Saab 9-5 NG Sedan & Combi

Vandaag gaat het over auto's, over Saab op de Duitse tv, niet over wat er op andere blogs gebeurt. De Saab-gemeenschap heeft nog een ander bericht te melden: een Saab 9-5 NG op Fjord-Blue is in Duitsland geland. Achter het voertuig is een spannend verhaal, net zoals je het alleen met het merk kunt ervaren.

Saab 9-5 NG, Amerikaanse versie, bij Autohaus Lafrentz © 2014 saabblog.net
Saab 9-5 NG, Amerikaanse versie, bij Autohaus Lafrentz © 2014 saabblog.net

Waar gaat het over? We hebben een Saab 9-5 NG met slechts enkele kilometers van het vorige eigendom van Saab Automobile AB. De sedan is een van die voertuigen geparkeerd door de curatoren in sommige mysterieuze zalen. Een paar weken geleden werd het aangeboden op een Zweeds verkoopportaal.

Zoals zo vaak had gedaan Markus Lafrentz het juiste gevoel, kocht de 9-5 en bracht hem op weg naar Duitsland. Nog voordat de Saab op de veerboot was gerold en uit Zweden was vertrokken, was hij al verkocht aan twee Saab-fans uit het zuiden van Hessen - ongezien.

Tot nu toe, zo goed. En niet spectaculair. Wat Lafrentz daar in Zweden had gekocht en onmiddellijk doorverkocht, was op dat moment nog steeds niet op de hoogte van geen van de betrokkenen. Dit werd pas duidelijk bij nader inzien, toen de Zweed de tuin in Kiel binnenrolde. Een stuk geschiedenis van Saab, met een ongelooflijk verhaal op de achtergrond.

Als Markus het hele verhaal al geraden had, zou hij de 9-5 waarschijnlijk nooit hebben doorverkocht. Maar te laat is de sedan nu in de beste handen in de Saab-gemeenschap; Het complete, unieke verhaal over het voertuig wordt binnenkort op de blog gepubliceerd.

Een ander stuk is nu goedgekeurd en op onze wegen. Saab verzamelaar Josef Zabel heeft 's werelds enige bestaande Saab 9-5 NG Aero6 XWD uit de showroom van een Opel-dealer vrijgegeven en is nu op pad in het wild. De Saab mag eindelijk doen waarvoor hij is gebouwd ... hij wordt de soortgeschikte houding genoemd 🙂

Degenen die nog meer van Saab houden en niet genoeg van het merk kunnen krijgen, zullen binnenkort weer kunnen genieten van Saab TV op VOX. Het station was een gast van Josef! Er komt binnenkort een bijdrage over de sportcombinatie. We informeren u zodra de datum voor uitzending is vastgesteld.

7-gedachten ook "Saab 9-5 NG Sedan & Combi"

 • Prachtige SAAB's! 🙂 De eigenaren genieten er altijd van en vliegen zonder ongevallen over de hellingen .... 😉
  Moet de 9-5 Limo naar het Zweedse koningshuis gaan? De buitenste kleur zou geweldig zijn! Ik kijk uit naar de ontbinding van het verhaal!

 • Hoe gemeen! Ik barst van spanning als het gaat om de blauwe 9-5 ...

  Opmerking: dit is een zin die waarschijnlijk alleen op een Saab 🙂 kan worden geschreven

 • Ik speculeer: dit is de voormalige bedrijfswagen van Jan Åke Jonsson. Hij had smaak besteld en zijn auto in dat prachtige blauw toen ... Dus nu heb ik de spanning van je afgenomen

  • Bewerken: OK, JAJ gaat niet omdat het geen getinte vensters heeft ...

  • Dat is absoluut niet waar ... Het verhaal is spannender. De laatste onderzoeksdetails zijn in uitvoering, het verhaal komt binnenkort

   • Deze zeer mooie kleurencombinatie (fjordblauw en beige leer) komt vaker voor in de VS gebruikte autoportalen. Jammer dat hier in Duitsland nauwelijks een aanbod prevaleert ... ;-(

 • Rijden is echt geweldig.
  Helaas moet ik een 9-5 NG kopen

Reacties zijn gesloten.