Mijn vrouw, "onze zaai" en ik

Leden van de Saab Service Club hebben vandaag de nieuwe Saab Inside in hun mailbox gevonden. Tegelijkertijd publiceren we de eerste plaats in de lezerwedstrijd van het Saab-klantenmagazine. De auteur wil anoniem blijven, wij respecteren zijn wens.

Het verhaal begint met 2001, want ik ontving mijn eerste nieuwe Saab in december, een 9³-coupé. In het jaar 2003 ontmoette ik de vrouw van vandaag, die - zonder te weten welk voertuig ik prefereer en leid, opgewonden raakte over het merk Saab.

Saab Inside, nummer 2. Artikel eerste lezer.
Saab Inside, nummer 2. Artikel eerste lezer.

Toen ik voor het eerst naar haar reed, was de vreugde natuurlijk geweldig. Vanaf dat moment hebben we talloze mooie reizen gemaakt naar Scandinavië en de Beierse bergen. In maart 2004 zijn we getrouwd, de Saab nam ons mee naar de -20 graad koud midden-Noorwegen op huwelijksreis - zonder te mopperen. Toen, op een dag in het jaar 2007, werd het voertuig verkocht omdat in september een nieuwe 9³ Sportcombi werd besteld en geleverd.

Maar al toen onze trouwauto met zijn nieuwe eigenaar wegreed, huilden we een traan. Het zelfs nooit vergeten, toen we - ingegeven door de toenmalige dreigende insolventie - in 2010 ons derde Saab verwierf een 9-5 combinatie om opnieuw naar een nieuw en lang te worden gereisd Saab te krijgen. Het was waarschijnlijk de laatste in Duitsland Saab 9-5 ingestemd met de oude reeks. We hebben het vandaag nog steeds en zijn er erg blij mee.

Saab 9-3 Coupé - de trouwauto
Saab 9-3 Coupé - de trouwauto

Desalniettemin waren we op zoek naar de oude coupé, dus ik keek in het wereldwijde netwerk naar een vergelijkbare auto om deze te kopen en te behouden. In oktober vond ik 2011 toen eigenlijk een voertuig dat ook kenmerken had van de trouwauto. "Kan het zijn dat dit dezelfde auto is die we naar 2007 hebben gereden?", Vroeg ik mezelf. Vlucht, de verkoper werd gebeld en vroeg of mijn naam in de kentekenregistratie zou kunnen staan. Zijn korte, kortstondige antwoord was: "Ja, dat is jouw auto." Funky, ik dacht dat je, door louter toeval, na vier jaar je eigen auto vindt.

Nou, het was nog niet zo ver, want eerst vroeg ik de eigenaar - hij was nu de tweede na ons - zodat mijn Saab vertrouweling het autodealerschap Etehad GmbH in Halstenbek zou besturen, tot eventuele reparatie lokken. Daar was je niet alleen - zoals altijd - deskundig, snel en vriendelijk, maar ook ons ​​verzekerd: "Je kunt dat kopen." De aard en omvang van de noodzakelijke reparaties werden besproken en vervolgens aan de houder aangeboden. Er gebeurde niets. Dus het was waarschijnlijk niets om de trouwauto terug te kopen.

Maar toen het idee al leek opgelost, ging de telefoon uit en we waren nog aan het ruilen - nu hebben we onze nu bijna dertien jaar oude auto weer, met vele kilometers, maar - dankzij Etehad - weer in onberispelijke staat.

De auto ontving een kleine piggy van pluche als een mascotte en wordt daarom sindsdien "de zeug" genoemd. Met Pinksteren 2014 waren we met het varken in het Beierse Woud - ook bergrijden maakt haar - en wij met haar - nog steeds erg leuk.
Zo kwam het dat een happy-making Saab Coupe is nu terug bij ons in de garage, we 9-5 hebben gehuurd voor de zeug specifiek en in aanvulling op dat voor - immers, moeten ze niet staan ​​of rijden in de regen onnodig en ons om te worden bewaard voor een lange tijd.

7-gedachten ook "Mijn vrouw, "onze zaai" en ik"

 • Avond, haal het tijdschrift niet!

  • Heb het net getest op Mac en Win en draait ... Zo niet, download het dan als een pdf down.

   • Hallo Tom, nu ging het !! SAAB weekend Wolef

 • Hallo Tom, kan je dit ook als "Zwitsers" downloaden? Groeten Joachim

  • Als mijn informatie juist is, zal Nyköping de komende dagen een link ernaar plaatsen.

 • Mooi verhaal dat laat zien hoe sommige liefhebbers van SAAB's naar hun voertuigen kwamen en ondanks de omzet jaren geleden terugkwamen

 • Toont hoe vormende de EERSTE SAAB kan zijn .... :-) De band blijft! De vrouw ook ...
  Hab'meinen eerste 9-3er verkocht te vroeg en zijn "Saab leven", gevolgd vanuit de verte tot ongeveer 300.000 km ....

Reacties zijn gesloten.