NEVS wil meer tijd

NEVS heeft een schikking voorgesteld in een brief aan de schuldeisers. Dat werd maandag bekend in Trollhättan. Afhankelijk van het antwoord, overweegt NEVS om een ​​verlenging van de reconstructie aan te vragen.

NEVS © 2014 saabblog.net
NEVS © 2014 saabblog.net

Advocaat Lars Eric Gustafsson, die de reconstructie leidt, ziet het proces in een cruciale fase. De onderhandelingen met twee Aziatische fabrikanten zijn onlangs geïntensiveerd. Er is een realistische kans op vergelijking, hoewel hij toegeeft dat er minder geld beschikbaar is dan oorspronkelijk werd gedacht.

Het quotum op openstaande claims is onduidelijk. Maar het moet hoger zijn dan 25%, wat als normaal wordt beschouwd. De Svenska Dagbladet rapporteert een quotum van 50%, de passiva zijn in elk geval niet volledig geserviced. De reconstructie eindigt in minder dan twee weken als er geen verlenging wordt aangevraagd en verleend.

Hmm. Misschien herinneren we ons de verklaringen die in de zomer van NEVS kwamen. Elke schuldeiser moet daarom zijn geld volledig krijgen. Ik kan daar niet aan denken.

20-gedachten ook "NEVS wil meer tijd"

 • De onderhandelingen werden geïntensiveerd ... dus zo ...

 • Nou, op het hokje moet je eigenlijk een conclusie trekken ... zo veel als ik de nieuwe modellen zoals 9-5 NG leuk vind, maar Saab is waarschijnlijk meer klassiek dan New Present ....
  Ik zou graag nieuwe verhalen in de context lezen, zoals de geschiedenis van de motoren.
  Eigenlijk was de 9-3 I en II waarschijnlijk meer Saab dan je denkt, omdat de motoren eigenlijk nog steeds volledig Saab waren, afhankelijk van het jaar en zo verder. Dus ik zou dat interessant vinden. Misschien ook betrokken bij de geschiedenis van een prachtig voertuig gepresenteerd op het blok. Dit komt natuurlijk overeen met de klassieke pagina.
  Of een vergelijking van de afstemmingsalternatieven van kaarten en herten of of
  Maar dit is Saab-verhaal

 • Hoe intens de onderhandelingen ook zijn ... er moeten al verschillende hoogtepunten zijn geweest ...

  Sorry, voor de niet-gekwalificeerde opmerking. Maar laat opnieuw zien, wat een eeuwig sprookje NEVS dient ...

 • Dat is precies hoe ik het zie! Een sprookje, maar een slechte! En als het alleen maar om Aziatische beleggers gaat, is mijn humeur al het laagst!

 • Eigenlijk moest worden aangenomen dat er geen opbrengsten meer voor de schuldeisers uitkwamen, omdat zelfs van de mysterieuze Aziatische kopers in spe NEVS geen grote inkomsten hoeven te verwachten.

  Als de vergelijking wordt afgewezen, zal er echter minder voor de schuldeisers uitkomen - maar hoe kan deze mogelijk worden voortgezet zonder toestemming en zonder vernieuwing van de wederopbouw?

  Als dan het uur van de koopjesjagers klopt, kan dit tot een nieuw begin komen of in het ongunstige geval niet - dus de toestemming voor de vergelijking, inclusief uitbreiding van de reconstructie, zal waarschijnlijk eerder worden voortgezet

  Voor mij is echter nu volkomen onbegrijpelijk, waarom er nog meer tijd voor de onderhandelingen nodig is - als de rechtbank ooit zou uitbreiden, zou dit nu voor de laatste keer gedaan moeten worden en tot een kleine zaak opnieuw worden verlengd tot 3 maanden.

  • Zou interessant zijn om te weten wat er aan de hand is met het 29.November beton als resultaat. Het is verdacht stil. Of heb je elk jaar een fout gemaakt?

 • Op een bepaald moment moet ook een einde komen. Of ze krijgen het tot het einde van de reconstructie of het zou net voorbij moeten zijn. Anders onderhandelen ze nog steeds over een jaar. Wie gelooft er echt in een goed resultaat?

 • Als ik het me goed herinner, gaat het om een ​​paar miljoen, die alleen voor 50% kunnen worden bediend?

  Dat betekent in gewone taal dat de activa van NEVS in de som niet langer de moeite waard zijn. Zoveel is nu dus een gedeeltelijk verkocht en gehuurd back-werk (vermoedelijk een van de meest productieve in Europa) en het reddende Phoenix-platform de moeite waard.

  Het is tijd om een ​​einde te maken aan deze speculatieve tragedie en opnieuw te beginnen met andere eigenaren.

 • Als NEVS failliet gaat, dan is de vraag, of de insolventieknemers dan de resten verkopen aan koopjesjagers (mogelijk Indiërs of andere Aziaten) of misschien de hele fabriek eigenlijk als een groot magazijn (zie eerder)
  Blogverslagen) - dat zou het einde betekenen van de SAAB-productie. Nieuwe eigenaren met SAAB-productie hoeven dus niet noodzakelijkerwijs een rol te spelen (en gaan dan liever door met de wederopbouw)!

