Pure Saab?

De discussie van de laatste paar dagen op de blog roept vragen op. Natuurlijk veranderen dingen, de klok blijft draaien. We zijn voor meer dan 3-jaren zonder nieuwe auto's, we onthouden ons van de homeopathische hoeveelheden NEVS-productie op korte termijn.

SAAB 9-4x en 9-5 NG SC onderweg in Zweden.
SAAB 9-4x en 9-5 NG SC onderweg in Zweden.

Geen enkele blog ter wereld kan het Saab-merk "behouden"; bij gebrek aan voorraden verandert ons kleine automerk in een liefhebber en klassiek label. Toch is mijn basisidee dat de blog “Pure Saab” moet blijven, maar willen de lezers dat ook? Sinds de discussie van afgelopen maandag ben ik er niet meer zo zeker van, omdat de vraag naar een mogelijk Saab-alternatief voor het dagelijkse autoleven keer op keer opkwam in opmerkingen en e-mails.

Om enige twijfel te vermijden: ik zie nog steeds de toekomst van de autolocatie Trollhättan. De kans is groot dat auto's in Zuid-Zweden weer van de productielijnen rollen. Maar of ze het Saab-logo zullen dragen en wie de fabriek gaat bedienen - dit zijn open vragen zonder dat antwoorden binnen handbereik zijn.

Wat in de toekomst ook een onderwerp op de blog zou kunnen zijn - in het geval dat de fabriekspoorten voor Saab eindelijk gesloten zijn, is een explosieve vraag. Saab komt altijd op de eerste plaats. Het merk versterken, het in het openbaar levend houden, zoveel mogelijk voertuigen op de weg helpen houden en dealers ondersteunen - dat is de kern van onze missie.

De eisen aan mobiliteit veranderen en terwijl de Saab een geliefde hobby wordt, zijn lezers op pad met andere merken. Je leest Saabblog nog elke dag omdat er sympathie is voor het merk en je hebt een autohuis op de blog gevonden. Ik vind het moeilijk om veranderingen aan te brengen, het hart klopt Saab. Onder bepaalde omstandigheden zou het denkbaar zijn om van tijd tot tijd voertuigen van andere merken in kleine, homeopathische doses te testen en ter discussie te stellen. Maar ik zie duidelijk gedefinieerde grenzen. Wat niet werkt zijn producten van de Duitse tophonden. Niet dat ik bang ben voor contact, maar een Audi of BMW op de blog plaatsen zou een verraad zijn aan het basisidee. Geïnteresseerden vinden overal talloze tests en aanbevelingen. De wereld heeft geen aanvullende mening nodig, maar ik zie enkele importmerken die interessant kunnen zijn.

Misschien zouden lezers graag willen lezen over voertuigen van het andere Zweedse merk, waardoor we in ieder geval loyaal zouden blijven aan het vaderland van Saab. Of over Lexus, Subaru, Jaguar en Co. Mijn vraag is: moet de blog “Pure Saab” blijven of willen de lezers een opening voor andere merken? En zo ja, welke merken zijn interessant, over welke fabrikanten zou je graag willen lezen op de blog?

De keuze is moeilijk, ik zie weinig echte alternatieven. De autowereld is de afgelopen jaren uniform geworden, al zijn er steeds meer merken en modellen ... maar die zijn mainstream, vergelijkbaar. Correcte karaktertypes zijn bijna uitgestorven. Op basis van de e-mails die de afgelopen dagen in mijn mailbox zijn terechtgekomen, is een selectie van mogelijke alternatieve merken beschikbaar om te stemmen.

Meerdere antwoorden zijn mogelijk, opmerkingen en gedachten over het onderwerp worden nadrukkelijk aangemoedigd. Ter info: de auto-industrie leest mee, dus de stemming is ook een marktcheck. Omdat men geïnteresseerd is in waarom de kleine koppige groep Saab-chauffeurs de voertuigen van Trollhättan vasthoudt ...

Moet de blog "Pure Saab" blijven?

 • Ja, alleen Saab - wat nog meer? (61%, 422 Stemmen)
 • Iets over Volvo ... (18%, 127 Stemmen)
 • Iets over Jaguar ... (8%, 55 Stemmen)
 • Iets over Subaru ... (4%, 27 Stemmen)
 • Iets over Land Rover ... (3%, 23 Stemmen)
 • Iets over Lexus ... (2%, 14 Stemmen)
 • Auto's uit Frankrijk ... (2%, 13 Stemmen)
 • Auto's uit Italië ... (1%, 10 Stemmen)
 • Auto's uit Korea ... (1%, 5 Stemmen)

Totaal stemmen: 534

Bezig met laden ... Bezig met laden ...

