Laatste afslag Mahindra

De NEVS-reconstructie wordt uitgebreid; op 2 maart moet het proces ten einde zijn. Nu kan geen van beide partijen zich fouten en nalatigheid veroorloven, de klok tikt.

Laatste afslag ...
Laatste uitgang ...

Als NEVS het kapsel had uitgevoerd zoals aangekondigd, zou het gisteren zijn afgelopen. De leveranciers - sommigen gaan nu binnen een paar jaar door het derde reconstructieproces - hebben duidelijke waarschuwingssignalen gezet. Er zijn grenzen - hoe smal ze ook zijn, heeft NEVS verkend, geduld is aan het einde.

De komende weken zijn de laatste kans voor NEVS, voor Mahindra en mogelijk ook voor het merk Saab. NEVS-eigenaren kunnen een deel van hun geld terugkrijgen dat in een avontuur is geïnvesteerd. Het doel voor Kai Johan Jiang kan alleen schadebeheersing zijn; management bevindt zich in een vergelijkbare situatie. NEVS is een mislukt bedrijf ... laten we het verhaal niet mooi vertellen. Dit is niet te wijten aan een investeerder uit China, maar aan een reeks verkeerde inschattingen.

De aangeboren afwijking van het overnemen van een merk maar het afzien van de overname van de distributiekanalen was al de basis van mislukking. Om Europese klanten en dealers die willen kopen te negeren, om de winstgevende onderdelenhandel te negeren - elke zakenman huivert bij deze gedachte. Waar waren de adviseurs toen? Dit is het verleden, het gaat over andere dingen. Over persoonlijke reputatie bijvoorbeeld. Met een succesvolle verkoop aan Mahindra kon het management gezicht redden. In het geval van een mislukking, zouden Bergman en zijn mensen degenen zijn die de auto-industrie in Trollhättan zouden hebben begraven. Erger nog, ze zouden de doodgraver van het merk Saab zijn. Dat is voor hen niet te wensen over.

Bergman en Kai Johan Jiang gaan in een eenrichtingsstraat. De laatste afslag heet Mahindra, er zijn geen alternatieven. Je mag de bocht niet missen. De kleinste fout en het roept de rechter van het faillissement aan.

Uiterlijk gisteren hebben de Indianen eindelijk NEVS op zak. NEVS heeft geen alternatieven meer en de onderhandelingsruimte is minimaal. De voortzetting van het proces draagt ​​het stempel van Mahindra en is uitsluitend gebaseerd op de hoop dat de Indianen vanaf januari zullen inkopen en als financiers zullen instappen. Als de kopers zich terugtrekken, is het proces mislukt.

Voor Mahindra, een grote speler op de binnenlandse automarkt, is het de laatste kans om een ​​traditioneel Europees label te verwerven. In 2009 faalde Jaguar Land Rover op de thuiswedstrijd en in 2012 Aston Martin. De Europese cake is nu volledig verdeeld, alleen de Saab-restanten in Trollhättan zijn nog beschikbaar. Ben je echt?

Dat is de cruciale vraag die ons bezig houdt. Geeft Saab AB de naam van het merk een nieuwe naam? Gisteren hoorde men dat het een kwestie van geld was. Als Mahindra bereid is om zwaar in het merk te investeren, kan Saab terugkomen.

Het overnameschema is ambitieus om tot het doel te leiden. Een stille kerst, een ontspannen januari, dat zal niet gebeuren. Dat de juryleden na de 2. Maart opnieuw om akkoord te gaan met een verlenging wordt als onwaarschijnlijk beschouwd. Als het gebeurt, wanneer alles succesvol zal zijn, kunnen spannende tijden voor ons liggen. In positieve zin, na bijna 4 jarenlange crisis bloggen! Ik zou het wensen!

44 gedachten over 'Laatste afslag Mahindra"

 • blanco

  Ik hoop alleen dat alle partijen in de onderhandelingen nu eindelijk stoppen met gokken op Pockertisch. Neem niets mee, als het uiteindelijk allemaal bluf.

