De Mahindra Ssangyong

Sinds Mahindra Ssangyong voor 4 overnam, is er geld geïnvesteerd in modelonderhoud en productontwikkeling. Nieuwe modellen, ontwikkeld onder Mahindra-richting, hebben de klanten tot nu toe niet te zien gekregen. Een feit dat nu zal veranderen. In januari rolt het eerste, volledig herontwikkelde Ssangyong-model uit het Mahindra-tijdperk naar klanten.

Ssangyong Tivoli, de eerste nieuwe ontwikkeling onder leiding van Mahindra. Afbeelding: Ssangyong
Ssangyong Tivoli, de eerste nieuwe ontwikkeling onder leiding van Mahindra. Afbeelding: Ssangyong

Eerst in Korea, daarna wereldwijd vanaf de tweede helft van 2015. Mahindra waagt zich in het snelgroeiende segment van compacte SUV's met de Ssangyong Tivoli. Er zijn concurrenten zoals de Opel Mokka en een Renault genaamd Captur. Een spannend verhaal - het antwoord op de vraag wat Mahindra echt kan.

In de Persbericht uit Ssangyong Duitsland is er veel van de gebruikelijke marketingpoëzie waar geen enkele producer meer zonder kan. Er zijn zinnen die filosoferen over de oorsprong van de naam Tivoli. En ook het gevoel voor de ontwerptaal, gehecht aan "In de natuur geboren 3-beweging - ritmisch, dynamisch, waardig”Misschien niet voor iedereen toegankelijk.

De volgende citaten geven ons een idee waar de reis heen zou kunnen gaan: "... een van de beste interieurafwerkingen in zijn klasse'en'... compacte luxe in loungestijl'Of'... intensief gewerkt aan productkwaliteit'.

Tot nu toe hebben Ssangyong-modellen geen aandacht getrokken door geavanceerde interieur- of lifestyle-oplossingen. Wat we zijn voor de lezers in de Zomer getest was meer solide thuiskoken, wat als positief moet worden opgevat. Mahindra Ssangyong heeft hier veel mee te maken gehad en legde de lat voor de marktintroductie iets hoger. Wat in afwachting is, is niets meer en niets minder dan een herschikking van het merk, gecombineerd met een voorzichtige hogere positionering ... voor zover men dit kan interpreteren aan de hand van de feiten.

Noch over motorisering, noch over de prijs is tot nu toe gepubliceerd. De eerste foto's geven een indruk van de toekomstige ontwerptaal bij Ssangyong. Het zal nog een lange weg worden voordat het merk in Duitsland op grotere schaal wordt toegepast. Met inbegrip van de 2014 van oktober kwam 911 Ssangyong opnieuw op straat, met registraties voor het jaar waarschijnlijk net boven 1.000-eenheden. Dat is niet veel, het is onwaarschijnlijk dat de cijfers in India blijvend plezier zullen geven. Ssangyong naar Quantities brengen is een uitdagende taak, misschien ambitieuzer dan Saab nieuw leven in te blazen.

Tegen de tijd dat de Tivoli in Duitsland op de markt is, wordt het weer zomer. Tot die tijd zal het duidelijk zijn of we nog steeds geïnteresseerd zijn in het onderwerp Mahindra. Dat zal het geval zijn wanneer NEVS de komende week in vernieuwing gaat, wanneer Mahindra NEVS koopt, wanneer Saab AB de merknaam opnieuw vrijgeeft en als ik op dat moment nog SaabBlog.net aan het schrijven ben. Een flink aantal "ifs". Het leven is beweging. Alles vloeit !

20 gedachten over 'De Mahindra Ssangyong"

 • En dat gaat dan over in de rest van de groep ...

 • Wat er in de toekomst zal gebeuren of niet, is onduidelijk. NEVS heeft momenteel twee platforms, als u wilt. De 440 voor de oude 9-3 en het Phoenix-platform. Er kan worden verondersteld dat het nieuwe platform in de tussentijd GM-vrij was. Er waren plannen om ze te integreren in een joint venture met een derde partner. We zullen zien wat er de komende weken zal gebeuren.

 • Tot welk deel van het feniks-platform behoort SAAB? Hebben de huidige of toekomstige eigenaren ook de rechten op dit platform? Of mengt GM zich nog steeds ermee?

 • Als aan de vele "ifs" is voldaan, zou het geen 4 jaar moeten duren. Het voorbereidende en ontwikkelingswerk bij NEVS is aan de gang, ook tijdens de wederopbouw. Als M & M toetreedt, hebben ze beloofd in januari / februari € 5 miljoen per maand over te maken. Laten we opgewonden blijven, maar het is nog te vroeg om te vieren.