64 gedachten over 'Pure Saab?"

 • blanco

  De meningsvorming hier lijkt duidelijk en ik kan het alleen maar eens zijn: Pure Saab! In het dagelijks leven rijst echter de vraag: hoeveel langer Saab? Voor de lol vroeg ik de dealer van het andere Zweedse merk naar een nieuwe auto. Hij toonde geen bereidheid om mijn 9-3 Sportcombi in te ruilen. Citaat: “Ik krijg het nooit meer van de boerderij”. Ontnuchterend!

  • blanco

   Dit is betreurenswaardig, maar begrijpelijk. U koopt of verkoopt een Saab in Saab-Kreis of bij de Saab-partner. Daarnaast lijdt het andere Zweedse merk aan jaarlijkse auto's, jonge gebruikte en leaseretenties die op de een of andere manier op de markt moeten worden geduwd.

  • blanco

   Dus arrogant en stom tegelijkertijd gedragen zich alleen autoverkopers bij bepaalde Duitse merken !?

   Het zal nauwelijks de directeur of eigenaar van de VOLVO-dealer zijn geweest - bij de VOLVO-dealer in mijn regio in Südstormarn zie ik (helaas) momenteel een SAAB die is ingeruild. Meest recent stond er een prachtige 9-3 cabriolet te koop en was binnen 1 week verkocht!

   • blanco

    Bij een Ford / VOLVO-dealer in mijn regio was een 9-3 TTiD-sportpak minder dan 2 weken ... toen vond de SAAB een nieuw huis 🙂. Mogelijk heeft de vraag ook iets met de regio te maken. De SAAB-dichtheid lijkt mij hoger in het noorden….

  • blanco

   Ik ken deze uitspraken ook - precies zo.
   Twee verkopers of zelfs de eigenaar van een Volvo-huis weigerden mijn Saab te kopen. Geen chequeboekje helpt, etc. Onze cabrio's vormen echter een uitzondering. Ze worden altijd gekocht en gaan dan "als gesneden brood" van de boerderij.

 • blanco

  Ik denk ook dat er zoveel verhalen en verhalen over Saab zijn dat je geen ander merk "nodig" hebt.

 • blanco

  Subaru nee bedankt

 • blanco

  Ik vind artikelen over nieuwe Saab-voertuigen en artikelen over "jonge" gebruikte voertuigen (dwz van Saab 9-5 en 9-3 II) erg interessant, aangezien dit de voertuigen zijn die bij mij in het geding komen. Daarom ben ik altijd opgewonden als ik er iets over kan lezen.

  Een lichte opening van de blog voor andere automerken zou echter zeer gevarieerd zijn en de dagen zonder Saab / NEVS News overbruggen totdat er weer iets nieuws is. Ik zie het echter zoals jij Tom, veel fabrikanten van auto's met karakter, er zijn er maar heel weinig.
  In mijn ogen zijn van het bovenstaande alleen Subaru en, met veel welwillendheid, Volvo overgebleven. Volvo is duidelijk omdat het Zweeds is - Subaru daarentegen is met zijn aandrijfconcept en zijn 'offroad-afwerking' gewoon een auto voor speciale karakters.

  Het verbaast me dat zo velen Jaguars hebben gekozen. Naar mijn mening is Jaguar met de huidige voertuigen veel richting de "mainstream" uitgegleden.

  Fijne dinsdag. Christelijk

 • blanco

  Hallo in de ronde,
  De bijna 50 reacties laten natuurlijk zien hoe belangrijk het onderwerp is voor bloglezers. Leuk om te zien dat de meerderheid koos voor de kleine vliegtuigjes uit Zweden. Persoonlijk heb ik echter voor "een kleine Volvo" gestemd, omdat dit het merk het dichtst bij de Trollhatten-locatie staat en conceptueel de Scandinavische filosofie belichaamt / integreert. Het huidige stemresultaat laat zien dat minstens elke vierde bloglezer / bot er hetzelfde over denkt. Op een gegeven moment zullen we allemaal te maken krijgen met een nieuw merk, omdat er in de nabije toekomst waarschijnlijk geen nieuwe voertuigen van Saab zullen zijn.
  Als Tom echt deze nieuwe uitdaging wil aangaan, maar ook meer werk, danken ik je bij voorbaat.
  Allen nog steeds een goede week.

