De optimisten

Nauwelijks de hindernis gehad om de heropbouw voort te zetten, was er al tastbaar optimisme in het NEVS-kamp. Frank Smit sprak over de plannen met het Phoenix-platform en de mogelijke bouw van een kleine Saab 9-2 en een kleine SUV.

NEVS 9-3 © 2014 saabblog.net
NEVS 9-3 © 2014 saabblog.net

Alles concreet, met slechts 18 tot 24 maanden na de toetreding van een nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Een opvolger van de 9-3, die een hatchback zou kunnen hebben en meer ruimte op de achterbank zou moeten bieden, zit ook in de pijplijn. NEVS blijft zich ontwikkelen, niet langer in hetzelfde tempo als vóór de reconstructie, maar op een langzamer niveau. Een deel van het geld komt uit China, van Kai Johan Jiang. Hmm 18 tot 24 maanden is niet lang.

Is dat realistisch? Als het geld voor de voortzetting van het werk beschikbaar is, ja dan. Waarom ik optimisme deel in de aanpak in dit geval is een ander verhaal dat door feiten kan worden onderbouwd. Na verloop van tijd meer op de blog, maar nu terug naar de optimisten van NEVS.

De volgende dag kondigde CEO Bergman aan dat de twee grote beoogde partners in korte tijd bij het bedrijf zouden kunnen komen. Hij verwacht een bindend contract tijdens de wederopbouwfase, namelijk tegen 29 november. De nieuwe partners zouden het geld leveren dat nodig is om een ​​reeks producten te bouwen, miljarden meer dan Saab ooit zou hebben gehad.

Alles is mogelijk en voordat we allemaal terugvallen in de kakofonie, moeten we leren onderscheiden. Om beter te classificeren wat er gebeurt, kunnen de volgende taalregels werken:

Er is NEVS 1.0. Het bedrijf zit in de problemen, wat zich voor het grootste deel heeft veroorzaakt. NEVS 1.0 lijkt niet levensvatbaar in de huidige constellatie, we moeten het uit ons geheugen wissen. Het zou in de nabije toekomst NEVS 2.0 kunnen zijn als je niet faalt in de laatste meters. Een wit stuk papier, want de 2.0-versie zou weinig gemeen moeten hebben met 1.0. Nieuwe eigenaren zullen de bedrijfscultuur en -richting opnieuw definiëren, niets heeft meer charme dan een volledige herstart. Misschien moet NEVS 2.0 als gevolg daarvan hernoemen, omdat de naam NEVS helaas in de stallbacka wordt gebrand.

NEVS 2.0, met nieuwe eigenaren, vers kapitaal en een management dat hopelijk uit de auto-industrie komt, zou een kans kunnen maken ... als de juiste partners met de juiste naam en genoeg geld erachter staan. NEVS onderhandelt al ongeveer 9 maanden met de partijen, wie gaat kopen, kent de feiten tot in de puntjes. Wat komen gaat, en investeerders weten dat, zal jaren van ontwikkeling vergen. Jaren zonder uitzicht op opbrengst. Uiteindelijk, misschien na een decennium, zou er een zeer winstgevende onderneming kunnen ontstaan. Volkswagen heeft het merk met de vier ringen laten zien hoe het zou kunnen werken. Na een lange opbouwfase verkoopt de dochteronderneming in Ingolstadt gepimpte modulaire goederen tegen premiumprijzen en is daarmee de melkkoe van de groep.

In theorie is Trollhättan de geschikte locatie voor dergelijke plannen. De regio Göteborg heeft een van de hoogste technische dichtheden in Europa, die alleen vergelijkbaar is met München en Stockholm. Automobielkennis, ondersteund door de EU en de Zweedse staat, is ter plaatse. De fabriek is in goede staat, state-of-the-art en flexibel. 190.000-voertuigen per jaar moeten haalbaar zijn, aldus NEVS.

Niettemin is de uitkomst van het verhaal buitengewoon vaag. Hoeveel substantie er zit achter wat NEVS 1.0 naar buiten laat, kan niet worden geschat.

Er zijn hier duidelijke verschillen met de tijd van Victor Muller. Muller herkende de kracht van pers en blogs. Hij gebruikte de media, speelde met ze en misbruikte ze soms. Maar er was altijd een zekere mate van coördinatie, de pers en bloggers wisten altijd van de algemene richting van ontwikkeling. Soms meer soms minder. Dit zorgde voor een trouwe aanhang en was vooral in het voordeel van Muller. Hij had de trouwe aanhang van de meerderheid van de fans en medewerkers tot het einde, in sommige gevallen daarna.

NEVS 1.0 maakt het moeilijk voor de media. Transparantie, vertrouwen, openheid, dat ontbreekt. Het potentieel van sociale media wordt nauwelijks benut. Verkeerde informatie, al dan niet opzettelijk, komt van de gebouwen in de Stallbacka. Als gevolg hiervan ziet NEVS er vrij oud uit in de media en in het openbaar, en de loyaliteit brokkelt merkbaar af. Het beste voorbeeld: SU-auteurs schrijven nu ook een BMW-blog. Nou waarom?

