Wie ben ik?

Absoluut geen Saab ...
Absoluut geen Saab ...

Nee, we beginnen nu niet aan een nieuwe plaatjespuzzel. Zelfs als je dat zou kunnen denken. Uiteindelijk gaat het allemaal om ons favoriete merk, en het gaat om de Saab 9-5 NG. Dit is echter geen Saab op de foto, niet gegarandeerd. Geen nieuwe Saab 9-5-editie, geen geheime ontwerpstudie door NEVS. Zelfs als alles ons aan een Saab doet denken. Maar wat is het dan?

Wat we hier zien is een Audi Prologue en het botte kopiëren van de continue lichtbalk. En als we de complete achterkant bekijken, ontdekken we veel van de lijnen van de Saab 9-5 NG.

Audi Prologue. Heck met Saab 9-5-obligaties.
Audi Prologue. Heck met Saab 9-5-obligaties.

De Audi Prologue is niet de studie voor een nieuw model; hij zou moeten, en dit is veel erger, anticiperen op de nieuwe designlijn van Audi. Toekomstig ontwerp dat al in onze garages staat. Hiervoor mocht ontwerper Mark Lichte de Audi Prologue uitproberen. De grill met enkel frame blijft echter aan de voorkant zitten, er is geen revolutie en Walter da Silva blijft de beste Audi design chef. Meer Audi-afbeeldingen zijn beschikbaar Spiegel online ontdekken.

De Saab 9-5 NG kwam in 2010 op de markt en het ontwerp zal uit 2006 of 2007 zijn. We zijn in 2016 totdat Audi het op Saab gebaseerde ontwerp in het eerste model zal hebben geïmplementeerd. 10 jaar later ...

Moeten we ons nu gevleid voelen of in hoeverre was de Saab designafdeling onder Simon Padian echt hun tijd vooruit? Of hoe slecht rijdt u in Ingolstadt?

28 gedachten over 'Wie ben ik?"

 • Niet alles. Alleen de iets betere. Carerra 4S ...

 • Het feit dat de auto's uit Zuffenhausen al lang met zo'n lichtbalk rondrennen, hebben alle deelnemers het al opgemerkt?

 • Ja, de Volkswagen-groep is bijzonder negatief als het om licht gaat ...

  Onlangs irriteerde het heldere licht op de hemel in mijn auto me.
  Een gloednieuwe Skoda Iets anders naast mij was de oorzaak en verspreidde zijn koplampen van enorme heldere glazen blokken in alle richtingen ...

  En als er auto's de hoek om komen met drie lichten aan, kijk ik nog een moment, denkend dat een koplamp kapot zou zijn.

 • Ik moet het grotendeels met je eens zijn. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar dat past niet bij elke auto, zelfs niet bij SAAB.
  Mijn persoonlijke mening: het 9000CC het niet past, de 9000 CS het is geweldig (alleen het omkeren van licht is te zwak) met mijn 902 ik wisselden de lichtende band tegen een achterwand in carrosseriekleur, vind ik (het oudere model) en de 9-5NG is geweldig weer.

  Lange tijd is in de lichte games van vandaag een (veiligheids) limiet overschreden. De uitlopers van de dagrijlichten hebben grotendeels afstand genomen van veilige lichtgeleiding en met sommige (VW) modellen is het echt moeilijk om de knipperlichten ertussen te detecteren.

 • Oude wijn in nieuwe buizen

  Al bij de SAAB deed de continue lichtstrip me denken aan oude tijden. De SAAB 9000, een aantal Audi's en zelfs een groot aantal modellen van verschillende fabrikanten waren zo uitgerust op dat moment en voor meerdere modeljaren met een grote rode reflector dat de achterlichten met elkaar verbonden.

  Ik vond het nooit leuk.

  En met de huidige verlichting en design orgies moet u om te vragen wanneer de drempel wordt overschreden, met ingang van dit is niet een winst in veiligheid, maar meer gevaarlijke invloed binnenkort.

  Auto's met een gezicht aan de achterkant zijn op de een of andere manier ook "kontgezichten". Ik vind gloeiende grimassen voor me op de snelweg 's nachts buitengewoon vervelend!

 • Ik mag hem niet. Noch van voren noch van achteren, noch van binnenuit. Rusteloze en aangetaste sierteelt, zonder welke het niet langer mogelijk is.

  Ik dacht dat de Silva nu het hoofd van het ontwerp zou zijn bij Volkswagen, dus de absolute Obermuffti. Jammer, want blijkbaar kan hij zichzelf niet meer ontwerpen. Hij is een van mijn favoriete ontwerpers en ontwerpt designhoogtepunten met de Alfa 156, stoelen en de Audi A5.

 • Audi is vooral één ding; een massaproduct en is hier in Zwitserland een echte overlast geworden! Agressief, agressief, Audi ..... Ik prijs mijn Saabs, die er gewoon niet zo monsterlijk uitzien! En tegelijkertijd heel individueel!

 • Als je echt “alleen” de lichtbalk in de A9 herkent, dan heb ik echt medelijden met je. Op zijn zachtst gezegd zou ik de achterkant en delen van de zijkant een eerbetoon aan de 9-5 noemen!