 • Maar als degenen met de volledig nieuwe bij SAAB ook vier jaar nodig hebben?

 • Dat zou te mooi zijn om waar te zijn, als weer een investeerder voor het merk dat SAAB durft te herstarten in Trollhättan. Maar vertrouw op de klanten / dealers een 3. Het zal moeilijk zijn om op te bouwen. Ik zou ook heel blij zijn voor de werknemers in Zuid-Zweden. Zou een geweldig kerstcadeau zijn. Zoals altijd, laten we positief zijn en wachten.

 • Ja, Tom, met de Feniks (uit de as) is dat één ding. Als je niet zo'n NEVS-luchtsluis bent.
  Ik ben heel opgewonden en heb weer een beetje hoop.
  Ik twijfel er echter aan of er nog voldoende knowhow is. Na de chaos zijn de goede medewerkers bestemd voor alle bergen en daarmee bedoel ik niet alleen de kantoren, maar vooral het vak!

 • We hopen het. Omdat wat tot nu toe werd getoond, precies was wat niet echt kan werken.

 • Hans, vergeet het infuus ding. Als (nogmaals, als) Mahindra erbij betrokken raakt, dan is er naar mijn mening geen remake meer van de 9-3. Als je het Saab-merk mag gebruiken, komt er iets volledig opnieuw ontworpen langs - op het Phoenix-platform.

 • Ik denk het ook. Je moet niet vergeten dat Ssangyong een heel andere doelgroep heeft dan Saab.

 • Het kostte SSANGYONG vier jaar om met het eerste "stand-alone" model te komen. Wat brengt dit voor SAAB? De zoveelste infusie van een concept dat inmiddels meer dan tien jaar oud is?
  Natuurlijk, de laatst gebouwde 93 die ik leuk vond als een cabrio, dus ik heb er ook een. Pas wanneer het opnieuw wordt gelanceerd, komt er een auto op de markt waarvan de wortels stammen uit het jaar 2004. Laatste update, en dus staat van de elektronica, over 2008. Met wie wil je indruk maken? Wie zou zoiets kopen?
  Een beetje smerig: Dacia of Tata bieden ook auto's aan die technisch niet helemaal up-to-date zijn. Dit echter tegen een prijs die anders niet verwacht kan worden. Hoe wil je een “SAAB” verkopen die, vergeleken met de even dure concurrentie, tot de voorlaatste generatie behoort?
  Voor mij is het onderwerp SAAB minstens zo goed als dood, waarschijnlijk zal het waarschijnlijk, laat in de herfst, waarschijnlijk nog steeds zijn. Maar dit alleen als de gebruikte prijzen niet te hoog zijn. Ik vind het leuk om met SAAB te rijden, maar ben niet bereid om mooie prijzen te betalen.

 • Ik denk niet dat het zo erg is….

 • Nog een basisontwerpauto meer. Van de voorwielen van de VW Group, van achter Dacia Sandero en het interieur kon ook van Ford of GM komen

 • Maar is de oude E-klasse van Gaaanz een basis, uit de tijd vóór Mahindra.

 • Hmmm ... dus ik denk niet dat de hierboven getoonde SUV-schetsen zo slecht zijn, althans van buitenaf - er zijn lelijkere.
  (van binnen zou voor mij bijvoorbeeld vooral de middenconsole niets zijn)

  Maar met een "SAAB SUV" past hij natuurlijk niet bij de look. 😉

  Laten we eens kijken wat we de komende periode over Mahindra & Co. en NEVS te horen krijgen ...

 • Ik hoop dat als de eerste 3 ″ ifs ”positief uitvallen, de vierde waarschijnlijk vanzelfsprekend zal zijn! Zo ja, want al ... ;-)

 • 2008, dat als vorig jaar zonder crisis kan worden beschouwd, was in 3.799 Saabs in Duitsland. 2009, eerste reconstructie, alleen 1.265.

 • Eigenlijk zijn 1000 auto's per jaar helemaal niet slecht ... hoeveel Saab zijn er het afgelopen jaar onder volledige productie verkocht?
  Ssangyong is een heel, heel individueel merk, dus iemand bij Mahindra moet een zwak hebben voor het buitengewone ... evenals de contacten en waarschijnlijk de enige manier om de merknaam weer te krijgen.
  Ik denk dat Mahindra sinds GM de eerste echt veelbelovende kopers is met geld en contacten en dat ze zelf ook auto's kunnen ontwikkelen

Reacties zijn gesloten.