  • blanco

   Oef, er zijn veel opmerkingen - hier is iets van een optimistische Pure SAAB-commentator:

   In tegenstelling tot de mening van veel commentatoren, ga ik er niet van uit dat er in de nabije toekomst geen voorraden van Trollhättan zullen zijn. Ik heb het gevoel dat nieuwe SAAB-auto's onder de nieuwe hoofdeigenaar niet lang op zich laten wachten - dit zal waarschijnlijk in de eerste helft van het komende jaar gebeuren.
   Ik ga eerst overschakelen naar elektrische voertuigen in nieuwe richting!

   • blanco

    Chapeau!
    Wat een optimistische kijk! Het zou geweldig zijn als het verhaal van Trollhättan zo doorgaat…. 🙂

   • blanco

    Leuk dat je nog steeds een optimist bent. Het is goed om te horen!

   • blanco

    Alles is mogelijk - maar niet erg waarschijnlijk. Veel had op de achtergrond een lange weg moeten afleggen. Om momenteel een optimist te zijn voor SAAB en te hopen op nieuwe voertuigen in de genoemde korte periode, is echter bijna voorkennis vereist ???? Laat je ons erbij zijn?

 • blanco

  Ik denk dat de blog een Saab-blog moet blijven. Zelfs als er geen nieuwe auto's zijn, gaan de thema's niet uit, onderdelen, vergaderingen, afstemming enzovoort.

 • blanco

  Als Volvo-rijder wil ik iets over het merk lezen, maar ik denk dat er al genoeg op het net staat.
  Ik heb de Volvo gekocht omdat hij speciaal is.
  Een Volvo heeft dezelfde klasse en hetzelfde understatement als een Saab en onderstreept de bijzondere smaak en het gevoel voor stijl van zijn bestuurder. Maar één ding mist hem en dat is de geest. Ik werk al bijna 6 jaar met het merk Saab, zo lang gaan mijn 9000 en ik samen op weg. Het is altijd iets speciaals om met uw Saab te rijden, al was het maar omdat u zo zeldzaam bent. Omdat de gemeenschap zo geweldig is (stamgasten tafel). Simpelweg omdat het merk Saab geweldig is. Aangezien ik een diesel cabriolet nodig had, was helaas geen 9-3III een optie voor mij en daarom werd het deze keer een Volvo. Maar de volgende aankoop staat al gepland en het wordt de derde Saab. Als alles goed gaat, wordt het de tweede 9-5NG in onze familie ...

  • blanco

   Precies: ik denk niet dat Volvo de unieke geest heeft die Saab heeft. Het bedrijf stuurt eenvoudigweg een massamarktstrategie (of probeert het op te bouwen). Omdat je ook een auto van de Duitse fabrikant kunt kopen. Het modellengamma is vloeiender (geen cabriolet of coupé) en de nieuwe XC90 belichaamt voor mij Noordse kou, een koude hamer van Thor.
   Ik weet het niet, het V60 met R-pakket is heel acceptabel, maar ik kan geen goede verbinding maken met Volvo. Waar staat Volvo voor? Voor mij is het cool, eenvoudig, Scandinavische auto's. Innovatief? Hmm, nee. Tastbits met speciale ontwerpen? Hmm, nee. Geweldig interieur? Hmm, nee.
   Beveiliging etc. Ja! Maar dat is op de een of andere manier niet genoeg voor mij ... Ik denk dat Volvo er goed aan zou doen om aan de afbeelding te werken ...

 • blanco

  Ik kan volledig begrijpen of de meerderheid van de meningen hier in de richting van "pure SAAB" gaat. Desalniettemin heb ik persoonlijk tegen gestemd, om een ​​simpele reden: het is één ding om de blog van een bepaald merk te lezen, waar die-hard fans schrijven, en iets heel anders om dit merk te 'ervaren' door de bril van een SAAB-fan. Vandaar mijn interesse in hoe andere Saabianen over Lexus denken….

 • blanco

  Ik heb om persoonlijke redenen voor auto's uit Frankrijk gestemd en omdat Peugeot zich opnieuw voorbereidt op het bouwen van de mooiste auto's sinds het tijdperk van Gérard Welter.

  Maar op wie het ook aankomt, een sectie "Beyond Sweden" of "SAAB-coureurs op het verkeerde spoor" of "Affair" zou ik verwelkomen. Het is interessant welke ervaringen SAAB-chauffeurs hebben met andere merken (positief? Negatief?). Afgezien daarvan zou dit de gelegenheid zijn om de gebruikelijke recensies uit de gebruikelijke tijdschriften tegen te gaan ("Als je 2,10 m lang bent, kun je gewoon geen ruimte meer vinden op de achterbank", enz.)

