Mijn kleine Saab-verhaal

Saab is familie. Absoluut meer dan alleen een auto. Andreas heeft deze ervaring gehad, hij onderhoudt zijn Saab. Omdat suppletie (vermoedelijk) niet bestaat.

Toen ik zo dichtbij 40 was, jaren oud en opnieuw werd nagedacht over een nieuwe auto in de familie, wilde ik iets "compleet anders" hebben. Tot dusverre had ik een Trabbi en na de bocht een Fiat Tipo en verschillende VW's.

Saabs op de baan in Dudenhofen
Saabs op de baan in Dudenhofen

Hoewel de Golf eigenlijk een goed dagelijks voertuig is, wilde ik er niets meer van maken, op de een of andere manier miste ik dat bepaalde iets. Maar ik had nog geen goed idee.

Maar toen kwamen we bij 2005 in Leipzig voor het autosalon. Na een lange rumbocken landden we bij SAAB en daar stond hij: de 9.3-sportcombinatie. Mijn vrouw en ik werden weggeblazen. Je zou brochures en pre-order kunnen krijgen, je zou het op dit moment niet kunnen kopen. Toen we terugreden naar Berlijn, was er nog maar één onderwerp: we hadden SAAB voor ons ontdekt.

Op de een of andere manier werd het snel een rond ding in de geest. Mijn passie voor vliegtuigen en individualiteit, plotseling was alles duidelijk ... er is geen weg meer terug. De absolute hardverdieners zijn we niet en de prijs lieten ons al doorslikken ... maar we hadden nog wat tijd.

Aan het einde van 2006 was het tijd. Bij Bredlows in Neukölln in Berlijn vonden we wat we zochten en voelden we ons in een groot gezin. Het was niet te vergelijken met eerdere auto-aankopen, we voelden ons heel goed en goed geadviseerd.

We hebben toen gekozen voor een 2 weken oude demonstratieauto, een 9.3 Vector 1,9 TID-model 2007 met alles erop en eraan waardoor Herzi sneller klopt. Nu was ik een trotse eigenaar van Saab en het ontwikkelde de typische passie waarvan je zeker allemaal hier op de blog bent. Je bent tevreden over elke Saab die je ziet en de familie kan het soms niet meer horen als ik zeg: kijk daar saab! En dat de auto's zo "zeldzaam" iets leuks hebben, je went niet aan het zicht. Ik ben nog steeds gefascineerd vandaag.

De uitnodiging van het bedrijf Bredlow aan de Saab Performance Drive was toen opnieuw een heel bijzonder hoogtepunt. Het was een hamerendag, van het ontbijt in de Lufthansa Lounge in Tegel tot de hoogtepunten in Dudenhofen. In ieder geval onvergetelijk en nooit meer mogelijk.

Toen kwamen een paar moeilijke jaren, helaas moest onze auto vaak naar de werkplaats. Veel tekortkomingen bleken: 2x dynamo, veerbreuk, EGR-klep, vortexkleppen, radiator en nog een paar dingen ... .Ik heb het onderdrukt. Mijn vrouw vond het niet meer grappig, ik hoopte dat het ooit zou moeten stoppen. Gelukkig zijn er meer dan 2-jaren stil geweest en alle breekpunten lijken te zijn voltooid. Ik kijk uit naar elke rit met de auto, ik geniet van de prestaties, het interieur en de geest.

Dus nu is het leuk om aardig te zijn voor de auto, dus het spint voor een lange tijd. Blijf genieten van de prachtige momenten die ons door de Saab zijn gebracht. Ik denk dat het altijd cool is, als je bijvoorbeeld het parkeerlicht van Weiten met de sleutel inschakelt en tussen de vele andere auto's, heeft de Saab de mooiste kont ter wereld. Iets nieuws zal waarschijnlijk niet meer bestaan ​​en ik wil niets anders. Zorg is dus aan de orde van de dag en u zult er lang plezier van hebben. Leuk dat de voorraad reserveonderdelen is beveiligd en nog meer originele accessoires te koop zijn.

15 gedachten over 'Mijn kleine Saab-verhaal"

 • blanco

  Ja, ja het is met Saab TiD. Ikzelf rijd een 9-3 SC TTiD + hert EZ09 (2ter Saab naar 9-3 I). Zelfs na meer dan 130tsd km een ​​perfecte rijervaring,
  maar de vervanging van 1x-dynamo en 2x EGR-klep zijn niet grappig. GRRRR.
  De echte vraag is echter: wat gebeurde er jaren geleden in 5-6? (- fietsen of hardlopen)

 • blanco

  Gelukkig heb ik een foto met F-SB 5xx. Kan ik je laten zien ... hoe?

  • blanco

   Ik heb ooit een e-mail naar Tom & Mark gestuurd, ze willen mijn e-mail graag naar jou doorsturen.

   • blanco

    @ Tom: als de mail niet is aangekomen of in spam staat, stuur dan Andreas mijn e-mailadres op. 😉 thx.

    • blanco

     Ik kom 's middags weer op kantoor, klaar 😉

 • blanco

  Leuk verhaal! En GEWELDIG dat je "volhardde"! 🙂 Nog steeds (!) Elegant,
  zuinig in verbruik,
  handig om te reizen,
  grote Zulademöglichkeit: SAAB 9-3 sportcombinatie! 🙂
  Blijf genieten van de SAAB!

  • blanco

   bedankt ... zoveel lof 🙂

 • blanco

  Mooi verhaal en @HOORHmy: je verhaal zal waarschijnlijk langer zijn 😉

 • blanco

  Zijn er nog meer foto's van de Performance Drive? Misschien een waar je het saffierblauwe merkteken van 93er in het midden kunt zien?

  • blanco

   Ik heb er veel foto's van, ik zal het vanavond bekijken. hoe zit het met het saffierblauw?

   • blanco

    Ik kocht er een uit de voorraad van Saab-DE, dus een F-SB xxxx. Zou verbaasd zijn als het van mij was, maar je weet maar nooit.

    • blanco

     Nauwkeuriger: F-SB 5xx (dus alleen een getal van drie cijfers)

 • blanco

  Nog een geweldig verhaal - BEDANKT!
  Mijn verhaal is (bijna) klaar, ik zal het binnenkort naar Tom sturen 🙂

 • blanco

  Ik moet het gewoon nog een keer herhalen: dank aan Tom en Saabblog voor deze serie. In dit verhaal vind ik mezelf vooral weer. Gewoon het ding met de mooiste ezel. Als we onze Saab op een iets groter parkeerterrein hebben geparkeerd en we de auto niet bij de terugreis vinden, weet mijn vrouw altijd het antwoord van mij op uw vraag: waar is onze auto? Antwoord: Ga gewoon voor de mooiste auto op de parkeerplaats.

  • blanco

   Peter, je had het verwacht. Ik vind mijn 900 op een parkeerplaats tussen honderden andere auto's omdat een Saab, ongeacht welk model, ergens iets speciaals is. Of het nu de vorm, de achterlichten, de koplampen, de achterklep zijn, ik zou een tiental voorbeelden kunnen noemen van de individualiteit van een Saab….

Reacties zijn gesloten.