Saab-infectie

Achter een Saab-infectie zijn meestal 5-letters. TURBO! Voor mij was een 900 Turbo-fout, Fredy een 9000 Turbo. Saab is Turbo, je hoeft niet meer te zeggen. Het volgende rapport van onze lezers actie!

Het begon allemaal op woensdagmiddag met de 4. December in het jaar 1991.

Saab 9000 Turbo
Saab 9000 Turbo

In die tijd was ik 35 jaar oud en werkte ik als een service technicus in een grafisch bedrijf waar ik vandaag nog steeds werk

Samen met een collega zouden we een klant in het noorden van Frankrijk bezoeken.

We spraken met elkaar, wie van ons gaat allebei naar het vliegveld. Als de trotse eigenaar van een gloednieuwe BMW 325, hoopte ik op de mijne
Om collega's te overtuigen dat de BMW de betere keuze is.

Maar toen gaf ik toe en stemde ermee in om met mijn collega in zijn auto te gaan.
De volgende dag kwam hij stipt aan met zijn delfin-grijze SAAB 9000 Turbo vintage 1986 met prachtige aerodynamische randen.

We reden een stukje over landwegen voordat we naar de snelwegingang reden.

Nauwelijks op de snelwegingang versnelde mijn vriend in de 5. Strek zijn SAAB 80Km / u uit tot ver buiten die van de Zwitser
Regeling voor het wegverkeer ... wow..was onder de indruk van het koppel en de bijbehorende versnellingswaarden!

Ik kon dat niet geloven, deze versnelling maakte een diepe indruk op me, zo diep na terugkomst uit Frankrijk
heb deze SAAB ter plekke gekocht bij mijn collega!
De auto had al 160`000Km op de teller staan, wat me er niet van weerhield de auto in het minst te kopen.
Ik had geen idee hoe de auto's uit Zweden zo waren qua betrouwbaarheid, onderhoud en reparaties, maar dat was ook helemaal een worst, de vreugde van mijn nieuwe BMW werd weggeblazen, nooit meer gezien ....... hij was verkocht.

Toen de vreugde van de BMW vervaagde, zo ook de vreugde over de oude Zweed, het was zo groot dat ik de auto heb gehouden,
totdat hij 280`000Km op de klok had staan. Het goede aan het verhaal, zelfs op deze oude dag was ik weer in staat om de auto te verkopen aan een collega in ons bedrijf.
Het verhaal van deze prachtige delfingrauen SAAB, met een licht lederen interieur en de prachtige Aero-velgen ging door dus ik zag hem dagelijks op de eigen parkeerplaats van het bedrijf. Ik weet dat de SAAB toen zijn handen opnieuw verwisselde toen hij 360`000Km oud was!

Het virus heb ik nooit kunnen uitstellen, ik had de delfingrauen SAAB 9000 Turbo een prachtige groene SAAB 9000 Aero gevolgd.

Voor deze SAAB moet ik van een kleine anekdote af.
Toen ik de auto te koop aanbood, deed ik dat eerst alleen in ons bedrijf, namelijk op het prikbord onder het kopje "Informatie voor werknemers".

De advertentie is na enkele uren verwijderd. Daarover heb ik me afgevraagd, maar ik dacht er nog niks aan.
Destijds was de copy-paste al aan, dus nogmaals hing ik mijn advertentie op het prikbord ... en opnieuw werd de advertentie verwijderd!
Omdat ik heel boos was en dacht, welke collega heeft iets tegen mij of de verkoop van de SAAB?

De volgende dag kwam een ​​medewerker, ook een SAAB-chauffeur, vroeg in de ochtend naar me toe en bekende dat hij mijn advertenties 2 had verwijderd omdat hij de auto echt wilde kopen.
Dus veranderde ook dit voertuig de eigenaar binnen ons bedrijf, dat veel SABB-chauffeurs in dienst had. De groene SAAB 9000 Aero beleefde toen een heel bijzonder einde. Mijn vriend van de auto alleen als 2. De auto reed, koesterde en zorgde voor hem waar en wanneer hij maar kon.

Toen een inspectie moest worden uitgevoerd, gebeurde dit op tijd en in een SAAB-werkplaats, het einde van het verhaal: op de proefrit van de auto reed de werknemers de auto om te schrappen, lees een echt totaal verlies! Bestuurder onbeschadigde auto klaar voor sloop ......

Mijn 3. Ik ontmoette SAAB op een autoshow, een echt pareltje, een Troll SAAB 9-3, met alles wat mijn hartje begeert, wat inhield dat alles wat Hirsch Performance destijds te bieden had, werd gebouwd door de vorige eigenaar.

SAAB-nummer 4 was een prachtige 9-3 vintage 2004.

SAAB nummer 5 Ik heb toen gekocht vanwege de onzekerheid over het aanvullen van Trolhättan, een XWD die ik ooit in de SAAB-blog mocht presenteren.

Bedankt Internet, want vorig jaar vond ik een blauwe SAAB Viggen in het Berchtesgadner Land en die van een hotelier, de auto alleen als 3. Auto gebruikt. Daarom is alleen 48`000KM ontstaan. De auto heeft noch zout noch sneeuw gezien en bijna nooit regen gevoeld. Alles is origineel, dus zonder te sleutelen. Hij heeft nu zijn vaste plaats bij mij en wordt dienovereenkomstig gekoesterd en verzorgd.

10-gedachten ook "Saab-infectie"

 • Wat een geweldig verhaal! Wow ...

 • Zelfs zonder turbo rijdt een Saab 9000 goed, mijn ervaring is ('86-er 9000i, 153.000km)

  • rijd een Saab 9000 goed ...., maar met TURBO voor veel meer plezier, beter 😉!

 • Ik ben altijd enthousiast over hoe modern 9-3 eruit ziet in 2004. Als je het ontwerp gewoon vergelijkt met BMW / Mercedes ... nog maar een paar jaar verder.

 • Helaas heb ik nog nooit het genoegen gehad om een ​​9000er te besturen. Het moet een plezier zijn om naar deze rapporten te luisteren. Ik denk dat ik voor een test moet gaan

  • Moet je dat doen. De 9000 is een van de meest plezierige Saab-ervaringen 😉

  • je mist iets als je dat niet doet it en het hoeft geen aero te zijn ... een 2.0LPT of FPT is naar mijn mening genoeg.

 • dat was een geweldig verhaal, ik werd helemaal weggevoerd. Jammer dat ik die turbo nooit heb gevoeld. :-(. Met de 9.3 TID is dat waarschijnlijk niet het geval.

 • daar hebben we iets gemeen, wat we nog lang zullen handhaven: een blauwe vigge!

 • Het feit dat de tweede 9000 door een medewerker van de werkplaats wordt gesloopt, is een tragedie die ongeëvenaard is.

  Hoewel de verhalen meestal afkomstig zijn van Saab-bestuurders van de generatie van mijn ouders, sta ik er altijd versteld van hoeveel auto's worden gekocht en verkocht. Omdat ik een beetje jaloers ben om in de "verkeerde" tijd geboren te zijn.

Reacties zijn gesloten.