 • blanco

  Vanuit het oogpunt van Mahindra kan SAAB veel zijn:
  Als Mahindra / Ssangyong heeft men het eerst moeilijk in Europa. De naam SAAB zou, als continuïteit herkenbaar was, een gevoel van vertrouwen geven.
  Met de fabriek in Trollhättan, de technische geschiedenis van SAAB en de commerciële mislukking van de afgelopen jaren, is SAAB slechts een gefragmenteerd bedrijf. Ik bedoel dat Mahindra bij SAAB kon laten zien dat ze “hebben wat nodig is” omdat er geen intacte, volledige structuur is. De taak is om deze structuur te herstellen of opnieuw te creëren. Veel werk!
  Maar het veranderen van een bestaande structuur kan ook erg stressvol zijn - zie bijvoorbeeld Simca / Chrysler / Talbot / Peugeot

 • blanco

  Hier is altijd meer dan bean counters, verkopers en accountants jammerden.
  Ik zou willen opmerken dat een solide, mogelijk "erwt-getelde" contributiemarge in verband met een passende verkoop de basis is van een succesvol bedrijf.

  In dit opzicht ben ik blij dat in het geval Saab dan boontellers die alleen ontwikkelingsprojecten delen met bijdrage, de juiste marketing mensen die behoeften van de klant naar behoren en waaraan haar investering nettorendement brengt realistische schatting te beoordelen een ondernemer die in staat is de periode Vorfelde en is Hedge financiële instrumenten.

  • blanco

   Naar mijn mening. Hoog op de boonentelers: Wie de erwt niet eert, is de euro niet waard!

 • blanco

  Het gedrag van NEVS lijkt me een klein kind dat, wanneer het verstoppertje speelt met volwassenen, zijn handen voor zijn gezicht houdt en luid roept: "Zoek me - je zult me ​​niet vinden!" -Zelfs als de Indianen het contract hebben, wat dan? Waar is het toekomstbestendige platform? de motoren? de vereisten voor voetgangersbescherming? Waarom is er geen andere geïnteresseerde partij in de race? Ik las onlangs het verhaal van Borgward op wiki: angstaanjagende parallellen!

  • blanco

   Je moet niet vergeten, Borgward was achter de schermen verscheurd door een grote concurrent.
   SAAB is min of meer constant gestruikeld over zijn eigen "pantoffels".

  • blanco

   Als we onszelf in de positie van een potentiële investeerder plaatsen, moeten we onszelf de volgende vraag stellen: wat hebben we hier eigenlijk en wat is het waard voor de markt? Antwoord: een meer dan tien jaar oude Saab 93, een platform, een elektrische Saab genaamd Eigengebastel en een fabriek in Trollhättan. Dat en een enorme berg stront is alles! Om Saab iets nieuws te laten worden heeft het magie nodig! in Trollhättan zijn er trollen en volgens mij zijn zij de enigen die Saab kunnen redden

   • blanco

    Ik zou graag uw vraag willen beantwoorden en uitbreiden: wat is de waarde van de algehele gemengde situatie SAAB en in wiens eigendom?
    - de rechten op het merk: waar zijn ze? Bij Orio? Bij Saab AB?
    - Materiële activa voor de productie van de "huidige" 9-3: zijn in THN en behoren tot NEVS?
    - Immateriële goederen zoals patenten, constructiedocumenten, ontwikkelingen: horen NEVS / GM thuis?

    Ben ik iets vergeten?

