Merken op handelsmerken vertragen onderhandelingen

Gisteravond plaatste Victor Jensen van Sverigesradio P4 Väst een telefonisch interview met NEVS CEO Bergman online. Om het kort te houden: NEVS heeft meer tijd nodig - nogmaals ...

NEVS © 2014 saabblog.net
NEVS © 2014 saabblog.net

De reden voor de vertraging zou de onverklaarde handelsmerkrechten moeten zijn, zei Bergman. Volgens informatie van Sverigesradio en blog is Mahindra in onderhandeling met Saab AB, die geen commentaar geeft.

Oorspronkelijk, eind december, was de raad van bestuur van Mahindra het gevolg van toetreding tot zeehonden. Nu, meer dan een maand later, is er niets gebeurd in dit opzicht. Bergman, die ergens in Azië op reis is, klinkt in het interview weinig optimistisch. Het proces kost meer tijd, een datum voor een mogelijke inzending wordt niet langer vermeld, mogelijk moet de NEVS de rechtbank om verlenging vragen. Phase 2 van de procedure wordt al uitgevoerd op de 2. Maart uitgeschakeld.

In het bijzonder opent 3 mogelijkheden:

- Op 2 maart komt er een akkoord, wat momenteel onwaarschijnlijk is.

- De beheerder beëindigt het proces voortijdig en verklaart dat de reconstructie is mislukt.

- De rechtbank staat nog eens drie maanden toe, wat volgens de Zweedse wet mogelijk zou zijn.

De stemming onder leveranciers is echter nu gespannen, ook omdat NEVS de partners in het ongewisse laat over de situatie. Een andere extensie vereist de goedkeuring van het grootste deel van het kapitaal. Het volledige interview is beschikbaar voor onze Zweedse lezers P4 Väst lezen.

Vraag aan de lezers: wie gelooft nog steeds serieus in een positief resultaat van de onderhandelingen door de NEVS? Aan het einde van de tekst kun je stemmen, ik ben benieuwd!

Wat mogelijk is - als positief nieuws aan het einde - is de productie van Saab-reserveonderdelen. Vanuit vakbondskringen wordt melding gemaakt van een goede werkgelegenheidssituatie voor de 135 arbeiders in de fabriek. Ze bouwen geen nieuwe voertuigen, maar ze produceren reserveonderdelen en carrosseriedelen voor Orio AB voor 1 miljoen Saabs die op de weg zijn. Ook de productiefaciliteiten worden onderhouden voor een doorstart. Op deze winterdag lijkt het verder weg dan ooit tevoren.

Zal NEVS tot een positieve conclusie komen?

 • Nee, nooit! (64%, 371 Stemmen)
 • Ja, zeker! (36%, 212 Stemmen)

Totaal stemmen: 583

Laden ... Laden ...

56 gedachten over 'Merken op handelsmerken vertragen onderhandelingen"

 • Aan het einde van de tunnel vandaag geen licht. Saab is wat voor de deur staat en wat we er samen van maken. Geniet zolang mogelijk van je Saabs. En bewaar er tenminste één van, want je zou het doel missen. Een leven zonder Saab is mogelijk, maar niet zo leuk 😉

 • Sorry, maar ik begrijp de opwinding niet helemaal.
  Wat is NEVS voor een keuze? De middelen om de voertuigen te voltooien zijn er. Er is een kleine kans om te verkopen. Waarom zou je dat niet doen? Wat is daar mis mee? Het is ook zakelijk zinvol! NEVS heeft hoog gespeeld, fouten gemaakt en uiteindelijk gefaald. Het is legitiem om te proberen te redden wat kan worden opgeslagen. Een verlenging van de reconstructie, indien verleend, zal aanvankelijk minder schade aan leveranciers en andere schuldeisers veroorzaken dan een faillissement.

  Ik kan het aarzelende gedrag van Saab AB begrijpen als het gaat om merkrechten. Maar het feit dat de onderhandelingen nog gaande zijn, is een goed teken. Mahindra zal natuurlijk niet zomaar een blanco cheque uitschrijven en elke wens van ons direct vervullen. Wie denkt dat M&M de onmiddellijke redder zou zijn, tovert nieuwe modellen uit de hoed die barsten van de innovaties. hij lijdt een beetje aan het verlies van de werkelijkheid. Visioenen helpen momenteel niemand, ze wekken alleen hoop die later teleurgesteld kan worden. M & M zal doen wat het goed acht - ongeacht NEVS of iemand anders.

  Ik kan ook geen "ontmanteling" van het merk Saab zien. Voor alle buitenstaanders is Saab al geschiedenis. Wat er momenteel in Zweden en India gebeurt, is voor niemand interessant, behalve voor een kleine schare fans (wij dus).

  Een beetje ontspanning aan alle kanten zou niet slecht zijn, het kan toch alleen maar beter worden. Te veel black-eye heeft nog niemand geholpen.

  In die zin een saabigesweekend!

 • Licht in de tunnel zou beter zijn. Je hebt nog steeds een beetje hoop. Hoe lang is Tom?

 • Ontspan ... alles gaat zijn weg. Ik denk daar niet echt over na ...

 • Vers van de pers !! 06. 02.15 19.30 NEVS wil nog steeds 100 SAAB 93-SEDAN bouwen om te beëindigen en te VERKOPEN. MAN WIL EEN UITBREIDING VAN RECONSTRUCTIE !! Ik kan niets meer bedenken. SAAB AG ZOU MERKRECHTEN MOETEN BEVATTEN. GROET VAN HET NOORDEN

 • SAAB AB en zijn militaire afdeling hebben momenteel geen automerk nodig. Ze zijn niet de zondebok voor mij !!
  Ze zijn goed met de Jas 39.
  De ontmanteling van ons traditionele merk is een tragedie.
  De reconstructie is slechts een vertraging. Van onze 5 SAAB zijn er nog 3 over. In 2016/17 stap je uit en dan is het tijd om op zoek te gaan naar een alternatief. Jammer, maar de wereld draait door. Leveranciers / SAAB-dealers en ook de klant worden opgehouden zonder toekomst / visie. Ook het leveren van reserveonderdelen voor de oude trotse vloot helpt niet. Gewoon verdrietig. Bedankt voor je woorden Peter !! Ik zie veel dingen op dezelfde manier. Je hebt geen mijmering meer nodig. Groeten uit het noorden

Reacties zijn gesloten.