 • blanco

  Ik bezoek de blog steeds opnieuw om over Saab te lezen en niet over andere merken. Met een opening zou ik zeker wachten tot we meer duidelijkheid hebben over de toekomst. Aan het einde kun je het onderwerp altijd weer oppikken.

 • blanco

  Ik begrijp echt niets! Of ons hart klopt voor Saab, of iemand kan rijden wat hij wil zonder te vertrouwen op een dergelijk platform.
  Saab is niet alleen een merk, maar traditie, gevoel en trots om deze reden, ik zie absoluut geen motief om te schrijven over andere merken op de blog. Saab is net zo uniek als de mensen die dit merk drijven, van liefde houden en, bovenal, trots zijn als Saabfahrer om op weg te zijn.

 • blanco

  Volvo, Jaguar, Land Rover of zelfs Subaru en Lexus? In ieder geval hoef ik er niet over te lezen op een SAAB-blog.

  Ik kocht mijn eerste Saabs omdat ze anders waren dan de menigte en veiligheid en milieuvriendelijkheid boden voordat deze onderwerpen in de Duitse competitie in de mode raakten. Daarnaast waren er praktische, zeer ruime 5-deursedans, lang voordat ze beschikbaar waren bij de gevestigde merken om te kopen.

  Daarom staat vandaag meer een model S bovenaan mijn verlanglijstje, omdat hij vandaag de dag precies deze oude Saab-waarden belichaamt.

 • blanco

  Saab-blog - Pure Saab. Basta!

 • blanco

  Enkele jaren geleden had Swade ook de vraag gesteld naar alternatieven op SU. Vervolgens evalueerde ik de antwoorden omdat ik nieuwsgierig was en toen het meest voorkomende merk Alfa Romeo naar buiten kwam. Interessant, toch? Maar er is niets te melden.
  Overigens hebben BMW, Mercedes en Jaguar achterwielaandrijving. Ik vraag me altijd af dat dat voor zo veel mensen niet uitmaakt. Ik denk dat het rijgedrag anders is.

  Er is geen duidelijk alternatief te vinden, omdat er maar één auto is met de belangrijkste gegevens van de klassieke Saabs, zoals de 9000, vandaag, namelijk de Skoda Superb

  • blanco

   Met Alfa Romeo zou je nog kunnen leven, als, ja, als er eindelijk iets nieuws zou komen. Het probleem is niet dat er geen andere auto's zijn die goed rijden. Het probleem is, met welk merk kan ik identificeren in geval van nood? Alfa kon in de bres springen. Maar niet met de oude dozen!

   • blanco

    Alfa zou echt een niche in de nis zijn, ook een merk dat ik leuk vind. Eens had een GTV, een van de weinige auto's die niet naar de naam Saab luisteren en waar ik spijt van heb dat ik het voertuig heb verkocht.

    • blanco

     Ik had ook een Alfa! In blu celeste. Che meraviglia!
     Ik hield van, tot ..., ja, tot het me onder de achterkant roestte. Overigens was mijn zorgeloze auto een Fiat, 100 000-kilometers zonder zelfs maar het geringste beetje, zelfs geen roest. En zelfs een Volvo 1800 ES die ik had! Alles goed en wel, maar mijn ziel is van Saab. En het hart, mijn cuore sportief, zou op zijn best nog steeds kloppen voor een Italiaan.

 • blanco

  Een Saab-blog zou natuurlijk vooral moeten rapporteren over Saab. Toch zou ik het heel goed vinden om de sterke en zwakke punten van andere merken te leren kennen en ze uit te wisselen, omdat ik regelmatig de voertuigen moet ruilen.
  Sinds 2,5 jaar is er een V9 naast onze 3-70 SC, die in december wordt omgewisseld voor een nieuwe. waar je grote verschillen kunt zien, wat zelden ten koste gaat van Saab.
  Dit is ook een Saab-onderwerp. Daarom zou ik ook graag nicheproducten zoals Jaguar en Volvo willen vermelden. Misschien met de mogelijkheid voor gastbijdragen?

  Groet
  Thomas

 • blanco

  Hi

  Zeker, SAAB, niets anders! Jongens en meisjes, blijf trouw aan je auto's! Het heeft niet per se nieuwe auto's nodig! Houd uw SAAB fit!

