Missie Saab

De lezers hebben het Saab-blog overgenomen en zullen het niet snel opgeven. Dat was ook gewenst ... Saab-verhaal over Saab-verhaal belandt in mijn mailbox. En er is veel te vertellen ...

Bloggers Saab
Bloggers Saab

Een gelegenheid om een ​​korte beschrijving te geven van de toestand van het Saab-merk. Het verleden is duidelijk, in 2008/2009 kwam het laatste grote aantal nieuwe auto's naar Duitsland. Toen sijpelde de lente wat meer en sinds het voorjaar van 2011 is er geen aanvoer meer. Voor andere merken zou dat de exit zijn geweest. Maar - serieus - wat zijn buitenlandse merken - we hebben het over Saab!

Huidige situatie januari 2015: de startplaatsen voor de pre-tour naar Trollhättan in juni werden binnen een paar uur ingenomen, er is een wachtlijst, er zijn annuleringen. Fans vragen of er iets meer mogelijk is ...

Helaas ... meer is niet mogelijk. Niet in de huidige opstelling, zo graag als we zouden willen. We schrapen momenteel onze grenzen, en het is duidelijk: we hebben maar één fanblogproject ... en een zeer beheersbaar budget. Groter en meer, in ons geval zou dat een gehuurde evenementensite zijn, meer organisatorische inspanningen, meer mensen die aan het project werken - als we de kwaliteit van onze evenementen in lijn willen houden met de eisen van het merk. Dit is haalbaar voor fabrikanten met een marketingbudget die dergelijke evenementen met een glimlach zouden financieren. Maar niet voor ons.

Twee jaar geleden, tijdens onze eerste tour, duurde het een goede week om de startposities in te vullen. En vandaag? 100 voertuigen zouden zonder problemen bij elkaar zijn gekomen - een mate van mobilisatie die andere merken jaloers maakt. In Trollhättan zouden ze naar ons uitgekeken hebben. De stad verlangt naar toeristen; Hotels en restaurants maken (nog) moeilijke tijden door.

Saab dat werkt! Nou eigenlijk, en je kunt het niet eens beginnen uit te leggen. Eigenlijk zouden de Saab-rijders weg kunnen rennen naar VW, Audi, BMW, Seat en Co. Wat sommigen doen omdat de omstandigheden hen dwingen, maar lang niet allemaal. Misschien omdat ze het rijden in een tijdloze en klasseloze auto meer dan ooit op prijs stellen. Misschien ook omdat ze geen zin hebben om mobiele computers te gebruiken, omdat de software-industrie momenteel de auto-industrie kapot maakt.

De cijfers spreken in ieder geval een duidelijke taal. De blog had in januari 25% meer bezoekers dan een jaar geleden. Al rapporteerden we alleen over niet zo jonge auto's en het dagelijkse leven ermee, en niet over "Breaking News". Saab leeft, de patiënt is in goede conditie volgens de omstandigheden, de vlaggen zwaaien nog steeds in de wind.

Er zijn veel grote automerken die van ons zijn verdwenen - die bijna niemand zich herinnert. Bij ons is dit niet het geval. Saab ademt wereldwijd, de gemeenschap is actief, de leeftijdsopbouw is correct. Er zijn lezersbrieven van zeer jonge Saab-chauffeurs in de afgelopen dagen die pas maanden geleden naar het merk kwamen. Samen met de veteranen, voor wie alleen Saab is en niets anders, houden ze de voertuigen op de weg en hebben ze er veel plezier in.

Met een Saab op pad gaan, werpt een glimlach op je gezicht. Om 1.000 verschillende redenen. De Saab-verhalen van onze lezers zijn een statement. Pro Saab en tegen auto-uniformiteit.

Het is onzeker of het merk ooit terug zal komen om weer auto's te bouwen. Saab AB waakt over de grote namen en zij zijn zich zeer bewust van hun verantwoordelijkheid. De afgelopen dagen is vernomen dat de hindernissen voor een potentiële koper erg hoog waren. Misschien te hoog, misschien voorkomen ze een comeback. Na het mislukken van Spyker en NEVS zou elke verdere mislukte opwekking echter een ramp zijn. Daarom is de houding van Saab AB zonder alternatief en moet deze worden begrepen. Laten we afwachten wat er gaat gebeuren en laten we ons bezig houden met onze auto's.

Saab, dat zijn wij in ieder geval, en wat staat er voor de deur. De bestaande dynamiek rond Saab - met of zonder een voortzetting van de saga in Zweden - zal het merk levend houden. We dragen allemaal bij met zeer persoonlijke Saab-verhalen, met gekke ideeën.

Wat er ook mogelijk is, als we besmet zijn met de juiste missie Saab, zullen we in de komende paar maanden testen. We beloven lezers iets dat ze nog nooit eerder hebben gezien. Een première! Niet meer, niet minder.

