Laatste (Saab) reis

Aan het eind van de dag een snelle blik in de wijde wereld. Peter "Pirre" Wallenberg, die een paar dagen geleden stierf, begeeft zich vandaag op zijn laatste reis, natuurlijk in een Saab.

De laatste rit van Peter "Pirre" Wallenberg. In een Saab.
De laatste rit van Peter "Pirre" Wallenberg. In een Saab. Gevonden op SVD.se

De Wallenbergs zijn een van de meest invloedrijke families in Zweden, zonder hen zou Saab Automobile nooit zijn geweest. De machtigen van het land betaalden niet alleen hun respect aan de overleden patriarch bij de uitvaartdienst. Invloedrijke persoonlijkheden uit Duitsland, zoals Ferdinand Piech, waren ook aanwezig. Wallenberg en de auto-industrie van het land zijn nog steeds nauw met elkaar verbonden.

Jonas Fröberg heeft een heel leuk artikel over het gezin en hun ambivalente relatie met Saab vandaag Svenska Dagbaldet geschreven. De familie is zich tenslotte bewust van hun afkomst, het lot van het Saab-museum is door hun inmenging tot het goede gekeerd, Peter "Poker" Wallenberg onderhoudt een eigen Saab-raceteam.

Het allerlaatste voertuig van Peter "Pirre" Wallenberg is een Saab 9-3 speciale conversie, waarmee hij vandaag tot rust werd gebracht. Hij bleef trouw aan het einde van het merk - een 2011er Saab 9-5 was zijn voertuig tijdens zijn leven.

De opvolging in het gezin is Peter (Poker) Wallenberg. Hij is ook auto gek en Saab is affiniteit. Hij trekt de snaren op de achtergrond van de krachtige familiestichting; het gezin houdt aandelen in Saab AB, banken en verschillende industriële holdings.

8-gedachten ook "Laatste (Saab) reis"

 • Mooier, de "laatste reis" kan niet worden gestart!
  RIP

 • ... van de E-Type was er ook een zeer smakelijke begrafenisondernemer

 • Laten we dan hopen dat er geen symbool is voor verdere ontwikkeling met ons merk ....

 • Dit mag nu niet oneerbiedig klinken, maar wie heeft deze speciale conversie gemaakt?

   • Correct. Komt van ANA Specialbilar in THN.

  • Wie heeft dit in dit speciale geval gemaakt, kan ik ook niet zeggen. Maar deze conversies worden meestal gemaakt door speciale voertuigfabrikanten, in liefdevol handwerk, bijvoorbeeld http://www.binz.com
   Eerlijk gezegd zou ik verrast zijn als dat de enige SAAB-uitvaartverzorger wereldwijd zou zijn.

Reacties zijn gesloten.