  Ikzelf was na 14 jaar "ontrouw" aan het merk SAAB. Er was toen geen vierwielaandrijving. Ik trok er twee Audi in! Alleen problemen. Ik dacht dat de eerste Audi een maandag-auto was. Maar de tweede was nog meer! Beide reparaties begonnen na ongeveer 80 minuten. Besturing, transmissie, compleet schokdempersysteem, de motor is binnen 1 1/2 jaar twee keer volledig verwijderd. Ondanks de verlengde garantie heeft de auto mij veel geld gekost. En niet te vergeten ... de hoge waardeverliezen bij Duitse A-merken ... Veel accessoires ... uit de catalogus = veel afschrijvingen!

  Vanuit mijn vriendenkring hoor en zie ik soortgelijke dingen bij de Duitse premiumleveranciers ... veel problemen ... maar daar breng je het gewoon naar toe ... reguliere automobilisten. Bij de S5 moet je het front verwijderen zodat je bijvoorbeeld de kapotte xenonlamp moet vervangen.

  Ik kocht 2 nieuwere SAAB's voor op reis en voor speciale dagen => de alledaagse auto is de Viggen, die eigenlijk al lang is afgeschreven ... die is uitgerust met een nieuwe versnellingsbak ... verschillende updates ... en het modernste navigatieapparaat, blijft na 226 ′ km probleemloos rijden en is zo goed als nieuw van binnen en van buiten is en is ontzettend leuk.

  Ik begrijp niet waarom u hoge waardeverliezen accepteert, eventueel leasetermijnen betaalt ...! Met een paar leasetermijnen of waardeverlies kunt u investeringen in uw SAAB snel compenseren. Ik zie helemaal geen reden om te veranderen. Ik rijd ongeveer 40 km per jaar. Na 000 jaar rijden naar Audi, zijn mijn kosten enorm gedaald, ondanks de investeringen in de "oude Saab's".

  Ondanks het gebrek aan nieuwe auto's, zal ik SAAB rijden en voor de voertuigen zorgen ... dan kan er niets misgaan ...

  SAAB-blog zou over SAAB moeten schrijven ... Bedankt TOM en groeten aan je team

  • blanco

   ... Na 8 jaar rijden naar Audi, zijn mijn kosten enorm verminderd ondanks de investeringen in de "oude Saab's" ...
   Ja, dat is precies hoe het is! Veel chauffeurs (willen) of kunnen niet rekenen, of "de belastingdienst doet het toch" ... SAAB-eigenaren hebben nog steeds de kans om hun gedrag te veranderen 😉!
   Veel plezier met de bestaande SÄÄBEN!
   Overigens: SAAB blog ALLEEN via SAAB. Als mensen iets anders willen, alstublieft: Alfa-R-Blog, Infinity-Blog, Subaru-Blog enz. Kunnen de Infolust tevredenstellen!
   Lekker na het werk…. 😉

  • blanco

   Bij de laatste A6 in onze familie had ik de indruk dat AUDI alleen op maandag produceert.

   Na de soms gênante beledigingen die hier onlangs zijn uitgebracht tegen SAAB-fans die onvermijdelijk zijn overgestapt, denk ik niet dat het logisch is om hier over andere merken te schrijven. Dit fanatisme maakte me een beetje bang.
   Ik ben nu 25 jaar bij ons, maar de tijd zal komen dat onze SAAB een hobby wordt en er iets anders moet worden bestuurd voor de dagelijkse werking - hoe terughoudend ook.

   Anders zie ik het met de leasetarieven / afschrijvingen vergeleken met het runnen van een goede SAAB ook. Rijden is momenteel heel gemakkelijk en goedkoop met mijn SAAB.
   Zolang er geen bijtende monster SUV in het spel zit, heb ik er geen veiligheidsproblemen mee. In dat geval heeft iedereen een normale auto verloren.

  • blanco

   Kan alleen de kwestie van de kosten bevestigen. Ik had zelf 4 voertuigen van de VAG-groep, zowel voor zakelijke als privédoeleinden, die allemaal duurder waren om te dragen en te onderhouden dan die van de SAAB. Twee daarvan waren vreselijke auto's en werden daarom zo snel mogelijk weer verkocht. 2 waren oké.

   Om eerlijk te zijn moet ik echter ook vermelden dat 2 SAAB 9-5-bestuurders uit de directe omgeving de SAAB-motoren voor een korte tijd op onverklaarbare wijze naar de rommel hebben gedreven. Ik heb nog nooit een SAAB laten staan. Voor rood licht is Bolzer met een koude motor of beugels die de olie niet controleren waarschijnlijk ook een SAAB-niets.
   Er zullen waarschijnlijk dergelijke verhalen zijn van elk merk.