    • blanco

     Veel dingen zijn immers duidelijk, transparant en het onderwerp van vele malen: merk = Saab AB. Orio AB heeft gebruiksrechten.
     Saab 9-3 sedan NEVS, gelijktijdig BAIC, evenals de rechten op het 440-platform.
     Patenten die eigendom zijn van Saab Automobile AB omvatten geen NEVS, GM-uitbestede patenten.
     Phoenix Platform: grotendeels met de verwerving van materiële nevs, nu (naar verluidt) 100%, omdat alle GM patenten wordt verwijderd wurden.Phoenix morgen onderwerp op de blog.
     Onduidelijk, maar mogelijk niet langer belangrijk, zijn rechten op de stationwagen en de cabriolet. De lay naar 12 / 2011 bij GM. Hoop die helpt de dorst naar kennis te lessen

     • blanco

      Bedankt, Tom! Het staat allemaal op deze blog, helaas soms goed verborgen in de reacties. Dus ik kon het niet meer allemaal samen doen. Uw vermelding helpt in ieder geval de dorst naar kennis te lessen 😉

      • blanco

       Super! Ik geef toe, het is ook niet gemakkelijk om bij te houden 😉

 • blanco

  We moeten niet aarzelend oordelen over Mahindra, ik denk dat we veel achtergrondkennis missen. We moeten de hoop niet te snel opgeven. We zijn al zo slecht, het kan alleen maar beter worden, het had lang kunnen duren.
  Het blijft in ieder geval interessant.
  We zijn gewend om te wachten
  Leuk 3.Advent en we verheugen ons op het Saabfestival. Wat zullen we in Trollhaettan verwachten?

 • blanco

  Het heeft Saab nodig in het reguliere autobedrijf. Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik ben al jaren aan het lezen, beeft, blij om de producties opnieuw te beginnen, bedroefd als ze weer zijn ingesteld. Zeer vermoeiend. Nu weer een zilveren rand aan de horizon. Ja, het is er een en misschien is het de beste sinds 1990. Als het mogelijk was nevs en Mahindra om de deal af te ronden wordt geleverd met M + M is ten minste een belegger die auto te ervaren en uiteraard heeft ook interesse in het merk. Het handhaven van de merknaam van SAAB M + M zal waarschijnlijk slagen; De relaties van de respectieve eigenaren lijken te goed. BMW? Geen !!!! De enige die, naar mijn mening, ooit logisch zou zijn geweest, zou Porsche zijn geweest.

  Ik rijd al mijn autoleven SAAB en dat in de derde generatie. Ik zou echt willen de ontwikkelaars en de Ma's SAAB dat ze wat ze wel kon laten zien en ik denk dat, omdat sommige dingen zijn afgewerkt en halffabrikaten activeren. Alles staat klaar voor gebruik; zelfs een dealernetwerk dat de wereld overspant. En vrij ongeïnteresseerd, zou ik blij zijn met elke Saabiaanse nieuwe Saab-model en kopen. Ik blijf optimistisch!
  En zolang ik geen nieuwe Saabs kan kopen, ga ik door met mijn oude.

  • blanco

   O mijn God!!! Mainstream autobedrijf !!! Onzin….

 • blanco

  de laatste hoop is nu soms mahindra.
  Desalniettemin heb ik het gevoel dat SAAB opnieuw zou kunnen starten, omdat er geen alternatieven zijn.
  Moge men leren van fouten (heb nu genoeg) en hergroeperen in oude glorie.
  Toch heeft 9000.- net geïnvesteerd in een onvolgroeide 9-5.

  Het heeft SAAB nodig in dit reguliere autobedrijf

  • blanco

   Dat er geen alternatieven voor SAAB, heb ik tot voor kort dacht. Dat is de uitzonderlijk sterke merkentrouw, die een deel van brand equity maakt. Mijn huidige SAAB maar ik heb niet alleen gekocht omdat het de sympathieke SAAB en recent weer geschikt gemaakt voor de komende 5 jaar.

   Verbazingwekkend dat het nog steeds zo klinkt, hoewel de behoeften van kopers en handelaren al jarenlang worden vertrapt.
   Het beeld is nu iets van de A ... grond, (Tom hoeft niet in te grijpen - de kalmte blijft bewaard - :) De originele innovatieve kleurenspons SAAB in de auto-uniformiteit is een winkel geworden van droomdansers op folies, waarmee men zich niet langer identificeert kan.

