Geen verrassing als zodanig, want dit is het doelwit voor elke fabrikant, nu in het geval van NEVS is het geld dringend nodig om een ​​onmiddellijke catastrofe te voorkomen.

De stoelen worden opnieuw gerangschikt
De Engelse uitdrukking "het herschikken van ligstoelen op de TitanicKwam in mijn gedachten toen ik nadenk over de aankondigingen. Natuurlijk zullen de honderd 9-3's uiteindelijk vruchten afwerpen, maar het probleem is zowel imminent (dwz er is geld nodig) nu) en veel groter.

Om de Titanic-analogie te behouden, gaat NEVS op weg naar de metaforische ijsberg, omdat er geen concrete vooruitgang is om verslag uit te brengen over de onderhandelingen met Mahindra en Dongfeng, Wanneer in december de rechtbank van het district Vänersborg verlengde het reorganisatieprocesMahindra neemt een beslissing van het bestuur over de zaak die tegen het einde van dezelfde maand wordt verwacht. Ik weet eigenlijk niet wat de raad van bestuur gaat doen 1st deadline wil zijn werkelijk moeilijk, laat staan ​​leiden tot een resultaat dat zowel positief als duurzaam is.

Merkidentiteit, de sleutel

© 2014 saabblog.net
SAAB-logo's door de jaren heen © 2015 saabblog.net

Naar verluidt is het belangrijkste resterende probleem dat de vertragingen vormen een eenvoudig en vertrouwd maar toch significant vierletterwoord: SAAB.
Meer specifiek, de onderhandelingen met defensie- en veiligheidsgroep SAAB AB om de gebruiksrechten van het merk SAAB te beveiligen met de nieuwe potentiële eigenaren. Ik denk niet dat ik je niet kan vertellen wat nieuw is in het merk SAAB. In feite is het hele SAAB geschiedenis discussies op verschillende niveaus hebben plaatsgevonden in te stemmen met logo, lettertypes en andere cruciale ingrediënten van de merkidentiteit uit de vroege jaren in stilte als gecombineerde vliegtuigen en autofabrikant onder "Svenska Aeroplan AB" om de fusie met Scania in 1969, het GM-tijdperk aan het einde van de vorige eeuw en meer. Meer recent, de onderhandelingen met SAAB AB werd gemeld dat een belangrijk obstakel bij de overname van Saab Automobile AB door Spyker Cars zo zijn, maar nevs worstelde in 2012. Ik bewust schreef "geworsteld" want ik kan me niet voorstellen deed Kai Johan Jiang zal blij zijn met de factthat SAAB AB beperkt hem wel een beetje in het gebruik van het merk SAAB door het forceren van nevs om een ​​zwarte achtergrond te gebruiken (ten opzichte van de bekende SAAB zijn geweest -blauw) in het logo en onthouden zich van verwijzingen naar het luchtvaarterfgoed. De slechte ervaringen van SAAB AB met de markt die een failliete autobouwer vermengt met een welvarende defensie- en veiligheidsgroep. Dit keer is Mahindra SAAB AB om het SAAB-merk in licentie te geven.

Wat nu?
Er zijn nog 15 werkdagen over tot de 1 in maartst reorganisatie deadline. Mattias Bergman NEVS heeft meer tijd nodig en is beschikbaar voor een 3rd 3 maanden is verlengd, maar voor deze aan het groene licht te krijgen van het Hof concreet bewijs van de vooruitgang tegen het reorganisatieplan, voldoende financiering en duimen van de schuldeisers opnieuw moeten worden getoond. Mahindra wil genoeg hebben om de eerste tevreden te stellen, dus waar wacht je nog op? 14 9 3 3 dekt niet de werkelijke kosten van nog een 3-maand dus als er iets meer kortetermijnfinanciering nodig is. Dan de vraag over de schuldeisers: het is opmerkelijk stil geweest op dit front gezien de onstuimigheid in december. Svea Ekonomi en LeanNova willen deze keer weer meedoen met meer tegenstanders.

Dus denk ik dat "Kapitein Bergman" alleen de ligstoelen op zijn schip heeft laten herschikken? Ik hoop het echt niet, want ik do NEVS om te slagen en SAAB om van te leven. Tijd is echter echt van wezenlijk belang. NEVS wil het lang volhouden als tenminste geld, vertrouwen en geloofwaardigheid wil dan opraken.

7 gedachten over 'Ligstoelen op de Titanic"

 • Zeer onzeker inderdaad. De geruchten circuleren echter rond die camera's met camera's, waarvan de houder Apple bleek te zijn. En meer.

 • De familie Wallenberg is naar verluidt betrokken geweest bij eerdere gesprekken over de toekomst van SAAB, maar dat is al een tijdje geleden.
  Tussen haakjes ze zijn toch nog steeds verbonden als supporters van het SAAB-museum.

 • Eentje is net naar de Wallenbergs 9-3 Saab gekomen, uit Zweden alleen voor Europa. Een uitvaart zou niet de laatste gemeenschappelijke link moeten zijn.

 • Interessante gedachten. Tesla heeft mensen van hen geworven en hoe weinig succesvol Apple op dezelfde manier is geweest.
  Ik weet niet zeker of dit noodzakelijkerwijs te maken had met het feit dat ze zelf in de autoproductie wilden stappen, maar wie weet (dat gezegd hebbende, er waren eerder al een heleboel geruchten dat Apple hun eigen tv-toestellen uitbracht en dat is ook niet uitgekomen). Maar zelfs als ze geïnteresseerd waren, zou ik eraan twijfelen of dit ertoe zou leiden dat ze de Trollhättan-faciliteiten zouden verwerven.
  Ik denk dat de meest realistische optie op dit moment nog steeds het huidige plan van NEVS is om een ​​nieuwe meerderheidsaandeelhouder in (Mahindra) te krijgen, ondersteund door een tweede grote investeerder (Dongfeng).
  Wat betreft de 'analyse' waarnaar u verwees - ik ben bang dat dit nog een voorbeeld is van wishful thinking / pure speculatie. https://saabblog.net/2014/10/26/united-stood/

 • Er gaat al geruchten de ronde op het internet sinds een paar dagen dat we misschien in de autobranche stappen. Een verklaring over hoe je een concurrent van Tesla wordt (naar verluidt door een medewerker van Apple) Dus welke rapporten, bijvoorbeeld Appleinsider.

  Ik vraag me af of je een moderne assemblagefabriek in Zweden wilt kopen die nu net elektrisch aangedreven auto's ontwikkelt.

  Overigens zou Apple natuurlijk alles hebben om niet alleen te voldoen aan de eisen van Saab AB aangaande het gebruik van het merk (hoewel Apple het merk "Saab" waarschijnlijk toch niet nodig zou hebben), maar ook om de analyse bij Saabsunited die tot de conclusie leidde. dat Saab AB misschien de hightech heeft die nodig is om met een moderne auto te komen. Dat zou waarschijnlijk ook voor Apple gelden.

  Niet te vergeten dat Apple het geld heeft. Veel ervan. Stapels. Ze zouden waarschijnlijk Mercedes kunnen kopen. Het kopen van Saab / NEVS zou voor hen een afrondingsfout zijn.

 • Beterschap snel!
  Bedankt voor het artikel, het maakt het gemakkelijker om de laatste zetten in het Saab-drama te begrijpen.
  vriendelijke groeten

 • ben je in het ziekenhuis geweest? krya på dig! Ik hoop dat je het weer veel beter doet. dat is belangrijk. de rest is zaken waar we geen invloed op hebben

Reacties zijn gesloten.