Saab Fans Worldwide

Bi-xenonkoplampen snijden door de duisternis. Een Saab 9-3 onderweg, ergens ter wereld. Nee, nergens, en de Saab is niet zomaar een Saab. Hij snelt door de eerste nacht in Zweden, in Västragötland.

Op weg naar Goeteborg
Op weg naar Goeteborg

Het is sowieso echt zeldzaam, en het is ook nieuw. Het wordt niet echt nieuwer in de Saab-wereld. Wat we zien is een Saab 2014-9 Aero Sedan uit 3, gemaakt door Trollhättan. Zijn chauffeur heeft haast. De Saab zal een paar kilometer later de stadsgrenzen van Göteborg hebben bereikt en de veerboot naar Duitsland wacht.

Ik zal je niet meer vertellen, het volledige verhaal wordt deze week op de blog geplaatst. Zelfs tijdens de vakantie waren Saab-fans druk bezig met hun hobby over de hele wereld. Sommigen konden genieten van een grote dosis Zweden en veel Saab rijden.

Anderen waren bezig met hun roestige hobby en profiteerden van de vrije dagen zoals ik. Een lederen stoel voor een Saab 9000-jubileum, dat al maanden wacht tot het klaar is, is bijna klaar. Voor ons is Saab een hobby, andere mensen hebben het tot hun beroep gemaakt. En succesvol zijn.

Zoals een Saab-partner in de Verenigde Staten. Park Ave Saab in Maywood, NJ verkoopt maandelijks een ongelooflijke 30 tot 50 tweedehands Saab van hoge kwaliteit. De Amerikanen zijn minstens zo gek op Saab als wij. "In plaats van een nieuwe 2014er Volvo te kopen, geven ze er de voorkeur aan om topprijzen te betalen voor een gebruikte 2011er Saab”Meldde Jeremy Morrissey, die sinds eind jaren 80 handelt met Saab Automotive News, Kan ik dat begrijpen? Ik kan het, en hoe!

Morrissey heeft nog steeds één probleem, en dat is het probleem van alle Saab-fans over de hele wereld en hun dealers. Er zijn niet genoeg gebruikte Saab-auto's in de juiste staat, dus de verwachting is dat de hausse in Maywood in de komende twee jaar zal eindigen. Want dan zijn er geen auto's ...

In Noord-Amerika zijn 450.000 Saabs onderweg, de voorraad in Duitsland is veel lager. Succesverhalen zoals Park Ave Saab zijn ook hier beschikbaar. Saab is iets voor fans, voor het automotive hart en voor zakelijk succes. Ik heb iemand bezocht die zich met Saab als zelfstandige had ingezet en die daarin slaagt. Een ander onderwerp voor het begin van het jaar op de blog.

22 gedachten over 'Saab Fans Worldwide"

 • blanco

  Op een of andere manier begrijp ik dat niet helemaal. Naar mijn mening zijn er zeer goede en redelijke Saab op de markt. Vooral hier in de CH, goed uitgerust en met soms kleine km's. Maar niemand koopt ze! Ik kijk dagelijks naar de markt, vrijwel geen zetten!
  Dus waar worden de Saab verkocht?

  • blanco

   Er zijn grote regionale en nationale verschillen op Saab. Voorbeeld Duitsland:
   De voormalige Saab After Sales-afdeling (Orio AB) heeft in Duitsland meer mensen in dienst dan 2011. Dealers die zich drie jaar geleden volledig op het Saab-thema hebben geconcentreerd, kopen actief auto's (die ze niet in de gewenste hoeveelheid krijgen) en hebben volledige workshops. Sommige bedrijven zijn meer georganiseerd dan voorheen. Duitsland is een succesverhaal in de Saab-wereld, de laatste 3-jaren. Andere landen zijn dat niet.
   Aan de andere kant is het merk voor sommige, voorheen grote Saab-dealers geen probleem meer. Je nam afscheid van het bedrijf. Wat de voertuigen betreft: in Duitsland kopen mensen graag een vertrouwde partner van Saab en kennen ze elkaar al jaren. Saabs kan lang duren bij verkopers van andere merken.

 • blanco

  De NEVS Saab maakt ook deel uit van de geschiedenis van Saab, voor mij persoonlijk zouden de Amerikaanse modellen interessanter zijn: 9-2x, 9-4x, 9-7x. De 9-2x zal waarschijnlijk binnenkort volledig verdwijnen als consumptieauto. De New Yorkse Saab-dealer is ook bezig met het verkopen van Lotus en oudere Saabs op eBay USA. Ik denk niet dat de geciteerde 30 tot 50 verkopen, ik vind dat overdreven en ook niet verifieerbaar. Het zou natuurlijk leuk zijn, en nog beter als het nieuwe auto's waren ...

  Mooie groet!

 • blanco

  Maar waarom gaat het waarschuwingslampje bestuurdersairbag tijdens het rijden branden? Niet goed. Op naar Dortmund in de werkplaats ...