   De volgende fabrikant zal het niet zo gemakkelijk hebben, de SAAB homeland security bonus neemt af. Zou leuk zijn als een potentiële koper hiervan op de hoogte is en dienovereenkomstig handelt.

   • blanco

    Het beeld heeft zeker geleden - maar men moet deze dingen nu niet al te somber zien.

    Zelfs Mercedes-chauffeurs keren terug naar het geliefde Duitse merk als koper, hoewel hier zelfs over meerdere Baureihenj weg een bijna even belangrijk imago is qua bouwkwaliteit jarenlang in de kelder.

    Mahindra zou ook in de toekomst met goed werk de kans krijgen om een ​​(re) goed imago voor ons merk te krijgen.

 • blanco

  Ik ben er vrijwel zeker van uitgegaan dat NEVS / SAAB aan het eind van dit jaar volledig en voor altijd klaar zou zijn.

  Dus ik ben allereerst blij dat er nog steeds een "overlevingskans" is voor het "zombiemerk" (volgens het mm-rapport van gisteren) en ondertussen (en waarschijnlijk voorlopig) blijf genieten van mijn huidige SAAB ... 😉

  • blanco

   Het is ook gemakkelijk om de winter door te brengen met je huidige Saab

   • blanco

    Oh ... daar ben ik benieuwd naar! 🙂
    Zoals ik onlangs al zei, misschien krijg ik er in het nieuwe jaar nieuwe, mooie foto's van….

 • blanco

  Dit heen en weer is ondraaglijk!

  Het merk Saab neemt elke dag meer schade op. Mijn medeleven gaat echter in de eerste plaats naar de werknemers in Trollhätten en allen financieel afhankelijk in deze situatie.

  Geen van de deelnemers is betrokken bij de onderhandelingen met het hart. Evenzo: dit zijn kopers / handelaren die van nature op winst hopen. Maar ons merk moet volledig worden herbouwd. Er is niets te maken met crème in de eerste jaren.

  Naar mijn mening kan Saab alleen worden bespaard door een autofabrikant uit het premiumsegment. Er is op deze blog 'times and finally my favourite: -BMW-' gezegd.

  Ik ben de moedertaal van de Bayern uit een paar opmerkingen die nog steeds bekend zijn, maar naar mijn mening zijn beide merken niet zo ver van elkaar verwijderd door de oriëntatie. De barrières bestaan ​​alleen in de hoofden.

  De M & M's zullen het verdere verloop van de situatie niet positief kunnen beïnvloeden. Mijn glas is half leeg. Zelfs als ik emotioneel op een andere koers zit, weet ik dat er nu een einde aan zal komen.

  Alle lezers een rustig adventseizoen.

  • blanco

   Ik ken BMW-mensen die al met de Zweden hebben gewerkt.
   De mooiste mening van hen is dat je tijdens het rennen de zwaarden kunt stelen, de veters.
   Dus er is ook het enthousiasme voor een Zweeds avontuur binnen de limieten.

   • blanco

    Mijn enthousiasme voor BMW is ook beperkt, ook al zijn daar nu enkele "SAAB-niches" te vinden.

    • blanco

     BMW-motoren in SAAB-voertuigen - waarom niet? We konden ook goed opschieten met GM. Ik denk niet dat dat het ergste is dat kan gebeuren.

     Als het Mahindra is, kopen ze veel in Europa.

     Bayern mocht hun hoofd ook niet over hun hoed dragen - ze liepen ook failliet. Niemand houdt er natuurlijk meer van om het zich te herinneren. Wereldwijd gezien is BMW vandaag de dag nog steeds een nicheleverancier.

     zou, zou, zou, we zullen zien.

     • blanco

      BMW bouwt mooie turbomotoren, ik kan me ook goed voorstellen in Saab. En BMW wil blijven groeien. Het kernmerk biedt niet veel uitbreidingsmogelijkheden, Mini komt uiteindelijk tot het uiterste. Een ander merk zou goed passen. Net als dat, als een notitie.

     • blanco

      Hi Tom
      Hoe verliep de zoektocht naar de ontbrekende BMW-motoren? (na het laatste faillissement)
      De München waren daar vrijwel opgegeten.

