Missie Saab

De lezers hebben het Saab-blog overgenomen en zullen het niet zo snel weggeven. Dat was zo gewenst ... Saab verhaal over Saab verhaal belandt in mijn mailbox. En er valt nog veel te vertellen ...

Bloggers Saab
Bloggers Saab

Een kans om een ​​korte beschrijving te geven van het merk Saab. Het verleden is duidelijk, ze duren 2008 / 2009 kwamen naar Duitsland als laatste grote nieuwe auto. Toen druppelde de lente een beetje, en sinds lente 2011 is er geen aanbod meer. Voor andere merken zou dit de exitus zijn geweest. Maar - serieus - wat zijn buitenlandse merken - we praten over Saab!

Huidige situatie Januari 2015: de startplaatsen voor de pre-tour naar Trollhättan in juni werden binnen enkele uren genomen, er is een wachtlijst, er zijn annuleringen. Fans vragen of iets niet meer is ...

Alleen ... meer is niet mogelijk. Niet in de huidige constellatie, zoveel als we zouden willen. We krassen momenteel over onze grenzen en het is duidelijk dat we alleen een fanblog-project hebben ... en een zeer beheersbaar budget. Groter en meer, in ons geval, zou een gehuurde evenementensite zijn, een groeiende organisatie-inspanning, meer mensen die aan het project werken - als we de kwaliteit van onze evenementen willen afstemmen op de ambities van het merk. Dit is mogelijk voor fabrikanten met een marketingbudget, waarmee dergelijke evenementen met een glimlach kunnen worden gefinancierd. Maar niet voor ons.

Twee jaar geleden, tijdens onze eerste tournee, duurde het nog een goede week om de startposities in te vullen. En vandaag? 100-voertuigen zouden zonder probleem zijn samengevoegd - een mate van mobilisatie die andere merken jaloers maakt. In Trollhättan zouden ze ons hebben uitgekeken. De stad hunkert naar toeristen; Hotels en restaurants maken (nog steeds) moeilijke tijden door.

Saab, dat werkt! Goed zelfs, en kan het zelfs in het begin niet echt verklaren. Eigenlijk konden de Saab-rijders vluchten naar VW, Audi, BMW, Seat en Co. Wat sommigen doen omdat de omstandigheden hen dwingen, maar lang niet alles. Misschien omdat ze meer dan ooit waarderen om een ​​tijd- en klasseloze auto te besturen. Misschien ook omdat ze geen zin hebben in een mobiele computer omdat de software-industrie op dit moment de auto-industrie kaping geeft.

Ten minste de cijfers spreken een duidelijke taal. De blog had 25% meer bezoekers in januari dan een jaar geleden. Hoewel we alleen hebben gerapporteerd over niet-zo-jonge auto's en het dagelijks leven, en niet over Breaking News. Saab leeft, de patiënt is in goede conditie in overeenstemming met de omstandigheden, de vlaggen blijven in de wind blazen.

Er zijn veel grote automerken die ons hebben verlaten - bijna niemand herinnert zich dat. Dat is niet het geval met ons. Saab ademt wereldwijd, de gemeenschap is actief, de leeftijdsstructuur is goed. Er zijn de afgelopen dagen lezers geweest van zeer jonge Saab-coureurs die pas maanden geleden naar het merk kwamen. Samen met de veteranen, voor wie alleen Saab en niets anders is, houden ze de voertuigen op de weg en hebben ze ontzettend veel plezier.

Met een Saab op pad gaan, werpt een glimlach op je gezicht. Om 1.000 verschillende redenen. De Saab-verhalen van onze lezers zijn een statement. Pro Saab en tegen auto-uniformiteit.

Of het merk ooit nog terugkomt, auto's gaat bouwen, is onzeker. De Saab AB waakt over de grote naam en is zich zeer bewust van de verantwoordelijkheid. In de afgelopen paar dagen hebben we gehoord dat de obstakels voor een potentiële koper erg hoog waren. Misschien te hoog, misschien voorkomen ze een comeback. Na het falen van Spyker en NEVS zou een verdere mislukte revival echter een ramp zijn. Daarom is de houding van Saab AB zonder alternatief en te begrijpen. Laten we afwachten wat er daarna gebeurt en blijven zorgen.

Saab, dat zijn wij zeker en wat staat er aan de deur. De bestaande dynamiek rond Saab zal het merk levend houden, met of zonder voortzetting van de sage in Zweden. We dragen allemaal, met zeer persoonlijke Saab-verhalen, met gekke ideeën.

Wat er ook mogelijk is, als we besmet zijn met de juiste missie Saab, zullen we in de komende paar maanden testen. We beloven lezers iets dat ze nog nooit eerder hebben gezien. Een première! Niet meer, niet minder.

