Herziening van het jaar

Hoeveel motivatie voelt de blogger om een ​​recensie van het jaar te schrijven ... na een annus horribilis? Is niet alles meerdere keren gezegd of geschreven? Zou het niet beter zijn om gewoon een leeg artikel met hooguit een groot vraagteken te plaatsen?

Saab, Saab, Saab - Saab Service Frankfurt
Saab, Saab, Saab - Saab Service Frankfurt

Misschien, omdat ogenschijnlijk en volledig tussen ons in, het jaar een catastrofe had kunnen zijn. Als je naar Trollhättan kijkt, wil je een diagnose stellen van het ergste mogelijke ongeval (GAU). Met een compleet mislukte comeback die niemand in december 2013 had kunnen voorzien. Of had iemand onder de lezers het 7e zintuig en wist dat we in 2014 weer zouden praten en schrijven over wederopbouw en mogelijk faillissement?

Groot drama! Is het tijd om de deken van de vergetelheid over het merk te trekken? Anderen, ooit grote namen, hebben inmiddels ook afscheid genomen, ze kunnen rustig gaan. Lancia zal in de toekomst (eindelijk) niet meer worden misbruikt. De Amerikaanse smakeloosheid met het Lancia-label zal op een gegeven moment terug zijn gemuteerd tot cokeblikjes, de schoonheid van het oude, grote traditionele merk blijft en voertuigen als Stratos, Appia en Delta Integrale zullen voor altijd in de harten blijven. En Saab?

Het is niet zo gemakkelijk…

Hoewel Lancia als merk slechts een rudimentair merk is, is ondanks de voortdurende productie alles anders bij Saab. Heel eenvoudig voorbeeld uit het dagelijkse autoleven. Heeft u ooit geprobeerd om reserveonderdelen te krijgen voor een Lancia Thema? De situatie met de Tipo4 broer van de Saab 9000 moet compact worden aangepakt: Fiat heeft geen interesse, lege schappen in het onderdelenmagazijn.

Het uitzicht terug: Bloggers keren de spiegel terug
Het uitzicht terug: Bloggers keren de spiegel terug

En hoewel niemand in Italië graag voor de oude auto's van het traditionele merk zorgt, gebeurde er een paar dagen geleden iets opmerkelijks in Zweden! De voormalige Saab Parts AB, nu varend onder de Orio-vlag, kocht de gereedschappen voor de productie van reserveonderdelen voor alle Saab-modellen die tot nu toe van NEVS zijn gebouwd. Welke schat Orio AB nu ook heeft gekocht, het is een geweldige zaak voor ons. Saab-reserveonderdelen, zelfs voor de oude modellen, kunnen in originele fabriekskwaliteit worden gereproduceerd!

Dit zijn goede vooruitzichten voor alle Saab-gekke mensen over de hele wereld. Saab-rijden is op de lange termijn mogelijk als je wilt. De zorg dat onderdelen uiteindelijk op zouden raken, werd in 2014 van tafel geveegd. Het is onwaarschijnlijk dat de voertuigen sowieso van de straat zullen verdwijnen.

Alles waar Saab van houdt, heter dan ooit. Wanneer ik Saab-partners ergens in Duitsland bezoek, zijn de Saab 900, 9000 en alle huidige modellen te vinden op de hefplatforms. Ongeacht het bouwjaar, het maakt niet uit welk model! Wat je ook leuk vindt, mag, en in 2014 is er fors geïnvesteerd in voertuigen. Wachttijden voor een werkplaatsafspraak zijn normaal. Iedereen die Saab-expertise heeft en zijn bedrijfsmodel heeft aangepast aan de huidige situatie, verdient er zijn brood mee. Zelfs zonder nieuwe auto!

Volledige werkplaatsen en volle orderboeken komen niet vanzelf. De succesvolle bases leven Saab en bieden toegewijde, professionele service. De werkplaatsvervangende auto moet een Saab zijn en is nu bijna overal. In 2013 was dat niet het geval en werd ook het dienstenaanbod voor klanten verbeterd. De auto's worden ouder en de focus verandert dienovereenkomstig. Waardebehoud, restauraties met gevoel voor verhoudingen zijn belangrijker. De passie blijft onveranderd branden.

Er zijn veel Saab-datums in de kalender voor 2015. Als je wilt, kun je je weekends verbinden met het merk ergens in de Republiek. Premières, heruitgaven van bewezen evenementen, het Saab-festival in Trollhättan, International Saab in Noorwegen. Voor de fans is er de Saab Inside met twee edities, groter dan ooit. De Saab Service Club voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt in januari gelanceerd.