   Wat ik echter niet begrijp, is waarom SAAB de klant al jaren het probleem met olieslib vraagt. Dit was zeker jarenlang een zwak punt van de SAAB-motoren en een van de belangrijkste redenen voor een mogelijke storing.
   De ervaring die is opgedaan sinds de conversie en installatie van de onderhoudsintervaldisplay in de 9-5s, laat zien dat deze eenvoudig oplosbaar was en sterk kon hebben bijgedragen aan het verhogen van de betrouwbaarheid, duurzaamheid en het verlagen van onderhoudskosten.
   Een SAAB-voertuig volgens de “oude” specificatie met onderhoudsintervallen van 10 km en de beving ertussen is voor mij dan ook geen optie meer.

 • blanco

  Alleen SAAB en niets anders. Zelfs zonder een nieuwe auto, er is veel te praten over Trollhätten, Zweden en dus alles naar Old, Young en Newtimer. Niet minder dan de prachtige SAAB-foto's waaruit je blog bestaat. Daarom zou hij moeten blijven zoals hij is.

  Groet
  Werner

 • blanco

  Hoe zit het met Infiniti?
  Is een zeer onbekend merk en zeker iets voor de blog

 • blanco

  De blog heet "Saabblog.net" - dus Pure SAAB!
  Ik lees hier omdat een deel van mijn hart en ziel afhankelijk is van SAAB en niet van een ander merk ...

 • blanco

  Hoewel ik niet alleen een SAAB-fan ben, maar ook loyaal aan het merk Subaru, heb ik 4 Citroën klassieke auto's, maar deze blog moet een puur SAAB-blok blijven.
  Korte berichten over nieuws van andere interessante merken zijn goed, maar anders graag PURE-SAAB.

  • blanco

   "Blog" natuurlijk, niet blokkeren ... gênant

 • blanco

  Als ik een Saab-blog lees, wil ik over Saab lezen en ben ik niet dol op andere merken. Een mix met andere merken zou de blog verwateren. Natuurlijk alleen Saab in de toekomst!

 • blanco

  In principe zou SAAb op de voorgrond moeten blijven.
  Maar af en toe even buiten de doos kijken kan zeker geen kwaad. Het mag nooit een blog worden voor een ander automerk. Maar het is niet zo dat SAAB vegeteert en geen verband heeft met andere merken. Omdat er geen nieuwe auto's zijn - zelfs niet in de nabije toekomst - zou het een interessant onderwerp zijn welke nieuwe auto je zou kunnen gebruiken in plaats van een SAAB.

 • blanco

  Ik sta volledig achter dat!

 • blanco

  Niemand is zo gehecht aan een automerk als wij Saab-bestuurder. Het antwoord is dan ook eenvoudig. Ik vind deze blog leuk omdat hij zo individueel is als een Saab.

  Over andere merken (waaronder Volvo) lees je genoeg. Ik heb helemaal geen informatie nodig ...

 • blanco

  Oh, ik zou zo graag een 9-3er Aero willen kopen, maar ik word steeds meer en meer twijfelachtig over het pessimisme. In dit opzicht, ga alsjeblieft gewoon verder !!!

 • blanco

  Duidelijk alleen Saab. Er zijn ook specifieke blogs voor alle andere merken. Ik lees de Tesla-blog bijvoorbeeld nog intensief….

 • blanco

  Ik kwam naar de blog (en bleef) OMDAT het rapporteert over SAAB! ALLEEN SAAB interesseert me. Mijn Audi's en Opels daarvoor zijn verleden tijd en raken mijn hart niet meer. Als mijn huidige SAAB "niet kan worden opgeslagen", krijg ik een andere SAAB of een andere auto.
  Autodelen is ook een probleem voor mij.
  Of ik vergroot mijn assortiment modellen voor fietsen ... ;-)
  Ik ben het eens: ALLEEN SAAB!

 • blanco

  Natuurlijk alleen Saab !!!!! Dat is waarom we hier zijn !!!
  Nog maar twee dagen geleden kreeg ik een 9000, eigenlijk om reserveonderdelen te krijgen, maar wie weet ... hij rijdt gewoon geweldig.