  Om bij de achtersteven te beginnen:
  - De lichtbalk
  - De "ruwe" vorm van de achterlichten (die van de A9 zien er platgedrukt uit ...)
  - De buitenste overgang van de C-stijl naar het spatbord / kofferbak
  - Onderste deel van de bumper

  pagina:
  - Vorm van de achterflank
  - Vorm C-stijl / raam
  - Inkeping boven de dorpel

  Dit zijn slechts de meest opvallende overeenkomsten, kijk maar eens goed:
  https://twitter.com/MatzeLoCal/status/535037032889069569/photo/1
  !

 • Die van Audi zouden met iets moeten komen dat ze op zijn minst saab kunnen kopen dan zou ik geen probleem hebben

 • Als je jezelf niet kunt verdedigen ... Er zijn ook modellen van Kia / Hyundai die waarschijnlijk zijn geïnspireerd door Zweden.

 • Ik weet niet waarom je er nu zo'n drama van maakt. Objectief gezien is de Lightbar het enige dat het ontwerp hetzelfde maakt. Soberly beschouwd: een Lightbar maakt maar niet een hele auto en zo grof was de uitvinding niet zo goed?
  Mijn favoriet is en blijft de 9-5NG. Overigens vind ik Marc Lichte als ontwerper niet zo leuk. Hij zal Audi waarschijnlijk ook niet zo goed doen ... Hij is gewoon degene die de plooien en rondingen van Da Silva weer recht heeft gestreken zonder echt karakter toe te voegen.

 • Het laat opnieuw zien op wat voor een goede manier Saab was totdat de hersendood van GM dachten dat ze hun eigen onvermogen moesten verbergen met een voorbeeld. Helaas werd Victor's geldboodschapper ook bij het handvat in de kassa gepakt en gingen er nog een paar dingen mis, anders zou Saab vandaag nog bestaan ​​... Zonder twijfel is het een gemis voor de hele branche ...

 • Toen ik de 9-5ng nieuw had, zei een locatiemanager tegen me: “Oh, een nieuwe auto! ziet er geweldig uit ... ik heb altijd van Audi gehouden ”... ... ik weet zeker dat het een Saab is, ze, oh, bestaat nog steeds?

  … .. Audi hoorde ons daar! 😉

 • IJsblauwe koplampen, solide achterlichtstrip, stille zijlijnen! En binnenkort als nieuwe auto te bestellen !! Dat lijkt natuurlijk gekopieerd! En Audi staat eigenlijk niet op mijn lijst! Maar hij is mooi! En ik erken dat. Proficiat aan Audi, goed gedaan!

 • Ja, dit is Zweeds! Waarschijnlijk het enige nieuwe uit Zweden! Ik ben ervan overtuigd dat na wat Padian heeft "getekend" bij SAAB, hij Volvo goed zal doen!

 • Wel, wat?
  Vooral over de "golvende" koplampen.

 • .... en mijn "vervangende" Wamsler jaar 2012 heeft geen dubbele zonneklep.
  Ik kan niet zeggen hoe dat me verlaat!
  Een absoluut praktisch idee.

 • Padian doet nu Volvo, dat is immers Zweeds. Laten we kijken wat hij daar over een paar jaar laat zien. Dat is ook spannend.

 • Misschien, maar het front is meer een totale mislukking in het brein van de ontwerper. Eerlijk gezegd, wie heeft een magenta / violette led-lampjes nodig, gigantomane koelmachine?

 • Ik ben altijd een fan geweest van Simon Padian !! En hoopte altijd dat het Castriota-verhaal is en blijft !! Maar beide hebben dit gedaan!

 • Bij de eerste foto moest ik meteen aan de 9-5 denken. Blijkbaar wordt Audi weer wat grilliger ... als je de secties van A4, A6 en A8 of A5 en A7 achter elkaar opent op hun website, dan kijkt dezelfde auto je keer op keer aan, keer op keer opgeschaald (goed, A7 en A8 zien er wat eleganter uit) uit).

  Spicy was ja dat Mark Lichte al tegen dit modellengamma jammerde. Laten we kijken of hij er vrienden mee maakt, of dat het kan zegevieren tegen da Silva.

 • Mercedes heeft zijn Saab-stijlelementen gebruikt met zijn G-code-onderzoek in het venstergebied (zwarte A-stijl).

 • Wat zou Ove hierover zeggen?

 • De achterkant van het Audi-ontwerp is bijna net zo succesvol als het achterkant van de 9-5 van Simon Padian. De gekopieerde lichtlijst is wat matig - de Audi ziet er ook vanaf de zijkant best goed uit.

  Het voorste gedeelte is echter een complete ramp - het ziet er echt afschuwelijk uit!

 • Ik vind het vleiend…. Tom over de 10 jaar achter, ik kan zeggen dat ik het ermee eens ben…. laten we eens kijken saab 9-5 dubbele zonneklep ... bouwjaar? 1998 ??? Met Vw Passat uit 2004 ??? Dat is grappig

Reacties zijn gesloten.