Saab, dit is voor veel mensen een liefdesrelatie geworden ... om verschillende redenen. Sommigen hebben benzine in hun bloed en oog voor Scandinavisch design, anderen waarderen understatement en intelligente autoconcepten. De interesse is meer uitgesproken dan ooit als we de bezoekstatistieken op de blog, de goed geboekte workshops en mijn overvolle mailbox willen geloven. Laten we de avonturiers in Trollhättan even vergeten! Onze auto's zijn geweldig, ze zijn leuk, we houden van ze!

2014. In dat opzicht was het toch een goed jaar ...

12 gedachten over 'Herziening van het jaar"

 • Uitstekende bijdrage, alle respect voor Tom.

  Er gebeuren ongelofelijke dingen in een merk (hopelijk)
  De richting van de omkering is opgebouwd, omdat de voorraad auto's stabiel is, de schare fans groeit en stabiel is, onderdelen op de lange termijn beveiligd zijn,
  Auto's worden steeds waardevoller.

  In feite is de hele aftersale moedig gebouwd tijdens het werk
  hangt op de intensive care en we wachten tot de fabriek tot bezinning komt en begint met het bouwen van auto's. Omgekeerde toestand is
  normaliteit ………

  Vooral dacht dat deed me denken dat in de
  Heeft geen kraai gedaan naar Alfa, thema, Renault of zelfs Fiat, die kraait
  zijn lang vergeten. Als er hier en daar een is
  ze worden waarschijnlijk als spijtig ervaren in die zin
  de chauffeurs zouden zich waarschijnlijk niets beters kunnen veroorloven.

  Ik ben zo trots als ik zie hoeveel mensen me achterna zitten
  draai de zwarte CSE Anni om.

  O ja, ik denk dat dat nooit zo is beschreven
  een klein wonder. Ik hoop dat chauffeurs, fans, geliefden en iedereen
  anderen die leven om dit jaar te worden beloond,

  Groeten uit Frankfurt

 • Dit is een aanklacht tegen de Zweedse misdaadcultuur. Als Wallander tenminste op het andere Zweedse merk was overgestapt ... Maar met VW Product Placement wil ik de films niet eens meer bekijken.
  Een goede verandering van jaren allen die met hun Saab reizen!

 • Bedankt voor de geweldige rapporten gedurende het hele jaar!

  Gisteravond, op ARD, rijdt de originele Zweed Kurt Wallander nu in een VW Passat CC… .. Dat deed echt pijn! De achteruitgang van SAAB kon niet deprimerender worden gedocumenteerd!

  Wens iedereen een gelukkig nieuwjaar en vervolg onze reis met onze Saab.

  Groeten van de CH, Hans

 • Bedankt Wolfgang, het was niet gemakkelijk deze keer, de beoordeling duurde drie pogingen, twee ontwerpen zijn in de prullenbak beland

 • Bedankt voor de samenvatting van 2014 - echt goed gedaan. En een grote dank aan Tom en het team voor hun inzet. Ga zo door met het goede werk.

  Ik wens alle SAAB-enthousiastelingen een gezond en succesvol jaar 2015.

 • Alle lezers van de blog en zijn team, alleen de beste voor het komende jaar en veel plezier met onze auto's!

 • Ik denk dat alle lezers iets gemist zouden hebben als je beoordeling dit jaar mislukt was.
  Bedankt voor je toewijding en blijvende kracht Tom.
  Omdat de vraag nu is beveiligd, kunnen we onze Saabs kalmeren en vooral rijden. We kijken uit naar de volgende vergaderingen en verlaten 2015.
  Alle Saab-vrienden een gelukkig nieuwjaar (niet met de Saab) tot het jaar 2015 en ons allemaal hopelijk beter nieuws van Trollhaettan.

 • Eens Saab, altijd Saab! Dit gezegde heeft nooit kracht verloren. Tom's blog draagt ​​daar ook aan bij. Veel dank uit Oost-Zwitserland

 • Heel mooi geformuleerd. Gelukkig nieuwjaar uit het oosten van de republiek

 • BEDANKT voor de jaarlijkse beoordeling!
  Emotioneel was het wederom een ​​8 baanrit met SAAB / NEVS. Maar wij fans zijn nuchter en altijd goed bediend met een SAAB! De SAAB toont tractie, vooral in deze sneeuwdagen.
  Alle SAABians en het blogger-team hebben een goed gezond en ongevalvrij nieuwjaar!

 • Een geweldig jaarlijks overzicht. Blij dat we Saab-gek teleurgesteld kunnen blijven dankzij Orio. Aan iedereen op deze blog een Gelukkig Nieuwjaar 2015.

 • Hi Tom,
  Bedankt voor de beoordeling van het jaar. Ja, dat was echt een gek jaar voor ons geliefde merk, geen passie genaamd SAAB.
  Ik wens jou en alle Saab-vrienden een gelukkig nieuw jaar in 2015. Groeten uit de besneeuwde Main-Taunus-Kreis.

Reacties zijn gesloten.