      • blanco

       Eerlijk gezegd geen idee. De kwestie is op de een of andere manier uitgesprongen en de motoren zijn tot nu toe niet aan het licht gekomen. Er zijn mysterieuze zalen in Zweden

 • blanco

  Niets is nog zeker. Behalve dat de wederopbouw doorgaat tot 2 maart. Er zijn nog zoveel factoren die hier moeten passen.
  Nogmaals, je moet iets positiefs denken en niet altijd pessimistisch zijn. Het is vervelend en helpt niemand. Er is een kans op nieuwe Saab gemaakt in Trollhättan.

 • blanco

  Mahrindra heeft de andere bedrijven niet gehaald, er is te weinig aangeboden, nu zijn zij de enigen en dat maakt het voor Mahrindha gemakkelijker. Of dit echt de redding is voor SAAB, laat ik open

  • blanco

   Dat is precies hoe ik het zie. In die tijd boden ze te weinig, geld en misschien ideeën aan, en aan de andere kant waren Amerikaanse bedrijven; Ford in het geval van JLR en AM, GM in Saab. Nu hebben ze te maken met een man die zijn persoonlijk faillissement probeert af te wenden.

 • blanco

  Ik denk dat als de Indianen falen, en dat gevaar volgens mij groot is, dat Saab er in maart niet zal zijn. Deel andere lezers Mijn mening? Ik denk dat de Indianen al gefaald hebben bij Aston Martin, Land Rover en Jaguar zegt meer dan genoeg, dus zou Saab de volgende moeten zijn. Ik vertrouw de Indianen zeker geen seconde.

  • blanco

   Benito, de situaties zijn nauwelijks vergelijkbaar. Laten we afwachten. In het 'echte leven', buiten Saab, heb ik keer op keer veel te maken gehad met bedrijven uit India. De ervaring is 100% goed, iedereen die Indiase bedrijven gedurende een langere periode begeleidt is enthousiast over hun innovatiekracht en betrouwbaarheid.

   Wat Saab betreft, ik ben redelijk ontspannen. Als de deal met India niet werkt, is het het einde van NEVS. Dit zou de weg kunnen effenen voor andere bedrijven die geïnteresseerd zijn in het werk en in het merk. Mahindra bepaalt het lot van NEVS, maar niet noodzakelijkerwijs van Saab.

 • blanco

  Ik denk dat Mahindra niet zal teleurstellen. Ze nemen de overname van een premiummerk al een tijdje serieus en ook voor hen is dit de laatste kans. Maar dit zijn zaken, dus geld praat (luider). Laten we hopen dat de deal geen kwaad doet, want de naam Mahindra kwam naar buiten.

 • blanco

  Voor NEVS is het zeker de laatste kans - voor SAAB kan het zelfs na faillissement en zonder Mahindra doorgaan. Dat is misschien de echte kans voor SAAB - om door te kunnen gaan zonder erfenis.

  De hamvraag is of een investeerder met een industriële visie klaar is om toe te treden.

  Precies deze visie zie ik momenteel niet in Mahindra. Met hun pinda-telling hebben ze al verschillende deals bedorven. SAAB heeft al meer dan genoeg geleden onder de accountants in Detroit en heeft dat niet nog een keer nodig.
  Het feit dat men heeft ingestemd met het kapsel voor de leveranciers (als je bedenkt wat er uit kan worden gehaald en dit belachelijke bedrag in relatie tot de nodige investeringen plaatst) doet niets goeds voor de productie op de Trollhättan-locatie en voor de bereidheid om te investeren in het merk en raad de producten.

  De verklaring dat Europa op de Indianen vertrouwt, deel ik niet.

  Ik wil u er alleen aan herinneren dat BMW, vóór 2-jaren, ook tot de bieders behoorde en dat vanuit het perspectief van vandaag interessante vooruitzichten ook met Volvo zouden kunnen ontstaan. Op dit moment weten we net zo weinig over de twee Europese fabrikanten als over de Indianen. Voor beide zou SAAB een passende toevoeging zijn en zou de ontwikkeling van nieuwe producten veel sneller kunnen zijn dan met Mahindra.