  • blanco

   Bewerken: Alles duidelijk, ik heb het net zelf gelezen, het airbaglampje lijkt permanent te branden wanneer de voorpassagiersairbag wordt geactiveerd. Ik vind het nogal verwarrend, waarschijnlijk een verordening in sommige landen ...

   • blanco

    In mijn huidige Saab heb ik ook een constant verlicht "Passenger" airbag display (hierboven in het "Interior Light Center" of wat dat ook betekent; maar altijd met de opmerking "aan" of "uit").
    In het begin vond ik dit ook nogal irritant en een beetje vervelend. Ondertussen raakte ik eraan gewend.

   • blanco

    Is belangrijk als je kleine kinderen hebt en je wilt vervoeren op de passagiersstoel in de bekende kinderzitjes. Schakel vervolgens de airbag uit. Is hetzelfde in elke 9-3 II.

    • blanco

     Ah oké. Ik ben een 9-5I-coureur. Ik vind dat overbodig. Er is ook geen ander voertuig in onze familie ... De low-budget oplossing, dat wil zeggen een kleine waarschuwingssticker aan de zijkant van het dashboard, is naar mijn mening volkomen voldoende. En een vreemde bestuurder zou de lamp niet per se correct lezen.

     • blanco

      Levert een bijdrage aan actieve veiligheid. De wereld gaat gewoon verder en sommige dingen die al goed zijn, kunnen verder worden verbeterd. De 9-5 II laat individueel zien welke passagier zich in de gordel bevindt en wie niet. Bijna zoals in een vliegtuig

 • blanco

  Said Saab was vandaag op Schalke van 7: 30 17 ben om naar te kijken, het is een zwarte 9.3 Aero en achter Turbo4 kreeg het, wat dat betekent. Op de voorkap echter, was geen griffioen te zien als een embleem, maar een eenvoudige zwarte Saabzeichen. Geparkeerd mijn Volvo 123 GT er vlak naast, Zweedse auto's moeten bij elkaar blijven. Julian from Marl

  • blanco

   Zo is het, ik parkeer liever naast een Volvo dan ernaast… .. Het is al spannend waar de Zabel-Saab rondrijdt 😉

 • blanco

  Ik keek net naar de homepage van de dealer ... nou ... de 2011-modellen zijn al veel goedkoper dan vergelijkbare Volvo's uit 2014 ... Ik zou zeggen dat de normale prijzen voor gebruikte auto's ...

 • blanco

  Maar niets blijft geheim hier.
  Er is geen ander automerk.

 • blanco

  Ik denk dat ik weet wie het zou kunnen zijn? Zondag haalde de auto mij van de A1 van Remscheid naar de A43 in de richting van Herne Kreuz met relatief ontspannen snelheid! Is hij zwart en had hij een rode Herner-nummerplaat? Van de snelheid geleden was ik erg verrast, omdat de man het eigenlijk altijd laat crashen. Ik had een 900 TU 16 en volgde deze, in ieder geval geprobeerd.
  Groeten uit Remscheid, Sven B.

  • blanco

   Ja, rood kenteken van Herne en zondag was hij zeker onderweg

 • blanco

  Hi Tom,

  na een tijdje weer een teken van leven van mij. Allereerst hoop ik dat jij en je gezin een geweldig feest en een gelukkig nieuwjaar hebben gehad. En dan slinger ik rond naar jouw bijdrage ...

  Dat klinkt zoals altijd heel interessant en maakt je nieuwsgierig naar meer. Wie heeft een van de zeldzame 2014? Ik vermoed het omdat je het hebt gehad, geloof ik ooit genoemd. Zoals ik je ken, zul je dit jaar weer veel prachtige artikelen over het onderwerp Saab schrijven, bij voorbaat dank. Ik houd mijn vingers gekruist dat u nog steeds uw goede bedoelingen behoudt.

  Met vriendelijke groet, Cetak

  PS: eindelijk, heeft de kerstman me gehoord en gaf me een Saab 92 Concept Car in nocturn blue. Nu heb ik eindelijk een herinnering aan mijn Saab 9-3

  • blanco

   Leuk dat je nog steeds aan het lezen bent! Ik ben blij

 • blanco

  Is dat Zabel Saab?

  • blanco

   Heeft hij het nog niet gehad? Ik kan me voorstellen dat de Kielers of misschien Michèl erbij betrokken zijn ...

  • blanco

   Het is de Zabel-Saab, die tot januari in Lilla Edet werd geparkeerd.

 • blanco

  Hallo Tom, Allereerst, een gelukkig nieuwjaar voor jou en je collega's samen met alle Saab-enthousiastelingen op de blog.
  Je verhaal is echt spannend en heeft me uit de lethargie van de kerstgans gehaald. Wanneer gaat het door ...?
  Groeten aan iedereen

  • blanco

   Uiterlijk woensdag ...

Reacties zijn gesloten.