United We Stood

Ik had eigenlijk nooit gedacht dat ik dit bericht zou schrijven. Beter gezegd, ik nooit gehoopt.
Ongeloof en grote teleurstelling waren de belangrijkste emoties toen ik de recente berichten over Saabsunited in de afgelopen week las. Wat een reis heeft deze site doorgemaakt. SAB-gerelateerd aan zijn huidige staat van verval.

Veel SAAB-fans staan ​​verenigd in 2010.
Veel SAAB-fans staan ​​verenigd in 2010.

Saabsunited ("SU") gestart door Steven Wade, een zeer begaafde SAAB-liefhebber die jarenlang succesvol de gemeenschap heeft gerund. Ik ben zeer tevreden met mijn mening, dat ik erg blij ben met de tijdige, relevante en gedetailleerde bijdragen. Wat nog belangrijker is, SU bracht de hele SAAB-gemeenschap samen op een manier die "ik geloof niet in de wereld voor en na" - "Kampen om SAAB" en "SAAB's sista strid" ("De strijd rond SAAB "en" SAAB's laatste gevecht ", geschreven door Jonas Fröberg respectievelijk Jens B. Nordström) - is een van de belangrijkste invloedsfactoren voor GM om Saab te verkopen aan Spyker in 2010 en later voor de Vanersborg rechtbank de reorganisatie verzoek in 2011 goed te keuren.

2010: SU speelt een sleutelrol in de SAAB-gemeenschap
2010: SU speelt een sleutelrol in de SAAB-gemeenschap

Toen 'Swade' (Steven's online aka) werd ingehuurd door SAAB Automobile AB en 'Inside Saab' in het vroege 2011 begon, verkocht hij Saabsunited. De site wordt nu gerund door een kleine kerngroep, ondersteund door een paar gastschrijvers uit de hele wereld. Tot nu toe, zo goed.

SU bleef SAAB-gerelateerd nieuws de komende jaren behandelen. Er waren echter enkele duidelijke verschillen, en er werden ongelijksoortige meningen behandeld.

Een van de sterke punten van Swade bij SU was dat hij altijd toegang leek te hebben tot relevante en unieke voorkennis, die hij vervolgens op een zeer evenwichtige manier communiceerde. SU worstelt naar mijn mening met beide sinds 2011. Hun positie als belangrijkste nieuwsbron vervaagde met een afnemend aantal inside-stories, maar ook een gebrek aan berichtgeving over specifieke onderwerpen (bijvoorbeeld alles controversieel over Victor Muller), met de lokale krant TTELA, Het Zweedse dagblad SVD, de Zweedse Radio 4 en verschillende internationale blogs overbruggen langzaam de kloof. De andere belangrijke uitdaging die ik zag, was hoe tegengestelde meningen werden behandeld door het kernteam van SU. Als voorbeeld werd een van mijn eigen opmerkingen een tijdje geleden weerlegd door: "Ik geloof niet dat ik je eerder opmerkingen over SU heb gezien, dus ik kan je niet echt serieus nemen". Later werd ik geblokkeerd door SU. Dit gebeurde dus onder verschillende omstandigheden met verschillende andere SU-lezers.

Enkele maanden geleden begonnen leden van het SU-kernteam te schrijven over andere automerken. Dit is op zich geen probleem, maar als het helemaal geen verband houdt met SAAB of het feitelijk tegen SAAB is, vraag ik me echt af wat het met SU te maken heeft.

Het feit dat mensen andere merken leuk vinden en kopen, is zo overduidelijk dat de auteurs het vertrouwen in SAAB hebben verloren en niet langer bereid en in staat zijn om als ambassadeur te dienen voor zowel de Ik denk dat het tijd is om iets te veranderen.

Ik was al verbaasd en teleurgesteld over de eerdere berichtgeving over deze in München gevestigde autofabrikant, maar het artikel van vorige week en de antwoorden in de bijbehorende opmerkingen.

SU is SAAB noch United meer.

15 gedachten over 'United We Stood"

 • Helemaal met je eens Michel! ; keerpunt was voor mij toen de twee hoofdredacteuren de SU-site gebruikten om hun Saabs te koop aan te bieden en een paar weken later de beamer-dingen plaatsten. SU speelde zijn rol en heeft zichzelf nu achterhaald…. Ik hoop dat deze Saabblog het gat kan vullen; zonder fabriek daar meer, reserveonderdelen onzeker maar met nog steeds een aanzienlijk aantal trouwe enthousiastelingen hebben we alle prikkels om verenigd te blijven ..

 • Ik ben het eens met deze opmerkingen. Heb hier en andere plaatsen onlangs naar nieuws gezocht. Niet echt geïnteresseerd in het horen van BMW's.