  Ik kan eerlijk gezegd zonder het feit dat na de boonentelers nu de Böhnchenzähler komt.

  • blanco

   Bonen toon goed.

   Ik zou liever iets wensen!
   Dat zou geweldig zijn als ik jaren achtereen in 1-2 zit bij FSH en mijn apparatuur kruist. Een compleet nieuwe en innovatieve Saab 9-3 van Trollhättan, dat zou top zijn!

   Vlak voor Kerstmis kun je een paar wensen hebben. Of?

   Ik kruis mijn vingers ...

  • blanco

   Mijn laatste wetenschap is dat BMW er op dat moment niet was. Het zou niets voor Saab hebben gedaan. Door het toenmalige begin had aanvankelijk onverwacht verkoopsucces van de Mini BMW meer productiecapaciteit nodig; en Trollhättan zou dat gehad hebben. Maar dat is alles. Sommigen hebben gesproken over expertise op het gebied van voorwielaandrijving, maar tegen die tijd had BMW al verschillende projecten met voorwielaandrijving gehad, en ze hadden ingenieurs en middelen zonder einde en zouden technologisch niet hebben geprofiteerd van Saab.

   • blanco

    Dat klopt. BMW had maar één assemblagefabriek nodig.
    NedCar heeft toen de voorkeur gegeven aan jou.
    Desalniettemin reden een paar SAAB-muilezels met BMW-motoren rond in Zweden.
    Victor zou gelukkig zijn geweest!

    • blanco

     NedCar was meer bereid, dat is het kleine maar doorslaggevende verschil. Het team van München kreeg een "afwijzing" in THN in de winter 2011/12, we kennen het resultaat. Ik wil er niet meer over schrijven, de halve wereld leest mee.

 • blanco

  BEDANKT voor dit (alweer!) Feitelijke artikel. Dat is een van de redenen waarom ik de afgelopen jaren op de blog "hang". Er is nog nooit zo'n goede tijdige SAAB-informatie geweest! KLASSE!
  Het beeld van de impasse is passend: NEVS stuurt SAAB tegen de muur, of Mahindra maakt de laatste uitgang.
  Ik hoop van harte dat alle betrokkenen zich bewust zijn van de ernst van de situatie en dat er passende positieve beslissingen zullen worden genomen voor SAAB en voor de regio Trollhättan.
  Met Kerstmis komen soms wensen in vervulling: ik wens een sterke heropleving van het merk SAAB!
  In die zin allereerst een aangename 3. Advent!

 • blanco

  zoals gisteren al geschreven ... ik wens een JA van Saab voor Kerstmis, Mahindra zou HET geld moeten krijgen, nu of nooit.

 • blanco

  Als Mahindra tot nu toe heeft gefaald met 3-merken, is het gegarandeerd mis. Nu moet het in ieder geval duidelijk zijn dat NEVS totaal mislukt is, en dus voor Saab een totale flop was. Wat vinden andere lezers?

  • blanco

   Alle goede dingen komen in drieën (probeer!).

  • blanco

   De relatie tussen M&M en SAAB verschilt van de korte onderhandelingen of relaties tussen M&M en Jaguar / Land Rover (op dat moment nog onder Ford) of M&M en Aston Martin:

   De zakelijke relaties met SAAB AB, zijn er al meer dan een lange periode en de eigenlijke onderhandelingen over Saab Automobile / nevs organiseren ook veel langer dan ze met de eerder genoemde andere bedrijven liep.

   M&M weet ook dat het nu gaat om het laatste bekende merk dat voorlopig beschikbaar is voor overname.

  • blanco

   Het is hetzelfde, Nevs en eigenaren hebben absoluut geen idee. Het gaat allemaal mis, er zijn te veel egoïstische mensen aan het werk.

Reacties zijn gesloten.