En we zouden er weer zijn met het geduld. Met het verschil dat wij het zijn die een nieuw hoofdstuk aan de Saab Saga toevoegen 😉

16-gedachten ook "Missie Saab"

 • Wat een geweldige SAAB op de kruising op de NOK in Sleeswijk-Holstein! In geheime missie ??? 😉
  Kijk uit naar de ventilatie van het geheim! 🙂

  • Als ik me niet vergis, was dat vorig jaar, ter gelegenheid van de "Pilots Wanted" -tour. Trefwoord Lafrentz / Kiel ... als de rit niet uitsluitend aan 9-5II was gewijd, zou ik langskomen ...

 • Ik ben vol van opwinding wat de blog in gedachten heeft! 🙂 En dat is waar met Saab, ik heb nog nooit zoveel positieve geluiden gehoord als nu, wanneer vrienden en collega's met me in de Saab reizen!

 • Ik hoor altijd hoe verdrietig het is dat SAAB niets meer produceert. SAAB is erg sympathiek tegenover veel mensen 🙂

 • Maar je kunt niets kopen van medelijden. Hoeveel van de mensen zouden er echt een kopen?

  • Goede vraag .... Maar er is niets meer, dus de vraag rijst niet. Ik ben blij als mensen de SAAB goed vinden 😉

   • Wel, ja, maar heb geen spijt. En als het ooit weer nieuwe auto's zou worden, ben ik benieuwd naar de reden waarom ze opnieuw hebben besloten voor een VW, Audi, Mercedes of wat dan ook.

    • Dat is de vraag. Is er ooit - of niet? Blijft spannend, en als het doorgaat, moet het product inspireren 🙂

     • Het product zou moeten inspireren. Dat klopt, want met al die genegenheid en als je buiten de doos kijkt, zijn er ook bij andere merken, althans in technische termen, iets dat kan inspireren. Afgezien van het platform, is alle moderne technologie bij GM gebleven. Maar als Saab 3.0 de juiste mensen bij elkaar krijgt, zal het lukken. Je kunt zien wat je zou kunnen oproepen in THN van eenvoudige GM-materialen voor technische kunstwerken.

    • Was waarschijnlijk synoniem voor de advertenties onder de limiet voor perceptie die niet was gekocht ??? Wie kende het merk?

     • Het moet doorgaan. Het kan gewoon niet zo zijn geweest. Alleen maar omdat er zoveel geweldige onderzoeken en ideeën voor dit merk waren. Ik kan me de discussie nog herinneren als de 9-3 II nog steeds een echte Saab is. Wat waren deze luxe problemen? Vandaag zou iemand blij zijn als ze nog steeds van de band zouden lopen.

  • ... Ik habs bijvoorbeeld het einde van extra-weer gedaan (zelfs in het bewustzijn van een "bepaalde risico" en "bijkomende kosten" in de toekomst).
   En dat hoewel een ander merk voor mij veel "comfortabeler", zuiniger en redelijker (bijvoorbeeld vanwege werkplaats, reparatie, enz.) Zou zijn geweest.

   Nou, ik was al een beetje "vooraf geladen" ... 😉

  • Hallo Heiko, zo is het. En dat de meeste oudere SAAB's rijden en geen nieuwe kunnen kopen, het merk kan niet bestaan ​​zoals bekend! SAAB groeten Wolef

 • De hobbels die worden gesuggereerd voor een mogelijke koper zijn geen verrassing - het zou van groot belang voor hem zijn, welke omstandigheden in detail van de vermeende koper (nog steeds) niet helemaal overeenstemmen met de ideeën van SAAB AB.

  In het geval van Mahindra, hoewel er in het verleden een goede zakelijke relatie met SAAB AB is geweest, vraag ik me nu af of deze goede relatie op dit moment nog steeds mogelijk is. Als je de laatste tijd TV-documentaires hebt bekeken, kom je onvermijdelijk tot de conclusie dat de Indianen grote vooruitgang hebben geboekt bij het ontwerpen en bouwen van militaire vliegtuigen, en om die reden zijn Zweeds gemaakte overnames onwaarschijnlijk.

  Aan de andere kant zou deze Mahindra de huidige aankooponderhandelingen moeten inbrengen, inclusief de onderhandelingen over de naamgevingsrechten, geen minpunten, als aan alle voorwaarden zou kunnen worden voldaan - natuurlijk, altijd vanuit de veronderstelling dat het in feite Mahindra is.

  De komende weken zullen eindelijk laten zien aan welk bedrijf het echt is en welke beslissing SAAB AB heeft genomen. Een openbare rechtvaardiging (met name afwijzing) door de SAAB AB mag niet ontbreken - maar we verwachten liever een positief resultaat van deze marathononderhandelingen samen met de mensen in de hele Trollhättan-regio!

 • Het is tijd voor de prospect om te stoppen met pokeren ...

Reacties zijn gesloten.