Saab Business

Er zijn mensen die graag met Saab rijden, graag over Saab praten, graag hun Saabs vastschroeven. Misschien vinden ze alle drie de dingen samen leuk, sommige alleen maken het rijden met Saab gelukkig. En er zijn Saab-mensen die van hun passie een beroep maken.

Saab - Saab - Saab. Een bezoek aan Saab Service Frankfurt
Saab - Saab - Saab. Saab Service Frankfurt bezoeken

Niet makkelijk in tijden als deze! Bijna 3 jaar geleden, heeft blog-supporter Gerard Ratzmann met Saab Service Frankfurt de sprong gemaakt naar de Onafhankelijkheid durf. 6-werkplekken van de laatste Duitse Saab-fabriek werden op dat moment opgeslagen. Er was een start als ondernemer Interview op de blog.

Kort na Kerstmis kreeg ik een telefoontje van Gerard Ratzmann, die op dat moment een prachtige 84 Saab 900 Aero in de werkplaats had. Ik hou van de vroege turbo's, en de vraag die hij stelde of ik het voertuig wilde zien, was waarschijnlijk retorischer. Natuurlijk wilde ik 🙂 naar Frankfurt!

Aan de servicebalie kunt u zien hoe een autodealer wordt beheerd. Bij Saab Service Frankfurt zijn Saab-pinnen en 2015-kalenders beschikbaar voor klanten bij de service-receptie. Saab-kunst hangt aan de muren, de begroeting is warm.

Op deze dag is er een inventaris, de Saab-basis is gesloten. Eigenlijk ... Omdat tijdens de 2 uur in Frankfurt Saabs elke 10 minuten naar boven rijden. De tuin is vol. Men brengt een volgend kerstcadeau mee, ongevalschade moet worden beoordeeld, een klant wil een nieuwe Saab kopen van een vorige eigenaar. Enzovoorts ...

Gerard Ratzmann en ik vinden een rustig hoekje in de werkplaats, tijd voor Saab Talk. Hoe waren de afgelopen drie jaar en de sprong naar zelfstandig ondernemerschap? Het was niet altijd gemakkelijk, hoor ik. De startfase was ook een leerproces. Heroverweging - van Saab-medewerkers, die al lang betrokken zijn bij bedrijfsstructuren, tot de nieuwe rol als ondernemers. Sommige vroege beslissingen waren onhoudbaar en moesten later worden gecorrigeerd. Nu, na drie jaar, is het cv positief. Saab Service Frankfurt gaat goed, Saab is een levensvatbaar bedrijfsmodel. Ik praat met een ontspannen en tevreden zakenman die van zijn passie een beroep heeft weten te maken.

Ondertussen verdienen 8-banen in Fechenheim hun broodwinning met het Zweedse merk. In de tuin zijn Saabs van alle series. Van klassiek Saab 900, 9000 over aan de huidige 9-3 en 9-5 de laatste generatie. Een huurautovloot van 4 Saabs is verkrijgbaar als een vervangwagen voor een werkplaats. Met Saab-advertenties vast, bijna alsof Saab nog steeds een actieve fabrikant was.

Saab-passie ... de vreugde van de voertuigen - ik voel hetzelfde enthousiasme als drie jaar geleden. De werkplaats is brandschoon, de medewerkers leggen er, net als hun baas, hun hart in. Iemand heeft de juiste beslissing genomen, denk ik. Saab-klanten in Frankfurt zijn loyaal. Velen hebben Saab gereden voor wat aanvoelt als een eeuwigheid en zullen dat blijven doen. Uw servicebasis is veilig voor u.

De Saab-vlaggen waaien in Fechenheim in de winterwind. En daar is het, de verandering. Omdat ze niet alleen meer blazen. Een andere autofabrikant is naar de voorkant van de voormalige Saab-fabriek verhuisd. Hij is een van de grootste autobedrijven in Europa. Ook een vertegenwoordiger van de fabriek, in de beste traditie. Eerlijk dat de Saab-vlaggen nog steeds aanwezig kunnen zijn voor de weg.

7 gedachten over 'Saab Business"

 • blanco

  Ik bezocht de website nadat ik het artikel had gelezen en zag de vele Saab op de foto's. Helaas zijn er geen gebruikte auto's op de site. Betekent dit dat er echt geen is en de boerderij leeg is of is de website gewoon niet onderhouden?

  • blanco

   Beste Schue, in Frankfurt zijn er erg leuke Saabs van vorige eigendom. Maar zoals zoveel andere Saab-partners zet u de voertuigen niet op het netwerk en verkoopt u ze niet aan klanten. De vraag is er, de Frankfurters hebben niet meer publiciteit nodig ...

 • blanco

  En wat gebeurde er met de 900er Bj. 84?

  • blanco

   De foto's van de mooie 900er komen de komende dagen op de Youngtimer Blog!

 • blanco

  Mijn ervaringen met het Saab-centrum in Frankfurt zijn altijd positief! Gerard Ratzmannn heeft mijn “TCS-besmette” 9000CD 2,3turbo in een recordtijd in 2012 in een technische “nieuwstaat” gerestaureerd. Hoeveel werkplaatsen zijn nog bekend met de valkuilen van lastige features zoals TCS?

 • blanco

  Leuk dat zulke dealers er nog steeds zijn, ik voel het SAAB-hart!

 • blanco

  Ik kan alleen de woorden van Tom ondersteunen. Voor ongeveer 2 jaar heb ik met mijn 5 Saab geweest (!) (9-5 combinatie, Bj. 99, 9-5 combinatie, Bj. 07, 9-5 NG (Bj. 10, 9-3 Lim, Bj. 03 en 9-3 cabriolet, Bj. 09) tevreden klant. het heeft ook een van mijn Saab (9-3 Lim.) gered van de sloop. Na een ongeval, het was een economisch total loss, maar Ratzmann was perfect gerepareerd. I hoop dat het punt blijft verre van mij.

Reacties zijn gesloten.