 • Het irriteert me dat het "oude" Saab-bedrijf niet werd behandeld met deze overweging, ook al hadden ze een toekomstplan met de 9-4 en 9-5 NG.

 • Als dit kleine bedrijf weken geleden haar insolventiepetitie niet had ingetrokken, dan zouden deze ellendige spellen lang over zijn en mogelijk meer geld voor de schuldeisers.
  Dit is - zoals al meerdere malen genoemd - zuiver faillissement en leidt tot niets. Zelfs een hervatting van de productie waarvan we droomden komt niet dichterbij.

 • Een herhaling van de geschiedenis zoals 3 jaar geleden. Gewoon zielig. Desondanks kunnen / moeten we genieten van de gebouwde SAAB-auto's. Laten we naar de toekomst kijken en geduld oefenen, dat is wat we weten.
  Met vriendelijke groet
  Walter

 • Deze ellendige, oneindige "gesprekken" in Zweden ...
  Zijn alleen goed voor de advocaten: hun salarissen worden eerst gedebiteerd 😉! De resterende kronen (tip: iets meer dan 25%) ga dan naar de schuldeisers ... GEEN verdere vertraging!
  De vreugde van SAAB aan de deur blijft! 🙂

 • Dus de afgelopen paar maanden begrijp ik dat NEVS een beetje nadert. Hier werd op de een of andere manier gewerkt zonder kennis van de markt. Alleen elektrisch rijden was meer dan een roekeloos idee, om de 9-3 alleen te bouwen als een benzinemotor voorbij de meestal klanten gaat, om geen alternatieven te hebben was ook vreemd. Ik heb liever mijn geld als belegger ergens anders gezonken, waar je veel plezier mee hebt. Hoop maar op een witte ridder die nu het heft in eigen handen neemt ...

 • Het geven van goed advies na het falen is heel eenvoudig. Ik wil hier het NEVS-plan niet verdedigen, maar ik zou eraan willen herinneren dat NEVS tenslotte de enigen waren die het waagden te slagen in de insolvente SWAN. Als ze dat niet hadden gedaan, hadden ze kunnen stemmen over welke onderwerpen de Saab-blog in de toekomst zou moeten behandelen, drie jaar geleden.
  Ook moet je niet vergeten dat op dit moment, anders dan in de tijd van de showman-groep rond de geliefde Victor Mueller, met hun eigen geld werd gewerkt. Geld dat nu verloren is.
  Als buitenstaander kunnen we alleen de inhoud en de moeilijkheid van de lopende onderhandelingen beoordelen. Het is ook begrijpelijk dat NEVS met minstens een blauw oog probeert weg te komen.
  Aankomende investeerders - als ze er echt klaar voor zijn om mee te doen - zullen geen millimeter besteden aan NEVS en proberen het beste uit zichzelf te halen. Ze zullen niet onder de indruk zijn van een deadline. We kunnen alleen wachten en zien hoe het geheel zich ontwikkelt. Voor de wat opkomende Endzeit-mood, maar het is naar mijn mening te vroeg.

  • Helaas kan ik het zo niet laten. In het eerste kwartaal had 2012 solide kopers, die werden afgewezen door politici, vakbonden en curatoren. We willen niet publiekelijk de redenen herhalen die Mark en ik ter plekke noemden. De grove miskenning voor NEVS is de verantwoordelijkheid van de bovengenoemde instellingen, NEVS waren zeker niet de "enige".

   • ... en deze instellingen / politici willen nu geen gezicht verliezen. Geen enkel ander bedrijf zou zoveel tijd (extensies) hebben gekregen. Kleine leveranciers springen over het blad - zoals al gebeurd is.
    Hoe graag ik het land en de mensen daar ook mag spreken, dat maakt deel uit van de lijst van politieke schandalen.

 • Dit is geen verstandig advies over NEVS - eerder een koele inschatting of dit construct in Zweden in de toekomst een antwoord zal hebben op mijn mobiliteitsbehoeften.

  Dit is zeker nooit het geval geweest met NEVS. Dus verspilde tijd.

  Het gebruik van eigen vermogen is momenteel niet mogelijk - de lonen in de reconstructie worden betaald door de belastingbetaler. Het kopieerapparaat heeft de leveranciers. Het zou interessant zijn om te weten hoeveel subsidies en gelden er waren voor de promotie van de locatie die NEVS verzamelde en nutteloos gebruikte of overhevelde naar Hong Kong. Van de verantwoordelijke heren uit het Verre Oosten en de Maagdeneilanden is zeker geen verlies geleden. Ze staan ​​zeker op de loonlijst met hoge lonen.

 • NEVS waren niet de enigen die het waagden om SWAN te slagen en werden ten onrechte door de curatoren het best geselecteerd, helaas

Reacties zijn gesloten.