En we zijn terug bij de kwestie van geduld. Met het verschil dat wij het zijn die nog een hoofdstuk aan de Saab-saga 😉 toevoegen

16 gedachten over 'Missie Saab"

 • Het wordt tijd dat de geïnteresseerde stopt met pokeren ...

 • Als ik me niet vergis, was het vorig jaar ter gelegenheid van de “Pilots Wanted” tour. Trefwoord Lafrentz / Kiel ... als de reis niet exclusief aan het onderwerp 9-5II was gewijd, zou ik zijn langsgeweest door ...

 • Het moet doorgaan. Het kan gewoon niet zo zijn geweest. Alleen maar omdat er zoveel geweldige onderzoeken en ideeën voor dit merk waren. Ik kan me de discussie nog herinneren als de 9-3 II nog steeds een echte Saab is. Wat waren deze luxe problemen? Vandaag zou iemand blij zijn als ze nog steeds van de band zouden lopen.

 • Was waarschijnlijk synoniem voor de advertenties onder de limiet voor perceptie die niet was gekocht ??? Wie kende het merk?

 • Het product zou moeten inspireren. Dat klopt, want met al die genegenheid en als je buiten de doos kijkt, zijn er ook bij andere merken, althans in technische termen, iets dat kan inspireren. Afgezien van het platform, is alle moderne technologie bij GM gebleven. Maar als Saab 3.0 de juiste mensen bij elkaar krijgt, zal het lukken. Je kunt zien wat je zou kunnen oproepen in THN van eenvoudige GM-materialen voor technische kunstwerken.

 • De hoge hindernissen voor een mogelijke koper zijn geen verrassing - van hem af zou het van groot belang zijn welke gegevens van de vermeende koper (nog) niet volledig overeenkomen met de ideeën van SAAB AB.

  In het geval van Mahindra is in het verleden gesproken over een goede zakelijke relatie met SAAB AB - maar nu rijst de vraag of deze goede zakelijke relatie op dit moment nog bestaat. Als je de laatste tijd tv-documentaires hebt gekeken, kom je onvermijdelijk tot de conclusie dat de Indiërs grote vooruitgang hebben geboekt bij het ontwerpen en bouwen van militaire vliegtuigen en dat om deze reden aankopen bij Zweedse productie waarschijnlijk niet populair zijn.

  Aan de andere kant mag dit voor Mahindra geen negatieve punten opleveren in de huidige kooponderhandelingen, inclusief de onderhandelingen over de naamgevingsrechten, als aan alle vereisten zou kunnen worden voldaan - uiteraard altijd in de veronderstelling dat het überhaupt Mahindra is.

  De komende weken zullen eindelijk laten zien om welk bedrijf het gaat en tot welke beslissing SAAB AB kwam. Een openbare rechtvaardiging (vooral in het geval van afwijzing) door SAAB AB mag niet ontbreken - maar we verwachten liever een positieve uitkomst van deze marathononderhandelingen samen met de mensen van de hele Trollhättan-regio!

 • Dat is de vraag. Is er ooit iets - of niet? Houd het spannend, en als het doorgaat, moet het product ook inspireren 🙂

 • Hallo Heiko, zo is het. En dat de meeste oudere SAAB's rijden en geen nieuwe kunnen kopen, het merk kan niet bestaan ​​zoals bekend! SAAB groeten Wolef

 • ... ik deed het bijvoorbeeld weer aan het einde van het jaar (ook in het besef van een “zeker risico” en “extra inspanning” in de toekomst).
  En dat hoewel een ander merk voor mij zeker veel “handiger”, zuiniger en redelijker zou zijn geweest (bijv. Voor werkplaats, reparatie, etc.).

  Nou, ik was al een beetje "belast" ... 😉

 • Wel, ja, maar heb geen spijt. En als het ooit weer nieuwe auto's zou worden, ben ik benieuwd naar de reden waarom ze opnieuw hebben besloten voor een VW, Audi, Mercedes of wat dan ook.

 • Goede vraag…. Maar er volgt niets, dus de vraag rijst niet. Ik ben gewoon blij als mensen denken dat de SAAB goed is 😉

 • Maar je kunt niets kopen van medelijden. Hoeveel van de mensen zouden er echt een kopen?

 • Ik hoor altijd hoe verdrietig het is dat SAAB niets meer produceert. SAAB is erg sympathiek tegenover veel mensen 🙂

 • Ik ben vol van opwinding wat de blog in gedachten heeft! 🙂 En dat is waar met Saab, ik heb nog nooit zoveel positieve geluiden gehoord als nu, wanneer vrienden en collega's met me in de Saab reizen!

 • Wat een geweldige SAAB op de kruising op de NOK in Sleeswijk-Holstein! In geheime missie ??? 😉
  Kijk uit naar de ventilatie van het geheim! 🙂

Reacties zijn gesloten.