Moed en hoop

De jaarlijkse bijeenkomst in de Zweedse auto-industrie eindigde gisteren. Een evenement dat we niet kunnen negeren, ook al gaat het niet om Saab. Niet over Saab? Dit is onverwacht, omdat NEVS de komst van CEO Bergman had aangekondigd.

NEVS © 2014 saabblog.net
NEVS © 2014 saabblog.net

Het andere Zweedse merk had de grote, goed geplaatste show voor zichzelf geboekt. Volvo CEO Hakan Samuelsson kondigde 1.300 nieuwe werknemers aan in de fabriek in Torslanda, een extra derde ploeg en 50.000 nieuwe Volvo XC90's die volgend jaar gebouwd en verkocht zullen worden. Göteborg mikte al in 2014 op een nieuw productierecord. 470.000 verkochte nieuwe Volvo-auto's zouden tegen het einde van het jaar in de boeken moeten staan, het record van 458.000 voertuigen uit 2009 zou moeten worden gevestigd. Volgens het plan zouden er in 2020 wereldwijd 800.000 eenheden moeten zijn.

Het klinkt allemaal goed en ik vind het leuk in Zweden. "Volgas”Schreef er een grote krant over. Het is vooral één ding: moedig! Volvo komt uit de crisis, maar is vatbaar voor tegenslagen. De nieuwe XC90 moet eerst zijn openbare test doorstaan ​​en Volvo moet zijn margeprobleem onder controle krijgen. De opbrengst is slechts 1%, de doelstelling is 8% in 2020. Concurrent BMW, met wie men zich graag vergelijkt, schommelt boven de 10%. Elke oneffenheid in de economie kan een risico worden; als een van de nieuwe modellen faalt, komt de droom van succes en groei in gevaar.

Het Volvo-offensief is vooral goed voor de ontslagen productiemedewerkers in Trollhättan. Voor hen is de hoop op nieuwe werkgelegenheid vervuld. 15 dagen na het verlies van hun baan hadden 131 van de 155 voormalige NEVS-medewerkers al een nieuwe baan. De pendeldienst Trollhättan - Torslanda wordt nu door nog een paar passagiers gebruikt. Zoals ik al zei, gisteren was in Göteborg een show van Volvo en Hakan Samuelsson, veredeld door een koninklijk bezoek, omdat prins Carl Philip onder de gasten was.

Er waren geen vertegenwoordigers van NEVS te zien. CEO Bergman had op het laatste moment besloten om "oostwaartse"Het uitmaken. Intensieve onderhandelingen zouden zijn aanwezigheid vereisen en zijn nieuwe visies op de toekomst van Saab blijven ongepubliceerd en ongehoord. Misschien geen slechte beslissing. Eerst leveren, dan visie. Of?

7 gedachten over 'Moed en hoop"

 • @ Marco

  Dat zie je helemaal verkeerd.
  SAAB is verre van geschiedenis !!!!
  Er rijden nog steeds te veel door het gebied.

 • Vanwege de ogenschijnlijk voortdurende onderhandelingen moet nu rekening worden gehouden met de hervatting van de SAAB-voertuigproductie in Trollhättan.

  Zonder voldoende kans op succes zou de toekomstige grootaandeelhouder zich na meer dan een half jaar onderhandelen waarschijnlijk hebben afgewend - een doodlopende weg zou zeker niet onontdekt zijn gebleven (althans voor Mahindra - in dit goed geleide bedrijf is er echt geen droom).

 • Saab is geschiedenis. Hier wordt alleen met veel pomgeld gebrand.

 • Is er geregistreerd of het een "enkele reis" is? 🙂

  • Op een gegeven moment zal hij al terugkomen. De enige vraag is wat hij dan brengt.

 • Goed nieuws voor de medewerkers en een goede beslissing van meneer Bergman. Het kopen van een vliegticket is beter dan het vertellen van verhalen die hij (nog?) Niet kan inwisselen.

  • Visioenen vertellen .... Citaat: "Als je visioenen hebt, moet je naar de dokter"!
   NEVS kan (en moet) alleen leveren! Puppybescherming is definitief voorbij!
   Ik ben blij voor de oude "SAABians"! Moge het perspectief gelden bij VOLVO.

Reacties zijn gesloten.