Wat heeft dit allemaal op de lange termijn met Saab te maken? Zelfs als NEVS 2.0 zou bestaan ​​en de eigenaar de nodige inhoud had, zelfs dan zou er nog steeds sprake zijn van handelsmerkrechten. Blijkbaar heeft NEVS 1.0 zelf geen twijfels over het toekomstige gebruik van de merknaam. Het logo staat op de papieren voor de wederopbouw en mensen praten graag over de toekomst van Saab in 2014.

Bijvoorbeeld op het grote podium aanstaande woensdag om 15:15 uur. De Zweedse auto-industrie leveranciers houden hun jaarlijkse congres in Göteborg. De eerste spreker is Volvo-CEO Håkan Samuelsson, die vanaf 09 uur zal spreken. De laatste spreker van de dag, zie alstublieft geen symbolen, Mattias Bergman van NEVS 20. Zijn bijdrage aan de Saab-toekomst: "Nevs lancering van Saab met een nieuw businessplan en een nieuwe visie". De pers is er. Volgende woensdag meer over het onderwerp.

24 gedachten over 'De optimisten"

 • Bedankt voor het antwoord, ik kon het me gewoon niet voorstellen. De promotie is natuurlijk een belangrijk aspect. En het is waar dat ik niet alle artikelen altijd heb gelezen of vergeten. = D

  Groeten uit Zanzibar

 • Een klein detail aan de rand…. Volvo werd in 2009 door Ford verkocht. Niet omdat Volvo het slecht deed ... geen Ford wilde zich focussen op zijn eigen merken Ford, Mercury en Lincoln ...
  Volvo was goed geplaatst op het moment van verkoop !!

 • Iedereen die zorgvuldig leest, heeft een voordeel

 • Wacht en geniet ervan! (Wat zit er voor de deur.

 • Waarom zou Trollhättan voor al zijn genegenheid voor Saab de beste ontwikkelingssite voor e-voertuigen zijn? Vanwege de temperaturen, de omliggende leveranciers en dienstverleners? Dus waarom is de Trollhättan beter dan München, Stuttgart, Ingolstadt, Wolfsburg, Palina Alto of Parijs, Dearborn en Detroit?

  Al deze plaatsen hebben dezelfde infrastructuur en de fabrikanten testen hun voertuigen allemaal hetzelfde en hebben in ieder geval al e-voertuigen of hybriden in de aanbieding.

 • Ik geloof dat men niet generaliseert! SAAB heeft gewoon pech, maar dat het anders kan, zie je bij Volvo!

 • Zelfs als u als aannemer zou werken en als ontwikkelaar zou werken, zou u uw eigen voertuigen parallel kunnen ontwikkelen en ze later "voor eigen rekening" laten vervaardigen. Maar laten we gewoon nieuwsgierig blijven.

 • Een kleinere SUV, in het CX60-formaat, van SAAB, gemaakt in Zweden, zou ik meteen kopen! Komt hij eraan?

 • Het puurste mysterie. Van al deze berichten zul je niet slimmer zijn dan eerst. Eén ding is zeker: elke richting is denkbaar. Alleen insiders weten exacte feiten, gegevens etc. Voorbeeld: Phoenix-platform. Wat is hier echt te koop?

  Het klinkt misschien een beetje controversieel: maar stel dat een Duits bedrijf de elektromobiliteitstrein niet meer wil missen. Een e-car-platform gemaakt in Europa ... Het kan een ingenieus product zijn of het kan de puurste bedrog zijn. Wie weet?

  Hoe meer men omgaat met e-mobiliteit, hoe duidelijker het wordt voor mij wat een groot toekomstig onderwerp dit is. Je kunt nog geen geld verdienen op dit continent, maar de Chinezen doen het. Misschien heeft NEVS een grote joker in handen, maar alleen insiders van de industrie weten het.

  Op een gegeven moment zal de tijd komen dat we erachter zullen komen….

 • Ik neem aan dat je in de toekomst zowel conventioneel als EV blijft besturen. Het concept van de wederopbouwadvocaten bevestigt dat, en Trollhättan is de beste ontwikkelingssite voor e-mobiliteit.

 • Oom Kai weet dat nog niet ... en wil het ook niet weten ... de strategie is totaal anders ... zie hieronder ...

