Saab 9-5 NG Sedan & Combi

Tegenwoordig gaat het over auto's, over Saab op de Duitse televisie, niet over wat er op andere blogs gebeurt. De Saab-gemeenschap heeft nog een vermelding te melden: een Saab 9-5 NG in Fjord Blue is in Duitsland geland. Er zit een spannend verhaal achter het voertuig dat alleen bij het merk kan worden ervaren.

Saab 9-5 NG, Amerikaanse versie, bij Autohaus Lafrentz © 2014 saabblog.net
Saab 9-5 NG, Amerikaanse versie, bij Autohaus Lafrentz © 2014 saabblog.net

Waar gaat het over? We hebben een Saab 9-5 NG met slechts enkele kilometers van het vorige eigendom van Saab Automobile AB. De sedan is een van die voertuigen geparkeerd door de curatoren in sommige mysterieuze zalen. Een paar weken geleden werd het aangeboden op een Zweeds verkoopportaal.

Zoals zo vaak had gedaan Markus Lafrentz het juiste gevoel, kocht de 9-5 en zette hem op weg naar Duitsland. Nog voordat de Saab op de veerboot rolde en Zweden verliet, werd hij - ongezien - verkocht aan twee Saab-fans uit het zuiden van Hessen.

Tot nu toe, zo goed. En niet spectaculair. Wat Lafrentz daar in Zweden had gekocht en onmiddellijk doorverkocht, was op dat moment nog steeds niet op de hoogte van geen van de betrokkenen. Dit werd pas duidelijk bij nader inzien, toen de Zweed de tuin in Kiel binnenrolde. Een stuk geschiedenis van Saab, met een ongelooflijk verhaal op de achtergrond.

Als Markus het hele verhaal al geraden had, zou hij de 9-5 waarschijnlijk nooit hebben doorverkocht. Maar te laat is de sedan nu in de beste handen in de Saab-gemeenschap; Het complete, unieke verhaal over het voertuig wordt binnenkort op de blog gepubliceerd.

Een ander stuk is nu goedgekeurd en op onze wegen. Saab verzamelaar Josef Zabel heeft 's werelds enige Saab 9-5 NG-sportpak Aero6 XWD uit de showroom van een Opel-dealer bevrijd en is nu op pad in het wild. De Saab kan eindelijk doen waarvoor hij is gebouwd ... het wordt een soortspecifieke houding genoemd 🙂

Als je Saab nog leuker vindt en geen genoeg kunt krijgen van het merk, kun je binnenkort weer genieten van Saab TV op VOX. Het station was te gast bij Josef! Binnenkort komt er een bericht over het sportpak. Zodra de datum voor de uitzending bekend is, laten we je dat weten.

7 gedachten over 'Saab 9-5 NG Sedan & Combi"

 • Deze echt mooie kleurencombinatie (fjordblauw en beige leer) is vaker te zien in de Amerikaanse autoportals. Het is jammer dat er hier in Duitsland nauwelijks een aanbod is ... ;-(

 • Rijden is echt geweldig.
  Helaas moet ik een 9-5 NG kopen

 • Dat is absoluut niet waar ... Het verhaal is spannender. De laatste onderzoeksdetails zijn aan de gang, het verhaal komt binnenkort 🙂

 • Bewerken: Nou, JAJ kan daar niet komen omdat hij geen getinte ramen heeft ...

 • Ik speculeer: dit is de voormalige bedrijfswagen van Jan-Åke Jonsson. Hij had toen smaak en zijn auto besteld in dit prachtige blauw ... Dus nu heb ik de spanning van je af 😉

 • Hoe gemeen! Ik barst van de spanning over de blauwe 9-5 ...

  Opmerking: dit is een zin die waarschijnlijk alleen op een Saab 🙂 kan worden geschreven

 • Geweldige SAAB's! 🙂 De eigenaren genieten er altijd van en vliegen over de pistes zonder ongevallen…. 😉
  Moet de 9-5 Limo naar het Zweedse koningshuis gaan? De buitenste kleur zou geweldig zijn! Ik kijk uit naar de ontbinding van het verhaal!

Reacties zijn gesloten.