Saab-infectie

Achter een Saab-infectie zijn meestal 5-letters. TURBO! Voor mij was een 900 Turbo-fout, Fredy een 9000 Turbo. Saab is Turbo, je hoeft niet meer te zeggen. Het volgende rapport van onze lezers actie!

Het begon allemaal op woensdagmiddag met de 4. December in het jaar 1991.

Saab 9000 Turbo
Saab 9000 Turbo

In die tijd was ik 35 jaar oud en werkte ik als een service technicus in een grafisch bedrijf waar ik vandaag nog steeds werk

Samen met een collega zouden we een klant in het noorden van Frankrijk bezoeken.

We spraken met elkaar, wie van ons gaat allebei naar het vliegveld. Als de trotse eigenaar van een gloednieuwe BMW 325, hoopte ik op de mijne
Om collega's te overtuigen dat de BMW de betere keuze is.

Maar toen gaf ik toe en stemde ermee in om met mijn collega in zijn auto te gaan.
De volgende dag kwam hij stipt aan met zijn delfin-grijze SAAB 9000 Turbo vintage 1986 met prachtige aerodynamische randen.

We reden een stukje over landwegen voordat we naar de snelwegingang reden.

Nauwelijks op de snelwegingang versnelde mijn vriend in de 5. Strek zijn SAAB 80Km / u uit tot ver buiten die van de Zwitser
Wegenverkeersverordening …… wow .. Ik was onder de indruk van het koppel en de daarbij behorende acceleratiewaarden!

Ik kon dat niet geloven, deze versnelling maakte een diepe indruk op me, zo diep na terugkomst uit Frankrijk
heb deze SAAB ter plekke gekocht bij mijn collega!
De auto had al 160`000Km op de teller staan, wat me er niet van weerhield de auto in het minst te kopen.
Ik had geen idee hoe de auto's uit Zweden eruit zagen qua betrouwbaarheid, onderhoud en reparaties, maar dat deed me helemaal pijn, de vreugde van mijn nieuwe BMW werd weggeblazen, om nooit meer te zien ....... hij was verkocht.

Toen de vreugde van de BMW vervaagde, zo ook de vreugde over de oude Zweed, het was zo groot dat ik de auto heb gehouden,
totdat hij 280`000Km op de klok had staan. Het goede aan het verhaal, zelfs op deze oude dag was ik weer in staat om de auto te verkopen aan een collega in ons bedrijf.
Het verhaal van deze prachtige delfingrauen SAAB, met een licht lederen interieur en de prachtige Aero-velgen ging door dus ik zag hem dagelijks op de eigen parkeerplaats van het bedrijf. Ik weet dat de SAAB toen zijn handen opnieuw verwisselde toen hij 360`000Km oud was!

Het virus heb ik nooit kunnen uitstellen, ik had de delfingrauen SAAB 9000 Turbo een prachtige groene SAAB 9000 Aero gevolgd.

Voor deze SAAB moet ik van een kleine anekdote af.
Toen ik de auto te koop zette, deed ik dat in eerste instantie alleen in ons bedrijf, op het mededelingenbord onder het kopje “Medewerkerinformatie”.

De advertentie is na enkele uren verwijderd. Daarover heb ik me afgevraagd, maar ik dacht er nog niks aan.
Copy paste was toen al mogelijk, dus heb ik mijn advertentie weer op het prikbord gezet ... en de advertentie is weer verwijderd!
Omdat ik heel boos was en dacht, welke collega heeft iets tegen mij of de verkoop van de SAAB?

De volgende dag kwam een ​​medewerker, ook een SAAB-chauffeur, vroeg in de ochtend naar me toe en bekende dat hij mijn advertenties 2 had verwijderd omdat hij de auto echt wilde kopen.
Dus veranderde ook dit voertuig de eigenaar binnen ons bedrijf, dat veel SABB-chauffeurs in dienst had. De groene SAAB 9000 Aero beleefde toen een heel bijzonder einde. Mijn vriend van de auto alleen als 2. De auto reed, koesterde en zorgde voor hem waar en wanneer hij maar kon.

Toen een inspectie moest plaatsvinden, werd deze op tijd en in een SAAB-werkplaats uitgevoerd, het einde van het verhaal: tijdens de testrit reed de autowerknemer de auto tot schroot, d.w.z. een echt totaal verlies! Chauffeur ongedeerd Auto klaar voor sloop ......

Mijn 3. Ik ontmoette SAAB op een autoshow, een echt pareltje, een Troll SAAB 9-3, met alles wat mijn hartje begeert, wat inhield dat alles wat Hirsch Performance destijds te bieden had, werd gebouwd door de vorige eigenaar.

SAAB-nummer 4 was een prachtige 9-3 vintage 2004.

SAAB nummer 5 Ik heb toen gekocht vanwege de onzekerheid over het aanvullen van Trolhättan, een XWD die ik ooit in de SAAB-blog mocht presenteren.

Bedankt Internet, want vorig jaar vond ik een blauwe SAAB Viggen in het Berchtesgadner Land en die van een hotelier, de auto alleen als 3. Auto gebruikt. Daarom is alleen 48`000KM ontstaan. De auto heeft noch zout noch sneeuw gezien en bijna nooit regen gevoeld. Alles is origineel, dus zonder te sleutelen. Hij heeft nu zijn vaste plaats bij mij en wordt dienovereenkomstig gekoesterd en verzorgd.

10 gedachten over 'Saab-infectie"

 • Het feit dat de tweede 9000 door een medewerker van de werkplaats wordt gesloopt, is een tragedie die ongeëvenaard is.

  Hoewel de verhalen meestal afkomstig zijn van Saab-bestuurders van de generatie van mijn ouders, sta ik er altijd versteld van hoeveel auto's worden gekocht en verkocht. Omdat ik een beetje jaloers ben om in de "verkeerde" tijd geboren te zijn.

 • daar hebben we iets gemeen, wat we nog lang zullen handhaven: een blauwe vigge!

 • dat was een geweldig verhaal, het heeft me helemaal weggevaagd. Jammer dat ik de turbo nog nooit heb gevoeld. :-(. Met de 9.3 TID is dit waarschijnlijk niet mogelijk.

 • je zult iets missen als je het niet doet 😉 en het hoeft helemaal niet aero te zijn ... een 2.0LPT of FPT is naar mijn mening voldoende.

 • rijdt een Saab 9000 goed ..., maar met TURBO veel leuker

 • Moet je dat doen. De 9000 is een van de meest plezierige Saab-ervaringen 😉

 • Helaas heb ik nog nooit het genoegen gehad om een ​​9000er te besturen. Het moet een plezier zijn om naar deze rapporten te luisteren. Ik denk dat ik voor een test moet gaan

 • Ik ben altijd verbaasd over hoe modern de 9-3 uit 2004 eruitziet. Als je het ontwerp gewoon vergelijkt met BMW / Mercedes ... gewoon jaren vooruit.

 • Een Saab 9000 rijdt ook zonder turbo goed, is mijn ervaring ('86 -er 9000i, 153.000km)

 • Wat een geweldig verhaal! Wauw…

Reacties zijn gesloten.