 • Dankzij NEVS is het merk SAAB het speeltje geworden van een gokker uit China die zich niet echt druk maakt om de productie van voertuigen. De vele halfslachtige en slecht doordachte plannen die door hun eigen schuld mislukten, hebben dit vermoeden bevestigd. Het echte doel van de investeerder uit het Verre Oosten is om geld te verdienen zonder auto's te bouwen en dus wordt de hefboom gebruikt dat anderen (bijvoorbeeld Mahindra) Saab daadwerkelijk willen reactiveren. Ik ben er vast van overtuigd dat de doorverkoop van de 9-3 Sedan zou hebben gewerkt als het pakket had gepast (uitrusting, prijs, dealernetwerk, enz.). Het kopen van een auto is (voor de meesten) een hoge investering. Dit goed moet worden beschermd, het heeft vertrouwen nodig en dat kan niet worden bereikt met maandenlange stilte. Tot slot zou het me niet verbazen als een officier van justitie de toenmalige curator zou onderzoeken op verdenking van corruptie. Ik geloof niets van de huidige plannen, helemaal niets, geen zin. Men moet een einde maken aan deze farce en de hele zaak in november op de proef stellen. SAAB heeft een toekomst nodig, want dit merk is te slecht voor het museum en te slecht voor investeerders die gewoon willen verzilveren. Bovendien slaapt de Zweedse regering met open ogen: als je het BMW, VW, Fiat & Co vraagt ​​en financiert, dan kan ik me voorstellen dat zo'n draagbare oplossing het resultaat zou zijn.

 • Wat hoor je over het onderwerp elektrische auto's? Zouden de nieuwe, als ze al bestonden, elektrisch rijden?

 • Dat klopt helemaal. Een paar jaar geleden had ik geld kunnen steken in het feit dat Volvo niet onder de leiding van China komt.

  Maar ze gaven Volvo tijd, geld en ruimte. Als de nieuwe investeerder bij SAAB hetzelfde doet ...

 • Wie doet het maakt niet uit. Het belangrijkste is om het goed te doen. Zie je het bijvoorbeeld bij VOLVO.

 • Het zou leuk zijn als het zou komen zoals beschreven. Maar na de laatste jaren geloof ik dat alleen als ik een nieuwe Saab-auto bij de dealer zie. En als je de afgelopen jaren één ding hebt geleerd, vertrouw dan nooit een Chinees.

 • Daniel, Daniel, wat kan ik zeggen ... Of iemand de voertuigen wil kopen, hangt af van wie het overneemt. (Als NEVS de onderhandelingen met succes opvolgt ...). De juiste naam en de kaarten worden dan geschud, een kans is er.

 • Fade out China, het kan ook een andere nationaliteit hebben met de 2.0er-versie. of

 • Bedankt Tom, voor de objectiviteit ten opzichte van Wo.-end.
  China en transparantie? Dat past toch niet! Ik wacht Ik rijd SAAB. Laten we eens kijken wat de tijd in Trollhättan met zich meebrengt ...
  Zonnig SAAB weekend

 • Zelfs als, wat ik niet geloof, er weer voertuigen met het Saab-logo in 18-24 maanden zouden zijn, welke normale mens zou die dan kopen?
  Je koopt geen nieuwe auto als je niet weet of de winkel nog een half jaar later is. Hoeveel faillissementen in de afgelopen jaren is dit nu? Sinds Lada heeft nu een betere reputatie dan deze winkel

 • Bedankt voor al deze informatie.
  Hoop dat NEVS 2.0 iets succesvoller zal zijn.

 • Nu, nadat alles voorbij is, kan ik ja zeggen: voor mij was de naam NEVS en alles achter een dieprode doek. Sinds de eerste minuut.
  "Nationaal" en "Zweden" is puur bedrog. En geen Chinees heet "Karl".
  Sorry, maar dat moest eruit.
  Laten we hopen dat we eindelijk betrouwbare en solide mensen vinden die dit merk redden. Het is het waard voor de huidige prijs.

 • Hallo Tom.

  Bedankt voor de vele informatie.

  Well. Helaas is mijn hoop tot een minimum beperkt. Het zou mooi zijn, als er echt in 18-24 maanden nieuwe modellen uit Trollhättan zouden rollen, die ook de SAAB-geest op zich dragen.
  Maar doet NEVS1.0 dat echt? Of gaat het doodgaan op de tarieven? De hoop sterft als laatste en we hebben geduld. En als er niets uit komt? Nou, aangezien er nauwelijks nog hoop is, en we het allemaal toch tellen, is het niet zo erg meer.
  Maar als NEVS2.0 ons verrast met nieuwe SAAB-modellen, dan is het nog beter !!!
  Voor mij is het steeds logischer dat Mahindra naar Trollhättan wil gaan! Ze hebben nog steeds een grote bouwplaats met SsangYoung. Dit kan niet alleen met geld worden opgelost. Met SsangYoung bestaan ​​waarschijnlijk nog steeds enkele problemen in de uiteindelijke ontwikkeling van hun modellen.
  Dus neem Mahindra (hopelijk) nog meer geld in de hand en te kopen in een bestaande auto-infrastructuur een (of neem aan dat het geheel) en het plannen van hun nieuwe deur een van de hoogste auto Inge Neuer dichtheid, met stretch al wordt gewerkt.

  Hopelijk brengt woensdag nog meer feiten op tafel, waardoor onze hoop verder groeit.

  Een aardige zoon geeft ons saabiges die WE wenst

  Andre

Reacties zijn gesloten.