 • Zoals allebei en ik hoop dat Trollhättan binnenkort de "XXX" (SAAB kan officieel niet meer worden gebruikt voor nieuw geproduceerde auto's 🙁) kent, kunnen auto's opnieuw worden vervaardigd zodat goede inzichtinformatie uit die fabriek de SU-site opnieuw kan doen herleven met Saab-nieuws.
  Ik heb altijd al meer dan één bron willen hebben.
  Verhalen die mijn interesse niet trekken, negeer ik gewoon.
  Ik ben het echter met Michèl eens dat een Saab-blog niet moet beginnen om andere merken te bespreken als het gaat om ons geliefde merk.

 • Alle artikelen die hier worden geschreven en gepost / gepubliceerd, zijn afkomstig van individuele personen en van een klein aantal mensen. Natuurlijk schrijven ze eerst over onderwerpen die ze beter vinden. De 9-5II was de laatste nieuwe SAAB, dus ik kan begrijpen waarom er verschillende artikelen over dit model zijn geschreven. Telkens als er nieuws was over de NEVS 9-3, kon je er hier over lezen. Over welke onderwerpen met betrekking tot SAAB leest u graag (op een nieuwe autoblog - er is ook de youngtimerblog voor meer klassieke SAAB).
  Behalve dat: het is niet de schuld van Saabblog, Saabsunited of de paus dat er geen andere SAAB opdook op de vergadering waar je het over hebt. Ik kan je frustratie begrijpen, maar dat kan naar mijn mening geen argument zijn dat in deze discussie wordt gebruikt, aangezien die blogs de beslissingen van mensen kunnen beïnvloeden, maar niet nemen - als je daar graag andere auto's wilt zien: motiveer mensen om er een te zien door het presenteren van uw eigen "niet zo typische" klassieke SAAB.

 • Dat is echt een goede vraag, Anddeu, en een die ik zelf moeilijk heb beantwoord (een deel van de reden waarom ik het artikel opende met 'Ik had nooit gedacht dat ik dit bericht zou schrijven'), aangezien ik het er in principe mee eens ben dat we dat niet zouden moeten doen ' Bespreek andere media op deze blog. Ik denk echter dat dit een opmerkelijke uitzondering is. Wanneer we bedenken wat 'Pure SAAB' definieert (de basis waarop we Saabblog.net proberen te bouwen), gaat het niet alleen om de auto's, de fabriek, fanverhalen, enz., Maar ook om wat het merk en de gemeenschap eromheen maakt. Ik geloof dat SU al jaren een ongelooflijk succesvolle en alom gerespecteerde katalysator is in de wereldwijde gemeenschap en een unieke verenigende kracht onder SAAB-enthousiastelingen. Deze kracht heeft SAAB geholpen om door de moeilijke tijden heen te leven en mensen op de hoogte, gemotiveerd en optimistisch te houden over de toekomst. Dit bericht is een weerspiegeling van het feit dat ik denk dat SU niet langer deze cruciale rol speelt, wat me enorm bedroeft, zowel gezien wat is geweest als wat had kunnen zijn.

 • Moeten we echt een ander blog bespreken? Laat ze doen wat ze willen en focus op hun eigen manier.

 • hoewel ik mijn gedachten heb over SB (te veel NG9-5-dingen), denk ik dat het een betere blog is dan SU. wat betreft NG9-5-dingen: het is nauwelijks onvermijdelijk. bij mij wordt de indruk gewekt dat de NG9-5 en de 900 Classic de enige Saabs zijn / waren. niet alleen hier, maar ook op het Nederlandse Saabforum. afgelopen weekend was er een Saab-bijeenkomst in de buurt van mijn huis en er waren er maar 2 !! 9000s, waarvan mijn 9000 de oudste was (1986), en het dichtst bij 'origineel', de andere was verpest (zoals in: 'verre van origineel')

 • SU had goede contacten met VM en later met enkele jongens bij NEVS. Ik waardeer echt wat ze in het verleden hebben gedaan. Ze hielden ons op de hoogte en zijn erin geslaagd om de wereldwijde saab-gemeenschap te verenigen en het nieuws over de hele wereld te verspreiden. Maar helaas wordt SU steeds meer een andere bimmerblog ... Als ik de SU-site open, ben ik niet geïnteresseerd in nieuws over Duitse auto's ... Goed om dit alternatief te hebben 😉

 • Ik denk dat saabblog de nieuwe SU is, net als de oude SU.

 • Leuk vinden! Daarom ben ik hier nu 🙂 Een ander probleem was de onbeschoftheid van sommige antwoorden. Niet cool.

 • Geweldig artikel Michel !!

 • Goed gezegd. Vooral de recente berichten van SU voelden echt als verraad. Aan de andere kant heeft SU een deel gepost naar optimistische nieuwsartikelen, terwijl we allemaal wisten dat er dingen mis gingen bij NEVS.
  Ik bezit Saabs sinds 1985 .. Saab maakt deel uit van onze familie sinds 1960 .. dus ik heb een diepe voorkeur voor Saab. Laten we verenigd blijven.

 • Gelukkig hebben we saabblog.net. SU is geschiedenis.

Reacties zijn gesloten.