 • blanco

  De naam verplicht. Af en toe kan het interessant zijn om out of the box te denken als er nieuwe technologieën of potentiële / vroegere investeerders ontdekt moeten worden (ik denk aan de rijverslagen van de Fisker en de Mahindra-uitloper). Blijf anders bij "Pure Saab", vooral omdat alle andere (genoemde, levende) bedrijven voldoende mogelijkheden hebben voor publieke bewustwording. Wie een ander merk wil / kan / mag / wil / moet (in het dagelijks leven), vindt hier voldoende kansen. Inhoudelijk zie ik op de lange termijn meer een versmelting met de youngtimer blog.

 • blanco

  Stuur alleen Saab Pur op andere auto's, wat natuurlijk niet oninteressant kan zijn en je moet jezelf ook anders informeren. En maak alsjeblieft geen Schwedenblog aus.Zur ander Zweeds (Chinees) merk, ik vind absoluut geen toegang. Als het Zweeds is, dan is Saab.

 • blanco

  Hallo Tom. Jouw werk is het Saab-blog. Gebouwd vanuit je hart. Jaren van constructie, perfectie in beeld en schrijven. Voor mij alleen Saab sinds 1967. alleen omdat Saab niet meer bouwt, is dat zeker geen reden om een ​​zielloos automerk op te nemen in de blog. (Oldsmobile, Pontiac, Wiesmann, Sunbeam, Studebaker, enzovoort) bestaat niet meer. Maar de schare fans is enorm groot en sterk. Ik denk dat er genoeg verhalen, ervaringen en interviews zijn met Saab-mensen om over te schrijven.

  Ga zo door met het goede werk, we kijken elke dag uit naar uw nieuws en bijdragen.

  Groeten uit Zürich

 • blanco

  Hi all!

  Het moet bij pure Saab blijven. Er zijn tal van blogs van andere merken of zelfs algemene automatische blogs waar u informatie kunt vinden over andere merken. Ontwikkelingen van andere merken die direct van invloed zijn op Saab, horen natuurlijk ook in de blog. Misschien ook verhalen over andere kleine autosmeden, die hetzelfde lot kunnen ondergaan, of gewoon niet lijden omdat ze iets anders hebben gedaan (beter?).
  Hoewel de Saabblog een puur jong en vintage blog zou moeten worden, zou het, als de Saab-doelen voor altijd gesloten zouden moeten blijven, op een pure Saab-blog moeten blijven.
  Je blijft schrijven over je hart dat Saab en de Saab-geest verslaat. Dat is precies wat Saab maakt. Mengen met andere merken zou niet alleen de blog, maar ook deze geest verwateren.

  Met vriendelijke groet
  Achim

 • blanco

  De blog moet een SAAB-blog blijven.

  Als eerdere SAAB-stuurprogramma's echter rapporteren over wat er in het dagelijks leven wordt gebruikt, heb ik helemaal geen probleem.

  Af en toe kijk ik naar alternatieven: Audi A5 en A7 (vanwege de hatchback vind ik de A7 onhandig en opzichtig en vind ik geen van beiden leuk in het interieur), rijd af en toe A6 en BMW 5-serie voor zaken en zal binnenkort een Tesla testen rit. Het is echter niet eenvoudig om een ​​echt alternatief voor SAAB te vinden. Ik ben echter niet bang voor contact met andere fabrikanten - er zijn daar ook goede auto's en ik geloof niet in de bijna religieuze orakels van belijdende SAAB of de persoonlijke aanvallen van "echte SAAB-fans".

  Om een ​​oude auto in het dagelijks leven te gebruiken, is om veiligheidsredenen geen sprake van. De stijfheid en veiligheid van de voertuigen is de laatste jaren in één dimensie toegenomen, dat vandaag in een meer dan 10 jaar oude auto in een grove crash tegen een huidig ​​voertuig bijna geen overlevingskans heeft. De oude verhalen (ging met mijn 900-1 met 160 km / h tegen een betonnen pilaar en zonder een schrammetje afgehaakt), ik hoor je niet.

  Mijn 9-5 Aero SC, gebouwd in 07 en ongeveer 250 km, ziet er momenteel niet naar uit dat hij binnenkort leeg zal raken. In het geval van motor- of transmissieschade zou SAAB echter ook voor mij verleden tijd zijn.

  Het feit dat Orio complete pakketten biedt, helpt zeker om de voertuigen in omloop nog langer te houden. Beoordelingen zijn ook nuttig.

  Voor mijn SAAB zou bijvoorbeeld de volledige vernieuwing van het chassis (demper, Stabis, rubberen bussen, Nivomat) een probleem zijn.

  Ook zijn rapporten over specifieke kwetsbaarheden of onderhoudsprioriteiten van de voertuigen en hoe ze onder controle te krijgen nuttig. (Op mijn 9-5 is de besturing steeds trager, hoewel de pomp strak staat, er genoeg olie in het systeem zit en de stuurinrichting goed is). Er is waarschijnlijk nog een universele koppeling, die gesmeerd kan worden.

  • blanco

   Ik denk dat dat een goed idee is, want dit is waar Saab's geconcentreerde competentie schrijft. De ene of de andere tip (voorzorg, optimalisatie ...) zou zeker welkom zijn.

 • blanco

  De blog is de laatste stop voor SAAB, hij zou moeten blijven zoals hij is

 • blanco

  Alleen voor Saab ;-)!

 • blanco

  Niets mag worden afgezwakt, PURE SAAB VOOR ALTIJD!
  Als je wilt, kun je speciale blogs over andere OEM's lezen.

 • blanco

  Moin samen.

  Ik denk ook dat een SAAB-blog grotendeels een SAAB-blog moet blijven.

  Maar af en toe ben ik geïnteresseerd in wat “mogelijk. Alternatieven ”zijn of waar voormalige SAAB-leden naartoe migreren (en waarom).

  En - zoals Tom al zei - ik zou meer geïnteresseerd zijn in "vreemde landen" dan in BMW / Audi / Mercedes (je kunt er overal over lezen in D) ...

 • blanco

  PURE SAAB VOOR ALTIJD!

 • blanco

  Laat het alstublieft alleen met Saab achter. Al het andere zou de blog alleen maar verzachten.

 • blanco

  Kan ik alleen deelnemen aan de vorige sprekers. Wanneer ik een Saab-blog lees, wil ik lezen over Saab. Zelfs als ik mezelf als een bewezen schrootijzer-fan niet direct op alle onderwerpen richt.
  Als ik iets wil weten over andere auto's (en ja, ik vind af en toe voertuigen van de andere genoemde merken - theoretisch - interessant), dan lees ik op relevante forums en blogs.
  Dus voor mij is het heel duidelijk: Saab-blog is Saab en alleen Saab!

  groeten
  Gerald

 • blanco

  Dus ik denk dat je de blik op Saab moet houden.
  Voor de Duitse fabrikanten ben ik uw mening, zoals wordt gepubliceerd in de kranten en andere dingen die hier niet mogen worden verspreid.

  Hoogstwaarschijnlijk zou ik de ondersteuning van Volvo nog steeds zien. Er is ook een Zweedse fabrikant voor een groot deel, de Scandinavische stijl (ik ben nu nemen keer de S / V60 en V40 van) behouden. Ik denk dat met de nieuwe XC90 een beetje van de duidelijkere stijl terugkomt.

  Hoewel Subaru een zekere band heeft met Saab (ik geloof dat hij zich gedeeltelijk heeft aangepast in Trollhättan-auto's voor Zweden), zou de speciale status zelfs meer in deze richting passen. Maar op de een of andere manier niet zo interessant.

  Groet Ded

 • blanco

  hallo tom blog, de zorgen over de toekomst van saab zijn niet ongegrond. Toch vind ik dat de blog moet blijven zoals hij is, namelijk puur en goed. Zo'n verhaal groeit met tijd en eisen; traditie moet zich kunnen ontwikkelen enz. Ik beschouw het toevoegen van een nieuw merk als zeer problematisch, omdat het een mentale en geen emotionele beslissing zou zijn en een blog als deze is gewoon saab-puur - zie hierboven.
  in die zin wens ik een gelukkige toekomst
  veel groeten Thomas

 • blanco

  Alleen Saab bedankt

  • blanco

   Hallo Tom, natuurlijk moet de Saabblog exclusief een SAAB-blog blijven. Als u iets over andere auto's wilt lezen, moet u dit elders doen. Aangezien er sindsdien alles is gemeld wat met Saab te maken heeft, zoals bijvoorbeeld rapporten over Baicableger of iets dergelijks, vind ik het interessant en hoort het erbij, dus het zou zo moeten blijven. Ik keek opnieuw op de NEVS-pagina en ontdekte dat de foto's van Mattias Bergman en Jonas Hernqvist verdwenen zijn. Betekent dat iets?

   • blanco

    Hey Peter, de foto's zijn er nog, het was waarschijnlijk een serverprobleem. Er was geen nieuws over vertrek van NEVS ...

    • blanco

     Goed, nu is alles weer hetzelfde. Was waarschijnlijk slechts een serverprobleem op korte termijn. Maar dat zou me ook niet hebben verrast.

Reacties zijn gesloten.